165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1136

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος, 2016

 Τετάρτη  28 Δεκεμβρίου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων δισμυρίων μαρτύρων, των εν Νικομηδεία καέντων και των συν αυ­τοίς Δημοσθένους, Δημοκλέους και Δημοκρίτου.

Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των από της συγκλήτου, έξω της πυράς απολειφθέντων και τελειωθέντων, και των συν αυτοίς μαρτύ­ρων Γλυκερίου πρεσβυτέρου, Γοργονίου, Δόμνης, Δωροθέου, Ζήνωνος του στρατηγού, Θεοφίλου διακόνου, Ίνδη, Μαρδονίου, Μυγδο­νίου, Πέτρου, Πλουτοδώρου, Σεκούνδου.

Επίσης η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Βαβύλα, Σίμωνος του μυροβλύτου, κτί­το­ρος της εν Αθω Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας και Στεφάνου του θαυμα­τουρ­γού. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*) Συνάντηση με τα πολύτιμα στελέχη της Ιεράς  Μητροπόλεως, τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες, είχε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας .

 (*) Με το ποσό των 6.000 ευρώ ενίσχυσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τα βιβλιάρια προικοδοτήσεων των ορφανών κοριτσιών της Μητροπολιτικής Περιφερείας. 

(*) Αυτές τις ημέρες πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα. Εύχονται στους γέροντες και το προσωπικό και δείχνουν την αγάπη τους.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, Σύναξη στελεχών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας.Ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε τα παιδιά στη μεγάλη τραπεζαρία και ευχαρίστησε όλους τους νέους και νέες που προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία καθ’ όλο το διάστημα της κατασκηνωτικής περιόδου. Χάρις στην αγάπη τους και την προσφορά τους προς τα παιδιά μας, πέτυχε η κατασκηνωτική περίοδος, η οποία φιλοξένησε δωρεάν 500 περίπου παιδιά της Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο ρόλος τους στις κατασκηνώσεις είναι και διδακτικός γιατί τα μικρά παιδιά μιμούνται στην σωστή συμπεριφορά των ομαδαρχών και των αρχηγών. Συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε ότι η ζωήμας θέλει άθηληση και άσκηση σωματική και πνευματική, πράγματα που παρέχονται στις κατασκην’ώσεις της Εκκλησίας. Ως δείγμα ευχαριστιών και αγάπης ο Ποιμενάρχης μας στη συνέχεια προσέφερε σε όλους χρηματικά δώρα ύψους 7.100 Ευρώ και το ημερολόγιο τσέπης της Ι Μ του 2017. Στους αρχηγούς και υπαρχηγούς όλων των περιόδων προσέφερε και βιβλία των εκδόσεων της Μητροπόλεως. Η όμορφη αυτή σύναξη έκλεισε με την προσφορά κεράσματος.

 (*) Με το ποσό των 6.000 ευρώ ενίσχυσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τα βιβλιάρια προικοδοτήσεων των ορφανών κοριτσιών της Μητροπολιτικής Περιφερείας.Με την πράξη αυτή της αγάπης, η Εκκλησία μας δείχνει την μέριμνά της για τα κορίτσια που έχασαν την προστασία του πατέρα, για τα οποία μέχρι να ενηλικιωθούν το ποσό αυτό θα είναι μια μικρή βοήθεια για την αποκατάστασή τους.Τα βιβλιάρια προικοδοτήσεων αγκαλιάζουν όλα τα ορφανά εκ πατρός κορίτσια και κάθε χρόνο συμπληρώνονται με νέες περιπτώσεις, που προκύπτουν. Φέτος στο γενικό σύνολο συμπληρώθηκαν δέκα  πέντε(15) καινούρια βιβλιάρια. Είναι μια πτυχή του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο εκτός από τα ιδρύματα καλύπτει όλες τις μεμονωμένες περιπτώσεις μικρών και μεγάλων εμπεριστάτων αδελφών μας.Με την ευκαιρία της προσφοράς στα βιβλιάρια προικοδοτήσεων ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί όλους εκείνους, που ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες προσέφεραν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση του πολυσημάντου αυτού έργου της αγάπης.  

(*) Τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέπτεται και αυτές τις ημέρες ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος. Χθες το πρωί μετέβη στο γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος -Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος Πρωτοπρεσβύτερο  πατέρα Δημήτριο Κυρίτση.  Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη τους γεροντες και το προσωπικό προκειμένου να τους ευχηθεί  Χρόνια Πολλά επί τη ευκαιρία των Αγίων ημερών του δωδεκαημέρου που διανύουμε  και για αρκετή ώρα είχε μαζί τους μια εγκάρδια συζήτηση.            Ο Σεβασμιώτατος επίσης διένειμε στους τροφίμους και το προσωπικό το Νέο Ημερολόγιο της Μητροπόλεως μας για το  έτος 2017, ευχόμενος σε όλους Καλή και ευλογημένη Χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη και ευλογία από το Θεό.

(*) Παραμένουμε στα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως τα οποία συνηθίζουν να επισκέπτονται τις άγιες ημέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι ενο­ρίες μας αλλά και διάφοροι πιστοί, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους. Το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος - Αθανάσιος και Μαίρη Α­κρί­δα» Σπερχειάδος επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πιστοί των ενοριών Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, και Λευκάδος. Εὐχήθηκαν στούς γέροντες καί στο προσωπικό και προσέφεραν στό Ιδρυμα διάφο­ρα εἴδη τρο­φίμων καί χαρτικά.Αύριο το Γηροκομείο θα επισκεφθούν μέλη της ενορίας Αγίου Νικολάου Συκά.

 Επίσης το Ιδρυμα Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος θα επισκεφθούν αύριο πενήντα άτομα από την ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας. Τα άτομα αυτά είναι μέλη του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου, των χορευτικών και κατηχητικών τμημάτων και της χορωδίας. Συνοδευόμενοι από τον εφημέριο πατέρα Βασίλειο Καραμέρη θα ψάλλουν τα κάλαντα στους τροφίμους, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα προσφέρουν γλυκίσματα αλλά και τις καλλίτερες ευχές τους προς τους γέροντες του ιδρύματος.

 (*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν. 

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...