165

Νεότητα

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολεως Φθιώτιδος με τη νεολαία.

Την πίτα τους έκοψαν τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Λαμίας

Τα κατηχητικά σχολεία του Ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Λαμίας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα. Μετά την κοπή της πίτας περίμενε τα παιδιά μία ωραία έκπληξη. Έξω από τον Ιερό Ναό βρισκόταν το τρενάκι του Δήμου Λαμιέων, το οποίο ευγενώς παρεχώρησε ο κ. Δήμαρχος, ώστε να μεταφέρει παιδιά και γονείς στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας κατηχητικού σχολείου Αγίας Σοφίας Λαμίας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 το κατηχητικό σχολείο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας πραγματοποίησε την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας προσέφερε κεράσματα σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όσους παρευρέθηκαν στην τελετή. Τέλος ο Αιδεσ. Πρεσβ. π. Χρήστος Τσιλοφύτης, εφημέριος του Ιερού Ναού,  δώρισε  μία εικόνα της Παναγίας στο παιδί που βρήκε το φλουρί της Βασιλόπιτας και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

Αγιασμός στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Μητροπόλεώς μας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την Χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ξεκίνησαν τα μα­θή­ματα του Σχολείου Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώ­τι­δος για το διδακτικό έτος 2013 – 2014.

Θρησκευτική περιήγηση σε ιστορικούς Ναούς της Λαμίας πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξεως του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθητές της Ε΄ τάξεως του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Νικόλαο Κοντογιάννη και τους Δασκάλους κα. Κωνσταντία Τσιάμη και κ. Σάββα Κουμπούρα, πραγματοποίησαν θρησκευτική περιήγηση σε ιστορικούς Ναούς της Λαμίας.

Πρώτος σταθμός ήταν ο Ιερός Ναός της Παναγίας Αρχοντικής, ο οποίος αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως και το σημαντικότερο, μετά το Κάστρο, ιστορικό μνημείο της Λαμίας.

Σελίδες

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness