165

Ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε στη Νέα Μαγνησία Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος, 2022 - 21:30

Ποιμαντική επίσκεψη στην προσφυγική περιοχή της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, η οποία φέτος μάλιστα θα είναι ιδιαίτερα στην επικαιρότητα και στο ενδιαφέρον και της Ιεράς Μητροπόλεως και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, καθότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή,  πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

          Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τόσο τον υπό ανέγερση περικαλλή Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης, ο οποίος είναι αφιερωμένος και στον Άγιο Ιερομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης, όσο και καταστήματα της περιοχής, αλλά και άλλους χώρους και είχε την ευκαιρία μιας ωφέλιμης επικοινωνίας με τους κατοίκους.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, όπου έγινε δεκτός με πολύ ενθουσιασμό και σεβασμό από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Μπαχλαβά,  τους δασκάλους και τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι και κατέθεσαν τις ευχαριστίες τους στον Σεβασμιώτατο χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του ευλογημένη και ιστορική, καθότι πρώτη φορά οι οικείος Μητροπολίτης επισκέπτεται το σχολείο.

          Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις Βασιλόπιτες όλων των τμημάτων και στις πατρικές του ευχές προς όλους και ιδιαίτερα προς τα παιδιά χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Είστε σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε μία περιοχή, όπου φέτος για μένα έχει ιδιαίτερη προτεραιότητα. Η Νέα Μαγνησία, διότι είναι μία περιοχή, η οποία μας συνδέει με τόπους πολύ σημαντικούς του Ελληνισμού και καθώς φέτος θυμόμαστε μία δύσκολη ημερομηνία για τον Ελληνισμό, 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Μνήμη, παιδιά μου, είναι να θυμόμαστε και τα καλά, για να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα στο μέλλον, αλλά και τα άσχημα, για να μην τα ξανακάνουμε. Η ζωή μας είναι γεμάτη και από καλές, αλλά και από κακές εμπειρίες και δεν πρέπει οι κακές εμπειρίες να μας φοβίζουν, αλλά να γίνονται αιτία, για να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι και σοφότεροι και να γίνεται και η ζωή μας καλύτερη και ο κόσμος μας καλύτερος.

          Ενώ, παιδιά μου, είστε μικροί μαθητές και μαθήτριες,  συγχρόνως όμως μπορείτε να γίνετε δάσκαλοι και να διδάξετε και εμάς τους μεγάλους. Το συμπέρασμα είναι, ότι ο ένας μπορεί να βοηθάει τον άλλο και έτσι ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness