165

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 7- 13 Μαρτίου 2022

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 6 Μάρτιος, 2022 - 23:15

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 7- 13 Μαρτίου 2022


Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

11:00 π.μ. Ακολουθία της Γ΄ και της ΣΤ΄ ώρας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας.

14:00 μ.μ. Η Ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας.

19:00 μ.μ. Η Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού  Ιωάννου του Θεολόγου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

08:30 π.μ. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικών εργασιών στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας» με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

10:00 π.μ. Επίσκεψη ομάδος μαθητών εργασίας της Γ΄ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Λαμίας στον Σεβασμιώτατο. Υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

13:15 μ.μ. Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

19:00 μ.μ. Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Λαμίας με θέμα: «Γυναίκα εσύ…» στην αίθουσα υποδοχής της Π.Ε. Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

20:00 μ.μ. Εκδήλωση - αφιέρωμα στην Μικρασιάτισσα Γυναίκα της Ενώσεως Μικρασιατών Λαμίας με θέμα: «Η Σμυρνιά από την καταστροφή στην Αναγέννηση» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

12:00 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο εργοστάσιο UNIPAKHELLAS Central S.A. (Μέλος του Ομίλου INDEVCO) στην Πελασγία Φθιώτιδος. Συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο κ. Fayssal Frem, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άγγελο Μπόγδανο και με τους 320 εργαζομένους.

18:00 μ.μ. Επιτόπιος έλεγχος των εκτελουμένων εργασιών εξωραϊσμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης

 

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

17:00 μ.μ. Συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου στην δημόσια συζήτηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος με θέμα: «Αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Προβλήματα και στήριξη της περιφερειακής επιχειρηματικής κοινότητας» στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας, στην Λιβαδειά.

19:00 μ.μ. Περιοδεία στην Λοκρίδα με κατάληξη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λιβανατών.

 

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

09:00 π.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη στο Super Market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» Αταλάντης.

10:00 π.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη στο Εργοστάσιο «ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. METAL CONSTRUKTIONS».

11:00 π.μ. Διαδικτυακός Χαιρετισμός στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

11:30 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο εργοστάσιο Atlas Tapes S.A. στην Αταλάντη.

13:00 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο εργοστάσιο Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ)

18:30 μ.μ. Ακολουθία Α΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)  

 

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. (τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)  

10:30 π.μ. Ιερά Λιτάνευση στην πόλη της Αταλάντης της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και τιμητικών αγημάτων.

11:30 π.μ. «Τοπικοί χοροί της Ρούμελης», από το χορευτικό ΝΠΔΔ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Δήμο Λοκρών,  στην κεντρική πλατεία Αταλάντης με την επιμέλεια της χορογράφου κ. Γεωργίας Γρηγοριάδου.

13:00 μ.μ. Επίσημο γεύμα από τον Δήμο Λοκρών.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με θέμα:  «Αύριο είναι Κυριακή».

Τελετή Χειροθεσίας του Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κ. Δημητρίου Μαντέ σε Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Επίδοση Πατριαρχικού Πιττακίου της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Εκδήλωση - αφιέρωμα στην ποίηση του Κώστα Κρυστάλλη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος, του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδος «Μιχάλης Παπαμαύρος», και του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δικάστρου με τίτλο: «Παρακαλώ σε Σταυραετέ, για χαμηλώσου ολίγο….» στην αίθουσα υποδοχής της Π.Ε. Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Χειροτονία Πρεσβυτέρου. Λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων. 

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

14:30 μ.μ. Αναχώρηση της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Στυλίδος.

15:00 μ.μ. Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος στην θέση «παππούς» στην Στυλίδα και εν συνεχεία λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος και εναπόθεση της Ιεράς Εικόνος προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. 

18:00 μ.μ. Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Ομιλία με θέμα: «Από την εικόνα στο κατ' εικόνα»

Ομιλητής: Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness