165

Ποιμαντική επίσκεψη Σεβασμιωτάτου στα ορεινά Πουγκάκια

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 19 Νοέμβριος, 2013 - 10:00 έως Τετάρτη, 20 Νοέμβριος, 2013 - 09:45

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία του πιο ορεινού χωριού της Μητροπόλεώς μας, στα Πουγκάκια πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος και Γαρδικίου Πρωτοπρ. π. Δημήτριο Κυρίτση, τον Αρχιδιάκονο π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον Πρεσβ. Γεώργιο Κάλλο.

Ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία κατ’ αυτή την επίσκεψη να επικοινωνήσει με τους κατοίκους του χωριού και να ενημερωθεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τα ανακαινιστικά έργα της Εκκλησίας. Μόλις έφθασε στο χωριό κατευθύνθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ετέλεσε δέηση, εις το τέλος της οποίας απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους παρευρισκομένους, εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο χωριό και προέτρεψε όλους να ζούνε ειρηνικά με αγάπη μεταξύ τους και να στηρίζουν την ελπίδα τους στο Θεό και την αγία Του Εκκλησία.

Εκ μέρους των κατοίκων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος κ. Αθανάσιος Δανιήλ και ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο ότι όλα τα έργα γίνονται με δωρεές των πιστών, οι οποίοι προσφέρουν με εμπιστοσύνη στην  Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την δέηση παρετήρησε λεπτομερώς όλα τα έργα και υπέδειξε τι δέον γενέσθαι ακόμη. Συνεχάρη όλους τους κατοίκους του χωριού που φροντίζουν να είναι σε καλή κατάσταση οι Εκκλησίες του χωριού και τους υποσχέθηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθεί το χωριό τους για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Μετά την Εκκλησία προσφέρθηκε κέρασμα στο καφενείο, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Σεβασμιώτατο επί διαφόρων θεμάτων.

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι οι λίγοι κάτοικοι του χωριού είναι φύλακες του πολιτισμού και φρουροί της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...