165

Ο Σεβασμιώτατος στις Κατασκηνώσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 5 Ιούλιος, 2022 - 20:15
Τον αγιασμό για την έναρξη της θερινής κατασκηνωτικής χρονιάς στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων της Ιεραποστολικής Αδελφότητος ΖΩΗ στο δάσος της Ιεράς Μονής Δαδίου τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβακτή.
          Χαρούμενες φωνές, γέμισε το πανέμορφο και καταπράσινο δάσος κοντά στην Ιερά Μονή Δαδίου στην περιοχή της Αμφίκλειας, όπου αυτή την περίοδο φιλοξενεί πάνω από 110 παιδιά, μαθητές Δημοτικού.
          Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν για ακόμη μία φορά στις Κατασκηνώσεις της Ιεραποστολικής Αδελφότητος ΖΩΗ ο πνευματικός των κατασκηνώσεων και εκπρόσωπος της Αδελφότητος Αρχιμ. π. Κυριακός Τσολάκης, ο Αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου κ. Φίλιππος Αθηναίος και όλα τα στελέχη, ενώ τα παιδιά με ενθουσιασμό τραγούδησαν στον Σεβασμιώτατο κατασκηνωτικά τραγούδια καλωσορίζοντας τον με τον δικό τους τρόπο. 
          Ο Σεβασμιώτατος στον πατρικό του λόγο αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη αυτού του Κατασκηνωτικού Κέντρου, το οποίο έχει φιλοξενήσει χιλιάδες παιδιά, αναφερόμενος στο έργο διακονίας και πνευματικότητος με τόση μακρά ιστορία και προέτρεψε τα παιδιά να γίνουν και αυτά φως Χριστού, ώστε με την ζωή και τα έργα τους και την πρόοδο τους να λάμπουν στον κόσμο σαν φάροι πνευματικοί, για να φωτίζουν και άλλους ανθρώπους, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα στοιχεία από την ζωή και την παρουσία του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.
          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:
«Αυτό εδώ το κατασκηνωτικό κέντρο έρχεται να δώσει πνοή στο δάσος, ζωή στο Μοναστήρι, ζωή σε όλη την περιοχή και σε όλη την Μητρόπολή μας. 
Έρχομαι σήμερα όχι μόνο να ευλογήσω ως Μητροπολίτης της περιοχής αλλά να καταθέσω και την ευγνωμοσύνη της τοπικής μας Εκκλησίας για το έργο που επιτελείται διαχρονικά στην κατασκήνωση.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά και σε όλα τα στελέχη να περάσουν μία καλή και ωφέλιμη και χαρούμενη  κατασκηνωτική περίοδο.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness