165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2118

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 13 Μάιος, 2021

Πέμπτη 13 Μαϊου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας μάρτυρος Γλυκερίας. τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Λαοδικίου του δεσμοφύλακος και του ιερομάρτυρος Μακαρίου του θαυματουργού του Ρώσου.Τη μνήμη των Οσίων Σεργίου του ομολογητού, Παυσικάκου επισκόπου Συνάδων, Ευθυμίου του νέου, κτίτορος της ιεράς μονής Ιβήρων και των εν αυτή ασκησάντων Γαβριήλ, Γεωργίου και Ιωάννου.Τη μνήμη των Οσίων Αγαπίου και Νικηφόρου πρεσβυτέρου της μονής της Εφάψεως. Την ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού Θεοτόκου της Παντανάσσης, του εν τη νήσω της Αγίας Γλυκερίας. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των εν τη ιερά μονή Ιβήρων Μοναχών οσιομαρτύρων, των εν τη θαλάσση βληθέντων κατά το 1280.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

 (*)Επιστημονικό επετειακό Συνέδριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος χωρίς την παρουσία κοινού από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή 16 Μαΐου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β' και του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

(*) Για το σημαντικό επετειακό αυτό συνέδριο παρεχώρησε συνέντευξη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος  και στην δημοσιογράφο κ Κατερίνα Χουζούρη.Θα έχουμε την ευκαιρία να την ακούσουμε στη αρχή των αναλυτικών μας ειδήσεων.

(*) Την Έκθεση με τίτλο: «ΦΘΙΩΤΙΣ 1821. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ της συλλογής Ευαγγέλου Φ. Στεφανή» θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος από 13 - 29 Μαΐου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας. Την έκθεση θα επισκεφθούν την Κυριακή το μεσημέρι και οι σύνεδροι του επετειακού συνεδρίου της Μητροπόλεως.

(*) Τα εγκαίνια του «Αποθετηρίου της αγάπης» θα τελέσει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών τη Δευτέρα 17 Μαϊου στις 11:00 το πρωί στο Πνευματικό Διοκητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος  και στην δημοσιογράφο κ Κατερίνα Χουζούρη παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών στο πλαίσιο της εκπομπής «κάθε μέρα νέα μέρα». Στην συνέντευξή του αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

          «Ο ΕΘΝΙΚΟ -ΑΠΕΛΕΥΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» που διοργανώνει από αύριο η Φθιωτική Εκκλησία καθώς και την σημαντική παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β', και του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επιτίμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

(*) Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ανακοινώνεται, ότι από 13 - 29 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων εορτασμού 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση,   θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση υπό τον τίτλο: «ΦΘΙΩΤΙΣ 1821. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ της συλλογής Ευαγγέλου Φ. Στεφανή».

          Η εν λόγω έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» Αινιάνων 6 στη Λαμία.

          Πρόκειται για μία συλλογή από πρωτότυπα και αυθεντικά έργα,  τα οποία αναφέρονται όλα στην περιοχή της Φθιώτιδας και έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη συγκεκριμένη χρονολογική περίοδο.

          Η φυσική παρουσία κοινού και η πρόσβαση στην Έκθεση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και θα επικαιροποιηθούν με τη νέα ΚΥΑ.

(*) Τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 11:00 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα εγκαινιάσει «Το Αποθετήριο της Αγάπης», Logistic Center - Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως επί των οδών Γκιώνας και Δημητριάδου, όπισθεν του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας παρουσία ολίγων προσκεκλημένων επισήμων.

Περνάμε τώρα στο Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- για την ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Συνεχίζονται και κατά το τριήμερο 14-16 Μαΐου οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προφυλάξεως κατά της πανδημίας. Φυσικά αρχικά στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στο δικό μας επετειακό επιστημονικό συνέδριο

Την Κυριακή 16 Μαΐου,  Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα τιμήσει τη μνήμη του Εθνομάρτυρος Ανανία, Επισκόπου Λακεδαιμονίας. Θα τελεσθεί η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Στη συνέχεια θα ψαλεί η Επιμνημόσυνος Δέησις ενώπιον της προτομής του Εθνομάρτυρος, η οποία ευρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα παρουσιασθεί ομιλία εις μνήμην του Εθνομάρτυρος στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων.

Την ίδια ημέρα η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας θα τιμήσει την επέτειο της κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821 στη Χαλκιδική από τον Εμμανουήλ Παππά. Θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Μετά τη Δοξολογία θα ομιλήσει περί των ιστορικών γεγονότων ο κ. Δημήτριος Παπάζης, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

(*) Αρχισαν και πάλι να τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Αγράφων 22 στη Ν. Άμπλανη Λαμίας.

            Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη  τελείται η Θεία Λειτουργία, η οποία  ξεκινά στις 7:00 π.μ. και  ολοκληρώνεται στις 9:00 π.μ., ενώ την Δευτέρα το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. τελείται η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και την Πέμπτη στις 6:00 μ.μ. στον Άγιο Οσιομάρτυρα Εφραίμ.

            Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδίδονται από απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και μέσω διαδικτύου, ενώ ψάλλουν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness