165

Σεβασμιώτατος: «Ευλογία να δεχόμαστε αδελφούς προσκυνητές στον τόπο μας»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 9 Ιούνιος, 2022 - 10:15

Ως ευλογημένος προορισμός για προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας επιβεβαιώνεται καθημερινά η πανέμορφη Φθιώτιδα με τον επιβλητικό ορεινό της όγκο και το ειδυλλιακό παράλιο μέτωπο, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα, αλλά και τους εμβληματικούς τόπους αγιασμού, ηρωϊσμού και μαρτυρίου.

          Ανάμεσα στις ομάδες των προσκυνητών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δέχθηκε επίσκεψη και από παλαιούς γνώριμους αδελφούς, προσκυνητές  από τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος διακόνησε ως εφημέριος και πνευματικός.

          Στο πλαίσιο της προσκυνηματικής τους εξόρμησης στην Φθιώτιδα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας και την Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος αλλά και την καρδιά της Μητροπόλεως, το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως στη Λαμία, όπου τους υποδέχθηκε  ο ίδιος ο κ. Συμεών.

Τους πιστούς συνόδευε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτ. π. Νικόλαος  Βλαβιανός και ο Πρωτοψάλτης του Ναού και ιατρός κ. Κωνσταντίνος Σπερδούλης, καθώς και άλλοι συνεργάτες του Ναού.

          Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Πατρός ημών και Μάρτυρος Εφραίμ, μετά την Ακολουθία της Παρακλήσεως του Αγίου Φανουρίου, ο κ. Συμεών με συγκίνηση ανέφερε: «Είμαι ευτυχισμένος και ευλογημένος που σας γνώρισα, που ζήσαμε μαζί χαρές και λύπες και τώρα βλέπω ξανά τα πρόσωπά σας και το χαμόγελό σας».

          Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους πιστούς στις εκπαιδευτικές και κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως, οι οποίες στεγάζονται στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες της Μητροπόλεως.

          Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα μέρος της καθημερινότητος και της ζωής του Πνευματικού Κέντρου, καθώς στο Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως ήταν σε εξέλιξη το «Open Day» του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», η ανοιχτή μαθητική συναυλία, όπου μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου παρουσίασαν στο κοινό την πρόοδό τους στις σπουδές της μουσικής και των οργάνων.

          Στο γεύμα, το οποίο ακολούθησε  ο Σεβασμιώτατος:

          «Η Φθιώτιδα είναι ένας επί γης παράδεισος και ένας προορισμός, ο οποίος μαγεύει όλους όσους την επισκέπτονται. Είναι μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας και την Μητρόπολή μας να δεχόμαστε ευλαβείς προσκυνητές απ΄ όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδος μας. Είναι όμως ιδιαίτερη η συγκίνηση μου, όταν μας επισκέπτονται αδελφοί, κληρικοί και λαϊκοί, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τους οποίους συνδεόμαστε και αγαπητικά εκ της κοινής διακονίας αλλά και πνευματικά με κοινό σημείο αναφοράς τον Πνευματικό μας Πατέρα, τον Ποιμενάρχη των Αθηνών και Προκαθήμενο όλης της Εκκλησίας μας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness