165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2166

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος, 2021

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τα προεόρτια της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κορνηλίου του εκατοντάρχου, του πρώτου εκ των εθνικών χριστιανού. τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αριστείδου, Γορδιανού, Ζωτικού, Ηλεί, Κρονίδου, Λεοντίου, Λουκιανού, Μακροβίου, Ουαλεριανού, Σελεύκου,Σεραπίωνος και Στράτωνος.Τη μνήμη του Οσίου Πέτρου του εν τη Αγρέα, του Οσίου Μελετίου και τη μνήμη του οσίου Ιεροθέου του νέου Ιβηρίτου, του εκ Καλαμάτας ο οποίος εκοιμήθη το έτος 1745. Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση των εγκαινίων του ιερού ναού της Αναστάσεως. Πρόκειται για τον Ναό του Παναγίου Τάφου, πού ό Μέγας Κωνσταντίνος ανήγειρε στον τόπο του Γολγοθά και τον Ναό αυτό εγκαινίασε κατά το έτος 330.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) «Σας έχω με πολλή αγάπη στις προσευχές μου, σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε». Αναφέρει στο μήνυμά του προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την ευκαιρία της τέλεσης σήμερα των αγιασμών στα σχολεία μας.

(*) Πανηγυρικά θα εορτασθεί στην Ιερά Μητροπολή μας αύριο 14 Σεπτεμβρίου η σπουδαία δεσποτική εορτή της παγκόσμιας υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με εις πρεσβύτερον χειροτονία θα τελεσθεί στον ιερό Ναό του αγίου Αθανασίου Λαμίας.

(*)  «Να αντλήσουμε ελπίδα από τον Σταυρό του Χριστού. Εκεί να ακουμπήσουμε τα δάκρυα μας και τον πόνο μας. Στα πόδια του Χριστού μας, να εμπιστευτούμε την καρδιά μας και ο Χριστός θα σταλάξει μέσα της βάλσαμο, φως και ζωή».Τόνισε στο κήρυγμά του χθες ο  Ποιμενάρχης μας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κ. Τιθορέας.

(*) Ένα νέο μοναστήρι τίθεται σε λειτουργία στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα πρόκειται για την Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου στο περίβλεπτοκαι για το λόγο αυτό το Σάββατο τελέσθηκε στο μοναστήρι αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

(*) Εκδηλώσεις «Μικρασίας μνήμη με αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση» πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες  στον ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Μαγνησίας και στο προαύλιο χώρο του. Θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου όπου μετα τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Το πρώτο κουδούνι, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ακούστηκε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας και τελέσθηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί προκειμένου οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί με την ευλογία του τριαδικού Θεού να έχουν μια καρποφόρα και δημιουργική χρονιά. Στους αγιασμούς ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για το νέο σχολικό έτος 2021-2022 στο οποίο αναφέρει τα εξής..Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Αγαπημένα μου Παιδιά. Σας εύχομαι Καλή και Ευλογημένη Χρονιά! Το σχολικό έτος, το οποίο ξεκινά σήμερα, είναι μία ακόμη σχολική χρονιά στον καιρό της πανδημίας. Ελπίζω καί εύχομαι, πολύ σύντομα, να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κανονικότητα, την οποία την περιμένουμε με λαχτάρα, για να μπορούμε χωρίς δυσκολίες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς ειδικά υγειονομικά μέτρα, να χαιρόμαστε τη ζωή μας στο σχολείο, αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητά μας. Θέλω να σας συγχαρώ όλους σας: την εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο το διδακτικό προσωπικό, όσο και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές σας. Να γνωρίζετε ότι η δική σας προσπάθεια δίνει κουράγιο σε όλους μας και μας εμπνέει. Σας έχω με πολλή αγάπη στις προσευχές μου, σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε. Ο Θεός να σας προστατεύει σε κάθε σας βήμα.

Ο πνευματικός σας πατέρας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ †

ο Φθιώτιδος Συμεών

Ο Ποιμενάρχης μας σύμφωνα με το πρόγραμμα τέλεσε αγιασμούς σε διάφορα σχολεία της Φθιώτιδος. Αρχικά τέλεσε αγιασμό 8.00π.μ.  Δημοτικό Σχολείο Μώλου 

8.30π.μ. 21ο Δημ. Σχολείο Λαμίας

9.00 π.μ.     Μουσικό Σχολείο Λαμίας

9.30 π.μ.     5ο Γυμνάσιο Λαμίας

10.00 π.μ.   26ο Νηπιαγωγείο Λαμίας

10.30 π.μ.    1ο, 17ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας και 17ο Νηπιαγωγείο Λαμίας

11.00 π.μ.   16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

12.00 μ.μ.   Νηπιαγωγείο Ομβριακής

13.00 μ.μ.   Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

(*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

20:30 μ.μ. Θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λαμίας. Μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στο 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο: «3 Μορφές της Επανάστασης»

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας. Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

09:30 π.μ. Ακολουθία του Αγιασμού και ποιμαντική επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διευθύνσεως Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος στη Λαμία.

Συναντήσεις και συνεργασίες με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως. 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λιανοκλαδίου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέας Ιωνίας Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. H 43η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η προσφορά των Ελλήνων της Οδησσού στην Επανάσταση του ’21».

(*) Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Πηγές της εκκλησιαστικής μας ιστορίας αναφέρουν ότι η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης είχε καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια, ίσως μάλιστα να είχε καθιερωθεί και από αυτόν τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330 μ.Χ. Οι πιστοί της Μητροπόλεώς μας θα προσέλθουν στους ιερούς Ναούς για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, να πάρουν δύναμη και ευλογία και τον καθιερωμένο βασιλικό. Ιδιαίτερα πανηγυρικός θα είναι ο εορτασμός στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας όπως προαναφέραμε όπου θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Να προσθέσουμε ότι  σύμφωνα με το πρόγραμμα στον ιερό Μητροπολιτικό ναό σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο εσπερινός της εορτής. Αύριο το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με την τελετή της Υψώσεως και στις 6:00 αύριο ο μεθέορτος εσπερινός και οι χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό. Σε όλους τους ιερούς ναούς μας με απόφαση της Ιεράς συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος θα περιέλθει δίσκος προς ενίσχυση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας. 

(*)Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας ιερούργησε και ωμίλησε χθες Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως , ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, σημείωσε χαρακτηριστικά:

          «Όπως και τότε έτσι και σήμερα ζούμε σε μία εποχή διχασμού και αμφιβολιών και εύκολα μπορεί να χάσουμε τον δρόμο μας και να διαταραχθεί η ειρήνη στην καρδιά μας. Να φοβόμαστε ακόμη και αυτό από το οποίο δεν κινδυνεύουμε.

          Ο Απόστολος Παύλος λέει κάτι συγκλονιστικό για τον Σταυρό του Χριστού και ιδιαίτερα παρηγορητικό. Μας παρουσιάζει την δική του στάση και την δική του τοποθέτηση και μας λέει ότι: «Εγώ δεν πρόκειται να εγκλωβιστώ σε διλήμματα και σε διχασμούς. Εγώ δεν πρόκειται να εγκλωβίσω τον εαυτό μου, την ύπαρξη μου σε ατέρμονες σχολαστικές συζητήσεις, διότι αυτό που μου δίνει ζωή, με κρατά στη ζωή, μου δίνει την δύναμη να προχωρήσω, μου δίνει την υπομονή να αντέξω, την ελπίδα να πορευθώ, είναι ο Σταυρός του Χριστού. «Ἐμοὶ δὲ μὴ γένοιτο καυχᾶσθαι εἰ μὴ ἐν τῷ σταυρῷ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, δι’ οὗ ἐμοὶ κόσμος ἐσταύρωται κἀγὼ τῷ κόσμῳ». Ο Σταυρός του Χριστού είναι το καύχημα του Αποστόλου Παύλου.

      Όταν εμείς, αδελφοί μου, οι ταλαίπωροι άνθρωποι καυχώμεθα πολλές φορές, για πράγματα τόσο πρόσκαιρα, αναλώσιμα, τόσο φθαρτά και λίγα. Όταν καυχώμεθα για την ομορφιά μας, τον πλούτο μας, την δύναμη και την ισχύ μας, για πράγματα τα οποία δεν έχουν νόημα. Όταν όμως γνωρίσουμε στην ζωή μας το πανεπιστήμιο του πόνου και της δοκιμασίας, τότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό που αξίζει στην ζωή είναι οι άνθρωποι που αγαπήσαμε και μας αγάπησαν, αυτό που αξίζει και είναι πάνω απ΄ όλα στη ζωή είναι ένα βλέμμα αγάπης, ένα χάδι αγάπης, το οποίο δεν το νικά ούτε ο θάνατος. Η αγάπη νικά τον θάνατο.

         Ένας χριστιανός λαμβάνει την δύναμη αυτή από τον Σταυρό του Χριστού, γιατί ο Σταυρός του Χριστού είναι η ματωμένη αγάπη, η απόλυτη θυσία, η απόλυτη προσφορά, ο απόλυτα άδικος θάνατος για την αγάπη όλων μας και ιδιαίτερα των πονεμένων και των αναγκεμένων. Ένας θάνατος όμως που οδηγεί στην Ανάσταση και την Αιώνια Ζωή. Οι πληγές του Χριστού είναι η παρηγοριά μας στα ακατανόητα πράγματα, που αντιμετωπίζουμε πολλές φορές στην ζωή μας. Ο θάνατος είναι ο απόλυτος παραλογισμός και μπορεί κανείς να τον ψηλαφίσει με την ελπίδα του Σταυρού και την δύναμη της αγάπης του Εσταυρωμένου. Όποιος ζει και βιώνει την ζωή του μέσα από το πολίτευμα του Σταυρού, αυτός μόνο μπορεί να αντέξει, αυτός μπορεί να προχωρήσει και να πορευθεί μέσα ακόμα και στα πιο σκληροτράχηλα μονοπάτια, τα οποία μπορεί να είναι ποτισμένα με δάκρυα, με πόνο και με ατελείωτα γιατί.  

          Μέσα σε αυτά τα γιατί, ο Σταυρός του Χριστού έρχεται να μας παρηγορήσει, για να σηκώσουμε τον δικό μας Σταυρό. Για να γίνουμε συγκυρηναίοι μαζί Του. Να ανεβούμε τον δικό μας Γολγοθά, ο οποίος δεν είναι το τέλος, γιατί μετά τον Γολγοθά ακολουθεί  η Ανάσταση. Αυτό είναι που μας δίνει την ελπίδα και την δύναμη και με την αγάπη την μεταξύ μας, την ενότητα την μεταξύ μας, με την άρση κάθε διχασμού, με την αποδίωξη κάθε ψευδοδιλήματος, τα οποία οφείλουν να μας αφήνουν ασυγκίνητους. Οι διχασμοί, οι έριδες και οι διχόνοιες, είναι για αυτούς που δεν θέλουν να αγαπήσουν, γι αυτούς οι οποίοι είναι οι «θέλοντες  αφορμήν».

          Να αντλήσουμε ελπίδα από τον Σταυρό του Χριστού. Εκεί να ακουμπήσουμε τα δάκρυα μας και τον πόνο μας. Στα πόδια του Χριστού μας, να εμπιστευτούμε την καρδιά μας και ο Χριστός θα σταλάξει μέσα της βάλσαμο, φως και ζωή».

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου.

(*)Χαρμόσυνα ήχησαν το Σάββατο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου οι καμπάνες στο ορεινό και όμορφο Περίβλεπτο της Δυτικής Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για μία φορά ακόμα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου, την οποία ανήγειρε ο Καθηγητής Χειρουργικής και Υπουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, και την οποία έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών να την δωρίσει στην Ιερά Μητρόπολη προς ίδρυση και σύσταση ανδρώας Κοινοβιακής Μονής.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, συνοδευόμενος  από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, ιερούργησε στην Μονή και εγκατέστησε τον πρώτο της εντεταλμένο, αναθέτοντάς του καθήκοντα Ηγουμένου, τον Αρχιμ. π. Παρθένιο Κουκούλη μαζί με ένα δόκιμο μοναχό. 

          Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος εδόξασε το Όνομα του Τριαδικού Θεού που τον αξιώνει επί της Αρχιερατείας και Ποιμαντορίας του στην ευλογημένη γη της Φθιώτιδος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να είναι το δεύτερο Μοναστήρι, μετά την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου, που ξεκινά την λειτουργία του στην Δυτική Φθιώτιδα, η οποία επί δεκαετίες δεν είχε κανένα ενεργό Μοναστήρι.

          Αναφερόμενος στην μεγάλη προσφορά του κ. Γιαννόπουλου ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

          «Χαίρομαι που με αξιώνει ο Θεός ως Μητροπολίτης και Ποιμένας της τοπικής Εκκλησίας να βρίσκομαι σε αυτήν εδώ τη θέση, να τελούμε Θεία Λειτουργία εδώ και να κάνουμε ένα ξεκίνημα και να παρακαλούμε τον Άγιο Αθανάσιο να μας οδηγεί αυτός, να μας δείχνει το δρόμο πρώτα στον π. Παρθένιο και μετά στον δόκιμο, τον Ιωάννη, που έρχεται να πλαισιώσει αυτήν την προσπάθεια, ώστε το όραμα του κ. Υπουργού, του κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, το όραμα των κατοίκων της περιοχής και η ανάγκη της περιοχής, να βρει σάρκα και οστά και να καρποφορήσει.  Αγάπη και στοργή πρέπει να δείξουμε στην νέα αδελφότητα, προκειμένου να μπορέσει να ανδρωθεί και να καρποφορήσει».

             Απευθυνόμενος προς τον κ. Γιαννόπουλο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

           «Έχετε φτάσει στο πλήρωμα της ιατρικής. Σας αξίωσε ο Θεός να είστε ιατρός σε πολλαπλά επίπεδα. Θεράπων της ιατρικής επιστήμης διακονώντας χιλιάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία. Όμως σας αξίωσε ο Θεός να είστε θεράπων και της πολιτικής ως ιατρικής επιστήμης, διότι η πολιτική για σας υπήρξε ιατρική τέχνη,  να διαγιγνώσκει δηλαδή προβλήματα και να τα θεραπεύει. Με αυτό το Μοναστήρι όμως που προσφέρετε θα μπορείτε να πείτε μέσα στην καρδιά σας και στην ιστορία αυτού του τόπου, που οφείλει να είναι περήφανος για εσάς, ότι ως ιατρός υπήρξατε το απόλυτο του ιατρού, καθώς αξιώνεστε να προσφέρετε και ένα πνευματικό ιατρείο, για να θεραπεύει τις ανάγκες των ανθρώπων που νιώθουν μοναξιά, των ανθρώπων της υπαίθρου και τις ανάγκες τις πνευματικές αυτών που είναι μακριά, γιατί ένα Μοναστήρι οφείλει να προσεύχεται κυρίως για τους μακράν, γιατί μόνο τότε οι μακράν γίνονται εγγύς». 

             Ο κ. Γιαννόπουλος με συγκίνηση ανέφερε:

          «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για όλους και ιδιαίτερα για εμάς που ολοκληρώνεται και αρχίζει ένα όνειρο ζωής, που ξεκίνησε το 1994. Ευγνωμονώ τους μακαριστούς Μητροπολίτες Δαμασκηνό και Νικόλαο για τη στήριξη και βοήθειά τους, αλλά  απείρως ευχαριστώ τον Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών για την μεγάλη του στήριξη στη μονή, στον τόπο και σε εμένα τον  ίδιο προσωπικά». 

          Κλείνοντας τόνισε: «Προοιωνίζεται το Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στην Δυτική Φθιώτιδα να παίξει σημαντικό ρόλο στις πνευματικές ανάγκες που έχει ο τόπος. Ήταν συγκίνηση για μένα να ακούω την καμπάνα να χτυπά και να υπάρχει αυτή η ζωντάνια. Το έχει αυτό ανάγκη ο τόπος. Τον Ηγούμενο π. Παρθένιο τον αγαπήσαμε ιδιαιτέρως και τον έχουμε πλαισιώσει με την στήριξή μας».

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία είχε μία εποικοδομητική και ουσιαστική επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής και ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος δύο παιδιών από την περιοχή.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  παραβρέθηκαν: οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης και Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι Δήμαρχοι Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας. 

          Ο κ. Συμεών ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Δυτική Φθιώτιδα αργά το βράδυ εγκαινιάζοντας στην πόλη της Μακρακώμης το φεστιβάλ των τοπικών παραγωγών της περιοχής «Οι δρόμοι των γεύσεων».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

 (*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βησσαρίωνος, του εν Λαρίση θα τελεσθεί αύριο Τρίτη 14 του μηνός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1:00 το πρωί.

(*) Τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Νικήτα θα εορτάσει την Τετάρτη 15 του μηνός η Αγία μας εκκλησία. Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο υπάρχει στον οικισμό του Αγίου Νικήτα στο Λογγό Λοκρίδος. Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα τη Τρίτη στις 6:00 θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και την Τρίτη το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.           

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness