165

Μαθητές του 7ου Γυμνασίου Λαμίας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 8 Μάρτιος, 2022 - 15:00

Το δικό τους μήνυμα για τα φοβερά εγκλήματα σε βάρος των γυναικών, τα οποία δυστυχώς παρουσιάζουν έξαρση στην εποχή μας, απέστειλαν μέσω των ερτζιανών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) σε περιφερειακό επίπεδο εμβέλειας και μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Λαμίας.

          Σήμερα το πρωί, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας από την Διεθνή Κοινότητα, τα παιδιά υπό την επίβλεψη των υπευθύνων καθηγητριών του πρωτότυπου αυτού Project κ. Χρυσούλας Παχή, Υποδιευθύντριας του Σχολείου και κ. Χριστίνας Προσμήτη, παρουσίασαν στους ακροατές την ομαδική τους εργασία, ένα αφιέρωμα στο πρόσωπο της γυναίκας, ενώ αναφέρθηκαν στη μάστιγα της γυναικοκτονίας, η οποία παρουσιάζει αύξηση στην σύγχρονη εποχή και καθημερινά η κοινωνία γίνεται μάρτυρας πράξεων βίας και εγκλημάτων κατά των γυναικών.

          Μετά από πρόσκλησή των παιδιών, μαζί τους στο studio βρέθηκαν για να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις επί του θέματος, μετά από ερωτήσεις των παιδιών,    ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και τοποθετήθηκε πνευματικά στο θέμα, υπογραμμίζοντας την ιερότητα του προσώπου κάθε γυναίκας,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος και τοποθετήθηκε θεσμικά στο θέμα, από πλευράς πολιτείας και  τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και νομικά, με την ιδιότητα του νομικού,  ο Υπεύθυνος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, Αστυνόμος Α’ κ. Σταύρος Κουτουλογένης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου Γεωργίου Κανέλλου, ο οποίος κατέθεσε από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας την προσπάθεια προφύλαξης, πρόσληψης και αποφυγής τέτοιων περιστατικών βίας κατά των γυναικών,  καθώς και η κ. Αναστασία Φρόντζου-Χρηστίδη, Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού & Οικογένειας, Β.Α. Ψυχολογίας, τ. Επιστημονικής Συνεργάτης ΜΕΥ Β' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η οποία κατέθεσε την επιστημονική της άποψη και εμπειρία επί του θέματος. Η ραδιοφωνική εκπομπή – αφιέρωμα στο πρόσωπο της γυναίκας έκλεισε με ένα ποίημα – τραγούδι, το οποίο παρουσίασε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Παχή.

          Τέλος,  τα παιδιά επισκέφθηκαν για ακόμη μία φορά το γραφείο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών για να λάβουν την ευχή του και να του καταθέσουν την εμπειρία τους από την ραδιοφωνική τους παραγωγή στο studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Η συγκινητική και συνάμα ουσιαστική αυτή προσπάθεια των παιδιών μεταδόθηκε σήμερα στο τοπικό πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μετά το μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων και θα μεταδοθεί σε επανάληψη το βράδυ στις 12:00 π.μ., καθώς και την προσεχή Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 13:00 μ.μ.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

          Μπορείτε να ακούσετε εδώ την ραδιοφωνική εκπομπή – αφιέρωμα στην γυναικοκτονία των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Λαμίας.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...