165

Ὁμάδα διακονίας ἀσθενῶν τοῦ Νοσοκομείου Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφή

Από τον Μάιο του 2007 αναδύεται στην περιοχή μας μια ακόμη δραστηριότητα κοινωνικής αλληλεγγύης της τοπικής Εκκλησίας. Είναι η Εθελοντική Ομάδα Διακονίας Ασθενών, του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Λαμίας η οποία πλαισιωμένη από πιστούς της τοπικής μας Εκκλησίας, παρέχει εθελοντικές υπηρεσίες επικοινωνίας, στήριξης, φροντίδας, συντροφιάς κ.α. στους έχοντας ανάγκη νοσηλευόμενους αδελφούς μας.

Την γενική εποπτεία της Ομάδας έχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ και υπεύθυνος της Ομάδας διορίστηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Λαμίας π. Γεώργιος Κάλλος. Η Ομάδα Διακονίας Ασθενών έχει το δικό της αποθηκευτικό χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε σ’ αυτήν σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ. Ν. Λαμίας στο Παλαιό Νοσοκομείο (Σανατόριο), και εκεί φυλάσσετε υλικό αγάπης (ενδύματα, υποδήματα κ.α.).

Το έργο της Ομάδας Διακονίας Ασθενών

Η ανακούφιση του πόνου της ψυχής των πτωχών, αλλοδαπών, εγκαταλελειμμένων, αστέγων αδελφών μας , οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και δεν έχουν κανένα δίπλα τους καθώς και διευκόλυνση των συγγενών των ασθενών όταν υπάρχει ανάγκη και πρέπει να απουσιάσουν. Αυτό προσπαθεί να κάνει με:

  1. Διαπροσωπική επικοινωνία: Απλή, ανθρώπινη παρουσία δίπλα στο κρεβάτι του αρρώστου.
  2. Γνωριμία, συζήτηση, συντροφιά.
  3. Στοιχειώδης φροντίδα: Εξυπηρετήσεις για προσωπική υγιεινή, παροχή ενδυμάτων υποδημάτων και άλλης πρακτικής φύσεως φροντίδα.
  4. Συνοδεία του αρρώστου σε μετακινήσεις προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας η εντός αυτού για διάφορες εξετάσεις κ.α.
  5. Εξυπηρέτηση του ασθενούς: Διεκπεραίωση αναγκαίων δημοσίων υπηρεσιακών εγγράφων από υπηρεσίες εκτός η και εντός του Νοσοκομείου Λαμίας (θεώρηση βιβλιαρίων. φάρμακα κ.α.)

Ὑπεύθυνος: Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Κάλλος, μέ 10 λαϊκούς συνεργάτες.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...