165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2167

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος, 2021

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Νικήτα του Γότθου και των συν αυτώ. τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Βυζαντίνου και Μαξίμου, του αγίου Πορφυρίου του από μίμων και ετέρων 2 νεανίδων. Τη μνήμη του νεομάρτυρος Ιωάννου του Κρητός, του εν  Νέα Εφέσω ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1811. Τη μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Βησσαρίωνος, του εν Λαρίση και Νικήτα του εν Χύτροις. Των οσίων πατέρων ημών Γερασίμου κτίτορος της ιεράς μονής της Αγίας Τριάδος, της επονομαζομένης Σουρβίας, της Μακρυνίτσης. Τη μνήμη του αγίου Μελετίου κτίτορος της μονής Σεργίου,Φιλοθέου πρεσβυτέρου του θαυματουργού και του αγίου Συμεών αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση της ευρέσεως των ιερών λειψάνων των αγίων Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και Ακακίου επισκόπου Μελιτινής.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) «Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα θησαυρό, κρύβει έναν άγγελο, αρκεί εμείς με την αγάπη μας να  ενεργοποιήσουμε τις αρετές και τα χαρίσματα που έχει μέσα του». Συμβούλεψε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τον νέο εφημέριο της Φθιωτικής Εκκλησίας πατέρα Δημήτριο κατά τη χειροτονία του στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

(*)Την Ακολουθία του Αγιασμού σε 11 σχολικές μονάδες της Φθιώτιδας τέλεσε τη Δευτέρα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών. Απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τόνισε «σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε».

(*) Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας θα ιερουργήσει την Παρασκευή το πρωί ο Ποιμενάρχης κ Συμεών. Ο αρχιερατικός εσπερινός θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας στο Λιανοκλάδι.

(*) Η 43η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως γα την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί στον ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας αμέσως μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

(*) Έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός». Παράλληλα, λειτουργούν Παραρτήματα στην Αταλάντη, στα Καμμένα Βούρλα, στη Μαλεσίνα, στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στην Τιθορέα, στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, καθώς και στην Ομβριακή.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αθανασίου της πολυπληθούς Ενορίας Γαλανέικων των Βορείων προαστίων της πόλεως Λαμίας ιερούργησε χθες κατά την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ετέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία ενός εκ των διακόνων του, του π. Δημητρίου Νεράϊδα, εγγάμου κληρικού.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.          Στην πατρική του προσλαλιά ο κ. Συμεών προς το νεοχειροτονούμενο χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Αγαπητό μου παιδί π. Δημήτριε. Στα λίγα που είπες αποκαλύπτεται όλο το μεγαλείο της αγνής καρδιάς σου. Το πιο αληθινό βιογραφικό ενός ανθρώπου δεν είναι ούτε τα πτυχία του ούτε οι περγαμηνές αυτού του κόσμου, αλλά είναι η καρδιά του. Η καρδιά ενός ανθρώπου είναι αυτή που φανερώνει το ήθος, την προσωπικότητα, τις δυνατότητες, αλλά και τον προορισμό ενός ανθρώπου. 

            Η δική σου η καρδιά είναι όπως του αγνού βοσκού. Του αγνού και ταπεινού βοσκού, όπου πάνω στα βουνά της Ανατολικής Φθιώτιδος έμαθες να υμνείς, να ευγνωμονείς και να ευχαριστείς τον Θεό, να βλέπεις τον έναστρο ουρανό, να βλέπεις την θέα του Μαλιακού Κόλπου, να βλέπεις τις ομορφιές που χάρισε ο Θεός στον τόπο μας για να τον δοξάζεις, να τον υμνείς, να τον ευχαριστείς, να θαυμάζεις τα μεγαλεία του Θεού. Μέσα σε αυτή τη σχέση την ιερατική και ευχαριστιακή με την φύση, με τα άλογα ζώα, με το ταπεινό άλογο ποίμνιο, αλλά και με τους ανθρώπους της υπαίθρου, τους συγχωριανούς σου, που είναι άνθρωποι εργατικοί, του κόπου και του μόχθου, καλλιέργησες την αγάπη σου προς τον Θεό και την κλίση σου προς αυτόν και φυσικά δεν άφησες και τα ιερά γράμματα και χαίρομαι σήμερα που χειροτονώ έναν απόφοιτο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. 

           Σε ευλόγησε ο Θεός, παιδί μου Δημήτριε, όντως μεγάλης τιμής. Τα δώρα που μας δίνει ο Θεός είναι δώρα ουράνια και μας τα δίνει για να Τον αγαπήσουμε περισσότερο και να αγαπήσουμε περισσότερο τον άνθρωπο. 

            Η ζωή ενός ποιμένα είναι η ζωή η σταυρωμένη, είναι η ζωή του Καλού Ποιμένα. Ο Χριστός παίρνει στους ώμους του, όλους εμάς, τα πρόβατά του και κυρίως το ένα, το απολωλός πρόβατο. Εγκαταλείπει τα ενενήκοντα εννέα και τρέχει για να βρει το ένα, το χαμένο. Τρέχει ο Θεός σε όλους εμάς τους αμαρτωλούς, να μας πάρει στην αγκαλιά του ως Καλός Πατέρας.

             Να δώσεις όλη σου την ζωή για το απολωλός πρόβατο. Να μην κρίνεις και να μην καταδικάσεις ποτέ κανένα άνθρωπο και κυρίως τους νέους ανθρώπους.

             Ο Θεός γνωρίζει την καρδιά του κάθε ανθρώπου και εσύ εκεί να βλέπεις. Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα θησαυρό, κρύβει μέσα του έναν άγγελο, αρκεί εμείς με την αγάπη μας να  ενεργοποιήσουμε τις αρετές και τα χαρίσματα που έχει μέσα του.

             Τώρα που φόρεσες το άγιο ράσο, μην χάσεις την ελευθερία με την οποία ζεις ως τώρα πάνω στα βουνά της υπαίθρου. Να απελευθερωθείς ακόμα πιο πολύ. Αληθινή ελευθερία είναι να αγαπάμε απροϋπόθετα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αστερίσκους. Η αγάπη ελευθερώνει, λυτρώνει, χειραφετεί, η αγάπη κάνει τον άνθρωπο πραγματικά προοδευτικό. Αγάπα το ποίμνιο σου. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό. Αγάπα τους ανθρώπους που θα διακονήσεις σαν ιερέας. Να τους αγαπήσεις με όλη την δύναμη της καρδιάς σου, με όλη την δύναμη της ψυχής σου, με όλο σου το είναι και η αγάπη του Θεού θα σε σκεπάζει, θα σε χαριτώνει και θα σε καθιστά πρίγκιπα και οδηγό του λαού στην πορεία προς την Βασιλεία του Θεού».

           Μετά τον πατρικό λόγο του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Δημητρίου και η ιαχή ΑΞΙΟΣ απ΄όλους τους παρευρισκομένους αντήχησε στον μεγάλο Ναό του Αγίου Αθανασίου.

          Προ της απολύσεως ο Άγιος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που για ακόμη μία φορά με την αγιαστική παρουσία του ευλογεί και στηρίζει τους πιστούς της πολυπληθούς αυτής Ενορίας.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την εις πρεσβύτερον χειροτονία παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Φρούραρχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, ο τ. Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

 (*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 13 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

09:30 π.μ. Ακολουθία του Αγιασμού και ποιμαντική επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διευθύνσεως Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος στη Λαμία.

Στη συνέχεια συναντήθηκε στο γραφείο του με το Διοικητικό Συμβούλιο Ιδιόκτητων Φροντιστηρίων Φωκίδος, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λιανοκλαδίου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέας Ιωνίας Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. H 43η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η προσφορά των Ελλήνων της Οδησσού στην Επανάσταση του ’21».

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

19:30 μ.μ. Το πρώτο Μυστήριο Γάμου υπό του Σεβασμιωτάτου στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καστρί Δυτικής Φθιώτιδος.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 μ.μ. Μυστήριο του Βαπτίσματος στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λαμίας.

 18:30 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στα Κουμπουριανά Αμφικλείας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

(*)Την πρεμιέρα της νέας Θεατρικής παραγωγής «Οι 3 Μορφές της Επανάστασης» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης παρακολούθησε το βράδυ της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στις εγκαταστάσεις της θερινής σκηνής στη Λαμία.

Τους Ήρωες της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και Μαντώ Μαυρογένους ενσάρκωσαν γνωστοί ηθοποιοί από την περιοχή της Φθιώτιδος, οι οποίοι και αποκόμισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

          Μετά το πέρας της παράστασης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών παρεχώρησε δήλωση στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό μας κ.  Δήμαρχο που είχε την ευγενή καλοσύνη να με προσκαλέσει να παρακολουθήσω μία καταπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο θερινό θέατρο του Δήμου μας στο οποίο ηγείται αυτή τη στιγμή ως καλλιτεχνικός Διευθυντής ο κ. Ορφανός και τον συγχαίρω και αυτόν,  η οποία ήτανε μία αναβάπτιση,  ήταν ένα ταξίδι μνήμης,  αλλά και κυρίως ήταν ένα ταξίδι στο μέλλον.

Πραγματικά θέλω να συγχαρώ το Δήμαρχο μας, διότι με αυτή την εκδήλωση ανέβασε και ανεβάζει το επίπεδο της πόλης μας,  του πολιτισμού μας,  της ιστορίας μας και της αυτογνωσίας μας. Θέλω να τον συγχαρώ και να τον παρακαλέσω να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο Πάνω σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού, της τέχνης, της ιστορίας, της παράδοσης, το οποίο το έχουμε πολλή ανάγκη, ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους.

 Μία κοινωνία, η οποία έχει περάσει και περνάει πανδημία,  μία κοινωνία , η οποία έχει θρηνήσει θανάτου, μία κοινωνία η οποία έχει ανθρώπους μοναχικούς την πονεμένους,  έχει πολλή ανάγκη από τέτοιες «τονωτικές ενέσεις».

 Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θέλω να έχουν την ευλογία του Θεού και ο ίδιος και οι συνεργάτες του και να στηρίζουμε αυτόν τον τρόπο τον πολιτισμό.

 Θέλω δε να σημειώσω ότι ανάμεσα στους καλλιτέχνες ήταν και παιδιά από την Φθιώτιδα,  δικά μας παιδιά που αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό και πολύ ελπιδοφόρο και αυτό επιτείνει έτι περισσότερο τα πατρικά μου συγχαρητήρια».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος μέσα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτάτο για την τιμητική του παρουσία και σε αυτή το Πολιτιστικό δρώμενο της πόλης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό να ακούς από τον Ποιμενάρχη μας, τον Δεσπότη μας, τον Μητροπολίτη μας, τον Πνευματικό Ηγέτη και Πατέρα, τέτοια λόγια για τον Δήμο της Λαμίας.

 Θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου,  που πάντα είναι δίπλα μας, στηρίζει την στην προσπάθειά μας, όμως η προσπάθεια αυτή είναι συνολικό αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Επίσης μου δίνεται η ευκαιρία να τον συγχαρώ και να τον ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει μέχρι στιγμής στον τόπο μας, για το δήμο Λαμίας και ιδιαίτερα για τους δωδεκάμηνους τους επετειακούς εορτασμούς του 2021 σε όλο το χρόνο,  δίνουν ένα άλλο έναυσμα,  μία άλλη ψυχολογία στον τόπο μας,  κάτι το διαφορετικό και νομίζω ότι είναι ίσως είναι  η μοναδική Μητρόπολη στην Ελλάδα που κάνει τέτοιους εορτασμούς και αυτό είναι η διαφορετικότητα  και είναι η διάφορα του Μητροπολίτη μας σε σχέση με αυτό,  το οποίο έδωσε από την πρώτη στιγμή που ήρθε το νεανικό του σφρίγος, μας έδωσε αυτό το οποίο εμείς θέλαμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Είμαι ευγνώμων που είναι εδώ σήμερα και πάντα θα τον ευγνωμονώ γιατί είναι δίπλα στον Δήμο, σε όλες στις εκδηλώσεις, σε ότι και αν  κάνουμε και αυτό για μας είναι μεγάλο κεφάλαιο».

          (*)Την Ακολουθία του Αγιασμού σε 11 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας τέλεσε τη Δευτέρα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.

          Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε διαδοχικά τις Ακολουθίες του Αγιασμού: στο Δημοτικό Σχολείο Μώλου, στο 21ο Δημοτικό  Σχολείο Λαμίας, στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας, στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο 26ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, στο 1ο και στο 17ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας, καθώς και στο 17ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, στο 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, στο Νηπιαγωγείο Ομβριακής, όπου ο κ. Συμεών προανήγγειλε την ίδρυση παραρτήματος του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και τέλος στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

          Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο διδακτικό προσωπικό και στην μαθητική κοινότητα των σχολικών μονάδων της Μητροπόλεως Φθιώτιδος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το σχολικό έτος, το οποίο ξεκινά σήμερα, είναι μία ακόμη  σχολική χρονιά στον καιρό της πανδημίας.

Ελπίζω και εύχομαι, πολύ σύντομα, να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κανονικότητα, την οποία την περιμένουμε με λαχτά­ρα, για να μπορούμε χωρίς δυσκολίες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς ειδικά υγειονομικά μέτρα, να χαιρόμαστε τη ζωή μας στο σχολείο, αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητά μας.

Θέλω να σας συγχαρώ όλους σας: την εκπαιδευτική κοινότη­τα, τόσο το διδακτικό προσωπικό, όσο και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές σας.

Να γνωρίζετε ότι η δική σας προσπάθεια δίνει κουράγιο σε όλους μας και μας εμπνέει.

Σας έχω με πολλή αγάπη στις προσευχές μου, σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και να ξέρετε ότι είμαι κοντά σας για ό,τι με χρειαστείτε.

Ο Θεός να σας προστατεύει σε κάθε σας βήμα»

          Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ήλθε σε επαφή με περίπου 2000 μαθητές, καθηγητές και γονείς και προσέφερε σε όλους, με την ευκαιρία του Αγιασμού, δώρα και ευλογίες.

   Κορύφωση του προγράμματος του κ. Συμεών ήταν το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο από το 2019 έως σήμερα, την περίοδο δηλαδή της ποιμαντορίας του κ. Συμεων, έχει αυξήσει την δυναμικότητα του κατά 300%!!

     Ο κ. Συμεών, υλοποιώντας τις υποσχέσεις του για την παροχή κινήτρων στους μαθητές και τις μαθήτριες, διένειμε δωροεπιταγές και προπληρωμενες πιστωτικές κάρτες ποσού άνω των 5000€ προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειες τους στα πρώτα μαθητικά τους έξοδα.

     Επίσης, αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, την οποία χαρακτήρισε μια πρόκληση, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα του σχολείου.

     Τέλος, ο κ. Συμεών ανακοίνωσε μια δεσμίδα άμεσων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του σχολείου στο προσεχές διάστημα.

    Την ευλογία της τοπικής Εκκλησίας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους, μετέφεραν, τόσο ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, όσο και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης με την τέλεση των αγιασμών σε διάφορες Σχολικές Μονάδες του Δήμου Λαμιέων, αλλά και όλοι οι Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας, οι οποίοι ακολουθώντας πιστά την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και με πνεύμα αγαστής συνεργασίας με τους Διευθυντές όλων των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Διευθύνσεως της Φθιώτιδος, τέλεσαν τους αγιασμούς στις Σχολικές Μονάδες του Νομού. 

        Στις Ακολουθίες των Αγιασμών, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και εκπαιδευτική ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος. Φωτογραφίες δημοσιευονυαι στην ιστοσελίδα της ΙΜ

(*) Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα και πλούσια μουσική παιδεία, έχει ιδρύσει Ωδείο, με την επωνυμία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», το οποίο στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

       Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης, όπου τα παιδιά, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαικής Μουσικής. Επίσης, διαθέτει τμήματα προπαιδείας, μουσικής τεχνολογίας, χορωδίας, καθώς και μουσικά σύνολα.

      Τέλος, η διαρκής και μόνιμη διακριτική παρουσία του ίδιου του Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, καθώς οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες της Μητροπόλεως και το Γραφείο του βρίσκονται στον ίδιο σύμπλεγμα κτιρίων, αποτελεί πηγή ασφάλειας και ευλογίας.

       Παράλληλα, λειτουργούν Παραρτήματα στην Αταλάντη, στα Καμμένα Βούρλα, στη Μαλεσίνα, στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στην Τιθορέα, στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, καθώς και στην Ομβριακή.

        Για πληροφορίες και εγγραφές, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγ. Αλεξάνδρου στη Λαμία (Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο Ιερά Μητροπόλεως Φθιώτιδος), και στα τηλέφωνα 22310.50552 και 22310.50168.

        Σημειώνεται, ότι στο Ωδείο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness