165

Νέοι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι από το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 22 Ιούνιος, 2022 - 23:15

Με τις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 του γεμάτου ζωή και δράση Ωδείου της τοπικής Εκκλησίας.

   Η εξεταστική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ και εξέχοντα μέλη τους: Αρχιμ. π. Ειρηναίο Νάκο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Επιφάνιο Οικονόμου, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου, κ. Ιωάννη Μαυρομάτη Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Πολύκαρπο Τύμπα, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Ευστάθιο Γραμμένο, καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Σεραφείμ Κυρίτση,  καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Ευθύμιο Τσούμα, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος και τον κ. Νικόλαο Τζήμα, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λαμίας ως εκπρόσωπο του Υπουργείου.

    Η επιτροπή συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια ψαλτική απόδοση και την μελετημένη παρουσία τους και ταυτόχρονα εξήρε το έργο του Ωδείου, το οποίο χαρακτήρισαν άπαντες ως καρποφόρο και υποδειγματικό.

    Τις εξετάσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, η Γραμματεύς του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευμορφία Ρουπουτιά – Σκαμαγκούλη,  ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, η  Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, καθώς και πολλοί μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου και συγγενείς των νέων πτυχιούχων. 

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος παρέστη αυτοπροσώπως στην εξεταστική διαδικασία, λαμβάνοντας τον λόγο, συνεχάρη τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου όσο και κυρίως τους μαθητές όλων των ηλικιών και τους γονείς τους. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς και στήριξης των αδυνάτων, τις οποίες υλοποιεί το Ωδείο αλλά και στον προγραμματισμό των προσεχών δράσεων.

     Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος και απέκτησαν Δίπλωμα και Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, οι παρακάτω μαθητές:

ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Άγγελος Αλαφροπάτης, Βασίλειος Ασήμου, Αθανάσιος Βαρσάμης, Βασίλειος – Σπυρίδων Ζούκας, Βασιλική – Άννα Λαμπροπούλου, Ανανιάδου Σεβαστή – Ιωάννα.

ΠΤΥΧΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ευστάθιος Αθανασάκος, Κωνσταντίνος Κρέτσης, π. Ανδρέας Ταρλαντάς, Γεώργιος Χράς.

ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥ

1.Δημήτριος Ψωρογιάννης,  Κυριάκος Ανανιάδης και  Θεοφάνης Καλαμάρας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness