165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2158

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 27 Αύγουστος, 2021

Παρασκευή 27 Αυγούστου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του θαυματουργού. τη μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών Οσίου επισκόπου Κορδούης και Λιβερίου πάπα Ρώμης του ομολογητού. Τη μνήμη των οσίων Ποιμένος και Θεοκλήτου του μαγίστρου , του ευσεβούς βασιλέως Αρκαδίου και τη μνήμη της Αγίας μάρτυρος Ανθούσης της Νέας.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) «Να παρακαλέσουμε τον Άγιο μεγαλομάρτυρα Φανούριο να φανερώσει το Χριστό στη Ζωή μας». Συμβούλεψε τους πιστούς χθες το απόγευμα ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών στον μέγα αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε στο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων στην οδό Παπαποστόλου.

(*) Στις ιερές ακολουθίες που θα τελεσθούν σήμερα το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ιλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

  (*) Υγεία και πολλές επιτυχίες ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόσο στα μέλη της ομάδος Κ19 της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ όσο και στα στελέχη και μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδος στον αγιασμό που τέλεσε για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

 (*) Η κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan of God) που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου προβάλλεται από χθες στους ελληνικούς κινηματογράφους και φυσικά στην πόλη μας από τον κινηματογράφο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού εορτάσθηκε το διήμερο 26 & 27 Αυγούστου με κατάνυξη και την συμμετοχή των πιστών σε όλη την Φθιώτιδα.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας στην είσοδο της πόλεως.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Άγιος Φανούριος μας φανερώνει με το πλέον εναργή τρόπο την αγάπη του Θεού και  την ελευθερία του Αγίου Πνεύματος. Ο Άγιος που παρηγορεί τους ανθρώπους, δίνει δύναμη στους ανθρώπους, στους ασθενείς και ταλαιπωρημένους.

Η Χάρις του Αγίου Φανουρίου ενεργεί μέσα στην ζωή των ανθρώπων και διοχετεύει την δωρεά του Αγίου Πνεύματος σε όποιον προστρέχει στην Χάρη Του. Ο Άγιος Φανούριος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν στον Άγιο Φανούριο καταφεύγουν με την προσδοκία ενός προσωπικού ευαγγελισμού.

Το αίτημα μας προς τον Άγιο Φανούριο πρέπει να είναι η φανέρωση του  Μεσσία στην ζωή μας. Ο Άγιος μας δίνει την δυνατότητα με την Χάρη που έχει, να αποφασίσουμε, τι είναι αυτό που θέλουμε να φανερωθεί στην ζωή μας. Τι είναι αυτό που έχουμε χάσει και έχουμε ανάγκη να ξαναβρούμε να φανερωθεί και αυτό είναι ένα μοναδικό δώρο που μας κάνει ο Άγιος και είναι ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε.

Αν είμαστε αληθινοί χριστιανοί και αν πραγματικά θέλουμε να αξιοποιήσουμε το δώρο του Αγίου στη ζωή μας, αν τα αιτήματα μας τα περιορίσουμε στα μικρά και ασήμαντα τότε αδικούμε την Χάρη του Αγίου. Αυτό όμως που κατεξοχήν έχουμε ανάγκη είναι να βρούμε τον Χριστό στην ζωή μας», ανέφερε ο κ. Συμεών.   

Ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε και παρουσίασε στους πιστούς και το νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Μέρμηγκα, ο οποίος διακονούσε για πολλά χρόνια στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ελάτειας και ο οποίος μετά από αίτησή του τοποθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Εφημέριος της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

«Ο Άγιος Φανούριος εξεπλήρωσε το αίτημα σας», ανέφερε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος. «Φανέρωσε το νέο ιερέα σας, ο οποίος μαζί με τον π. Κωνσταντίνο θα διακονούν με αγάπη την Ενορία των Αγίων Θεοδώρων και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου και όλους εσάς.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην γλυκύτητα που προσφέρουν οι Άγιοι στην ζωή μας, καθώς διακονούν τον άνθρωπο να βρει το χαμένο νόημα, να επιστρέψει στην πρώτη του ομορφιά και να ενεργοποιήσει την δοθείσα με το Άγιο Βάπτισμα Θεία Χάρη.

Ο κ. Συμεών και τις δύο ημέρες ευλόγησε τις φανουρόπιτες τις οποίες με αγάπη προσέφεραν οι πιστοί προς τιμήν του Αγίου.

Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 μ.μ. ,  ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν κανονικής  αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα χοροστατήσει στον μεθέορτο Εσπερινό και ακολούθως στις 21:00 μ.μ. θα τελέσει την Ιερά Παράκληση του Αγίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Ιλίου, στο Ναό όπου ο Σεβασμιώτατος διετέλεσε Προϊστάμενος για πολλά χρόνια.

Κατόπιν, αργά το βράδυ ο κ. Συμεών θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας, όπου θα έχει την ευκαιρία της ποιμαντικής επικοινωνίας με τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Εφραίμ και θα διανυκτερεύσει στην Μονή, καθώς αύριο το πρωί, στις 07:30 πμ, θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προστεί στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτου Μωυσέως του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου Μελετών στην Τραγάνα και θα τελέσει κατόπιν παρακλήσεως του Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού την χειροτονία ενός διακόνου της Μονής Σινά.  

           Επίσης σήμερα πανηγύριζε και το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Φανουρίου και Μάμαντος  στο Μόδι Λοκρίδος τα θυρανοίξια του οποίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος στις 25 Αυγούστου του 2020.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

19:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυρτώνης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Δρυμαίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: «Στιγμές της Επανάστασης στη Φθιώτιδα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μώλου. 

 (*)Τον αγιασμό της ομάδας Κ19 της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς 2021 – 2022 και εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Υποδομών Κ19 της Super League τέλεσε τηνΤετάρτη το απόγευμα 25 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στο γήπεδο της Μεγάλης Βρύσης στη Λαμία.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος στον Γοργοπόταμο και στο Κέντρο «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» πραγματοποίησε τον αγιασμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδος ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

          Ο Ποιμενάρχης μας τόσο στα μέλη της ομάδος Κ19 της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ όσο και στα στελέχη και μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδος ευχήθηκε να είναι υγιείς και να έχουν πολλές επιτυχίες, ενώ έκανε έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία και την Υγειονομική Κοινότητα να διευκολύνουν την επιστροφή των νέων στον αθλητισμό μετά τα συνεχόμενα lockdown που τους απομάκρυναν από τους αγωνιστικούς χώρους.

          Στην συνέχεια ο κ. Συμεών παραβρέθηκε στην παρουσίαση βιβλίου: «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος» της Dr. κας Βασιλικής Λάζου στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ» στα Καμένα Βούρλα.

          Την παρουσίαση έκανε η Δημοτική Σύμβουλος και πρ. Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Αργύρη και η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ Αρχείων Ν. Φθιώτιδος κ. Σοφία Βακιρτζιδέλη.

          Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών.Φωτογραφικό υλικό από τις ποιμαντικές αυτές δράσεις του Σεβασμιωτάτουδημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ι>μ

 (*)Γεμάτο παιδιά, με πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις συνεχίζει και αυτήν την περίοδο το  Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

          Με συνεχή παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και αυτή η κατασκηνωτική περίοδος που φιλοξενεί κορίτσια Γυμνασίου. 

Τόσο οι μικρές κατασκηνώτριες όσο και το προσωπικό του Κέντρου, πριν την έναρξη της περιόδου, υπεβλήθησαν προηγουμένως σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό rapid test στο παρακείμενο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου και βρέθηκαν όλα αρνητικά.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα περίοδο και ευχήθηκε στα παιδιά να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει η Κατασκήνωση,  τόσο από πλευράς εγκαταστάσεων,  όσο και από πλευράς εκπαιδευτικού και πνευματικού προγράμματος.

        Όλες οι Κατασκηνωτικές περίοδοι ήταν αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και χθες το βράδυ στην υπαίθρια αίθουσα εκδηλώσεων της Κατασκήνωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών η  38η Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Στα χνάρια του πατρο-Κοσμά».

            Η Εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Σερδάρης με τους συνεργάτες του ήταν μία θεατρική – μουσικοχορευτική προσέγγιση της ζωής και της δράσης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην υπόδουλη Ελλάδα, ενόψει μάλιστα και της μνήμης του, η οποία εορτάσθηκε πριν λίγες ημέρες. Την εκδήλωση την παρακολούθησαν τα παιδιά  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών την επισφράγισε με τον πατρικό και πάντοτε επίκαιρο λόγο του, δίνοντας στα παιδιά πατρικές συμβουλές για το μέλλον αλλά και αφορμή για γόνιμες σκέψεις για την ζωή τους. 

          χθες το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά πλαισιούμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Βάγια, τον Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτ. π. Χρήστο Τσιλοφύτη, τους Πατέρες της  τριμελούς Διοικητικής Επιτροπής του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη, π. Βασίλειο Καραμέρη και π. Ιωάννη Ελευθερίου και τον Αρχιδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

          Ακολούθως ο κ. Συμεών πραγματοποίησε κατηχητική συνάντηση με τα παιδιά στην τραπεζαρία του Κέντρου, όπου τους μίλησε για το υπέροχο άγιο συζυγικό ζεύγος των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας και αναφέρθηκε στην γνήσια και αυθεντική αγάπη μεταξύ των δύο ανθρώπων.

         Το απόγευμα ο κ. Συμεών επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη στα παιδιά, καθώς προσκάλεσε στο Κέντρο τον πανύψηλο επαγγελματία διεθνή καλαθοσφαιριστή Tony Woods, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την διεθνή και εγχώρια καριέρα του, έπαιξε μπάσκετ τόσο μαζί με τα παιδιά όσο και με τον ίδιο τον κ. Συμεών!

       Ο κ. Συμεών συνεχίζει να έχει έδρα του το Ιερό Επισκοπείο του Κατασκηνωτικού Κέντρου και εκεί να είναι το κέντρο αναφοράς του για  όλες τις περιοδείες του της θερινής περιόδου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

 (*)Την μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου προφήτου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου θα εορτάσουμε την Κυριακή 29 Αυγούστου  και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζουν οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί στα χωριά  Μάζι, Δριμαία,  Σκάρφεια, Λαδικού, Κυρτώνη και Τσούκα. Όπως προαναφέραμε στην Δριμαία θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην Κυρτώνη μέγας αρχιερατικός εσπερινός.

          Ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου υπάρχει και στην Ενορία της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας στην οδό Μίνωος,στην Ενορία της Αγίας Κυριακής Παραλίας Λιβανατών στην Θέση «Πάτι» καθώς και στην παραλία Ραχών.

(*) Την ιερά εικόνα της παναγίας Αντινίτσης θα φιλοξενήσει για μια ημέρα η ενορία του Αγίου Γεωργίου Στύρφακα. Η Υποδοχή θα γίνει τη Δευτέρα στις 6:00 το απόγευμα στο προαύλιο του ιερού Ναούκαι ακολούθως στο Ναό θα τελεσθεί η ακολουθία της Ιεράς παρακλήσεως. Την Τρίτη το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία καθώς και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Η αναχώρηση της Ιεράς εικόνος θα γίνει γύρω στις 12:30 το μεσημέρι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan of God) που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου προβάλλεται από χθες στους ελληνικούς κινηματογράφους και φυσικά στην πόλη μας από τον κινηματογράφο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας. 100 χρόνια μετά την κοίμησή του, η γεμάτη δοκιμασίες, θυσίες αλλά και θείες επισκέψεις, ζωή του πλέον δημοφιλούς Αγίου για τους Έλληνες, Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, που έχει εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Η πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική ταινία για τη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, του αγαπητού επισκόπου των απλών ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες, τους διωγμούς και τις συκοφαντίες που υπέστη, ακολουθούσε πιστά τον Χριστό μέσω του προσωπικού του Γολγοθά και Σταυρού γυρίστηκε σε μέρη που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα, όπου ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, έναν τόπο προσκυνήματος για πιστούς από όλο τον κόσμο.

Μία ιστορία νίκης κατά του πόνου και της αδικίας, που αγγίζει όλους τους ανθρώπους, που εμπνέει μέσα από τη ρήξη του πρωταγωνιστή της με το κατεστημένο, που δίνει μήνυμα βέβαιας ελπίδας. Ένας ύμνος στην ταπεινότητα, την πίστη και την αγιότητα που εξυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα και νικά κάθε αδιέξοδο. Την ταινία σκηνοθετεί η Σερβικής καταγωγής Yelena Popovic που υπογράφει και το σενάριο. Ο Άγιος Νεκτάριος βρίσκει τον ιδανικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του ταλαντούχου Άρη Σερβετάλη (Μήλα, Άλπεις).Στην πόλη προβάλλεται καθημερινά σε δυο προβολές στο σινεπολις Γαλαξίας.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness