165

Τσικνοπέμπτη στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας με πολλά δώρα για τους μαθητές

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος, 2022 - 22:30

Υλοποιώντας την δέσμευσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών να επιβραβεύει υλικά και οικονομικά τους αριστούχους κάθε τετραμήνου όλων των τμημάτων Γυμνασίου και Λυκείου του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, επισκέφθηκε σήμερα Τσικνοπέμπτη την Σχολή, κατόπιν προσκλήσεως των ίδιων των παιδιών, ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Σχολής, πέρασε πολλές ώρες με τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, απένειμε τις προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες στους αριστούχους, τις οποίες έχει υποσχεθεί, προσέφερε πολλά ακόμη δώρα και εκπλήξεις στους μαθητές  και συγχρόνως αναφέρθηκε στα προσεχή σχέδια δράσεων του Σχολείου, όπως την συστηματική συνεργασία με την Αθλητική Ακαδημία του κ. Σοφογιάννη, τον Σκακιστικό Σύλλογο Λαμίας και την δημιουργία ομίλου Σκάκι, καθώς και άλλες δράσεις της Σχολικής Εφορείας και του Σχολείου γενικότερα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών  με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης παρέθεσε πλούσιο γεύμα, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, καθώς και σε θεολόγους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος.

          Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

          «Στηρίζουμε όλοι μας το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, τους μαθητές και τις μαθήτριες του, προσφέροντας όλα αυτά τα εφόδια αλλά και τα κίνητρα, για να αναπτύξουν την προσωπικότητας τους μέσα σε ένα μοναδικό υγιές περιβάλλον. Η πρόοδος του Σχολείου είναι πρόοδος για όλη την κοινωνία.

Δεν θα πάψω να στηρίζω με κάθε τρόπο το Σχολείο μας αυτό και να προσκαλώ την κοινωνία μας να το αγκαλιάσει ενεργά».

          Την σημερινή ημέρα στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Καθηγούμενος της τροφού Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων για θέματα Παιδείας, κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων, η Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, ο Συντονιστής του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χρίστος Μαρκαντώνης,ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Διευθυντής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, καθώς και τα νεοδιορισθέντα μέλη της Σχολικής Εφορείας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness