165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1140

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 03 Ιανουάριος, 2017

Τρίτη 3 Ιανουαρίου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού. Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Μαλαχίου. Των Αγίων μαρτύρων Γορδίου του κόμητος, Ανωνύμου μητρός και των δυο αυτής τέκνων. Τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών και θαυματουργού Ακακίου, του εν τω Λάτρω ασκήσαντος και των Οσίων Θωμαίδος και Πέτρου του σημειοφόρου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*) «Ο φθιωτικος λαός έχει αγαπήσει τον Αγιο Εφραίμ και καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που σταματούν στο παρεκκλήσιό του και ανάβουν κερί, προσευχόμενοι στον Αγιο». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον λαμπρό εορτασμό που τελέσθηκε επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού.

 (*) 43 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών και 15 αριστεύσαντες που εισήχθησαν σε ανώτατες Σχολές της χώρας θα βραβεύσει με χρηματικό ποσό η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος αύριο στις  5:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας.

 (*) Την Αγιοβασιλόπιτα των Γραφείων της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ευλόγησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος παρουσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων των Γραφείων.  Μετά τις ευχές του  ανακοίνωσε  ότι αφιερώνει  το έτος 2017 στους συγχρόνους  Αγίους της Εκκλησίας μας οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί αλλά άφησαν αγία βιοτή. 

(*) Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου της εφημερίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιωτική Εκκλησιαστική Φωνή. Προμηθευτείτε την από τους  Ιερούς Ναούς και το βιβλιοπωλείο ΕΝΘΕΟΝ και ενημερωθείτε για τις ειδήσεις του τελευταίου διμήνου.     

(*) Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κυκλοφόρησε σε τέταρτη έκδοση το βιβλίο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ιερωνύμου του Α' με τίτλο « Είμαστε Χριστιανοί;».Διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Ενθεον. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού, στη θερμαινόμενη Μεγάλη αἴθουσα τοῦ Πνευματικοῦ  Διοικητικοῦ Κέντρου. Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ. Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ιεροπρέπεια με την οποία τελέσθηκε σήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την οποία θα χαίρει ο Αγιος ο οποίος παρέστη και σωματικώς με το τεμάχιο του Ιερού του λειψάνου. Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας έκανε αναφορά στο μαρτύριο του Αγίου και στην φανερωσή του μετά από 500 χρόνια. Ο Αγιος θαυματουργεί αδιακρίτως τόνισε σε όσους επικαλούνται το ονομάτου.Ο φθιωτικος λαός έχει αγαπήσει τον Αγιο Εφραίμ και καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που σταματούν στο παρεκκλησιό του και ανάβουν κερί, προσευχόμενοι. Ο Θεός έδειξε  αγάπη στον Αγιο γιατί έδωσε την ομολογία της πίστεως και έμεινε αμετακίνητος στην πίστη και το λειψανό του είναι πηγή ιαμάτων.Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον  Δήμαρχο Λαμιέων κ Νικόλαο Σταυρογιάννη και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους, ευχήθηκε να έχουμε όλοι την ευλογία του Αγίου και να καλέσουμε τον Χριστό να γίνει κυβερνήτης της πατρίδος και όλου του κόσμου. Οποιος έχει την ελπίδα στον Κύριο να μην φοβάται τίποτα τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο ιδιαίτερος του Ποιμενάρχου μας πατήρ Αθανάσιος Κυρίτσης αναφέρθηκε εν συντομία στο βίο του αγίου.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  οι πιστοί υπομονετικά προσκύνησαν και πάλι την ιερά εικόνα του Αγίου Εφραίμ του θαυματουργού αλλά και την λειψανοθήκη στην οποία φυλάσσονται τεμάχια των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, του Οσίου Ξενοφώντος και του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Ακολούθως προσφέρθηκαν σε όλους τα παραδοσιακά γλυκίσματα και ο καφές.    Να τονίσουμε ότι το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ είναι το μοναδικό σε όλη την Ιερά Μητροπολή μας.Τα θυρανοίξια τελέσθηκαν στις 16 Απριλίου το 2004 και τα εγκαίνια στις 24 Ιουνίου του 2012. Εκτός από τις 3 Ιανουαρίου πανηγυρίζει και στις 5 Μαίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Εφραίμ.

(*) 43 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών και 15 αριστεύσαντες που εισήχθησαν σε ανώτατες Σχολές της χώρας θα βραβεύσει με χρηματικό ποσό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο 4 Ιανουαρίου στις  5:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με επίκαιρους ύμνους και τραγούδια η βυζαντινή χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την διευθυνση του διευθυντού της σχολής κυρίου Ανδρέου Ιωακείμ. Με την χειρονομία αυτή η φθιωτική εκκλησία επιθυμεί να τονίσει την μεγάλη αξία της πολυτέκνου οικογενείας αλλά και να επιβραβευσει τον μόχθο των παιδιών που αγωνίζονται να μορφωθούν και να πετύχουν την εισαγωγή τους σε μια καλή σχολή. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του τοπικού μας ραδιοφώνου.

 (*) Την Αγιοβασιλόπιτα των Γραφείων της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως μας ευλόγησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος παρουσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων των Γραφείων.                Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους δύναμη, προθυμία εξυπηρετήσεως των προσερχομένων εις τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας και αγάπη προς την εργασία αυτή, κυρίως δε πόθο, ώστε δια της εργασίας να τιμάται και να δοξάζεται η Εκκλησία μας και το όνομα του Τριαδικού Θεού. Συμπλήρωσε δε η εργασία να γίνεται πάντοτε με γνώμονα τη Δόξα του Θεού και το πνευματικό και υλικό συμφέρον των ανθρώπων. Επεσήμανε ότι χρειάζεται ενότητα και γνησιότητα σε όλα και ζήτησε απ' όλους ετοιμότητα και προσοχή ώστε να αποφεύγονται λάθη.  Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αν είμαστε ενωμένοι με τον αμπελώνα του Κυρίου, θα υπάρχει καρποφορία παντού.     Επίσης ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε  ότι η Ιερά Μητρόπολή μας  το έτος 2017 το αφιερώνει στους συγχρόνους  Αγίους της Εκκλησίας μας οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί αλλά άφησαν αγία βιοτή.      Αρκετές θα είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον στο αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως με αξιόλογους ομιλητές.   Προς έκπληξη πάντων το φλουρί έτυχε στο πρώτο κομμάτι που ο Σεβασμιώτατος αφιέρωσε στους Αγίους αυτούς.   Τέλος μετά την  κοπή της πίττας οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο ολοψύχως, μακρά και καλλίκαρπη Αρχιερατεία προς όφελος των πιστών της Μητροπόλεως και διακονία της Εκκλησίας μας.

(*) Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου Δεκεμβρίου της εφημερίδος της Ιεράς Μητροπόλεως «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή». Η πρώτη σελίδα της εφημερίδος είναι αφιερωμένη στα είκοσι χρόνια αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου ο οποίος ευχαριστεί τον Ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευγενή Λαό της Φθιώτιδος για την αγάπη, την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη τους. Ξεφυλλίζοντας τις 16 σελίδες της εφημερίδος οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον εορτασμό προς τιμην του Αγίου Νικολάου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας καθώς και για την εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων στις 6 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών αρχιερατείας του Ποιμενάρχου μας. Δημοσιεύονται στην εφημερίδα και άλλα σημαντικά εκκλησιαστικά γεγονότα όπως λεπτομέρειες από την ημερίδα της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής γάμου και Οικογένειας στη Λαμία, τη συμμετοχή του Ποιμενάρχου μας ως εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου στους εορτασμούς Βυζαντινή Θεσσαλονίκη και τις χειροτονίες τεσσάρων νέων αμίσθων Διακόνων και ρασοφορίες νέων μοναχών. Επίσης ο αναγνώστης που θα ξεφυλλίσει τις σελίδες της εφημερίδος θα μπορέσει να ενημερωθεί και για σημαντικά ενοριακά γεγονότα. Μπορείτε να προμηθευτείτε την «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή» δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς μας και από το βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως  «ΕΝΘΕΟΝ», στην πλατεία Πάρκου.Επίσης δημοσιευεται και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Αλλάζουμε κλίμα και θέμα και περνάμε στην κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου. Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κυκλοφόρησε σε τέταρτη έκδοση το βιβλίο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ιερωνύμου του Α' με τίτλο « Είμαστε Χριστιανοί;». Ο μακαριστός συγγραφεύς, πεπειραμένος κληρικός και πανεπιστημιακός διδάσκαλος με το βιβλίο αυτό μας προτρέπει  να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας ως χριστιανοί με αυτογνωσία, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να εγερθούμε από τον ύπνο της ραθυμίας και να ενώσουμε τη ζωή μας με την ζωή του Χριστού. Το βιβλίο έχει 242 σελίδες και τιμάται 10€. Μπορείτε να το ζητήσετε στο βιβλιοπωλείο  " Ένθεον" της Ιεράς Μητροπόλεως. (Σατωβριάνδου & Χαντζοπούλου γωνία στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Τηλ. 2231036204)

(*)Αρκετές ήταν αυτές τις ημέρες οι ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας οι οποίες επισκέφθηκαν το γηροκομείο Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος. Αναμεσά τους οι ενορίες Αγίου Γεωργίου Καστρίου, Τυμφρηστού και Τσούκας καθώς και η ενορία της Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδος. Ευχήθηκαν στους γέροντες και το προσωπικό και προσέφεραν τρόφιμα, αναψυκτικά, χαρτικά και απορρυπαντικά. Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ευχαριστεί τις ενορίες και τους πιστούς για την έμπρακτη αγάπη τους και το πολύτιμο ενδιαφέρον τους. Εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά.

 (*) Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης φιλοξενεί η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου έως τις 8 Ιανουαρίου. Καθημερινά στον Ιερό Ναό  τελούνται στις 5:00 οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους Αναργύρους. Αύριο στις 8:30 το πρωί θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων θα γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το απόγευμα μετά την Ιερά Παράκληση που θα αρχίσει στις 3:30. 

(*) Στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο χριστουγεννιάτικο Μύλο στα Τρίκαλα θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Βασιλείου Σταθμού Λιανοκλαδίου. Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο του Ναού στις 12:00 το μεσημέρι. Θα χορέψουν στο φεστιβάλ και θα ξεναγηθούν στον γιορτινό μύλο. Η επιστροφή στην πόλη της Λαμίας θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα.Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον εφημέριο πατέρα Νικόλαο Καρανάσιο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...