165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1240

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 08 Ιούνιος, 2017

Πέμπτη 8 Ιουνίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης. την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Νικάνδρου, Μαρκιανού και Μάρκου. Του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφάνους, του εν Κπόλει. Τη μνήμη των Οσίων Αθρέ, Θεοφίλου του Αγιορείτου και Παύλου του ομολογητού καθώς και  τη μνήμη της Οσίας Μελάνειας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

(*) Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα τελεσθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σφάκας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο. 

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας λόγω του πανηγυρίζοντος παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού που βρίσκεται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. 

(*) Πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει την άλλη εβδομάδα η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Λουκά.Προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών θα τεθεί τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του. 

(*) Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προκατόχων Μητροπολιτών Φθιώτιδος θα τελεσθεί την  Κυριακή των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων Ελλήνων Αστυνομικών.

(*) Το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης πανηγυρίζει την Κυριακή και στο μοναστήρι θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

(*) Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντος Γερμανού Δημάκου θα τελεσθεί την Κυριακή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Τα εγκαίνια του ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σφάκας θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας το Σάββατο 10 Ιουνίου. Κατά την Εκκλησιαστική τάξη αύριο στις 7:00 το απόγευμα θα γίνει η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. πατέρα Δημήτριο Ζελιαναίο και στη συνέχεια θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί ο Ορθρος και η ακολουθία των εγκαινίων κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνεται στο εκκλησίασμα ερμηνεία των τελουμένων για να μπορεί κάθε πιστός να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα των τελετουργικών πράξεων.Ακολούθως στην εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα θα τελεσθεί η αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας. Στο τέλος θα δοθεί σε όλους ευλογία των εγκαινίων και το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφέρει κέρασμα.  Προσκαλούνται οι ευλαβείς πιστοί να συμμετάσχουν στην μοναδική και ιστορική τελετή των Εγκαινίων καθώς και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεμέλιος λίθος του Ναού τέθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στις 31 Μαϊου του 2000 και τα θυρανοίξια τελέσθηκαν στις 19 Απριλίου του 2003.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας θα τελεσθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας λόγω του πανηγυρίζοντος παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού που βρίσκεται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεσθεί το Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα. Το εν λόγω παρεκκλήσιο εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο την Κυριακή 12 Ιουνίου του έτους 2016. Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας λόγω της εορτής διοργανώνει πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου. Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 8:00 με 9:30 το βράδυ θα προβληθεί ξένη ταινία αφιέρωμα στον Αγιο  με τίτλο «θεραπεύοντας τον πόνο». Κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στον Αγιο Λουκά. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το Σάββατο 17 Ιουνίου θα τελεσθεί  θεία Λειτουργία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια όλης της επόμενης εβδομάδος 6:30 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στο πνευματικό κέντρο του Ναού σχετική με τη ζωή του Αγίου Λουκά καθώς επίσης θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του.

(*)  Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προκατόχων Μητροπολιτών Φθιώτιδος που πέρασαν από τον τόπο μας, αφή­νο­ντας ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα στο πνευ­μα­τι­κό και φιλανθρω­πι­κό έργο της Φθιωτικής Εκκλησίας θα τελεσθεί την Κυριακή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.  Μητροπολίτες Φθιώτιδος  διετέλεσαν οι μακαριστοί Ιάκωβος Μητρόπουλος 1833-1851, Καλλίνικος Καστόρχης 1851-1877, Κωνσταντίνος Καλοζύμης 1894-1902, Θεόφιλος Ιωάννου 1906-1913, Ιάκωβος Παπαϊωάννου 1913-1932, Αμβρόσιος Νικολαΐδης 1932-1958  και Δαμασκηνός Παπαχρήστου 1960-1996. Επίσης την Κυριακή θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό δέηση υπέρ των αποστράτων Ελλήνων Αστυνομικών παρουσία αξιωματικών και αποστράτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

(*) Την Κυριακή 11 Ιουνίου, Κυριακή των Αγίων Πάντων πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού το Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Την Κυριακή το πρωί στο μοναστήρι θα τελεσθούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Στο μοναστήρι θα μεταβούν το Σάββατο μέλη του Συνδέσμου συνταξιούχων του Δημοσίου του νομού Φθιώτιδος οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εκεί την καθιερωμένη ετήσια εορτή τους.

Πριν κλείσουμε την είδηση να τονίσουμε ότι πανηγυρίζει την Κυριακή ο ιερός Ναός των Αγίων Πάντων στο χωριό Αγιος Στέφανος Δομοκού. Τα θυρανοίξια στο εκκλησάκι τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στις 2 Ιουνίου του 2007. Τον Ιερό Ναό οικοδόμησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και τον προσέφερε στην ενορία της Αγίας Μαρίνας.

(*) Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντος Γερμανού Δημάκου, Προηγουμένου και ανακαινιστού της Ιεράς Μονής Αγάθωνος θα τελεσθεί την Κυριακή 11 του μηνός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος επί τη συμπληρώσει 13 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του. Στο τέλος θα προσφερθεί το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα. Με την ευκαιρία του μνημοσύνου κρίνουμε απαραίτητο να σας αναφέρουμε λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον γέροντα. Ο π. Γερμανός Δημάκος υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα με έντονη δράση στον εκκλησιαστικό, εθνικό και κοινωνικό τομέα. Οι πολλαπλές δραστηριότητες του Γέροντος κατά την 65ετή εκκλησιαστική και κοινωνική του προσφορά, συνδέονται άρρηκτα προς τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, την ενεργοποίηση των προσόντων και τη συνετή και σοβαρή παρουσία του στα εκκλησιαστικά θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, ενώ η εθνική του προφορά κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης είναι ανεκτίμητη.

Ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Δημάκος, κατά κόσμον Γεώργιος Δημάκος, γεννήθηκε το 1912 στο χωριό Αγριδάκι της Αρκαδίας και ήταν ο πρώτος από τα δέκα αδέλφια του. Τελείωσε το Σχολαρχείο στη Βυτίνα και σε ηλικία 17 ετών (1929) εισήλθε στη Μονή της Παναγίας της Ξενιάς της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Το 1933 εκάρη Μοναχός και έλαβε το μοναχικό όνομα Γερμανός. Έκτοτε αρχίζει η εκκλησιαστική δράση του: Διάκονος και Ιερεύς, Σύμβουλος και Οικονόμος της Μονής Ξενιάς μέχρι το 1940, Αδελφός της Μονής Αγάθωνος, Ηγούμενος της Μονής Δαδίου την περίοδο 1940-1941, Ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος την περίοδο 1942-2004, όπου και κοιμήθηκε την 9η Ιουνίου 2004 πλήρης ημερών. Ταυτόχρονα έδρασε εθνικά στην Αντίσταση κατά της Γερμανικής Κατοχής, παράγοντας συγχρόνως και αδιαλείπτως κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ο Γέροντας αγωνίστηκε για την Πατρίδα με πνεύμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης κατά των εχθρών και πάντοτε υπηρετούσε με πίστη το Θεό και με το σταυρό στο χέρι τον άνθρωπο, χωρίς διάκριση και υστεροβουλία. Αναδείχθηκε πιστός «οικονόμος των μυστηρίων του Θεού» και φύλακας άριστος της θείας «παρακαταθήκης» ( Α΄ Τιμόθ. στ. 20) και διακόνησε την Εκκλησία εν συνειδήσει της υψηλής και αγίας αποστολής του, αναλώνοντας τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του. Με υπευθυνότητα και ήθος επιτελούσε το έργο του εκκλησιαστικό, εθνικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό.    

Ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός ως αντιπρόσωπος της Παγκληρικής Ένωσης Ελλάδας, μαζί με άλλους έδωσε πολλά όχι μόνο στην Κατοχή αλλά και έπειτα. Συνέχισε τους αγώνες του αδιάλειπτα από πολλά μετερίζια θρησκευτικά, εθνικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά.  

 (*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό των Aγίων Αποστόλων Λαμίας. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.Στο τέλος των ακολουθιών θα προσφερθεί κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.

 

(*) Εορτασμός προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αξιον Εστί θα τελεσθεί την Κυριακή στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Λαμίας όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος. Το Σάββατο το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί εσπερινός, Ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκου και αρτοκλασία. Την Κυριακή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

 (*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

(*) Συνεχίζουμε με την επίσκεψη των κατηχητικών σχολείων του ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Λαμίας στον Ιππικό Όμιλο Λαμίας.

Τα κατηχητικά σχολεία του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Λαμίας επισκέφτηκαν την Κυριακή της Πεντηκοστής, τον Ιππικό Όμιλο Λαμίας. Σε ένα υπέροχο περιβάλλον, με την θερμή φιλοξενία του ιδιοκτήτη, εκπαιδευτή και προπονητή κ. Κωνσταντίνου Γιδαράκου, όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το όμορφο ζώο του αλόγου, να πληροφορηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να εξοικειωθούν μαζί του καθώς επίσης και να δοκιμάσουν τις ιππικές τους ικανότητες εντός του στίβου του Ομίλου, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο των εκπαιδευτών. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν έκδηλα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής, γεμίζοντας έτσι ικανοποίηση όλους τους παρευρισκομένους.

Της εκδρομής είχε προηγηθεί στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού κλήρωση ενός ποδηλάτου, καθώς και πλούσια κεράσματα για όλα τα παιδιά ενόψει της επικείμενης λήξεως των μαθημάτων. 

(*) Η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στην Αθήνα τη Δευτέρα 12 Ιουνίου με σκοπό την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου και του ιερού Λειψάνου της Αγίας ισαποστόλου Ελένης από την Ιταλία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν επισης την ιερά μονή Εισοδίων Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Αττικής και το Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο του Σωτήρος στο Μήλεσι το οποίο ίδρυσε ο Οσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 22310 23151.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ευβοια διοργανώνει η ενορία του αγίου Αθανασίου Τυμφρηστού το Σάββατο 10 Ιουνίου. Οι προσκυνητές θα ξεκινήσουν από το Ναό στις 7:30 το πρωί και μέσω Χαλκίδας πρώτα θα επισκεφθούν το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και ακολούθως την ιερά μονή του Οσίου Δαβίδ. Η επιστροφή στη Φθιώτιδα θα γίνει μέσω Αρκίτσας. Το κόστος της εκδρομής είναι 20 ευρώ με τα οποία καλύπτονται και το εισιτήριο του καραβιού. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στους αριθμούς 69 83 090 5 74 και 69 86 25 52 64.

(*) Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο την Τρίτη 20 Ιουνίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 60 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι ενδιαφέρεστε τηλεφωνήστε στους αριθμούς 69 73 069 934 και 22310 51 8 39.

(*) Επίσης την καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο διοργανώνει το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης στις 22 και 23 Ιουνίου. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν θρησκευτικούς και άλλους προορισμούς του νησιού και φυσικά θα λειτουργηθούν στο Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 80 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 69 73 83 82 75, 22330 22485 και 69 46 34 00 17.Επίσης η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης διοργανώνει σήμερα απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος.Οι προσκυνητές θα τελέσουν Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και θα ξεναγηθούν στους χώρους του ιστορικού μοναστηριού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 

(*) Το Διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ποντίων Φθιώτιδος στο πλαίσιο της λήξης της πρώτης τριακονταετίας 1986-2016 και την έναρξη της δευτερης πραγματοποιεί στη Χειμωνίδειο στέγη, Μάρκου Μπότσαρη 19 και Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λαμία, έκθεση έργων των μαθητριών των τμημάτων  ζωγραφικής και αγιοργαφίας με δασκάλα την κ Ελένη Κράββαρη-Χρα και έργων των μαθητριών των τμημάτων κοπτικής ραπτικής με δασκάλα την κ Βασιλική Κωστορρίζου. Οι ημέρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Σάββατο 10 Ιουνίου, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 του μηνός κατά τις ώρες 6:30 το απόγευμα με 9:30 το βράδυ.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία  Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δήμου μας αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαμιέων μέσα από το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας. 

Φιδάκι, Τροχός της Ανακύκλωσης, τσουβαλοδρομίες, Bowling,  Ψάρεμα, Κυνήγι χαμένου θησαυρού, Memory, Παζλ, Κάδος, Στόχος, Κρίκοι, είναι τα παιχνίδια του Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στα οποία τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα «παίζει» και από ένα γνώριμο παιχνίδι ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδάκια στο τέλος θα λάβουν αναμνηστικά δωράκια με θέμα την ανακύκλωση.

(*) Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης μας ενημερώνει ότι αύριο και ώρα 8.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος), εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των Εργαστηρίων Κινηματογράφου και Κινουμένων Σχεδίων.

«Ο Σκηνοθέτης είσαι εσύ»

Θα πραγματοποιηθεί προβολή των ταινιών μικρού μήκους των μαθητών, καθώς και ομιλίες από σημαντικούς δημιουργούς στο χώρο του Κινηματογράφου και του Κινούμενου Σχεδίου.Ομιλητές: θα είναι οι κύριοι Άγγελος Ρούβας,Πέτρος Κοσκινάς,Γιάννης Ζιόγκος,Αρίσταρχος Παπαδανιήλ.Υπεύθυνος του Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης είναι ο κ Κωνσταντίνος  Κακαρούντας (Creative Director – VFX Supervisor).

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Β’ ΚΑΠΗ και το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού, μας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδια από χορωδίες, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 7:30 το απογευμα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Συμμετέχουν οι χορωδίες του Β’ ΚΑΠΗ Λαμίας, του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού, του Συλλόγου Επτανησίων και του Συλλόγου Μοσχοχωρίου.

Είσοδος ελεύθερη. 

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...