165

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 26 Φεβρουάριος, 2022 - 22:45

Την Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών της Βιομηχανικής Περιοχής Λαμίας, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΒΙΠΕ. Λαμίας κ. Γεωργίου Γιαννίτση, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «GIANITSIS LOGISTICS ΑΕ».

          Στην τελετή παραβρέθηκε η πολιτική, αυτοδιοικητική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και πολλοί ιδιοκτήτες  εργοστασίων και βιοτεχνιών της Βιομηχανικής Περιοχής Λαμίας, μέλη του Συνδέσμου.

          Στην σύντομη και ευχετική προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αρχικά, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόσκληση και εξέφρασε την χαρά του γιατί, «για ακόμη μία φορά βρέθηκε σε έναν τόπο ανάπτυξης, προόδου και σε έναν χώρο τόσο σημαντικό για τον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

         «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας και να σας απευθύνω ένα επίκαιρο μήνυμα ενόψει της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί γύρω μας και στον κόσμο μας, αλλά και ενόψει όλων αυτών των δυσκολιών που θα έρθουν, γιατί η κοινωνική ενότητα και κοινωνική συνοχή θα δοκιμασθεί για ακόμη μία φορά.

          Όταν δοκιμάζεται η οικονομία και οι ανθρώπινες σχέσεις από ψυχολοπαθολογικές προεκτάσεις ή συμπεριφορές, που προκύπτουν μέσα από το σύνολο της ζωής, τότε δοκιμάζονται άπαντες. Κανείς δεν ζει μέσα σ’ ένα φρούριο ή σε ένα γυάλινο κόσμο, έστω και αν αυτό νομίζει. Τα γεγονότα της επικαιρότητος βεβαιώνουν ότι όταν τελικά ένας άνθρωπος δοκιμάζεται, μένει μόνος, είτε ως κράτος, είτε ως έθνος, είτε ως πρόσωπο και συλλογικότητα.

          Είναι πολύ σημαντικό η οικονομία να συνδεθεί με την κοινωνία. Με την κοινωνία που πάσχει και μάχεται και έχει μέσα της ανθρώπους που πάσχουν και βρίσκονται σε ανάγκη. Όλο το διακύβευμα του μέλλοντος είναι η διασύνδεση των θεσμών με την κοινωνία.

          Η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι απλώς ένας θεσμός που εξυπηρετεί δημόσιες σχέσεις, αλλά η πρόκληση το οικονομικό γίγνεσθαι να συνδεθεί με το κοινωνικό γίγνεσθαι.

            Σας προτρέπω να σκεφτείτε και να υιοθετήσετε ένα έργο αγάπης και προσφοράς, για να είναι η δική σας φωνή, το δικό σας παιδί μέσα στην κοινωνία. Σας το προτείνω και σας το συνιστώ.

            Προσωπικώς ευχαριστώ τον Πρόεδρο τον κ. Γιαννίτση, τον οικοδεσπότη αυτής της επιχείρησης και τον ευχαριστώ γιατί στέκεται αρωγός και βοηθός στο πλευρό της τοπικής μας Εκκλησίας.

               Μόνο ο θεσμός της Εκκλησίας μπορεί να ενώσει. Αξιοποιήστε την Εκκλησία. Ελάτε να πορευθούμε όλοι μαζί. Καλή και ευλογημένη χρονιά».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness