165

Από το χιονισμένο Βελούχι στον χιονισμένο Παρνασσό….

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 31 Ιανουάριος, 2022 - 15:30

Τις ποιμαντικές του περιοδείες σε ορεινές και χιονισμένες Ιερές Μονές της Φθιώτιδος συνεχίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να ευλογήσει τους Μοναχούς και τις Μοναχές, να τους ενισχύσει, αλλά και με την πατρική του αγάπη να ζεστάνει τις καρδιές τους.

          Αυτήν την φορά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλό της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο επισκέφθηκε τη νεοσύστατη λευκοστολισμένη από το χιόνι Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου στον ορεινό όγκο της Δυτικής Φθιώτιδος, στο όρος Βελούχι και την ιστορική και κατάλευκη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παρνασσού, στην Αγία Μαρίνα Λοκρίδος.

          Στο Περίβλεπτο τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν με ενθουσιασμό και αγάπη, τόσο ο Άγιος Καθηγούμενος π. Παρθένιος Κουκούλης, όσο και ο κτήτωρ της Μονής, πολιός και σεβαστός τ. Υπουργός, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και η οικογένειά του.

          Ο κ. Συμεών αφού προσεκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ακολούθως ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Μονής και ευχήθηκε πατρικώς καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά, υγεία και δύναμη στον π. Παρθένιο, καθώς και στον δόκιμο μοναχό Ιωάννη, ενώ για ακόμη μία φορά κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Γιαννόπουλο, εξαίροντας το έργο και την σπουδαία προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και την κοινωνία ολοκλήρου της Φθιώτιδος, με την ανέγερση αυτής της Μονής, αλλά και με την ουσιαστική συμπαράστασή του προς τη νέα Αδελφότητα, η τοποθέτηση της οποίας εκπληρώνει το όραμα του κ. Υπουργού.

          Στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου παραβρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Μακρακώμης κ. Παναγιώτης Κοντογιώργος.

         Στην Αγία Μαρίνα Λοκρίδος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Μονής και ακολούθως είχε μία ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με την Γερόντισσα Ελισάβετ, η οποία και τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την Μονή.

          Και στην Γερόντισσα Ελισάβετ ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου, όσο και της τοπικής Εκκλησίας για την προσευχητική διακονία της, ευχόμενος πατρικώς και εγκαρδίως ευλογημένο το έτος 2022 και την από Θεού δύναμη στο έργο της.

Στην Μονή παραβρέθηκαν και η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή,  και ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Αεροπορίας Μοδίου κ. Κωνσταντίνος Ζυγούρος και η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Αγίας Μαρίνας Λοκρίδος κ. Άντα Πουρνάρα.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...