165

Ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 21 Μάρτιος, 2022 - 11:15

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών τελέσθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός.

          Προσκεκλημένος ομιλητής από τον Σεβασμιώτατο ήταν ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, ο οποίος όμως λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε την Πεντέλη, δεν κατέστη δυνατό να μετακινηθεί προς την Λαμία και η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 10 Απριλίου 2022, στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό.

Την διακονία του Λόγου ανέλαβε με προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Συναδινός, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης,      Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο οποίος και συνόδευε τον Άγιο Λαοδικείας και ο οποίος ωμίλησε με θέμα: «Η πορεία μας στην Μ. Τεσσαρακοστή με οδηγούς τους Αγίους μας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο για την ευλογητή επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και για την Σεπτή Πατριαρχική Ευλογία, την οποία εκόμισε στον Ιερό Κλήρο και στον πιστό λαό.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness