165

Εορτή Αγίου Τρύφωνος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 1 Φεβρουάριος, 2013 - 08:00 έως Σάββατο, 2 Φεβρουάριος, 2013 - 07:45

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, του Συλλόγου Αμπελουργών ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα και συγκεκριμένα στο χωρίο «Τοις αγαπώσι τον Θεόν, πάντα συνεργεί εις αγαθόν» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλα τα πράγματα στη ζωή για τον άνθρωπο που αγαπά τον Θεό έρχονται προς το καλό. Μπορεί όμως να συμβούν και λυπηρά, αν ο άνθρωπος όμως στον οποίο συμβαίνουν αυτά τα λυπηρά αγαπά τον Θεό τότε έρχονται για την σωτηρία του και τον αγιασμό του. Γι’ αυτό τίποτε δεν πρέπει να μας χωρίζει από την αγάπη του Χριστού, όπως ακριβώς συνέβη και στη ζωή του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές του Αγίου Τρύφωνος για τους αμπελώνες.

Στην συνέχεια ο Σύλλογος αμπελουργών προσέφερε κέρασμα στο υπόγειο του Ιερού Ναού.

Στους εορτασμούς επί τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελουργών κ. Κωνσταντίνος Κάλλος με όλα τα μέλη του Συλλόγου, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Πέγκας, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας και πλήθος πιστών το οποίο κατέκλυσε τον Ιερό Ναό προκειμένου να λάβει την ευλογία του Αγίου Τρύφωνος.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness