165

Ο Σεβασμιώτατος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 15 Μάρτιος, 2022 - 00:15

Στην πρώτη συνεδρίαση υπό τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά από πρόσκληση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχου Περιβάλλοντος κ. Ηλία Κυρμανίδη, παρουσία του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με την ιδιότητα και του Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό σε όλα τα νέα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και σε όλους τους διαδικτυακούς προσκεκλημένους και συμμετέχοντες στην συνεδρίαση και χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Εκφράζω την χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ και εύχομαι καλή επιτυχία στην επιτροπή και στο έργο της. Η διακονία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση του λαού, υπόθεση όλων μας».

          Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  λεπτομερώς στο έργο και στους στόχους της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής με την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και χαρακτηριστικά σημείωσε:

         «Το περιβάλλον είναι μία προέκταση της ιερότητας της ίδιας της ζωής και η ευχαριστιακή προσέγγισή του οδηγεί σε μία ισόρροπη ανάπτυξη και σε μία αειφόρο ανάπτυξη, η οποία δεν εξασφαλίζει μόνο το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον. Δικλείδα ασφαλείας πάντοτε σε αυτά τα θέματα είναι η έκφραση της λαϊκής συνείδησης, της δημοκρατικής αρχής .

           Η δική μας επιτροπή δεν θέλουμε να είναι ένα θεωρητικό forum που θα διατυπώνει ευχολόγια, θεωρίες και διακηρύξεις, αλλά να είναι ένα ενεργό κίνημα με πρωταγωνιστή τη νεολαία, που θα πραγματοποιεί δράσεις, οι οποίες θα αποτελούν καλές πρακτικές και οι οποίες θα διαμορφώνουν ένα ήθος σχέσεων με την δημιουργία και το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

        Θέλουμε συνεργασία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, γιατί χωρίς συνεργασία δεν μπορούμε τίποτα να πετύχουμε», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...