165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2102

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 06 Απρίλιος, 2021

Τρίτη 6 Απριλίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ευτυχίου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, των εν Περσίδι 120 αγίων μαρτύρων και των αγίων δύο μαρτύρων, των εν Ασκάλωνι.Του αγίου οσιομάρτυρος Γενναδίου, του νέου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1818.Τη μνήμη των αγίων νεομαρτύρων Γεωργίου, Εμμανουήλ, Λάμπρου, Μιχαήλ, Θεοδώρου και Γεωργίου των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως αθλησάντων το έτο=ς 1835. Επίσης σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη των οσίων πατέρων ημών Γρηγορίου του Σιναίτου, και Γρηγορίου του εν ¨Αθω και Πλατωνίδος.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*)Ο Εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος στέκεται  αρωγός στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τη βοηθά ουσιαστικά στην αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

(*)Ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, υλοποίησε χθες το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, διανέμοντας χρηματικές επιταγές σε 100 οικογένειες μέσα στην πόλη της Λαμίας, προκειμένου να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης της επιλογής τους.

 (*) Στις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας τελεί ο Σεβασμιώτατος τις Ιερές ακολουθίες των ημερών για όσο διάστημα οι ναοί μας λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών. Αύριο Τετάρτη το πρωί θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και την Παρασκευή στην ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ευγνωμόνως ότι το έργο της αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μετά από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε προ ολίγων ημερών με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, θα το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου ο ευπατρίδης και μεγάλος ευεργέτης εν γένει της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

          Ο κ. Συμεών είχε συνάντηση μαζί του στην Αθήνα, τον ενημέρωσε για την επικαιροποίηση της μελέτης της αποκαταστάσεως, η οποία έγινε με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως και του έθεσε υπόψη του το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Μητροπόλεως και Νοσοκομείου, αλλά και τον πληροφόρησε εκτενώς για την σημασία που έχει ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου  για την τοπική υγειονομική  κοινότητα, η οποία ειδικά αυτήν την περίοδο είναι στα όρια της και δοκιμάζεται, αλλά και για το πόσο ευεργετική είναι η αγιαστική και θαυματουργός παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή, ο οποίος τα έτη 1893 και 1894 διακόνησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και του οποίου η Χάρις είναι πολύ ζωντανή στις καρδιές όλων των Φθιωτών.

          Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος ιδιαίτερα αγαπά την Στερεά Ελλάδα αλλά και την Λαμία, ασμένως δέχτηκε το αίτημα του Σεβασμιωτάτου και θα σταθεί για ακόμη μία φορά αρωγός στην Μητρόπολη Φθιώτιδος και στον νέο Ποιμενάρχη αυτής κ. Συμεών προς όφελος όλων των Φθιωτών.

(*)Ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, υλοποίησε χθες το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, διανέμοντας χρηματικές επιταγές σε 100 οικογένειες μέσα στην πόλη της Λαμίας, προκειμένου να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης της επιλογής τους.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται χάρη στην άοκνη προσπάθεια και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, οφείλεται στην συνεργασία με τον Όμιλο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ιδιαίτερα ευχαριστεί και ιδίως τον εκλεκτό φίλο κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Εταιρείας «GET FOODS PRIVATE COMPANY», ο οποίος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις αγωνίες και στις ανησυχίες , αλλά και στο φιλανθρωπικό έργο στήριξης των εμπερίστατων αδελφών μας. Η διανομή πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να δώσει την ευλογία του σε όλους τους αδελφούς και να ευχηθεί πατρικώς: «Αγαπητοί μου αδελφοί, ήθελα να σας πω μία καλημέρα και να ευχηθώ να έχετε δύναμη, να έχετε κουράγιο, με τις δυνατότητες που έχουμε προσπαθούμε να είμαστε κοντά σας με κάθε τρόπο, στις δυσκολίες τις οποίες περνάτε και τις οποίες νιώθουμε σαν δικές μας δυσκολίες.

          Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη, θα είμαστε πάντα κοντά σας, οι Ιερείς μας, οι συνεργάτες και συνεργάτιδές μας και εύχομαι η ζωή να τα φέρει έτσι τα πράγματα, ώστε να έλθουν καλύτερες μέρες, για εσάς και για όλο τον

          (*) Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών για όσο διάστημα οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, τελεί τόσο τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες όσο και τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς στις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής του Περιφερείας μαζί με τις ευλογημένες μοναχικές αδελφότητες, που εγκαταβιώνουν σε αυτές. Σύμφωνα με το λειτουργικό πρόγραμμα αυτήν την εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί σε τρεις Μονές της Μητροπόλεως. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη το πρωί, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και την Παρασκευή στην ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας ενώ τον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή 11 Απριλίου θα τον τελέσει  στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος.

(*)Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τον κύκλο των Εσπερινών ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Αρχιερατικό Αναστάσιμο Εσπερινό της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο οποίος τελέσθηκε και πάλι κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την φυσική παρουσία πιστών. Θα έχουμε την ευκαιρία να την ακούσουμε στο τέλος του δελτίου μας.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*)Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο

της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξης όλων των εκπαιδευτικών και η

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν με το Αρχηγείο

της Ελληνικής Αστυνομίας - Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη Γενική Περιφερειακή

Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

διαδικτυακή εκδήλωση, για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, τους

πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, την πρόληψη και τις πρακτικές αντιμετώπισης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Νάκος Γεώργιος, Αστυνόμος Β΄ [ΥΓ.], Ψυχολόγος της

Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα:

«Είναι ασφαλής η πλοήγηση στο διαδίκτυο τη σημερινή εποχή;

Κίνδυνοι, πρόληψη και πρακτικές αντιμετώπισης».

Την εκδήλωση μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι μέσω συγκεκριμένων συνδέσμων.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness