165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1244

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 14 Ιούνιος, 2017

Τετάρτη 14  Ιουνίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου Προφήτου Ελισσαίου. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Κυρίλλου, επισκόπου Γορτύνης της Κρητών νήσου.

Του εν αγίοις πατρός ημών Μεθοδίου, αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του ομολογητού καθώς και τη μνήμη των οσίων Νήφωνος του εν Αθω και Ιουλίττας.

 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(*) Τα εγκαίνια του Ιερού Ησυχαστηρίου του Αγίου Νικοδήμου λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες θα τελέσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Κυριακή 18 Ιουνίου. 

(*) Συνάντηση με τους Ηγουμένους και τις Ηγουμένες των ιερών μονών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί ο Ποιμενάρχης μας στο γραφείο του. 

(*) Αρχισαν οι εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. Παράλληλα λειτουργεί και η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία στην οποία τα παιδιά  διαμένουν και σιτίζονται δωρεάν. 

(*) Στις 16, 19 και 20 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός». 

(*) Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν κανονικά και φέτος και θα ανοίξουν τις πύλες τους τη 1η Ιουλίου. Οι πλήρως ανακαινισμένοι χώροι της, περιμένουν τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 26 Ιουνίου. 

(*) Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών παραμένει ανοικτό για τους προσκυνητές κατά τους θερινούς μήνες.Ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας και επισκεφθείτε τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του. 

 (*) Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας δίνει την ευκαιρία στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας η οποία έχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Αγιο να διοργανώσει αυτές τις ημέρες πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεσθεί σήμερα στις 6:00 το απογευμα παρουσία τεμαχίου του ιερού του λειψάνου του Αγίου.

(*) Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τους Γερμανούς θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου στην Υπάτη. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

 (*) Τα εγκαίνια του Ιερού Ησυχαστηρίου του Αγίου Νικοδήμου λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες θα τελέσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Κυριακή 18 Ιουνίου.Το Ιερό αυτό Ησυχαστήριο οικοδομήθηκε από τον Διβριώτη μοναχό πατέρα Ισάακ Πετινό σε χώρο που του παρεχώρησε η ενορία Αγίας Βαρβάρας Δίβρης και με προσφορές των πιστών. Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009. 

(*) Συνάντηση με τους Ηγουμένους και τις Ηγουμένες των ιερών μονών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο γραφείο του στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Ποιμενάρχης μας καλεί τους γέροντες και τις γερόντισσες προκειμένου να τους ενημερώσει για τα νέα νομοθετήματα τα οποία θα ισχύσουν από το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και αφορούν τους χώρους των ιερών μονών και για τους δασικούς χάρτες. Με την ευκαιρία της συναντήσεως θα συζητηθούν θέματα πνευματικής και διοκητικής φύσεως. 

(*) Συνεχίζουμε με την ανακοίνωση εγγραφών του εκκλησιαστικού σχολείου.  Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας, Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, θα λειτουργήσει κανονικά και κατά το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018 υπό ενιαία Διεύθυνση. Θα λειτουργήσει, επίσης, κανονικά η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν. Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιώτατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και Παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, προγράμματα, όπως το ERASMUS+, πρωταθλήματα και διαδικτυακούς διαγωνισμούς, τοπικής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας, τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Το Σχολείο, επίσης, διοργανώνει επιτυχώς μεγάλες εκδηλώσεις  καθώς και πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πόντος, Κωνσταντινούπολη κ.α.). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10%. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, καθώς και στο τηλέφωνο 2231021 381 και το e mail στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

(*) Τα τελευταία μαθήματα πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός». Το φετινό διδακτικό έτος όπως είναι φυσικό θα λήξει με τη διεξαγωγή προαγωγικών και πτυχιακών εξετάσεων. Στις 19 και 20 του μηνός θα γίνουν οι προαγωγικές και στις 16 του μηνός οι πτυχιακές εξετάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή.  Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στη Σχολή να σας ενημερώσουμε ότι στα 5 παραρτήματα της Σχολής σε Λαμία, Στυλίδα, Καμένα Βούρλα,Τιθορέα και Μαλεσίνα φοιτούν συνολικά τη φετινή χρονιά  140  μαθητές και μαθήτριες.Τα 120 παιδιά στο τμήμα της σχολής στη Λαμία και τα 20 στα τμήματα της περιφέρειας.

(*) Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου θα λειτουργήσουν, από 1ης Ιουλίου, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκονται στη Παραλία Καινουρίου όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν παιδιά και νέοι των ενοριών της Φθιώτιδος. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι εφημέριοι για τις εγγραφές των παιδιών μας οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου. Με εντολή του Ποιμενάρχου μας αυτή τη περίοδο όπως κάθε χρόνο γίνονται στις κατασκηνώσεις πολλές εργασίες όπως εξωραισμού του περιβάλλοντος χώρου με σκοπό τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να χαρούν τη διαμονή τους στις κατασκηνώσεις με τον πιο ευχάριστο, άνετο και ασφαλή τρόπο. Η λειτουργία τους θα γίνει και φέτος σε τρείς περιόδους. Από 1η έως 10 Ιουλίου για αγόρια από 3ης έως 6ης δημοτικού. Από 11 έως 21 Ιουλίου για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου και  από 22 έως 31 Ιουλίου για κορίτσια 5ης, 6ης Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου. Οι κατασκηνώσεις προσφέρουν  στα παιδιά τη δυνατότητα να ζήσουν για λίγες ημέρες κοντά στη φύση με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία αλλά και να αναγεννηθούν με τη συμμετοχή τους στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.Δηλώστε τη συμμετοχή του παιδιού σας έως τις 26 Ιουνίου. 

(*) Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών παραμένει ανοικτό για τους προσκυνητές κατά τους θερινούς μήνες. Μπορείτε να το επισκέπτεστε κατά τις ημέρες Τρίτη έως Σάββατο  από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα και την Κυριακή 5:00 με 7:00 το απόγευμα. Τη Δευτέρα το προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών είναι κλειστό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τους χειμερινούς μήνες το προσκύνημα  ανακαινίσθηκε εκ βάθρων.Εγινε η μαρμαρόστρωση του δαπέδου του Ναού,επιδιόρθωση πλακόστρωσης του προαύλιου χώρου, αποκάλυψη και αποκατάσταση του βράχου στη φυσική του κατάσταση, αντικατάσταση της κεραμοσκεπής, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επισκευή παραθύρων και θυρών και ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους χώρους. Μια επίσκεψη στο  ιστορικό και όμορφα ανακαινισμένο προσκύνημα θα μας ενισχύσει  πνευματικά αφού θα λάβουμε την ευλογία της Παναγίας της Προυσσιώτισας.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*) Στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας η οποία έχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Αγιο, διοργανώνει αυτές τις ημέρες πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 17 Ιουνίου. Πιο αναλυτικά κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα τελείται Ιερά Παράκληση στον Αγιο Λουκά. Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το Σάββατο 17 Ιουνίου θα τελεσθεί  θεία Λειτουργία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδος 6:30 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στο πνευματικό κέντρο του Ναού σχετική με τη ζωή του Αγίου Λουκά καθώς επίσης τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του. 

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ορθρος και Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου της Παναγίας Δεσποίνης που βρίσκεται στους πρόποδες του Κάστρου Λαμίας τέρμα της οδού Λαχανά.   

(*) Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ τελείται Ιερά Παράκληση στον Αγιο και θαυματουργό μεγαλομάρτυρα κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα. Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

(*) Η φιλοξενία του τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου της Αγίας ισαποστόλου Ελένης και του τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου από τη Ιταλία στην Αθήνα έδωσαν την ευκαιρία στην ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας να πραγματοποιήσει μια όμορφη και ιδιαίτερα ωφέλιμη εκδρομή για τους συμμετέχοντες στην Αθήνα τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Πρώτος και κύριος προορισμός ήταν ο ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής για την προσκύνηση των ιερών κειμηλίων και τη θεία ευλογία.  Μετά από αναμονή μισής ώρας κατάφεραν να προσκυνήσουν τα τεμάχια λειψάνου της Αγίας Ελένης, της Αγίας Βαρβάρας και του Τιμίου Ξύλου. Ακολούθως μετέβησαν στο Ωρωπό όπου προσκύνησαν στο όμορφο αγιορείτικου τύπου μοναστήρι Εισοδίων της Θεοτόκου και έλαβαν το κέρασμά τους. Επόμενη στάση μετά το φαγητό ήταν ο ενοριακός ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μήλεσι Ωρωπού όπου μυροβλίζει η ιερά Εικόνα της Παναγίας Μηλεσσιώτισας φιλοτεχνημένη από Ευβιότη ζωγράφο το 1836. Οι  συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχια των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του Αγίου Νικολάου του Πλανά, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και άμφια του Οσίου Πορφυρίου που φυλάσσονται εκεί. Η όμορφη και ιδιαίτερα πνευματικά ωφέλιμη εκδρομή ολοκληρώθηκε με την προσκύνηση και ξενάγηση στο Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο του Σωτήρος στο Μήλεσι το οποίο ίδρυσε ο Οσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Οι προσκυνητές επέστρεψαν στη Λαμία αργά το βράδυ ευχαριστώντας τον Δωρεοδότη Χριστό για την γεμάτ θεία ευλογία εκδρομή τους.

 (*) Περνάμε σε εκδρομές που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο την Τρίτη 20 Ιουνίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 60 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι ενδιαφέρεστε τηλεφωνήστε στους αριθμούς 69 73 069 934 και 22310 51 8 39.

(*) Η ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 20 Ιουνίου στην Αίγινα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί και να προσκυνήσουν στις ιερές μονές της Αγίας Τριάδος όπου δεσπόζει ο περικαλής Ναός του Αγίου Νεκταρίου και την νεότερη ιερά μονή του Αγίου Μηνά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 35 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 38708 και 6978190392.

(*) Επίσης την καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο διοργανώνει το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης στις 22 και 23 Ιουνίου. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν θρησκευτικούς και άλλους προορισμούς του νησιού και φυσικά θα λειτουργηθούν στο Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 80 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 69 73 83 82 75, 22330 22485 και 69 46 34 00 17.

(*) Η ενορία της Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου διοργανώνει εκδρομή τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στην γυναικεία ιερά μονή Παναγίας Κρεμαστής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Το μοναστήρι αυτό στέκεται επιβλητικό και εντυπωσιάζει με τον όγκο του σαν να είναι κρεμασμένο στο βράχο. Πριν από 800 χρόνια κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τα βράδια σε μια τρύπα του βράχου ένα φως. Κρέμασαν με σχοινί κάποιον, ο οποίος βρήκε την εικόνα της Παναγίας αιωρούμενη. Επίσης οι προσκυνητές θα επισκεφθούν και την Αρχαία Ολυμπία. Η τιμής συμμετοχής στην εκδρομή είναι 35 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στο τηλέφωνο του εφημερίου 69 46 78 78 75 και στο μέλος του φιλοπτώχου ταμείου με αριθμό 69 49 88 16 88.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 (*) Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαμίας διοργανώνουν γιορτή λήξης του σχολικού έτους σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Στη γιορτή θα συμμετάσχουν και οι μαθητές της τέταρτης τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας πατήρ Αθανάσιος Σκαρμούτσος.

(*) Συνεχίζουμε για τις εκδηλώσεις Μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης. 

Ο Δήμος Λαμιέων, η Τοπική Κοινότητα Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» μας προσκαλούν να τιμήσουμε με την παρουσία μας τις εκδηλώσεις Μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Ρούσκα έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού. H έκθεση θα λειτουργήσει την Παρασκευή 7.00 το απόγευμα με 9.00 το βράδυ, το Σάββατο 10.00 με 12.00 το μεσημέρι και 8.00 με 10.00 το βράδυ και την Κυριακή 12.00 με 2.00 το μεσημέρι. 

Την Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τη Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων από τις ιατρούς κυρίες Μαρία Παγώνη και Ελισάβετ Γρουζή στο αμφιθέατρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης. 

Το Σάββατο στις 11.00 το πρωί συλλογή δειγμάτων των υποψηφίων εθελοντών Δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων από εκπρόσωπο του Συλλόγου « Όραμα Ελπίδας» στο περιφερειακό Ιατρείο Υπάτης.

Στις 5.30 το απόγευμα αναχώρηση για το Ετήσιο Τρισάγιο των εκτελεσθέντων Υπαταίων στο Μνημείο Ηρώων στο Γοργοπόταμο. Κατάθεση Στεφάνων από το Σύνδεσμο Υπαταίων και Φίλων της Υπάτης «Ο Άγιος Ηρωδίων».

Την Κυριακή τώρα το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία  και Ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης. Εν συνεχεία θα τελεσθεί τρισάγιο στο Ηρώο. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Δημήτριος Γράψας θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία της ημέρας.

Θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο Νεκρών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που θα σημάνει και τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας μας προσκαλούν στην μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ..» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο Κάστρο Λαμίας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, θέλοντας να παρουσιάσει στους συμπολίτες μας κάτι ξεχωριστό από τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης, θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση αφιερωμένη στα πανηγύρια και τα γλέντια των νησιών του Αιγαίου.

Μέσα από αναβιώσεις εθίμων, προβολές, αφηγήσεις, χορούς και τραγούδια θα προσπαθήσει να δώσει στους θεατές μια εικόνα απ΄ ότι συνέβαινε σε τρία χαρακτηριστικά πανηγύρια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων αλλά και στα γλέντια άλλων νησιών του αρχιπελάγους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας.

Την μουσική επιμέλεια θα έχει ο κ Κυριάκος Γκουβέντας.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. 

(*) Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων του για την περίοδο 2016-2017, παρουσιάζει την παράσταση «ο Χαρούν και η θάλασσα των παραμυθιών» του Σαλμάν Ρούσντι την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 7:30 το βράδυ.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...