165

Αρτοκλασία στο Κόμμα Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος, 2013 - 18:00 έως Σάββατο, 19 Ιανουάριος, 2013 - 17:45

Σύμφωνα με παλαιά παράδοση στο χωριό Κόμμα της Λαμίας, ανήμερα της εορτής του Μεγάλου Αθανασίου κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του χωριού, τελείται το απόγευμα αρτοκλασία και ευλογία κολλύβων εις τιμήν του Αγίου Αθανασίου.

Εφέτος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι κάτοικοι του χωριού και πολλές χριστιανές είχαν προσκομίσει εόρτια κόλλυβα, ετέλεσε την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από τον στίχο «Αθανάσιον και θανόντα ζην λέγω, οι γαρ δίκαιοι ζώσι και τεθνηκότες» ωμίλησε στους πιστούς για την ζωή και το έργο του Μεγάλου Αθανασίου, καλώντας τους να μιμηθούν την αγωνιστικότητα και την δύναμη του Αγίου, καθώς στη σημερινή εποχή, η οποία είναι εποχή ευτυχίας των ολίγων και δυστυχίας των πολλών, ο Πνευματικός αγώνας καθίσταται δυσκολότερος.

Μετά την Αρτοκλασία στην αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου διανεμήθηκαν ο άρτος, τα κόλλυβα και άλλα γλυκίσματα από τις κυρίες της ενορίας, προς όλους τους παρευρισκομένους.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...