165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2087

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 11 Μάρτιος, 2021

Πέμπτη 11 Μαρτίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων. τη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Πιονίου πρεσβυτέρου και των συν αυτώ.Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Θαλλού και Τροφίμου, των εν Λαοδικεία και Σαβίνα.Τη μνήμη των οσίων και θεοφόρων πατέρων ημών Γεωργίου του Σιναίτου, Γεωργίου του θαυματουργού και νεοφανούς και Ζαχαρίου. Τη μνήμη της αγίας Θεοδώρας της βασιλίσσης Αρτης, της εκ Σερβίων Κοζάνης.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση της εν Κωνσταντινούπολιν ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου μάρτυρος Επιμάχου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*)Τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, τίμησε την Τρίτη 2 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών για την πρωτειά του στον 9ο Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης.

 (*) Με  την πρέπουσα κατάνυξη εορτάσθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου,  η επέτειος των 15 ετών από την ανακομιδή του αφθάρτου Ιερού σκηνώματος του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στην ιερά μονή Αγάθωνος.

(*) Συνεχίζεται έως το τέλος του μήνα ο μαθητικός διαγωνισμός που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. με θέμα: «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα». Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*)Τον σεβαστό Γέροντα, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, αποφάσισε να τιμήσει δεόντως την Τρίτη 2 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών για την παγκόσμια πρωτειά που απέσπασε και το Αριστείο που έλαβε στον Θ΄ Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, στον οποίο διακρίθηκε το ποίημα του με τίτλο «Κύκνειο Άσμα» από την ποιητική του Συλλογή με τίτλο « Στον ίσκιο των δωρεών Σου». 

          «Με ιδιαίτερη συγκίνηση π. Θεόκλητε πληροφορηθήκαμε μία ακόμη διάκριση σας, αυτή την φορά παγκοσμίου επιπέδου και αισθανόμαστε την ανάγκη να σας συγχαρούμε από την καρδιά μας και να σας ευλογήσουμε πατρικά και να σας διαβεβαιώσουμε ότι καμαρώνουμε για εσάς», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος παρουσία και του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου μας π. Αγγέλου Ανθόπουλου.

          Ο π. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή στο πρόσωπό του, την οποία και χαρακτήρισε υψίστη και με αγάπη και απλότητα ανέφερε στον Σεβασμιώτατο ό,τι όποιο βραβείο και αν λάβει, αυτό το αφιερώνει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και στην Εκκλησία, διότι,  Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας. Αμήν».

          Ευγενώς ο π. Θεόκλητος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μαζί με τις θερμές του ευχαριστίες, την ποιητική συλλογή  «Στον ίσκιο των δωρεών Σου».

          Μετά από την συνάντηση του  με τον Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, ο π. Θεόκλητος παρεχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως 89,4 Fm και στην κ. Σοφία Παναγιώτου, εκφράζοντας τα συναισθήματά του, τόσο για την διάκριση, όσο και για την τιμή του Σεβασμιωτάτου προς το πρόσωπό του.

(*) Συνεχίζουμε με μια είδηση από την ιστοσελίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στα πλαίσια των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών επικεντρώνει τις δράσεις του στην υλοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε ιερείς, γονείς, νέους, κατηχητές. Θέλοντας λοιπόν να διατηρήσουμε την επαφή μαζί σας, έστω και διαδικτυακά, διοργανώνουμε μια ομιλία – συζήτηση με θέμα «Γιατί όταν πονάς… πονάω;  Η έννοια της συνεξάρτησης στις οικογενειακές σχέσεις». Τι σημαίνει συν-εξάρτηση και ποια είναι τα συμπτώματά της; Η συνεξάρτηση γεννιέται μέσα στην οικογένεια; Πώς εμποδίζει τις σχέσεις μας; Πώς βάζω λειτουργικά όρια; Η συνάντηση μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, 7:00 - 8:30 το απόγευμα. Θα μιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α. Η συνάντηση θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να υποβάλλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας στο mail: diakoniaprevention@yahoo.gr μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της συνάντησης μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2130184419.

 (*)Με  την πρέπουσα κατάνυξη αλλά χωρίς την παρουσία πιστών όπως ορίζουν τα νέα απαγορευτικά μέτρα εορτάσθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου,  η επέτειος των 15 ετών από την ανακομιδή του αφθάρτου Ιερού σκηνώματος του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

            Στην Ιερά Μονή του Οσίου Αγάθωνα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη, και των αδελφών της μονής.

            Προ της απολύσεως ο π Γερμανός  αναφέρθηκε στον όσιο Γέροντα Βησσαρίωνα και την αγιασμένη ζωή του. Επίσης τόνισε ότι   τελούμε εν αναμονή προσευχόμενοι, ώστε όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο να μας δώσει και επίσημα την χαρά της αναγνωρίσεως της αγιότητος του π. Βησσαρίωνος, του δικού μας αγίου.

(*) Μέχρι τέλους Μαρτίου έχουν προθεσμία οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως να μετάσχουν στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνουν η  Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Στυλίδος, Δομοκού, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, με θέμα: «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα».

Το εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες των σχολείων του νομού Φθιώτιδας κάθε βαθμίδας και τύπου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια κάθε τύπου).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό αποστέλλονται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά μέχρι τέλος Μαρτίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα.

Οι μαθητικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούριο Λοκρίδος, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 7 μ. μ., με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν: Χρηματικά έπαθλα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Σε όλους τους μαθητές και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος www.imfth.gr είναι αναρτημένες όλες οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εκεί θα ανακοινώνεται οποιαδήποτε σχετική με αυτό ενημέρωση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Δελτίο Τύπου μας απέστειλε το Γραφείο του κ Αντιπεριφερειάρχη  που αφορά σε νέες παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο της Φθιώτιδας.

Πρόκειται για  εργασίες συντήρησης και

ασφαλτοστρώσεων στην Επαρχιακή Οδό Κομποτάδες, Μεξιάτες, Λουτρά, Υπάτης, Αργυροχώρι, Αμαλώτα.

Θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας όπου είναι απαραίτητο, θα γίνουν

εργασίες διαγράμμισης των τμημάτων που θα ασφαλτοστρωθούν, ενώ

επισημαίνεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί με τις υπάρχουσες οδούς σε

κυκλοφορία.

«Ένα ακόμη σημαντικό τμήμα του συνολικότερου σχεδιασμού που αφορά ένα

πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο για τη Στερεά, όπως έχει προγραμματίσει η

Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και σε

συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, πρόκειται να

ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 4 μήνες!», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης

Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας

(*) Ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους που αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας, βάζει τη δική του ψηφίδα στον εορτασμό της σημαντικότερης επετείου της νεότερης ιστορίας μας, με εκδηλώσεις και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και του ρόλου που διαδραμάτισε η περιοχή μας και τα πρόσωπα που έδρασαν σε αυτήν.

Το Επετειακό Πρόγραμμα για το 1821 ξεδιπλώνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, που αποσκοπούν στη διάχυση της ιστορικής γνώσης στο ευρύ κοινό, τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ιστορικές διαδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα, τη διοργάνωση εικαστικών γεγονότων, την προβολή της λαογραφίας και της παράδοσης, τη δημιουργία καλλιτεχνικών εμπειριών με τη συνδρομή όλων των τεχνών σε κάθε γωνιά της πόλης μας.Η Ελληνική Επανάσταση σηματοδότησε την πορεία μας στο σήμερα, γι’ αυτό και ο εορτασμός όφειλε να είναι συλλογικός.

Με την ανακοίνωση του προγράμματος ο Δήμαρχος Λαμιέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα γεγονός καθοριστικό για την εξέλιξη του Ελληνικού κράτους αλλά και για τον καθένα από εμάς ως Έλληνες. Η επέτειος της συμπλήρωσης 200 χρόνων, επιβάλλει μια ολοκληρωμένη θεώρηση και οργάνωση των εκδηλώσεων, με χαρακτήρα συνέργειας. Με σεβασμό στο παρελθόν και πίστη στο μέλλον, ας συμβάλλει ο καθένας μας ώστε η διάσταση του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος να γίνει πολυσήμαντη και να ενισχύσει το φρόνημα όλων μας».

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί συμβαδίζοντας με τους ισχύοντες κάθε φορά περιορισμούς που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην ιστοσελίδα του Δήμου δημοσιευεται  αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...