165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1132

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος, 2016

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Ιουλιανής και των συν αυτή 500 εν Νικομηδεία και ετέρων 130 εν αυτή τη πόλει μαρτύρων γυναικών. Τη μνήμη  του Αγίου Μάρτυρος Θεμιστοκλέους και τη μνήμη του οσίου Πέτρου μητροπολίτου πάσης Ρωσίας, του θαυματουργού.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*) Στο νόημα των Χριστουγέννων θα μας εισάγει σήμερα η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει  στις 6:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 

(*) Ο Γενικός  Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος επισκε΄φθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και προσέφερε μεγάλο αριθμό τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών εμπεριστάτων αδελφών μας. 

(*) Σέ πέντε Ιερές Μονές τῆς  Μητροπόλεώς μας θά τελεσθοῦν Ἱερές Ἀγρυπνίες το Σάββατο το βράδυ, ἐπί τη εορτή των Χριστουγέννων. 

(*) Αυτές τις ημέρες πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα.  Εύχονται στους γέροντες και το προσωπικό και δείχνουν την αγάπη τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών για την εορτή των Χριστουγέννων διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με τίτλο «…«Κατεπλάγη Ιωσήφ».Την εκδήλωση θα πλαισιώσει αποδίδοντας επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους του Δωδεκαημέρου και κάλαντα η Βυζα­ντι­νή Χορωδία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας «Γερμα­νός ὁ Μελω­δός», μέ χοράρχη τόν Λαμπαδάριο τοῦ Μητροπο­λιτι­κοῦ Ναοῦ καί Διευθυ­ντή τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς τῆς Μητρο­πό­λε­ως κύριο Ἀν­δρέ­α Ἰωακείμ.Τήν ἐκδήλωση θά χαιρετίσει καί θά κλείσει ὁ Σεβα­σμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση θα  καλυφθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος»  και θα μεταδοθεί το Σάββατο στη 1:00 το μεσημέρι αλλά και την ημέρα των Χριστουγέννων μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία γύρω στις 9:30 το πρωί. Το τοπικό μας ραδιόφωνο θα μεταδώσει την πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την ημέρα των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια του τοπικού μας προγράμματος.

(*)Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος με τους συνεργάτες του,  επισκέφθηκαν  το πρωί το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της Αστυνομικής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων προσέφεραν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας  πολλά κιβώτια με τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν στους πάσχοντας ενδεής αδερφούς μας.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εδέχθη τον Στρατηγό και τους συνεργάτες του στο γραφείο του και εις ένδειξη τιμής, σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του, προς το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας,  αλλά και για την άψογη συνεργασία της  Αστυνομικής Περιφερειακής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλαδος με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, του επέδωσε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαριστώντας τον ίδιο και τους συνεργάτες του για την προσφορά, την εμπιστοσύνη  και την  ενίσχυση στο Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Ποιμενάρχης μας τους  ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.  

          Ο Στρατηγός ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την τιμή είπε χαρακτηριστικά:

« Εμείς Σεβασμιώτατε θεωρήσαμε υποχρέωση μας να συνεισφέρουμε στο Μεγάλο Φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται στην τοπική κοινωνία πάντοτε αλλά ακόμη περισσότερο αυτές τις ευλογημένες ημέρες των Χριστουγέννων. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα να έχετε υγεία δύναμη διότι έχουμε την ανάγκη να σας έχουμε πάντοτε κοντά μας».

 (*) Περνάμε στο λατρευτικό εορταστικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Την Παρασκευή και το Σάββατο, σε όλες της ενορίες της Μητροπολέως οι καμπάνες θα κτυπήσουν στις 7:00 το πρωί . Την Παρασκευή θα τελεσθούν ο Ορθρος και οι Μεγάλες Ωρες και το Σάββατο θα τελεσθούν η ακολουθία τοῦ Ὄρθρου, ο Μεγάλος εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.  Στην πόλη της Λαμίας, ο πανηγυρικός εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεσθεί το Σάββατο μόνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 5:00 το απόγευμα. Στο εσπερινό όπως συνηθίζει κάθε χρόνο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος παρουσία ό­λων των ιερέων της Λαμίας. Την Κυριακή, ημέρα των Χριστουγέννων, ο Ποιμενάρχης μας θα ιε­ρουρ­­γή­σει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην 1η Θεία Λειτουργία που θα αρ­χί­σει στις 5:00 το πρωί. Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος. Επίσης Η 2η Θεία Λειτουργία  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό θα αρχίσει στις 10:00  το πρωί.

 (*) Επισκέψεις δέχονται αυτές τις ημέρες τα Γηροκομεία της Μητροπόλεως εν όψει των Χριστουγέννων. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι αυτές. Το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος - Αθανάσιος και Μαίρη Α­κρί­δα» Σπερχειάδος επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πιστοί των ενοριών Παλαιοχωρίου,Γαρδικίου, Πίτσι, Παλαιοβράχας, Κλωνίου,Καλλιθέας, και Φτέρης. Εὐχήθηκαν στούς γέροντες καί προσέφεραν στό Ιδρυμα κρέατα, διάφο­ρα αλλά εἴδη τρο­φίμων, καθαριότητος και χαρτικά. Σήμερα το ίδρυμα θα επισκεφθούν μέλη της ενορίας Αγίου Νικολάου Μεσοποταμίας οι οποίοι θα προσφέρουν γεύμα στους τροφίμους και πιστοί της ενορίας Αγίου Νικολάου  Λευκάδος.

Το Γηροκομείο "Ίδρυμα Πετρή - Στέγη Γερόντων" στη Στυλίδα επισκέφθηκαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 2ου νηπιαγωγείου Στυλίδος συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Διαμόρφωσαν και στόλισαν γιορτινά ειδικό χώρο στον πρώτο όροφο του ιδρύματος και ψυχαγώγησαν τους τροφίμους και το προσωπικό με τη θεατρική τους παράσταση αλλά και με τα επίκαιρα ποιήματα και τραγούδια τους. Οι γέροντες καταενθουσιασμένοι χειροκρότησαν τα παιδιά και αυθόρμητα εκδήλωσαν την αγάπη τους. Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας μίλησε ο διευθυντής του ιδρύματος Αρχιμ. πατήρ Μάξιμος Νικολόπουλος ο οποίος συνεχάρη τους μικρούς και μεγάλους συντελεστές για τον κόπο τους και την όμορφη δουλειά τους. Ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα. Εκ μέρους των τροφίμων μίλησε η κ Βάσω Σταματίου. Τους ευχαρίστησε θερμά γιατί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις ξεφεύγουν οι τρόφιμοι από τη ρουτίνα τους και εντάσσονται στο κλίμα των ημερών. Πριν αποχωρήσουν από το ίδρυμα οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες πήραν το κερασμά τους στην τραπεζαρία του ιδρύματος. Να σημειώσουμε ότι αύριο το Γηροκομείο Στυλίδος θα επισκεφθούν τα παιδιά του 1ου νηπιαγωγείου Στυλίδος και την Παρασκευή το Γυμνάσιο Στυλίδος.

Το ΡΑΧΟΥΤΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ θα επισκεφθεί το Σάββατο η χορωδία του ΚΕΥΠ και θα ψάλλει στους τροφίμους τα κάλαντα λαμπρύνοντας έτσι τη γιορτινή ατμόσφαιρα του ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος ευχαριστεί θερμά όλους για την αγάπη και στήριξη που προσφέρουν στα ιδρύματα της Μητροπόλεως και εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων θα τελεσθεί το Σάββατο σέ πέντε Ιερές Μονές τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς. Πρόκειται γιά τίς Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀγάθωνος, Αγίου Νικολάου Δίβρης, Παναγίας Δαμάστας,Αγίου Γεωργίου Μύλων και Γενεσίου της θεοτόκου Αντινίτσης.

Στην Ιερά Μονή  Αγάθωνος ἡ Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 11:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 2:00 τό πρωί.

Στήν Ιερά Μονή Ἁγίου Νικολάου Δίβρης ἡ ἀγρυπνία θά αρχίσει στίς 8:00 τό βράδυ καί θά τελειώσει στη 1:00 τό πρωί. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας ἡ Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ καί θά τελειώσει στίς 2:00 τό πρωί.

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ καί θα τελειώσει στη 1:00 τό πρωί. Καί τέλος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τη 1:00 το πρωί. Την νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο πατήρ Αρτέμιος Γρηγοριάτης.

 (*)  Εορτή της μνήμης της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας αύριο και στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης μιας και  ένα από τα δυο ιερά παρεκκλήσια του Ιερού Ναού το οποίο βρίσκεται στο πνευματικό του κέντρο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αναστασία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο το πρωί θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

(*) Σήμερα και αύριο το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως τελείται Θεία Λειτουργία στην οποία μετέχουν τα παιδιά των σχολείων μας προκειμένου να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και με την ευλογία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να εορτάσουν το θαυμαστό γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου. 

 (*)Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεσθεί αύριο στις 5:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Λαμίας. Το Μυστήριο αυτό τελείται προκειμένου με την επάλειψη του Αγίου ελαίου να θεραπευτούν οι ασθένειες σώματος και ψυχής.

(*) Επανερχόμαστε  στην ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας η οποία μας προσκαλεί στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «ιστορίες Χριστουγέννων» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 του μηνός στις 6:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως όπου ο Ιερός Ναός του Αγίου Εφραίμ.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δυο μουσικοθεατρικές παραστάσεις δραματοποιημένες από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Ναού. Η είσοδος ελεύθερη.

 

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν.

 (*) Μαθήματα χορωδιακού  τραγουδιού παραδίδονται κάθε Τετάρτη  στις 6:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο  Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο μουσικός όμιλος Ορφέας και τα παρακολουθούν 35 ενδιαφερόμενοι.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποδέχεται την Κρατική Ορχήστρα. Μερικά από τα απαραίτητα «συστατικά» της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας συνδυάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις συναυλίες που θα δώσει,υπό τη μουσική διεύθυνση του δραστήριου αρχιμουσικού κ Νικολάου Χαλιάσα, κατά τη Χριστουγεννιάτικη περιοδεία της, την οποία  πραγματοποιεί, με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε Λιβαδειά (20/12), Άμφισσα (21/12), Χαλκίδα (22/12), Καρπενήσι (23/12) και Λαμία (27/12). Κλασικές, αγαπημένες μελωδίες, συνδεδεμένες διαχρονικά με την περίοδο των γιορτών. Και ιστορίες φτιαγμένες από λέξεις ή από νότες…Όπως προαναφέραμε την Τρίτη 27 του μηνός η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δόσει συναυλία στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου.Η είσοδος ελεύθερη.

 (*) Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και ο Δήμος Λαμιέων διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με παραδοσιακά και ευρωπαϊκά Μουσικά Σύνολα αύριο στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...