165

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 6 Οκτώβριος, 2013 - 07:00 έως Δευτέρα, 7 Οκτώβριος, 2013 - 06:45

Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου εόρτασε με λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Ομβριακή Δομοκού, όπου φυλάσσεται η τιμία Κάρα του Οσίου.  

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’  αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής. Στο τέλος του Εσπερινού στο πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της τιμίας Κάρας του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους της Ομβριακής.

Ανήμερα τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της αναστάσεως του υιού της χήρας της Ναΐν τονίζοντας ότι η ζωή του χριστιανού είναι μια καθημερινή πάλη με το θάνατο και την αμαρτία. Στην πάλη αυτή όποιος κατορθώσει να νικήσει την αμαρτία νίκησε και το θάνατο. Γι’ αυτό όσοι κατόρθωσαν κι έφτασαν σε ύψη αγιότητας αντιμετώπισαν την ώρα του θανάτου με ψυχραιμία και θάρρος.  Για τον αμαρτωλό ο θάνατος είναι η αρχή αιωνίου τιμωρίας, ενώ για τον σεσωσμένο ο θάνατος είναι η αρχή του Παραδείσου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Ερημίτη καθώς και στο ιστορικό της αποκτήσεως της τιμίας Κάρας από τον τότε Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αρσένιο. Ευχήθηκε δε να είναι δυνατή σε όλους η παρουσία του Αγίου Ιωάννου και να πρεσβεύει ο Όσιος υπέρ του ιδίου, καθώς την ημέρα αυτή συμπλήρωσε 17 έτη Αρχιερωσύνης,  να συνεχίζει να εργάζεται θεαρέστως προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν του ποιμνίου του.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο η αδελφή Μακαρία, η οποία τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη και εις ανάμνηση της επετείου της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του, του προσέφερε ένα πίνακα που απεικονίζει την Ιερά Μονή και την λειψανοθήκη με την τιμία Κάρα του Οσίου Ιωάννου.

Στους εορτασμούς παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πλήθος προσκυνητών. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness