165

Εορτή Αγίου Γρηγορίου - Χειροτονία Διακόνου στην Παραλία Ραχών

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος, 2013 - 09:00 έως Σάββατο, 26 Ιανουάριος, 2013 - 08:45

Την χειροτονία ενός νέου Διακόνου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών.

Ο νέος Διάκονος π. Δημήτριος Γεωργακόπουλος είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού, κατάγεται από το Άνυδρο Στυλίδος και είναι ο όγδοος άμισθος κληρικός της Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυτάραχη ζωή του Αγίου Γρηγορίου και στο σπουδαιότατο έργο που άφησε στην Εκκλησία. Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ανέφερε διδάγματα που μπορεί να αποκομίσει από την ζωή του Αγίου Γρηγορίου, τα οποία θα τον βοηθήσουν στην μετέπειτα ιερατική του πορεία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να έχει στην συνείδησή του, ότι κανείς δεν είναι άξιος της ιερωσύνης και πρέπει με σεβασμό να την αντιμετωπίζει. Επεσήμανε επίσης, ότι όταν έρχονται καταιγίδες στην προσωπική, οικογενειακή και ενοριακή του ζωή, να καταφεύγει στην ησυχία, να παίρνει δύναμη από την επικοινωνία του με το Θεό και όταν πρόκειται για τον εαυτό του να παραιτείται από τις διεκδικήσεις.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας, Πρεσβ. Δημήτριος Τσάμης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη και για την τέλεση της Χειροτονίας, που αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για την Ενορία. Ο Σεβασμιώτατος τέλος ανακοίνωσε ότι ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος και κάλεσε όσους έχουν την κλίση για την ιερωσύνη να μη δειλιάσουν να προσέλθουν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, συγγενείς και συγχωριανοί του νεοχειροτονούμενου και πλήθος πιστών, ακολούθησε κέρασμα προς όλους, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness