165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2170

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος, 2021

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Φωκά, του θαυματουργού. τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ισαάκ επισκόπου Κύπρου,των εν Αγίω ¨Ορει 26 οσιομαρτύρων των ζωγραφιτών και των αγίων μαρτύρων Ισαάκ, Ιωάννου, Μαρτίνου, Νικολάου και Φωκά του κηπουρού. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του οσίου Κοσμά του εν τη εν Αθω ιερά μονή του Ζωγράφου ασκήσαντος..

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Δεκάδες μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες στήριξε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με πακέτα τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού.

(*) 3840 έτοιμα γεύματα σε οικογένειες και συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ μοίρασε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την Εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».

(*) Αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αύριο στις 5:30 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» παρουσία φορέων του τόπου.

 (*) Αρχές Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στο Ωδείο τῆς Ἱε­ρᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» στη Λαμία αλλά και στα παραρτήματα της περιφέρειας. Ενημέρωθείτε για τη λειτουργία του Ωδείου και κάντε το συντομότερο την εγγραφή σας.

(*) Το αναγκαίο καθημερινό φαγητό προσφέρουν στους έχοντες ανάγκη τα έξι ενορικά κέντρα αγάπης της Μητροπόλεώς μας. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνήστε με τον εφημέριο της ενορίας σας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με σκοπό την ενίσχυση ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Νομού Φθιώτιδος.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τους συνεργάτες του, τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, διένειμαν για ακόμη μία φορά στήριξη και ελπίδα σε πολλές οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

          Πρόκειται για το πρόγραμμα στήριξης  «ΣΥΝ - ΕΝΩΣΙΣ» της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.000 € και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Δεκάδες μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με εκατοντάδες μέλη έλαβαν σε αυτή την διανομή πακέτα στήριξης, τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης.

          Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο «Αποθετήριο της Αγάπης»  της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, ο οποίος ευλόγησε από κοντά τις οικογένειες των δικαιούχων, αλλά και εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης ενέκρινε την παράταση αυτού τόσου σημαντικού προγράμματος στήριξης της Ι. Μ. Φθιώτιδος.

(*)Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος συνεχίζουν το πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

    Αυτήν την φορά διανεμήθηκαν από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο 3840 έτοιμα γεύματα σε οικογένειες και συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ στην πόλη της Λαμίας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «ΜΑΛΙΑΚΟΣ» και τον πρόεδρο του κ. Δημήτριο Καλαμάτα Μαυρίκα.

     Ο κ. Συμεών μετά την υλοποίηση του προγράμματος δήλωσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4   FM):

     «Ευχαριστώ την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΜΑΣΟΥΤΗ που μας δίνουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε την κοινή μας δράση και σε αυτή την δύσκολη περίοδο, που έρχεται μπροστά μας. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένας αδελφός έξω από το πεδίο της μέριμνας και της φροντίδας μας».

 (*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Ακολουθία του Αγιασμού στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο του Βαφειαδακείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Ε.Φ.Τ. του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αττικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

18:00 μ.μ. Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της κ. Γεωργίας Ανδριοπούλου «Στο Φως των Αστεριών» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας. 

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την ανακαίνιση Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Βύρωνα Αττικής από το «Βαφειαδάκειο Ίδρυμα».

17:30 μ.μ. Αγιασμός στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» για την έναρξη της νέας χρονιάς.

19:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γόργιανης Σπερχειάδος. 

 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Αγιασμός στον Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Γελαστή Φράουλα» στη Λαμία.

18:30 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων «Παράρτημα Προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος»  στο Δομοκό. Να σημειώσουμε ότι τον Ιερό Ναό οικοδόμησε η οικογένεια του Παναγιώτη Σκλατινιώτη εις μνήμην της κόρης του Ευφροσύνης.

20:00 μ.μ. Η 44η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως» στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. 

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

11:00 π.μ. Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Τιθορεάς (Βελίτσας).

17:00 μ.μ. Ο Σεβασμιώτατος στηρίζοντας έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα παρακολουθήσει τον αγώνα του 1ου γύρου Α’ Κατηγορίας Φθιώτιδος ανάμεσα στις ομάδες: Ευρυτανικός – Ολυμπιακός Λαμίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Ευρυτανίας.

19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ορφανοτροφείου Θηλέων στη Λαμία.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Θεολόγο Λοκρίδος.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

(*) Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα και πλούσια μουσική παιδεία, έχει ιδρύσει Ωδείο, με την επωνυμία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», το οποίο στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

       Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης, όπου τα παιδιά, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαικής Μουσικής. Επίσης, διαθέτει τμήματα προπαιδείας, μουσικής τεχνολογίας, χορωδίας, καθώς και μουσικά σύνολα.

      Τέλος, η διαρκής και μόνιμη διακριτική παρουσία του ίδιου του Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, καθώς οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες της Μητροπόλεως και το Γραφείο του βρίσκονται στον ίδιο σύμπλεγμα κτιρίων, αποτελεί πηγή ασφάλειας και ευλογίας.

       Παράλληλα, λειτουργούν Παραρτήματα στην Αταλάντη, στα Καμμένα Βούρλα, στη Μαλεσίνα, στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στην Τιθορέα, στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, καθώς και στην Ομβριακή.

        Για πληροφορίες και εγγραφές, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγ. Αλεξάνδρου στη Λαμία (Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο Ιερά Μητροπόλεως Φθιώτιδος), και στα τηλέφωνα 22310.50552 και 22310.50168.

        Σημειώνεται, ότι στο Ωδείο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

(*) Στο πλαίσιο της πνευματικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως αγαπητοί ακροατές εντάσσεται και η ποιμαντική φροντίδα των φυλακών Δομοκού. Εδώ και χρόνια η Φθιωτική εκκλησία ανελλιπώς με πατρική αγάπη φροντίζει και μεριμνά για τις πνευματικές και υλικές ανάγκες των φυλακισμένων αδελφών. Αποστέλλει κατά καιρούς τρόφιμα και είδη ρουχισμού αλλά και εντεταλμένοι ιερείς τελούν λατρευτικές ακολουθίες στον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου των Φυλακών, τους καθοδηγούν πνευματικά και τους ανακουφίζουν με το μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως. Υπεύθυνος συντονισμού της ποιμαντικής των φυλακών είναι ο πατήρ Χρήστος Μαράζντα. Την λειτουργική τους εξυπηρέτηση έχει αναλάβει και ο πατήρ Γεώργιος Βούλγαρης εφημέριος του ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Δομοκού.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος συμπαραστατούμενη στους συνανθρώπους μας που στερούνται το αναγκαίο καθημερινό φαγητό, εδώ και χρόνια λειτουργεί πέντε κέντρα αγάπης στηνν πόλη της Λαμίας και ένα στην Λοκρίδα. Η λειτουργία αυτών των κέντρων είναι μια όαση αγάπης και συμπαράστασης στους πάσχοντες και εμπερίστατους κατοίκους της ενορίας και όχι μόνο. Με την στήριξη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων και τις προσφορές ευσεβών χριστιανών προσφέρονται καθημερινά εδώ και χρόνια εκατοντάδες μερίδες φαγητού σε απόρους και ανήμπορους αδελφούς μας.

Τα έξι ενοριακά κέντρα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως  λειτουργούν καθημερινά εκτός Κυριακής  στις ενορίες: του Μητρο­πο­λι­τι­κού Ιερού Ναού, του Αγίου Αθανασίου, της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων και του Αγίου Νεκταρίου και εκτός της πόλεως Λαμίας στην ενορία των αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κων/νο Λοκρίδος. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν το καθημερινό φαγητό αλλά και όσες κυρίες επιθυμούν να συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, πρέπει να απευθυνθούν στον Εφημέριο της Ενορίας τους. 

 (*) Η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος θα τελέσει αύριο Πέμπτη Ιερά Αγρυπνία επι τη εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Οι ιερές ακολουθίες θα αρχίσουν στις 8:00 το βράδυ.

 (*) Την Ιερά Εικόνα της παναγίας Αντινίτσης θα φιλοξενήσει για δυο ημέρες η ενορία Αγίου Δημητρίου στο Αμούρι. Η υποδοχή θα γίνει το Σάββατο (25/9) και στον ιερό ναό στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός. Την Κυριακή (26/9) θα γίνει Θεία Λειτουργία το πρωί και παράκληση στις 5 το απόγευμα. Η αναχώρηση της ιεράς εικόνος θα γίνει στις επτά παρά τέταρτο.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness