165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2160

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 31 Αύγουστος, 2021

 Τρίτη 31 Αυγούστου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση της εν τη Αγία Σορώ καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.  την ανάμνηση της ανακαινίσεως του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τω Νεωρίω. Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ανδρέου, Διαδόχου,Φιλεόρτου. Των εν Νικομηδεία 366 Αγίων Μαρτύρων. Τη μνημη των εν Μελιτινή Αγίων έξι μαρτύρων, των εκ Γάζης αγίων Επτά παρθενομαρτύρων και ετέρων Τεσσάρων Αγίων μαρτύρων εκ Πέργης της Παμφιλίας.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

 (*)Ολοκλήρωσε χθες το ολιγόωρο προσκύνημα του στην νήσο Λέσβο ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(*) Στο Παλαιοχώρι Σπερχειάδος θα μεταβεί αύριο το πρωί ο Ποιμενάρχης μας. Θα ιερουργήσει στην παλαιά Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού. Θα τελέσει αγιασμό επί τη αρχή της Ινδίκτου και Αρχιερατικό Μνημόσυνο.

(*) Την κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» που αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου θα παρακολουθήσει αύριο στις 10 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων του τόπου.

(*) Το Λειτουργικό Πρόγραμμα του Ι. Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας που είχει διακοπεί τους δυο καλοκαιρινούς μήνες τίθεται και πάλι σε ισχύ από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.

(*)    Αγιασμός για την είσοδο στη νέα εκκλησιαστική χρονιά θα τελεσθεί αύριο στις 9:30 το πρωί στο ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ από τον Πρωτοσύγγελο της Ι. Μ Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Ολοκλήρωσε χθες το ολιγόωρο προσκύνημα του ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην νήσο Λέσβο.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών το πρωί λειτουργήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παρακοίλων Λέσβου, όπου την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Παναγιώτης Ιωακείμ, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλλονής, ενώ έψαλλε ευρισκόμενος στην ιδιαιτέρα του πατρίδα ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

          Ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για το ιερατικό ζεύγος π. Ανδρέου Δάφνου και της πρεσβυτέρας του Καλλιόπης, προγόνων του κ. Ιωακείμ εκ μητρός.

          Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τους δεσμούς μας με τις προγονικές μας ρίζες, διότι μόνο έτσι μπορούμε να ποτίζουμε και να νοηματοδοτούμε τα οράματά μας για το μέλλον.

          Ακολούθως ο κ. Συμεών επισκέφθηκε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Λέσβου, Άγιο Μηθύμνης  κ. Χρυσόστομο και Άγιο Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, στους οποίους κατέθεσε την υιική του αγάπη και ευγνωμοσύνη και είχε μαζί τους μία πνευματική και ουσιαστική επικοινωνία.

         Στη συνέχεια ο κ. Συμεών επισκέφθηκε διαδοχικά για να προσκυνήσει το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας «Αγία Σιών» Αγιάσου, την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θερμής, το Ιερό Προσκύνημα Ταξιάρχου Μανταμάδου και την Ιερά Μονή Λειμώνος (Αγίου Ιγνατίου) Λέσβου.

Μετά από αυτό το σύντομο προσκύνημά του επέστρεψε στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 (*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021

Σήμερα πρωί και απόγευμα ο Ποιμενάρχης μας τελεί το Μυστήριο της Εξομολογήσεως στην Αθήνα και στη Λαμία.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

07:30 π.μ., Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός επί τη αρχή της Ινδίκτου στην παλαιά Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος. Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους μοναχούς και τις μοναχές που εκδιώχθηκαν από την Βαυαροκρατία με την βίαιη διάλυση των Μοναστηρίων.

22:00 μ.μ. Παρακολούθηση ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» (Man of God). Κινηματογράφος «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» Πλ. Ελευθερίας Λαμία.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιεί

εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος. 

 Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

18:00 -  20:30 μ.μ. Τέλεση Ιερών Μυστηρίων σε διαφόρους Ναούς της Φθιώτιδος

20:30 μ.μ. Τελετή λήξης των θερινών προγραμμάτων στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη»  στο Καινούργιο Λοκρίδος. (Μόνο για κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του Κατασκηνωτικού Κέντρου) 

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος,  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 – 15:00 μ.μ. Τέλεση Ιερών Μυστηρίων Γάμων και Βαπτίσεων σε διαφόρους Ναούς της Φθιώτιδος.

(*)Από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και αρχή της ινδίκτου, του νέου εκκλησιαστικού έτους δηλαδή η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ανακοινώνει  ότι τίθεται σε ισχύ το  λειτουργικό πρόγραμμα του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ, το οποίο ευρίσκεται στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ν. Άμπλιανη, (οδός Αγράφων και Μ. Αλεξάνδρου).

          Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, νωρίς το πρωί, θα τελείται Θεία Λειτουργία, προς εξυπηρέτηση ιδίως των εργαζομένων, η οποία θα τελειώνει περίπου στις 9:00 π.μ., ενώ το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:00 μ.μ. θα τελείται Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Όσιο Εφραίμ τον Νέο. 

         Επίσης, κάθε 1η εκάστου μηνός (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), στις 9:00 π.μ. θα τελείται η Ακολουθία του Αγιασμού για την εισόδο στο νέο μήνα. Κατ’εξαίρεση αύριο ο αγιασμός θα τελεσθεί στις 9:30 το πρωί από τον Πρωτοσύγγελο της Ι. Μ Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.

          Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδίδονται απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και θα ψάλλουν καθηγητές και μαθητές του νεοσύστατου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΕΛΩΔΟΣ», το οποίο στεγάζεται και αυτό στο ίδιο σύμπλεγμα κτιρίων του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου πάνω από το Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

  (*) Στις 3 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας θα εορτάσει  την ερά μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επικόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, ενός εκ των Φθιωτών Αγίων, του και χρηματίσαντος Ιεροκήρυκος της Καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκτός από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας την εορτή θα πανηγυρίσουν η ενορία της Ελάτειας και η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

Στην Ελάτεια πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου και σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα την Πέμπτη ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει στις 7:15 το απόγευμα. Την Παρασκευή το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.Και τις δύο ημέρες θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Στην ιερά μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος αύριο Τετάρτηστις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Την Πέμπτη το βράδυ στις 8:30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεσθούν εσπερινός μετ’ ευλογήσεως των άρτων, Ορθρος, εγκώμια του Αγίου και Θεία Λειτουργία. Την Παρασκευή το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί εσπερινός και αμέσως μετά Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan of God) που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου θα προβληθεί σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους και φυσικά στην πόλη μας από τον κινηματογράφο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας. 100 χρόνια μετά την κοίμησή του, η γεμάτη δοκιμασίες, θυσίες αλλά και θείες επισκέψεις, ζωή του πλέον δημοφιλούς Αγίου για τους Έλληνες, Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, που έχει εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Η πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική ταινία για τη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, του αγαπητού επισκόπου των απλών ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες, τους διωγμούς και τις συκοφαντίες που υπέστη, ακολουθούσε πιστά τον Χριστό μέσω του προσωπικού του Γολγοθά και Σταυρού γυρίστηκε σε μέρη που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα, όπου ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, έναν τόπο προσκυνήματος για πιστούς από όλο τον κόσμο.

Μία ιστορία νίκης κατά του πόνου και της αδικίας, που αγγίζει όλους τους ανθρώπους, που εμπνέει μέσα από τη ρήξη του πρωταγωνιστή της με το κατεστημένο, που δίνει μήνυμα βέβαιας ελπίδας. Ένας ύμνος στην ταπεινότητα, την πίστη και την αγιότητα που εξυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα και νικά κάθε αδιέξοδο. Την ταινία σκηνοθετεί η Σερβικής καταγωγής Yelena Popovic που υπογράφει και το σενάριο. Ο Άγιος Νεκτάριος βρίσκει τον ιδανικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του ταλαντούχου Άρη Σερβετάλη (Μήλα, Άλπεις).Στην πόλη προβάλλεται καθημερινά σε δυο προβολές στο σινεπολις Γαλαξίας.

  (*) Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Λαμιέων συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (Αινιάνων 6), η εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών και Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ) με θέμα «Η Άνοιξη του ’21».

Η μακρόχρονη πορεία του ΣΚΕΤΚΕ στα καλλιτεχνικά δρώμενα τόσο της πόλης μας όσο και σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο επισφραγίζει άλλη μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση με τη συμμετοχή 66 καλλιτεχνών, η οποία παραμένει ανοιχτή για το κοινό.

Παράλληλα με την κύρια έκθεση, πραγματοποιείται η έκθεση τσαρουχιών στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς τις ίδιες ημερομηνίες. Πρόκειται για έκθεση 50 καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΚΕ, οι οποίοι με πολλή φαντασία μετέτρεψαν εύστοχα το παραδοσιακό τσαρούχι σε σύγχρονο έργο τέχνης, προσδίδοντας μια διαφορετική ανάγνωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές προσλαμβάνουσες, διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την τέχνη, τα υψηλά χαρακτηριστικά των έργων καθώς και η καθοριστική επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Μπουραζάνη, συνθέτουν τον κορμό αυτής της έκθεσης. Η έκθεση είναι ανοικτή 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι .

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...