165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2162

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος, 2021

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την ανά­μνη­ση του γενομένου θαύματος εν Κολοσσαίς, δηλαδή εν Χώναις της Φρυ­γίας, παρά του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ανδρέου, Ανδρονίκου του στρατιώ­του, Πελαγίας και Θέκλης, των αδελφών. Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Βίβου, Διονυσίου, Ευδο­ξίου, Ζήνωνος, Θεοκτίστου του ναυκλήρου, Καλλοδότης, Κυρια­κού, Κυριακού του δημότου, Μακαρίου,Ρωμύλου και ετέρων 1104 στρατιωτών μαρτύρων. Επίσης εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Φαύστου πρεσβυτέρου και Σαραπάμβωνος του βουλευτού.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*)Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Αρχικά επισκέφθηκε την μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος  και στη συνέχεια το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος,  όπου εγκαινίασε και ευλόγησε τις νέες εγκαταστάσεις.

(*) «Το Κατασκηνωτικό Κέντρο το συνεχίζουμε και εμείς, όλοι μαζί, Επίσκοπος, Κλήρος,  Άρχοντες και λαός με συνεργασία και με αγάπη.Αυτή είναι η δύναμή της Εκκλησίας. Ενώνει τους πάντες και με την ενότητα στηρίζει την κοινωνία, τα παιδιά, το μέλλον». Τόνισε στον χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην επίσημη τελετή λήξης των θερινών προγραμμάτων στο Κατασκηνωτικό Κέντρο.

  (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με εις πρεσβύτερον χειροτονία τελέσθηκε χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στον ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος.

(*) Το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου θα εορτάσουμε με λαμπρότητα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Ο Ποιμενάρχης μας αύριο στις 7:00 θα χοροστατήσει στον Μέγα αρχιερατικό εσπερινό στην ιερά μονή Παναγίας Αντινίτσης και την Τετάρτη θα ιερουργήσει στην ιερά μονή Παναγίας Δαμάστας.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραϊδος Στυλίδος. Χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον μέγα αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε στο πανηγυρίζον καλλιμάρμαρο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της ενορίας του Μεγάλου Βασιλείου Σταθμού Λιανοκλαδίου.  

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*)Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,  αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ. Γαβριήλ.

          Αρχικά ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος  συνοδευόμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου εγκαινίασε την έκθεση τοπικών και αγροτικών προϊόντων του Δήμου και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και αγάπη από τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή και τους κατοίκους της περιοχής.

          Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μετέβη στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος,  προκειμένου να εγκαινιάσει και να ευλογήσει πατρικά τις νέες εγκαταστάσεις, σίτισης και εστίασης, υγιεινής  και αθλητισμού της Κατασκήνωσης, αλλά και να ευλογήσει το έργο, που επιτελεί η Μητρόπολη Φθιώτιδος στη νεότητα και μάλιστα με τον ειδικό επετειακό χαρακτήρα της εφετινής χρονιάς, καθώς η Κατασκήνωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση και με θέμα: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821».

          Οι κάτοικοι μάλιστα του χωριού Καινούργιου, εκτός προγράμματος, επεφύλαξαν στα προπύλαια του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου θερμή υποδοχή στον Μακαριώτατο κατά την διέλευσή του από το χωριό τους προς το Κατασκηνωτικό Κέντρο, τους οποίους ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε και ευλόγησε πατρικά με αγάπη.

          Τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Συκιώτης και ο Εφημέριος του χωριού Πρωτ. π. Ιωάννης Ελευθερίου.

          Στο Κατασκηνωτικό Κέντρο ο Μακαριώτατος εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις και παρακολούθησε μία σεμνή και όμορφη εκδήλωση τιμής, την οποία διοργάνωσε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Συμεών,  για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους εκείνους, που συνέβαλαν στο έργο της ανακαίνισης  των εγκαταστάσεων της Κατασκήνωσης, αλλά και στην άψογη λειτουργία της, καθώς φέτος το καλοκαίρι φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες παιδιά χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού, με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια και επιτυχία.  

          Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά σχήματα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

          Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:

          «Η αποστολική διαδοχή είναι μία σκυταλοδρομία μυστηριακή, χαρισματική, πνευματική και ποιμαντική, η οποία εκφράζεται σε κάθε πτυχή της εκκλησιαστικής ζωής. Μία έκφραση αυτής της πτυχής και σκυταλοδρομίας,  είναι αυτό το Κατασκηνωτικό Κέντρο, το οποίο δημιούργησε ο μακαριστός προκάτοχός μου κυρός Δαμασκηνός μαζί με ιερείς της Μητροπόλεως, σε εκκλησιαστική έκταση, το συνέχισε και το ανέπτυξε ο άμεσα μακαριστός προκάτοχός μου κυρός Νικόλαος και με την βοήθεια του Θεού και την συνδρομή αδελφών που μας αγαπούν και συμμερίζονται τα οράματά μας, το συνεχίζουμε και εμείς, όλοι μαζί, Επίσκοπος, Κλήρος,  Άρχοντες και λαός με συνεργασία και με αγάπη.

Αυτή είναι η δύναμή της Εκκλησίας. Ενώνει τους πάντες και με την ενότητα στηρίζει την κοινωνία, στηρίζει τα παιδιά, στηρίζει το μέλλον. Οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε: «οὐαὶ τῷ ἑνί», «αλίμονο στον ένα» και ο Χριστός μας μακαρίζει όταν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι. Σε αυτή την οδό μας έχει εμπνεύσει και μας έχει διδάξει να βαδίζουμε ο πνευματικός μας πατέρας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αυτό είναι το Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας μας, αυτή είναι η ορθόδοξη εκκλησιολογία μας,  αυτό επιτάσσουν και επιβάλουν οι καιροί. Να συμπορευόμαστε χωρίς, διχασμούς, διαιρέσεις και εντάσεις».

          Ο Μακαριώτατος χαιρετίζοντας την εκδήλωση μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Από την εικόνα που απεκόμισα και αποκομίζω απ’ όλη την εκδήλωση βλέπω ότι σίγουρα εδώ θα γίνει ένα Κέντρο που θα εκπέμπει φως, θα δώσει δύναμη, και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τα παιδιά που είναι στα μακρινά μέρη, αλλά εδώ τους δίνεται η ευκαιρία, διότι εδώ είναι ένα φυτώριο που θα αναδείξει προσωπικότητες και αυτό βλέπω ότι θα γίνει σίγουρα. Ας το ευχηθούμε λοιπόν και εσείς, Σεβασμιώτατε Άγιε Φθιώτιδος, να έχετε την δύναμη να το στηρίξετε και να το διεκπεραιώσετε».

          Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλες οι Αρχές του τόπου, τόσο οι κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές, όσο και όλοι οι άρχοντες, αιρετοί και θεσμικοί, παντός βαθμού, αλλά και λαϊκοί και κληρικοί αδελφοί μας που βοήθησαν έμπρακτα στο έργο των Κατασκηνώσεων.

(*) Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021

 Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος στην Ιστορική Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραΐδος Στυλίδος. Χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον μέγα αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε στο καλλιμάρμαρο ιερό παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Βασιλέιου Σταθμού Λιανοκλαδίου.

 18:00 μ.μ. Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας. Εσπερινός και επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αγωνιστή Ιεράρχη της Ρούμελης Ησαΐα Σαλώνων παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Θα ψάλλει η χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Διευθυντή Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

11:30 π.μ. Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο του Διοικητού της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος με έδρα τον Βόλο Αντιπλοιάρχου Χρήστου Κανάκη.

19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

21:00 μ.μ. Η 41η Επετειακή Εκδήλωση με θέμα: «Ο Μοναχισμός στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του ’21» στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης. 

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

21:00 μ.μ. Θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.  «ΕΛΕΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου, την οποία  διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

(*) Την ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ πανηγύρισαν σήμερα  η  Ενορία του Αγίου Βασιλείου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου και η ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραϊδος Στυλίδος. Στο μονάδικο καλλιμάρμαρο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Βασιλείου οι φετινές εορταστικές ήταν ιδιαίτερα λαμπρές αφού στον πανηγυρικό εσπερινό την Κυριακή το απόγευμα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα σήμερα στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Ταξιάρχη. Στον φετινό εορτασμό συμμετείχε και ο π Ευτράτιος Δήσσος προϊστάμενος του προσκυνήματος του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness