165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2173

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος, 2021

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Καλλιστράτου  και των συν αυτώ 49 Καρχηδονίων, και των ετέρων 15, των εν τω πλοίω πνιγέντων. τη μνήμη των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Αριστάρχου του Θεσ­σα­λο­νικέως, επισκόπου Απαμείας, Ζήνωνος επισκό­που Λαοδικείας και Μάρκου επισκόπου Βύβλου.

τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Επιχάριτος, Γαιανής, Φιλήμονος επισκόπου και Φουρτουνιανού.

Τη μνήμη της Αγίας νεομάρτυρος Ακυλίνας της εν Ζαγκλιβερίω Χαλκιδικής η οποία μαρτύρησε το έτος 1764.

Των Οσίων πατέρων ημών Ιγνατίου ηγουμένου της Μονής του Σωτήρος Χριστού, της επικαλουμένης «Βαθέος Ρύακος» και Σαβατίου του Ρώσου.

Επίσης σήμερα εορτάζουμε την ανάμνηση του οράματος και της αφωνίας του Προφήτου Ζαχαρίου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

 (*) Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Θεολόγο Λοκρίδος ιερούργησε χθες Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών. Στο κήρυγμά του υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τελείας αγάπης, η οποία «ἔξω βάλλει τὸν φόβον».

(*) Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τιθορέα (Βελίτσα), ετέλεσε το πρωί του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών.

(*)Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Δομοκού χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Στο κήρυγμά του εξέφρασε με ευγνωμοσύνη ένα ευχαριστώ σε όσους εργάζονται και διακονούν σε τέτοιους χώρους υγείας.

(*) Περιοδεία σε όλα τα Ενοριακά Κέντρα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών. Θα συναντηθεί με τις εθελόντριες κυρίες και θα τις επιδώσει τις αποφάσεις αποδοχής της εθελοντικής διακονίας στο έργο αγάπης της τοπικής μας εκκλησίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Με μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Μητρόπολη Φθιώτιδος εόρτασε το διήμερο 25 & 26 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την εορτή του Ευαγγελιστή της αγάπης, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

    Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στηρίζοντας έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ευλόγησε τους ερασιτέχνες αθλητές ποδοσφαίρου  στον αγώνα του 1ου γύρου Α’ Κατηγορίας Φθιώτιδος ανάμεσα στις ομάδες: Ευρυτανικός – Ολυμπιακός Λαμίας στο γήπεδο της Νέας Ευρυτανίας.

    Ακολούθως τέλεσε τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

    Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε εκτενώς στον ορισμό ηγαπημένος, τον οποίο μεταξύ άλλων προσδίδει η Εκκλησία στον Ευαγγελιστή Ιωάννη, μέσα από αγιοπατερικά παραδείγματα  και χαρακτηριστικά ανέφερε:

    «Μας αξιώνει η αγάπη του Θεού να βρισκόμαστε σήμερα στο σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο σπίτι του Ευαγγελιστού της αγάπης, στο σπίτι της αγάπης, στο σπίτι,   που για πολλές δεκαετίες αγκαλιάζει τα παιδιά του Θεού, τα κορίτσια του Θεού.

    Ονομάστηκε ηγαπημένος όχι γιατί ο Χριστός τον αγάπησε περισσότερο από τους άλλους, αλλά γιατί εκείνος αγάπησε τον Θεό περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο στη ζωή του.

    Αγάπη είναι η πραγματική ελευθερία, η πραγματική υπέρβαση. Αυτή την αγάπη να ζητήσουμε από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη να μας δώσει, όχι την αγάπη που μας βολεύει».

   Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλατεία της Νέας Βράχας στο Σταυρό Λαμίας, όπου ευλόγησε την εκδήλωση: “ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ. ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” ένα μουσικό αφιέρωμα στον παγκόσμιο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την οποία συνδιοργάνωσαν: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Βράχας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σ.Σ. Λιανοκλαδίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» και ο Δήμος Λαμιέων.

    Μετά τον Σταυρό ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Σπερχειάδα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Εργαστηρίου Σπερχειάδος - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ. Μα), ευλογώντας την έναρξη των «4ων Πανελληνίων Αγώνων Θεατρικών Εργαστηρίων» στο κινηματοθέατρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Σπερχειάδος».

     Διανύοντας στην συνέχεια πολλά χιλιόμετρα ο Σεβασμιώτατος, κατευθύνθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος, προκειμένου να ευχηθεί πατρικά για τον γάμο δύο νέων παιδιών και αργά το βράδυ κατέληξε στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως “Η Αγία Αικατερίνη” στο Καινούργιο Λοκρίδος.

    Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Θεολόγο Λοκρίδος.

    Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

    Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο και υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τελείας αγάπης, η οποία «ἔξω βάλλει τὸν φόβον».

      Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

    «Τα πάντα στην ζωή μας είναι χαρίσματα, τα οποία προσφέρει η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. όλα αυτά τα χαρίσματα, με κορυφαίο το χάρισμα της Θεολογίας, ο Άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης, τα έλαβε από τον Θεό γιατί θέλησε να τα λάβει και γιατί δεν θεώρησε ποτέ ότι τα έχει. Τότε μονάχα λαμβάνει κανείς τα δώρα του Θεού, όταν αισθάνεται ότι του λείπουν, μόνο τότε κανείς λαμβάνει την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, όταν αισθάνεται την ανάγκη να την αποκτήσει. Ο άνθρωπος που αισθάνεται αυτάρκης, που αισθάνεται ότι τα έχει όλα, δεν προσελκύει την Χάρη του Θεού. Η Χάρη του Θεού προσλαμβάνεται από τους ταπεινούς. Θεολόγοι είναι αυτοί που συναντούν τον Θεό και που ο Θεός μιλάει στην ζωή τους. Αυτοί οι οποίοι μαρτυρούν, όχι «γλώσση» αλλά «έργω και λόγω» την Θεολογία που βιώνουν.

      Βλέπουμε και στις μέρες μας, πολλές φορές στο όνομα της αγάπης στο Θεό, να μην αγαπά άνθρωπος τον άνθρωπο, να μην αγαπά ο άνθρωπος τον αδελφό του. Και μας απαντά ο Άγιος Ιωάννης ότι “ ο Θεός αγάπη εστί”. Όποιος θέλει να είναι με τον Θεό, οφείλει να είναι μόνο αγάπη. Σκιαγραφώντας την αγάπη, μας παρουσιάζει όλα της τα χαρακτηριστικά.

     «Ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον». Λείπει σήμερα η αγάπη και την θέση της έχει πάρει ο φόβος. Λείπει η αγάπη και ο άνθρωπος έχει αφεθεί στο σκοτάδι, έχει αφεθεί στον πανικό και σε όλα αυτά που τον υποδουλώνουν στο όνομα της ελευθερίας. Η αγάπη είναι προσφορά, θυσία, υπέρβαση, δόσιμο, διακινδύνευση, συμμετοχή, διάθεση πραγματικής συνεργασίας και ομόνοιας, για να ζήσουμε εν αγάπη. Ο φόβος είναι ο εχθρός της αγάπης και έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να  αποδιώξουμε τον φόβο από την ζωή μας. Για σκεφτείτε όταν θα έρθουν δυσκολότερες μέρες, σε κοινωνικό, οικονομικό αλλά και προσωπικό επίπεδο; Πως θα το διαχειριστούμε; Όταν είναι κανείς ήδη παραδομένος στον φόβο, πως θα αντιμετωπίσει την όποια μεγαλύτερη δυσκολία θα έρθει;

     Οφείλουμε να δυναμώσουμε την προσωπικότητά μας, την ύπαρξη μας, την κοινωνία μας, και το δυναμωτικό είναι ένα. Είναι η αγάπη, η οποία «ἔξω βάλλει τὸν φόβον», η οποία φέρνει τον παράδεισο στην ζωή μας.

    Μας αγάπησε πρώτος ο Θεός. Μας δίνει τον τρόπο, τον τύπο της πραγματικής αγάπης. Δεν θα ελευθερωθούμε χωρίς αγάπη. Μονάχα η αγάπη θα μας απελευθερώσει, θα μας λυτρώσει, θα ανοίξει ορίζοντες στη ζωή μας, μονάχα η αγάπη θα φέρει καλύτερες μέρες, τον παράδεισο, την αιωνιότητα μέσα στον κόσμο».

    Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσθιος Ζεκεντές.

      Στη συνέχεια ο κ. Συμεών, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, πραγματοποίησε με την συνοδεία του προσκυνηματική επίσκεψη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων Βοιωτίας, όπου είχε την ευκαιρία πνευματικής συναναστροφής και επικοινωνίας με την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη, Γερόντισσα Ευπραξία και τις αδελφές της Μονής.

(*)Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τιθορέα (Βελίτσα), το οποίο χτίστηκε δαπάναις της εριτίμου κ. Ευανθίας Σιμιντζή, Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ευαγγέλου Δ. Γιαλούρη»,  το οποίο εδρεύει στην Τιθορέα, εις μνήμην του μακαριστού Ευαγγέλου Γιαλούρη,  ετέλεσε το πρωί του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Το περικαλλές Ιερό Παρεκκλήσιο είναι χτισμένο πλάι στο Κοιμητήριο του χωριού σ΄ ένα φυσικό μπαλκόνι και έχει θέα προς όλη την όμορφη Λοκρίδα. 

           Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την δωρήτρια κ. Ευανθία Σιμιτζή, τον Προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτ. π. Μιχαήλ Πατσιάδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου και χαρακτηριστικά σημείωσε.

          «Τα Θυρανοίξια ενός Ναού συνδέονται με τον σκοπό της ζωής μας και με τον λόγο δημιουργίας των πάντων, του σύμπαντος κόσμου, όπου ο Θεός έφτιαξε με αγάπη και από αγάπη για όλους μας, για να ζούμε ενωμένοι και με αγάπη.

           Τα θυρανοίξια του Ναού προηγούνται των Εγκαινίων του Ναού, όπως και ο σαραντισμός ενός βρέφους προηγείται του μυστηρίου της βαπτίσεως του». 

          Τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο κατέθεσαν με συγκίνηση τόσο η κ. Ευανθία Σιμιντζή, όσο και ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Τιθορέας κ. Ευστάθιος Τσαρούχας.                          .

           Στην τελετή των Θυρανοιξίων παρέστησαν: ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφικλείας Πρωτ. π. Διομήδης Παναγιωτόπουλος με όμορους Ιερείς της Τιθορέας, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Τιθορέας κ. Γεώργιος Τσαρούχας, σύσσωμο το Διοικητικού Συμβούλιο  του Ιδρύματος Γιαλούρη, καθώς και πιστοί από την όμορφη και ιστορική Βελίτσα και την ευρύτερη περιοχή. 

(*)Στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων «Παράρτημα προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος»  στο Δομοκό χοροστάτησε και ωμίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Ο Ναός αυτός είναι και ο μοναδικός σε όλη την Φθιώτιδα αφιερωμένος στην Οσία Ευφροσύνη, τον οποίο ανοικοδόμησε, αποπεράτωσε εξ ολοκλήρου και εδώρισε  η οικογένεια του κ. Παναγιώτου Σκλατινιώτη εις μνήμην της μακαριστής θυγατρός τους Ευφροσύνης Σκλατινιώτη.

          Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του Εσπερινού ετέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των αειμνήστων Ευφροσύνης και της μητρός της Σταματίνας.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών εξέφρασε με ευγνωμοσύνη ένα ευχαριστώ σε όσους εργάζονται και διακονούν σε τέτοιους χώρους υγείας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

       «Όσο θα υπάρχουν τέτοιοι χώροι, οι οποίοι θα αναπαύουν ανθρώπους, μέλη της οικογένειάς μας, ανθρώπους κουρασμένους και αδύναμους, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας, τότε θα σημαίνει ότι η κοινωνία μας είναι όρθια και πηγαίνει μπροστά. Η ποιότητα μιας κοινωνίας και ενός τόπου κρίνεται από τις δομές φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Για το πως φερόμαστε όχι στους ισχυρούς, αλλά στους αδύναμους. Πολλές φορές στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων βλέπουμε τον παράδεισο. Είναι ευεργεσία και ευλογία για όλους εμάς, κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ και σε τέτοιους χώρους. Συγχαίρω όλους όσους διακονούν και εργάζονται εδώ, γιατί επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους». 

             Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας,  ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης με σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και Συλλόγων του Δήμου Δομοκού.

(*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 27 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2021

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

08:30 π.μ. - 14:30 μ.μ. Περιοδεία στις εκπαιδευτικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως.

17:30 - 22:30 μ.μ. Διακονία Μυστηρίου Ιεράς Εξομολογήσεως. 

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

08:30 π.μ. - 14:30 μ.μ. Περιοδεία σε όλα τα Ενοριακά Κέντρα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως και επίδοση των αποφάσεων αποδοχής της εθελοντικής διακονίας στις εθελόντριες του έργου αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.

17:30 - 22:30 μ.μ. Συναντήσεις και συνεργασίες με τους Καθηγητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και με άλλους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας. 

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

08:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. Συνεργασία με κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες για υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως.

18:00 μ.μ. Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Λειβαδιάς. Συμμετοχή σε επιστημονική εσπερίδα - επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση,  κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.  

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

08:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. Συνεργασία με θεσμικούς φορείς για υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως.

18:00 μ.μ. Εγκαίνια της νέας αίθουσας του Συλλόγου Γυναικών Επαρχίας Δομοκού «ΦΙΛΑΡΕΤΗ».  

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

18:00 μ.μ. Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021 - 2022 του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και απονομή των πτυχίων στους επιτυχόντες του παρελθόντος έτους. 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

09:00 π.μ. Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Ψηφίδες της Τοπικής Ιστορίας. Η Λαμία στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια» από τα Γενικά Αρχεία Κράτους του Νομού Φθιώτιδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών, τους Φίλους του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

(*)Με επιτυχία και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο επετειακές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η 42η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η επανάσταση του ΄21 στην Ιωνία Γη» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ν. Μαγνησίας Λαμίας.  Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στους επετειακούς εορτασμούς με τίτλο: «Μικρασίας Μνήμη. 200 χρόνια από την Επανάσταση» σε συνδιοργάνωση της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, της Ενώσεως Ποντίων Φθιώτιδος, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Μαγνησίας Λαμίας και τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η 43η επετειακή εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Η προσφορά των Ελλήνων της Οδησσού στην Επανάσταση του ’21», πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ν. Ιωνίας Λαμίας.

 Και στις δύο εκδηλώσεις τοποθετήθηκε κατάλληλα και επισφράγισε με τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

       Οι εν λόγω εκδηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν και προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», χθες Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου  στις 11:00 π.μ. η 42η επετειακή εκδήλωση μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Θεολόγο Λοκρίδος και  σήμερα στις 11:00 π.μ. η 43η επετειακή εκδήλωση. 

       Οι εκδηλώσεις αυτές  είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

       Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται  και τον μήνα Οκτώβριο.

● Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 19:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 45η εκδήλωση με θέμα: «Η ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους».

● Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 20:00 μ.μ., στο  Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 46η εκδήλωση με θέμα: «Η δίκη των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα».

● Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις  11.00 π.μ., στον Ιερό Ναό του  Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος θα πραγματοποιηθεί η 47η εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821».

● Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 48η εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως».

● Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις  19.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό του  Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας θα πραγματοποιηθεί η 49η εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης».

● Και την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 18:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «200 χρόνια ελεύθερο Ελληνικό Κράτος», με τη συμμετοχή των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness