165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1239

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 07 Ιούνιος, 2017

Τετάρτη 7 Ιουνίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεοδότου του εν Αγκύρα, τη μνήμη και του Αγίου ιερέως Παναγή του Μπασιά εκ Ληξουρίου Κεφαλληνίας.

Τη μνήμη των Αγίων Ζηναίδος μάρτυρος και Σεβαστιανής Οσίας.

Τη μνήμη των Αγίων Ευσεβείας, Σωσάννα και Ποταμιαίνης.Των Αγίων Λυκαρίωνος, Ταρασίου  και Ιωάννου, των Οσίων Στεφάνου  και Ανθίμου των πρεσβυτέρων και του Αγίου Μάρτυρος Βασιλείδου του στρατιώτου και του Οσιομάρτυρος Ιωάννου.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του δια Χριστόν σαλού της Μονής Βαλάαμ. 

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(*) Στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μετάσχει από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου.    

(*) Τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σφάκας θα εγκαινιάσει το Σάββατο 10 Ιουνίου ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος. Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα εγκαινιάσει το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νικοδήμου λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες. 

(*) Αρχισαν οι εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. Παράλληλα λειτουργεί και η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία στην οποία τα παιδιά  διαμένουν και σιτίζονται δωρεάν. 

(*) Στις 16, 19 και 20 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός».

 (*) Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν κανονικά και φέτος και θα ανοίξουν τις πύλες τους τη 1η Ιουλίου. Οι πλήρως ανακαινισμένοι χώροι της, περιμένουν τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 26 Ιουνίου. 

(*) Θα αρχίσουμε τις αναλυτικές μας ειδήσεις με το δελτίο τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την πρώτη ημέρα των εργασιών της. Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ακολούθως αποφάσισε την Τακτική Συγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 3, 4, 5, και 6 Οκτωβρίου ε.έ., οπότε θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι Εισηγήσεις:

1. «Μύθοι και πραγματικότης επί του θέματος της σχέσεως Εκκλησίας και Πολιτείας εν όψει της Συνταγματικής Αναθεωρήσεως». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

2. «Η πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.Αξιολόγησις-Προβλήματα-Προοπτικές». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

3. «Τροποποίησις Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

4. «Σχέδιο Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.


Τέλος, η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

(*) Όπως προαναφέραμε τη φετινή χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και λόγω της θέσεως αυτής με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος ορίστηκε πρόεδρος του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας(Α.Υ.Σ.Ε.) και του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου δια Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς. Επίσης ορίσθηκε τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Οικονομικών και του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα ο Ποιμενάρχης μας παραμένει πρόεδρος  της συνοδικής επιτροπής χριστιανικής αγωγής και νεότητος.

(*) Συνεχίζουμε με την ανακοίνωση εγγραφών του εκκλησιαστικού σχολείου.  Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας, Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, θα λειτουργήσει κανονικά και κατά το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018 υπό ενιαία Διεύθυνση. Θα λειτουργήσει, επίσης, κανονικά η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν. Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιώτατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και Παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, προγράμματα, όπως το ERASMUS+, πρωταθλήματα και διαδικτυακούς διαγωνισμούς, τοπικής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας, τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Το Σχολείο, επίσης, διοργανώνει επιτυχώς μεγάλες εκδηλώσεις (Ημερίδες, εορτασμοί Λαμία, 01/07/2017 2 κοκ) καθώς και πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πόντος, Κωνσταντινούπολη κ.α.). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10%. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, καθώς και στο τηλέφωνο 2231021 381 και το e mail στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

(*) Τα τελευταία μαθήματα πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός». Το φετινό διδακτικό έτος όπως είναι φυσικό θα λήξει με τη διεξαγωγή προαγωγικών και πτυχιακών εξετάσεων. Στις 19 και 20 του μηνός θα γίνουν οι προαγωγικές και στις 16 του μηνός οι πτυχιακές εξετάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή.  Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στη Σχολή να σας ενημερώσουμε ότι στα 5 παραρτήματα της Σχολής σε Λαμία, Στυλίδα, Καμένα Βούρλα,Τιθορέα και Μαλεσίνα φοιτούν συνολικά τη φετινή χρονιά  140  μαθητές και μαθήτριες.Τα 120 παιδιά στο τμήμα της σχολής στη Λαμία και τα 20 στα τμήματα της περιφέρειας.

(*) Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου θα λειτουργήσουν, από 1ης Ιουλίου, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκονται στη Παραλία Καινουρίου όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν παιδιά και νέοι των ενοριών της Φθιώτιδος. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι εφημέριοι για τις εγγραφές των παιδιών μας οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου. Με εντολή του Ποιμενάρχου μας αυτή τη περίοδο όπως κάθε χρόνο θα γίνουν στις κατασκηνώσεις πολλές εργασίες όπως εξωραισμού του περιβάλλοντος χώρου με σκοπό τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να χαρούν τη διαμονή τους στις κατασκηνώσεις με τον πιο ευχάριστο, άνετο και ασφαλή τρόπο. Η λειτουργία τους θα γίνει και φέτος σε τρείς περιόδους. Από 1η έως 10 Ιουλίου για αγόρια από 3ης έως 6ης δημοτικού. Από 11 έως 21 Ιουλίου για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου και  από 22 έως 31 Ιουλίου για κορίτσια 5ης, 6ης Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου. Οι κατασκηνώσεις προσφέρουν  στα παιδιά τη δυνατότητα να ζήσουν για λίγες ημέρες κοντά στη φύση με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία αλλά και να αναγεννηθούν με τη συμμετοχή τους στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.Δηλώστε τη συμμετοχή του παιδιού σας έως τις 26 Ιουνίου.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕς ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Aγίων Αποστόλων Παγκρατίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα. 

(*) Εορτασμός προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αξιον Εστί θα τελεσθεί την Κυριακή στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Λαμίας όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος. Το Σάββατο το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί εσπερινός, Ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκου και αρτοκλασία. Την Κυριακή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία. 

(*) Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ τελείται Ιερά Παράκληση στον Αγιο και θαυματουργό μεγαλομάρτυρα κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα. Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22. 

(*) Με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου προσκυνηματική εκδρομή στον ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής θα πραγματοποιήσουν οι κάτωθι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου και του ιερού Λειψάνου της Αγίας ισαποστόλου Ελένης από την Ιταλία. Οι ενορίες από τη Λαμία είναι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,της Αγίας Παρασκευής και εκτός της Λαμίας η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Παρορίου. Ας δούμε τώρα αναλυτικά τις πληροφορίες που μας δίνουν οι παραπάνω ενορίες.

Η ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας θα πραγματοποιήσει την εκδρομή  αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες αφού προσκυνήσουν το ιερό Λείψανο και το Τίμιο Ξύλο θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης η οποία χρονολογείται τον 9ο αιώνα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι τηλεφωνείστε στους αριθμούς 22310 24 961 και 69 32 3 95 969.

 Η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα πραγματοποιήσει την προσκυνηματική αυτή εκδρομή τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν επισης την ιερά μονή Εισοδίων Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Αττικής και το Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο του Σωτήρος στο Μήλεσι το οποίο ίδρυσε ο Οσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 22310 23151.

Η ενορία Αγίων Θεοδώρων Παρορίου θα πραγματοποιήσει αύριο αυτή την προσκυνηματική εκδρομή στην Αθήνα. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να  επισκεφθούν και την ιερά Μονή Αγίων Νηπίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Για πληροφορίες καλέστε στον αριθμό του κινητού 69 72 40 47 91.

(*) Η ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας πραγματοποίησε χθες την εκδρομή της στον Ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο Δήμο της Αττικής. Οι συμμετέχοντες προσκύνησαν το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης από την Ιταλία καθώς και τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας που φυλάσσεται στο Ναό.Ακολούθως γευμάτισαν στην περιοχή Φυλή και αφού ξεκουράστηκαν μετέβησαν στην ιερά μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστού στην Αττική.  Επί Τουρκοκρατίας το μοναστήρι αυτό ονομαζόταν «Κλειστιώτισσα» από τη θέση «Κλειστά» που βρίσκεται και κατά παραφθορά του «Εκκλησιώτισσα».

Είναι άγνωστο πότε ιδρύθηκε. Από την αρχιτεκτονική  μορφή της εκκλησίας  που είναι σταυροειδής ναός με τρούλο θεωρείται πως έχει κτιστεί κατά τον 16ο ή 17ο αιώνα. Οι πιστοί προσκύνησαν στο μοναστήρι, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και γεύτηκαν το μοναστηριακό κέρασμα. Νωρίς το βράδυ επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες και Θεία Ευλογία.

(*) Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές με διαφορετικό προορισμό. Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ευβοια διοργανώνει η ενορία του αγίου Αθανασίου Τυμφρηστού το Σάββατο 10 Ιουνίου. Οι προσκυνητές θα ξεκινήσουν από το Ναό στις 7:30 το πρωί και μέσω Χαλκίδας πρώτα θα επισκεφθούν το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και ακολούθως την ιερά μονή του Οσίου Δαβίδ. Η επιστροφή στη Φθιώτιδα θα γίνει μέσω Αρκίτσας. Το κόστος της εκδρομής είναι 20 ευρώ με τα οποία καλύπτονται και το εισιτήριο του καραβιού. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στους αριθμούς 69 83 090 5 74 και 69 86 25 52 64.

(*) Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο την Τρίτη 20 Ιουνίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 60 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι ενδιαφέρεστε τηλεφωνήστε στους αριθμούς 69 73 069 934 και 22310 51 8 39.

(*) Επίσης την καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο διοργανώνει το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης στις 22 και 23 Ιουνίου. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν θρησκευτικούς και άλλους προορισμούς του νησιού και φυσικά θα λειτουργηθούν στο Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 80 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 69 73 83 82 75, 22330 22485 και 69 46 34 00 17.Επίσης η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης διοργανώνει αύριο απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος.Οι προσκυνητές θα τελέσουν Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και θα ξεναγηθούν στους χώρους του ιστορικού μοναστηριού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 

Θα αρχίσουμε τις πολιτιστικές ειδήσεις της ημέρας με το μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων κ Νικολάου Σταυρογιάννη

με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αρχίζουν σήμερα, αποτελούν το επιστέγασμα μιας αδιάκοπης προσπάθειας ετών και σηματοδοτούν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, μια δύσκολη δοκιμασία, αλλά σίγουρα όχι και η τελευταία, που άλλοι θα τη φέρουν σε πέρας με επιτυχία και άλλοι θα χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσουν.

Ανεξάρτητα, όμως, του αποτελέσματος των εξετάσεων αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Η ζωή τους, άλλωστε, μόλις αρχίζει και όλες οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους για να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε σας και τις οικογένειές σας.  

(*) Ο Σύνδεσμος συνταξιούχων του Δημοσίου του νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια εορτή του το Σάββατο 10 Ιουνίου, παραμονή των Αγίων Πάντων στην ιερά μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί θα τελεσθεί στο μοναστήρι Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Ακολούθως θα προσφερθεί καφές στο αρχονταρίκι του μοναστηριού και μεσημεριανό στο κέντρο Κανέλη επί της οδού Λαμίας - Δομοκού. Κατόπιν θα γίνει γύρος της λίμνης Ξυνιάδος και καφές σε ενδιάμεση στάση. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ κατάτομο και δηλώστε τη συμμετοχή σας σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου και στο τηλέφωνο 22310 26704. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 7:15 το πρωί από την πλατεία πάρκου. 

(*) Το Διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ποντίων Φθιώτιδος στο πλαίσιο της λήξης της πρώτης τριακονταετίας 1986-2016 και την έναρξη της δευτερης πραγματοποιεί στη Χειμωνίδειο στέγη, Μάρκου Μπότσαρη 19 και Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λαμία, έκθεση έργων των μαθητριών των τμημάτων  ζωγραφικής και αγιοργαφίας με δασκάλα την κ Ελένη Κράββαρη-Χρα και έργων των μαθητριών των τμημάτων κοπτικής ραπτικής με δασκάλα την κ Βασιλική Κωστορρίζου. Οι ημέρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Σάββατο 10 Ιουνίου, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 του μηνός κατά τις ώρες 6:30 το απόγευμα με 9:30 το βράδυ. 

(*) Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης μας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 9 Ιουνίου  και ώρα 8.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος), εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των Εργαστηρίων Κινηματογράφου και Κινουμένων Σχεδίων.

«Ο Σκηνοθέτης είσαι εσύ»

Θα πραγματοποιηθεί προβολή των ταινιών μικρού μήκους των μαθητών, καθώς και ομιλίες από σημαντικούς δημιουργούς στο χώρο του Κινηματογράφου και του Κινούμενου Σχεδίου.Ομιλητές: θα είναι οι κύριοι Άγγελος Ρούβας,Πέτρος Κοσκινάς,Γιάννης Ζιόγκος,Αρίσταρχος Παπαδανιήλ.Υπεύθυνος του Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης είναι ο κ Κωνσταντίνος  Κακαρούντας (Creative Director – VFX Supervisor).

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...