165

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 27 Οκτώβριος, 2013 - 08:00 έως Δευτέρα, 28 Οκτώβριος, 2013 - 07:45

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της αιμορροούσης και της αναστάσεως της θυγατρός του Ιαείρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όπως ο Ιάειρος έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε κι ε­­μείς την θλίψη και τον θάνατο. Ανεζήτησε τον Ιησού, πίστευε σ΄ Αυτόν και αμείφθηκε με το θαύμα. Στις τραγικές ώρες του θανάτου και του πέν­θους μόνο η παρουσία του Χριστού μπορεί να μετριάζει τον πόνο. Τα μοι­ρο­λόγια και η απομόνωση δημιουργούν μελαγχο­λία. Μόνο η πίστη στην αθα­νασία της ψυχής και η βεβαιότητα, ότι «ουκ απέθανε, αλλά καθεύδει» έχουν τη δύναμη να μας περάσουν μέσα από το καμίνι της θλίψεως χωρίς ψυχικά τραύματα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας μίλησε στο εκκλησίασμα για την συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τον Κλήρο και τον λαό της Φθιώτιδος.  Επίσης ανεκοίνωσε την ολοκλήρωση της εκ βάθρων ανακαινίσεως του Ραχουτείου Γηροκομείου, το οποίο είναι έτοιμο να δεχθεί και πάλι τροφίμους και να περιθάλψει τους έχοντας ανάγκη υπερήλικους αδελφούς μας.

Στη συνέχεια μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας που στεγάζεται στο υπόγειο του Ναού, όπου συναντήθηκε με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου και του παραρτήματος της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Μητροπόλεώς μας.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness