165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1135

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 27 Δεκέμβριος, 2016

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου και ενδόξου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Μαυρικίου, του υιού αυτού Φωτεινού και των συν αυτώ 70 μαρτύρων.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Θεοδώρου του Γραπτού, Θεοδώρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Λουκά του Τριγληνού.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*) Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική κατάνυξη εορτάσθηκε η Γέννηση του Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην Εγκύκλιο που ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε μεταξύ άλλων« Ἄς στηρίξουμε τήν ἐλπίδα μας στο Χριστό. Μόνο ὁ Χριστός δύναται νά συγκρατήσει τήν λαίλαπα τῆς ἀπωλείας καί νά χαρίσει στόν κόσμο εἰρήνη καί εὐδοκία». 

(*) Οι χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων έψαλαν μεταξύ άλλων το Σάββατο το πρωί, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και λαμπρυναν την γιορτινή ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

(*) Με λαμπρότητα  εορτάσθηκε χθες η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης, έναν από τους παλαιοτέρους ναούς της Λαμίας.

(*) Σύναξη ομαδαρχών και ομαδαρχισσών των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη  στις 10:00το πρωί στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως.  

 (*) Αρχίζουμε τις αναλυτικές μας ειδήσεις  όπως είναι φυσικό με τη λαμπρή εορτή των  Χριστουγέννων. Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με την συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως Λαμίας.          Προηγουμένως οι ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο και ψάλλοντας ύμνους των Χριστουγέννων  μετέβησαν εν πομπή από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός.          Στο τέλος της ακολουθίας ο Ποιμενάρχης προέτρεψε όλους τους πιστούς που είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό να εορτάσουν την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων μέσα στην Εκκλησία.«Με την γέννηση του Κυρίου ανέτειλε η Ελπίδα, εύχομαι αυτή η Ελπίδα να ανατείλει για την Πατρίδα μας και για κάθε ψυχή ξεχωριστά. Χρόνια Πολλά σε όλους». είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

          Την Κυριακή το πρωί η μεγάλη Δεσποτική εορτή την Ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η οποία μετεδόθη ζωντανά από τον Τηλεοπτικό Σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος.Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος των Χριστουγέννων του Ποιμενάρχου μας  η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας τονίσθηκε ότι,

                 «Ἡ Γέννηση τοῦ Χριστοῦ, ἡ ἑορτή τῶν Χριστουγέννων παίρνει νόημα, ἐάν βιώνεται μέσα στήν Ἐκκλησία.  

                Ὁ Λόγος σάρξ ἐγένετο, γιά νά φέρει μέσα στήν κτίση τήν ἀνακαινιστική πνοή τῆς Θεότητος. Στήν πορεία του πρός τήν γῆ ἀκολούθησε τόν πιό ταπεινό, τόν πιό φτωχό, τόν πιό ἄσημο δρόμο, γιά νά δώσει τήν δυνατότητα καί στούς ἐλαχίστους τῆς γῆς νά τόν προσλάβουν καί νά σωθοῦν.

                Μία εἶναι ἡ ἀδιαμφισβήτητη βεβαιότητα. Ὅτι μέ τήν Γέννηση τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ μᾶς παρέχεται ἡ δυνατότητα λυτρώσεως. Ἐάν περιφρονήσουμε τήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ, ἐάν δέν ὁδεύσουμε πρός τήν νέα Βηθλεέμ τῆς σωτηρίας μας, ἐάν μείνουμε «βαρυκάρδιοι» και ἐπαναπαυμένοι στήν ἀναίδεια τῆς ἁμαρτίας, δέν θά περάσουμε στή νέα κτίση τῆς Χάριτος, ἀλλά θά μείνουμε μακρυά στήν συνεσκιασμένη ζωή τῆς παλαιᾶς ἐποχῆς.

                Ὑπάρχουν συνάνθρωποί μας Χριστιανοί σήμερα, πού ζοῦν «ὡς ἐλπίδα μή ἔχοντες καί ἄθεοι ἐν τῷ κόσμῳ» (Ἐφεσ. 2,12).

                 Ἀπ΄ αὐτό χειρότερο μαρτύριο δέν ὑπάρχει, ὄχι μόνο γιά τούς ἰδίους καί τό περιβάλλον τους, ἀλλά δυστυχῶς καί γιά ὁλόκληρη τήν κοινωνία, πού εἰσπράτ­τει τά δεινά τῆς χωρίς θεόν συμπεριφορᾶς τους.

                Ἔχομε φθάσει σέ ὁριακό σημεῖο καί στήν πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ἑλλάδα. Ἡ ἀθεΐα θεσμοθετεῖται καί καθιερώνεται ὡς τρόπος ζωῆς καί ἡ ἁμαρτία νομιμοποιεῖται. Ὁ Χριστός ἐξωβελίζεται καί εἰσάγεται τό μοντέλο τοῦ ἀθρήσκου κράτους.          

                Δέν βλέπουν οἱ ἰθύνοντες, ὅτι τό μοντέλο αὐτό δοκιμάσθηκε καί σέ ἄλλα Ὀρθόδοξα κράτη ἐπί 80 τραγικά γιά τήν πίστη χρόνια καί ἀπεβλήθη;

                Ἡ Ἑλλάδα χωρίς Χριστό δέν ζεῖ.

                 Ἡ σημερινή Ἑλλάδα μέσα στά δεινά τῆς καθημερινῆς σταυρώσεως χρειάζεται τήν ἐλπίδα τῆς ἀναγεννήσεως.

                Καί σέ ἐμᾶς ἐτέχθη σωτήρ, ὁ Κύριος τοῦ οὐρανοῦ καί τῆς γῆς. Ἄς στηρίξουμε τήν ἐλπίδα μας σ΄ Αὐτόν. Μόνο ὁ Χριστός δύναται νά συγκρατήσει τήν λαίλαπα τῆς ἀπωλείας καί νά χαρίσει στόν κόσμο εἰρήνη καί εὐδοκία».

               Μόλις ακούσαμε τι αναφέρει στην εγκύκλιο των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού σε όλους τους Ιερούς Ναούς αναγνώσθη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως και περιήλθε δίσκος υπερ ενισχύσεως των ιδρυμάτων της Φθιωτικής Εκκλησίας. Προ της απολύσεως της λαμπρής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας  ευχήθηκε σε όλους  Χρόνια Πολλά και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται, διότι οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες.Επίσης ευχαρίστησε το λαό της Φθιώτιδος για την ανταπόκρισή του στον Έρανο της Αγάπης.                 «Τρομοκρατικές ενέργειες, αιματοχυσία παντού και θρήνος υπάρχει στον κόσμο από σκοτεινά διάφορα κέντρα που θέλουν να αποριθμήσουν το ρυθμό της ζωής στην κοινωνία, να προσεύχεσθε να μη ζήσουμε στην Ελλάδα τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει η χάρις του Θεού και το ισχυρό χριστιανικό φρόνημα του ευσεβούς λαού μας. Ελπίδα μας είναι ο Χριστός, η αξία αυτή που δεν φθείρεται ποτέ. Ο Θεός έδωσε σε εμάς τους Ορθοδόξους  Έλληνες φρόνημα ανδρείο και ισχυρή ψυχή και δεν καμπτόμαστε». Ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.  

                Ο Ποιμενάρχης μας  τέλος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον ευλογημένο λαό της Φθιώτιδος για την ανταπόκρισή του στον Έρανο της Αγάπης με τον οποίο στηρίζεται το μεγάλο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και όλων των Ενοριών, καθώς και τα ιδρύματα.

 Στην ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης και πλήθος πιστών, που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό. Να σημειώσουμε κλείνοντας ότι η είδηση αυτή δημοσιευτηκε  στα περισσότερα ηλετρονικά πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων. 

(*) Ας περάσουμε τώρα στην παραμονή των Χριστουγέννων και να δούμε τι έγινε στο Μητροπολιτκό Μέγαρο. Γέμισε το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου το πρωί, το Μητροπολιτικό Μέγαρο από τις χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών και χορωδιών που έψαλλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.

            Από τις 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, 7 χορωδίες με τη συνοδεία μουσικών οργάνων ευχήθηκαν στον Ποιμενάρχη μας και έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος.            Ο Σεβασμιώτατος σε κάθε μέλος, κάθε χορωδίας προσέφερε χρηματικό δώρο και το ημερολόγιο 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως ευχηθείς σε όλους ο Σαρκωθείς Χριστός να τους χαρίζει υγεία, πρόοδο και ευτυχία.

            Οι χορωδίες που επισκέφτηκαν το Σεβασμιώτατο ήταν:

• των Προσκόπων Λαμίας

• του Ορφανοτροφείου Θηλαίων Λαμίας

• της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως μας

• του Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδος

• του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλων Λαμίας

• του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδος

• της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων.

 (*) Με λαμπρότητα  εορτάσθηκε χθες η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης, έναν από τους παλαιοτέρους ναούς της Λαμίας.  Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, με τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας Αρχ. πατρός Ανθίμου Νεραντζή, του υπευθύνου της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Αρχ. π. Αμβροσίου Αναστασίου,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας π. Παναγιώτου Σερέτη, και άλλων κληρικών της πόλεως και των Διακόνων.

            Το ιερό αναλόγιο εκόσμησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτης κ. Ανδρέας Ιωακείμ με την συμμετοχή του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού και Αξιωματικού της Αεροπορίας κ. Βασιλείου Γρηγοριάδη.

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύσας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας ωμίλησε για τον εξόριστο εις Αίγυπτον Χριστό και για την σφαγή των χιλιάδων αθώων αγίων νηπίων.

            «Τα πάθη του Χριστού αρχίζουν από την γέννησή του. Ο Κύριος γεννήθηκε για να σηκώσει τα βάρη των αμαρτιών όλου του κόσμου και να μας λυτρώσει από τα δεινά δεσμά των παθών και της αμαρτίας. Αμέσως μετά την γέννηση του ξεκινούν τα δεινά για τον Χριστό. Εξορίστηκε στην Αίγυπτο μαζί με την Μητέρα του Παναγία και τον Ιωσήφ για να μην θανατωθεί από τον φρικτό Ηρώδη, ο οποίος σοφίστηκε ένα αποτρόπαιο και σατανικό σχέδιο και θανάτωσε δια ξίφους χιλιάδες αθώα νήπια από 2 ετών και κάτω, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να θανατώσει τον Χριστό. Αποτρόπαιο και φρικτό έγκλημα το οποίο όμως δυστυχώς πράττεται  και σήμερα στην κοινωνία μας  από κάποιους ασυνείδητους γιατρούς οι οποίοι με τις εκτρώσεις σκοτώνουν έμβρυα. 400.000 χιλιάδες εκτρώσεις γίνονται στην «γερασμένη»  Ελλάδα κάθε χρόνο. Η έκτρωση είναι μεγάλη αμαρτία, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος είναι φόνος και βάφει με το αίμα των αθώων εμβρύων ολόκληρη την κοινωνία. Υπάρχει σωτηρία αν σταματήσει αυτό το έγκλημα και μετανοήσουμε. Να αφήσουμε να γίνεται το θέλημα του Θεού.

             Σε όλους εύχομαι υγεία, δύναμη και ο Χριστός να δώσει έλεος και ειρήνη,  ιδιαιτέρως δε σ' εκείνους τους ανθρώπους που υποφέρουν από τρομοκρατικές ενέργειες, πείνα, θλίψη, αρρώστιες και προσφυγιά.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.Θα έχουμε την ευκαιρία να ακουσουμε το κήρυγμά του στο τέλος του δελτίου μας.

            Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος  κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταρυρογιάννης, ο Διοικητής της 63 ΜΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γουργιώτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και πλήθος πιστών.            Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία εδόθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους εορταστάς στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό κέντρο. 

 (*) Με τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως θα συναντηθεί ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος αύριο στις 10:00 το πρωί στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως.  Ο Σεβασμιώτατος συνηθίζει κάθε χρόνο να πραγματοποιεί αυτή τη συνάντηση θέλοντας έτσι να ευχαριστήσει όλους  τους νέους και νέες που προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία καθ’ όλο το διάστημα της κατασκηνωτικής περιόδου.

(*) Μεγάλη χαρά νιώθουν αυτές τις ημέρες  οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου  της Ιεράς Μητροπόλεως μας   « Ίδρυμα Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων» στην Στυλίδα.  Αφορμή της χαράς είναι οι επισκέψεις αγάπης που δέχονται καθημερινά εν όψη των Αγίων ημερών των εορτών που διανύουμε.   Την Παρασκευή προπαραμονή των Χριστουγέννων, το πρωί, τους γέροντες επισκέφθηκε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να τους ευχηθεί Καλά Χριστούγεννα και να τους προσφέρει όπως πάντα ένα χάδι αγάπης, τρυφερότητος και λόγους πατρικούς.         Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Ποιμενάρχου μας, στο ίδρυμα μετέβησαν Αξιωματικοί και οπλίτες της 695 ΑΒΠ Μονάδος Πυρομαχικών Αυλακίου, προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα στους γέροντες.            Τους αξιωματικούς και στρατιώτες υπεδέχθη εγκαρδίως  ο Σεβασμιώτατος,  το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του ιδρύματος  και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και όπως πάντοτε συνηθίζει έδωσε ευλογία  στον καθένα ξεχωριστά ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.            Όλη την εβδομάδα προ των Χριστουγέννων οι τρόφιμοι δέχθηκαν επισκέψεις από πολλά παιδιά των σχολείων της Στυλίδος, από συλλόγους,  αλλά και από μεμονωμένους ανθρώπους, οι οποίοι με την επίσκεψή τους ήθελαν εμπράκτως να δείξουν την Αγάπη τους προς του τροφίμους και να τους ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα.            Κατά σειρά οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:            Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδος, του 2ου & του 1ου  Νηπιαγωγείου Στυλίδος και μέλη της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.            Τα παιδιά με την συνοδεία των εκπαιδευτικών και των γονέων τους , τραγούδησαν τα κάλαντα, έπαιξαν θεατρικά δρώμενα, χόρεψαν  και παρουσίασαν όμορφες Χριστουγεννιάτικες γιορτές  στο Σαλόνι του Γηροκομείου, το οποίο στην κυριολεξία μετατράπηκε σε Χριστουγιεννιάτικη σκηνή. Επίσης τους προσέφεραν ζωγραφιές αφιερωμένες και κατασκευασμένες γι' αυτούς,  χαρίζοντας στους γέροντες την ανεξίτηλη χαρά και το χαμόγελο που ακόμη είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, αποσπώντας το χειροκρότημα και την έκδηλη χαρά και ευχαρίστησή τους.    Επίσης προσέφεραν τρόφιμα και χαρτικά είδη για τις ανάγκες του Ιδρύματος.            Όλοι οι επισκέπτες δέχθηκαν την ζεστή φιλοξενία από το προσωπικό του Γηροκομείου.  

(*) Ας δούμε τώρα ποιες γιορτινές ειδήσεις μας έρχονται από τις ενορίες μας. Μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερα πετυχημένη Συναυλία Βυζαντινής μουσικής διοργάνωσε  χθες το απόγευμα η ενορία της Αγίας Αικατερίνης Αχινού εντός του ιερού Ναού.Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως του παραρτήματος Στυλίδος η οποία απέδωσε κάλαντα και τραγούδια των ημερών. Στο τέλος της εκδηλώσεως μίλησε ο καθηγητής της Σχολής κ Ευθύμιος Τσούμας ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Στυλίδα και ευχήθηκε σε όλους καλή Χρονιά. Ακολούθως το λόγο πήρε ο εφημέριος πατήρ Ιωάννης Μέρμηγκας ο οποίος αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου. Ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της χορωδίας για την πολύ όμορφη παρουσία τους, τους ενορίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και συνεχάρη τους φοιτητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ακολούθως ο πατήρ Ιωάννης, ο πατήρ Δημήτριος Τσάμης και ο Λυκειάρχης Στυλίδος κ Σεραφείμ Μπαλταδούρος βράβευσαν τα παιδιά. Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα που προσφερθηκε σε όλους.

 (*) Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Ενορίας της αγίας Παρασκευής Λαμίας στο Αμφιθέατρο του Διοικητικού Πνευματικού  Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Η Γιορτή περιελάμβανε την παρουσίαση δυο δραματοποιημένων θεατρικών παραστάσεων  με τίτλο «Οι καλικάντζαροι των Χριστουγέννων» και  «οι Χριστουγεννιάτικες ευχές».            Στο πρώτο θεατρικό έργο πρωταγωνιστές ήταν  τα παιδιά από τρίτη έως και πέμπτη δημοτικού και παρουσίασαν τις σκανδαλιές των γνωστών σε όλους μας «καλικατζάρων».

            Στο δεύτερο θεατρικό έργο ηθοποιοί ήταν  παιδιά από έκτη δημοτικού έως και τρίτη γυμνασίου, τα οποία  με πολύ γλαφυρό και έξυπνο τρόπο ευαισθητοποίησαν όλους τους παρευρισκομένους  με τις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου και την κάλυψη αυτών από την πρόνοια του Θεού και τα δώρα που μας δίνει. Το νόημα ήταν ο Άγγελος που μεταφέρει την αγάπη όπου αυτή είναι Θειο δώρο.

Στο τέλος της γιορτής τον λόγο έλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πρωτ π. Παναγιώτης Καπανδρίτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  για την  ευλογία και την διάθεση του Αμφιθεάτρου,   επαίνεσε τα παιδιά για την άψογη εμφάνηση και ευχαρίστησε την κ. Σταυρούλα Μπότη Καθηγήτρια μουσικής στο Μουσικό σχολείο Λαμίας και στο  Δημοτικό  ωδείο Λαμίας για την όμορφη εκδήλωση που χάρισαν σε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και για την συγγραφή και την σκηνοθεσία των θεατρικών  έργων.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους , τα φετινά Χριστούγεννα να δεχθούμε στην ψυχή μας το πραγματικό  νόημα της Εορτής και αυτό να αλλάξει την ζωή μας και το Θείο Βρέφος να χαρίζει απλόχερα την Ευλογία του.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γιορτάζει μαζί μας και μας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος(Αγράφων & Μεγ.Αλεξάνδρου). Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο Αρχ. Πατήρ Ανθιμος Νερατζής.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...