165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2136

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 11 Ιούνιος, 2021

Παρασκευή 11 Ιουνίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων και ενδόξων Αποστόλων Βαρνάβα ιδρυτού και προστάτου της εκκλησίας της Κύπρου και Βαρθολομαίου. τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού. Τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοπέμπτου και ετέρων τεσσάρων Αγίων Μαρτύρων. Τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Βαρνάβα του θαυματουργού, του εν Λεμεσώ. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ εν τω Αδειν δηλαδή τη παράδοση από τον 'Αρχάγγελο Γαβριήλ του ύμνου "Αξιον Εστίν".
Ή παράδοση αυτή του γνωστού ύμνου έγινε με θαυματουργικό τρόπο σε κάποιο κελί της Μονής Παντοκράτορας του Αγίου Όρους, πού επονομάζεται " Άξιον Εστίν", ή δε τοποθεσία ονομάζεται " ΄Αδειν".

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου
  

(*) «Προσεύχομαι, παιδιά μου, νά μετατρέψετε τό ἄγχος, πού σᾶς πολιορκεῖ, σέ δημιουργία, πού νά ἐνσπείρει στίς καρδιές σας ὀμορφιά καί ἀλήθεια. Τόνισε  στο μήνυμα του, προς τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος ευχόμενος καλή ἐπιτυχία και εὐλογημένη πορεία στη ζωή τους.

(*)  «Η μεγαλύτερη χαρά για έναν Επίσκοπο είναι όταν βλέπει τους πιστούς να αναπαύονται από τους Ιερείς του και να είναι μεταξύ τους ενωμένοι, αγαπημένοι, να είναι μία οικογένεια». Επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στηνΙερά Αγρυπνία που τέλεσε την περασμένη Τετάρτη στην Ομβριακή Δομοκού επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

 (*) Η Ιερά Μητρόπολή μας συμπαραστατούμενη στην αγωνία των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τους έχει αφιερώσει την εβδομάδα που διανύουμε και τελεί καθημερινά Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση. την Κυριακή 13 Ἰουνίου Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών στίς 19:00 μ.μ., θά τελέσει Ιερά Παράκληση στόν Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, Πολιούχου Λαμίας.       

     (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου.

(*) Στην αιμοδοσία της Κυριακής 13 Ιουνίου στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας μας καλεί η Ιερά Μητρόπολή μας με σκοπό την ενίσχυση των αδελφών μας που έχουν ανάγκη το πολύτιμο για αυτούς αίμα.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  

(*) Το ιστορικό σπίτι της Λέλας Καραγιάννη παραχώρησε τη Δευτέρα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Δήμος Αθηναίων, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «Αποστολής».

Η υπογραφή της παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, που θα διαχειριστεί το νέο Κέντρο.

 Στην προσφορά της «Αποστολής» σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμτσας τονίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φυλή. Θα σταθούμε δίπλα σε όλα. Ιδιαίτερα σε όσα οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα». Αναφέρθηκε, επίσης, στο σπίτι της Λέλας Καραγιάννη σημειώνοντας πως «θα τιμήσουμε την ηρωίδα και το παράδειγμά της θα μεταφερθεί στις νέες γενιές», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη τους.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα αυτή για το Δήμο, αλλά και την πόλη της Αθήνας. «Το κτήριο συστεγάζει την πολιτισμική αξια και την ιστορία» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε ότι είναι «ταυτισμένο με την πόλη της Αθήνας».

Μιλώντας για την δημιουργία του Κέντρου επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το χθες, από το να προετοιμαστούμε για το αύριο» και το χαρακτήρισε «μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους». Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που πάντα με την συμβολή και την καθοδήγησή του «μας επιτρέπει να γινόμαστε καλύτεροι» και συνεχάρη τον κ. Δήμτσα για το έργο της «Αποστολής».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του διότι, όπως είπε, «βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό χώρο, στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης, η οποία έδειξε με την ζωή της ότι αξίζει η πορεία μας να είναι μια θυσία αγάπης για τους συνανθρώπους μας».

Τόνισε, ακόμη, ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο σημειώνοντας πως δε θα μπορούσε η Εκκλησία να μην προβληματιστεί σε αυτήν την νέα εποχή. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και στην προσπάθεια της Εκκλησίας στο διάβα των αιώνων να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσκολίες. Μίλησε, επίσης, για την συνεργασία της Εκκλησίας με άλλους φορείς υπογραμμίζοντας πως «όταν συνεργαζόμαστε αντιμετωπίζουμε και τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες». Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και στην σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη των παιδιών σχετικά με την συμπεριφορά και την κοινωνικοποίησή τους και ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για την δράση του, ενώ αναφορικά με το νέο αυτό ιστορικό κτήριο που παραχώρησε ο Δήμος ευχήθηκε να παραδειγματιστούν τα παιδιά από τη ζωή της Λέλας Καραγιάννη.

(*) Μήνυμα του Μακαριωτάτου προς τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021. Στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής… «Λίγες ἡμέρες πρίν ἀπό τήν ἔναρξη τῶν Πανελληνίων ἐξετάσεων αἰσθάνομαι τήν ἀνάγκη νά σᾶς θυμίσω ὅτι, ἀνεξάρτητα ἀπό τήν βαρύτητα πού τούς δίδεται, δέν πρέπει ποτέ νά ξεχάσετε: Ἡ ζωή σας εἶναι ἕνας κρυμμένος θησαυρός, ὁ ὁποῖος δέν ἀνιχνεύεται ἀπό ὁποιεσδήποτε ἐξετάσεις. Εἰδικά ἀπό τίς Πανελλήνιες. Στήν ψυχή σας κρύβονται δυνατότητες καί ταλέντα, πού δέν ἔχετε ἀνακαλύψει, ἑπομένως δέν μποροῦμε τόσο νωρίς νά ἀναφερόμαστε σέ λέξεις ὅπως «ἐπιτυχία» ἤ «ἀποτυχία», ἀλλά σέ προκλήσεις. Προκλήσεις  πού μποροῦν νά ἀποτελέσουν ἀφορμή γιά νά ἀποκαλύψετε ὅ,τι μαθαίνουμε, γιά νά μήν ἐγκαταλείπουμε τά ὄνειρά μας, ἀλλά γιά νά τά στερεώνουμε σέ γερά θεμέλια. Διδασκόμαστε ἀπό τούς δασκάλους μας γιά νά μήν χάσουμε τό δρόμο μας. Γιά νά μποροῦμε νά διακινδυνεύουμε τή σιγουριά γιά τήν ὀμορφιά τῆς ἀνίχνευσης τοῦ ἀγνώστου. Διαβάζουμε γιά νά ἀναμετρηθοῦμε μέ τά ἐρωτήματα καί τίς ἀμφιβολίες μας, ἐμπιστευόμενοι τήν ἐμπειρία πού ἔχει καταγραφεῖ. Προσεύχομαι, παιδιά μου, νά μετατρέψετε τό ἄγχος, πού σᾶς πολιορκεῖ, σέ δημιουργία, πού νά ἐνσπείρει στίς καρδιές σας ὀμορφιά καί ἀλήθεια. Νά προχωρήσετε τόν προβληματισμό σας, νά ἀσκηθεῖτε στά ἐρωτήματα σας. Νά μήν συμβιβαστεῖτε στήν μοιρολατρία τῶν ἀριθμῶν. Σᾶς εὔχομαι καλή ἐπιτυχία και εὐλογημένη πορεία στη ζωή σας!

 Μετά πατρικῶν εὐχῶν

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

(*) Η Ιερά Μητρόπολη αναλογιζόμενη τη μεγάλη καί σημαντική δοκιμασία των  μαθητών καί των μαθητριών τῆς Γ΄Λυκείου, ἀλλά καί των οικογενειών τους, τη δοκιμασία τῶν Πανελλαδικῶν Ἐξετάσεων η οποία αρχίζει στίς 14 Ἰουνίου αφιερώνει αυτήν την ἑβδομάδα στά παιδιά μας.

Τό πρόγραμμα τῆς Προσευχῆς μας ἔχει ὡς ἑξῆς: καθημερινά στον ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ τελείται Θεία Λειτουργία το πρωί 7-9 και το απόγευμα στις 7 τελείται Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο ὑπέρ τῶν μαθητῶν καί μαθητριῶν. 

6.     Σάββατο 12 Ἰουνίου 2021

07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητρο­πόλεως, ἀφιερωμένη στούς μαθητές καί τίς μαθήτριες.

19:00 μ.μ. Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός καί εἰδική Προσευχή γιά τά παιδιά ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, στόν Ἱερό Μητροπο­λι­τικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

7.     Κυριακή 13 Ἰουνίου 2021

Σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς καί τίς Ἱερές Μονές, μέ βάσει τό πρόγραμμα, πού θά ἀνακοινώσει ὁ κάθε Ναός ἤ Μονή, θά γίνει εἰδική προσευχή γιά τούς μαθητές, τίς μαθήτριες καί τίς οἰκογένειές τους.

Εἰδικότερα, ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών στίς 19:00 μ.μ., θά τελέσει Παράκληση στόν Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, Πολιούχου Λαμίας, ἐνώπιον τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ.                     

(*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

 από 8 - 13 Ιουνίου 2021

Χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας επί τη εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού μιας  και στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της ενορίας, έχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Αγιο Λουκά.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Εποπτεύει τις Εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος.

 (ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραντζή Λαμίας.

09:45 π.μ. Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Μεξιατών.

19:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ειδική Προσευχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τον Σεβαμσιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών. Ομιλία στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

 (ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

20:30 μ.μ. Σύναξη των επιτελικών στελεχών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. (Οδός Σκληβανιώτη 3 – 5). 

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.Δημοσιευεται στην ιστοσελίδα της Ι. Μ

 (*) Ιερά Αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου τέλεσε την Τετάρτη το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής του Δήμου Δομοκού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνοδεία κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με επικεφαλής τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη.

                    Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο άνθρωπος του Θεού ποθεί τον Ουρανό, διότι είμαστε πλασμένοι για την αιώνια Βασιλεία του Θεού και πραγματική μας πατρίδα είναι ο Ουρανός. Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          «Με την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μας ολοκληρώνεται, πληρώνεται η Θεία Οικονομία, το  σχέδιο δηλαδή της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Η τραγική επιλογή,  του πρώτου ανθρώπου ήταν να χωριστεί η γη από τον ουρανό και αυτό το αποκατέστησε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και το ζούμε και το εορτάζουμε  με την Εορτή της Αναλήψεως. Ο Χριστός ξανάφερε τον ουρανό στη γη και ένωσε την γη με τον ουρανό».

          Ο κ. Συμεών επεφύλαξε και μία ιδιαίτερη ευλογία για την Ομβριακή και τους πιστούς κατοίκους της. Απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας, Αναπληρωτή Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δημήτριο Νασόπουλο χαρακτηρίζοντας τον ως έναν ακούραστο διάκονο του έργου της αγάπης του Θεού και της τοπικής Εκκλησίας, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός επί το έργον της φιλανθρωπίας.  Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε εκ μέρους των πιστών του χωριού και των συνεργατών της Ενορίας η κα Παρασκευή Κεραμίδα, Θεολόγος Εκπαιδευτικός, η οποία μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον Εφημέριο π. Δημήτριο ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την επιλογή του να το τοποθετήσει  στην Ενορία της Ομβριακής.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας την κα Κεραμίδα χαρακτηριστικά τόνισε:

          «Η μεγαλύτερη χαρά για έναν Επίσκοπο είναι όταν βλέπει τους πιστούς να αναπαύονται από τους Ιερείς του και να είναι μεταξύ τους ενωμένοι, να είναι αγαπημένοι, να είναι μία οικογένεια».

                    Στην Ιερά Αγρυπνία παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Λαϊνάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Ηλίας Ντελής και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος Ευάγγελος Πατσαρούχας.

          Ανήμερα της Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, Πέμπτη 10 Ιουνίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

          Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συνευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος αρχικά ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την αδελφική αγάπη και φιλοξενία. Αναλύοντας στην συνέχεια το μήνυμα της Εορτής μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά σημείωσε:

          « Ο Κύριος μας, αγαπητοί μου αδελφοί, θυσιάστηκε για να γίνουμε ξανά πολίτες της Βασιλείας του Θεού. Όταν έχουμε μαζί μας τον Χριστό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα».

          Προ της απολύσεως τον κ. Θεόκλητο, προσεφώνησε και ευχαρίστησε με θερμά λόγια αγάπης και φιλαδελφείας ο κ. Συμεών.

          Οι Ιερές Ακολουθίες, τόσο η Ιερά Αγρυπνία, όσο και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί, μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τη Ι Μ

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 13 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Λαμίας από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00 το πρωί με 13.30 το μεσημέρι και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 το βράδυ όπως και το Σάββατο 10.00-12.00 το μεσημέρι) και να προσφέρει για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.Υπευθυνος της τράπεζας είναι ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας πατήρ Χρήστος Τσιλοφύτης.

(*) όπως προαναφέραμε τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού πανηγύριζαν στις 10 και 11 Ιουνίου ενορίες της πόλεως Λαμίας. Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της, έχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Αγιο Λουκά το οποίο εγκαινιάσθηκε στις 12 Ιουνίου του έτους 2016. Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα χθες το βράδυ όπως προαναφέραμε τελέσθηκε αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία. Το πρωί στις 10 το πρωί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου και το απόγευμα στις 7 θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στον Αγιο Λουκά τον ιατρό.

 Στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας τελέσθηκε πανηγυρικός εορτασμός με αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Λουκά και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αξιον Εστί μιας και στον Ιερό Ναό φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος.

 Ιερά Παράκληση στους Αγίους ενδόξους Αποστόλους και πρωτοκορυφαίους Πέτρο και Παύλο τελείται καθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Λαμίας.Η ακολουθία αυτή θα τελείται μέχρι τη μνήμη των Αγίων 29 του μηνός.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Δήλωση

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού

για τα 77 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου

«10 Ιουνίου 1944. Η σφαγή του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα αποτελεί ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τις σκέψεις που γεννά η θύμηση αυτών των ημερών. Ενδεχομένως και να περισσεύουν, αφού - ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις - μεγαλύτερη σημασία έχουν οι πράξεις.

Στη μνήμη μιας θηριωδίας που δεν επιτρέπεται να ξεχαστεί, και με τη σύμφωνη γνώμη όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχωρούμε με τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στην αναβάθμιση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

Στη προσπάθεια για την ελάχιστη καταπράυνση του, φωλιασμένου στο συλλογικό ασυνείδητο πλέον, πόνου των Διστομιτών, διεκδικούμε τη δικαίωση».

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness