165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1245

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 15 Ιούνιος, 2017

Πέμπτη 15  Ιουνίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Προφήτου Αμώς. Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, των Αγίων Αποστόλων Αχαϊκού, Στεφανά, και Φουρτουνάτου, των εν Κορίνθω συνεργών των αποστόλων.Τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Δουλά, και Νερσή και των Οσίων Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος, Μονίκης της μητρός αυτού, Ιερωνύμου και Ορτισίου.

 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*) Την εξόδιο ακολουθία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών Γερόντισσας Μαγδαληνής Αντωνίου τελεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρουσία ιερέων της περιοχής, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών μας.. 

  (*) Το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νικοδήμου λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες θα εγκαινιάσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Κυριακή 18 Ιουνίου. 

(*) Με τους Ηγουμένους και τις Ηγουμένες των ιερών μονών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας συναντήθηκε το πρωί ο Ποιμενάρχης μας στο γραφείο του. 

(*) Ἡμερίδα ἀφιερωμένη στόν Ἥρωα Ὁπλαρχηγό τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 με θέμα «Ὁ Ἐθνομάρτυρας Ἀθανάσιος Διάκος»θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί στο Ἀμφιθέατρο του Πνευματικοῦ Διοικητικοῦ Κέντρου της Μητροπόλεως. 

(*) Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών παραμένει ανοικτό για τους προσκυνητές κατά τους θερινούς μήνες.Ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας και επισκεφθείτε τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του. 

 (*) 73 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τους Γερμανούς και εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως τις 18 Ιουνίου στην Υπάτη. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

(*) Την εξόδιο ακολουθία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών Γερόντισσας Μαγδαληνής Αντωνίου τελεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Η μακαριστή εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών χθες το απόγευμα.    Η Γερόντισσα διακρινόταν για την περισσή αγάπη της, την μητρική στοργή και φιλοξενία της προς όλους τους προσκυνητές και επισκέπτες της Ιεράς Μονής.  Μεγαλόσχημη εκάρη από τον Ποιμενάρχη μας και κατέστη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, την οποία και ανεμόρφωσε εκ βάθρων.   Η Εξόδιος ακολουθία της  τελείται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρουσία ιερέων της περιοχής, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

  (*)Την Κυριακή 18 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος θα εγκαινιάσει τον μοναδικό στην Ιερά Μητροπόλη μας   Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του ομωνύμου Ιερού Ησυχαστηρίου που βρίσκεται  στη θέση Καραΐνες της Δίβρης, στο οποίο εγκαταβιεί  ο μοναχός π. Ισαάκ.  Ως γνωστόν το ασκητήριο με τον Ναό του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου εκ θεμελίων ανήγειρε ο μοναχός πατήρ Ισαάκ Πετεινός  με τη συνδρομή ευσεβών Χριστιανών της περιοχής σε χώρο που του παρεχώρησε ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Δίβρης. Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις 21 Ιουλίου του 2009.  Προσκαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί να συμμετάσχουν στην ιστορική και μοναδικής ευλογίας  ακολουθία των Εγκαινίων και στην πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  . 

(*) Με τους Ηγουμένους και τις Ηγουμένες των ιερών μονών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο γραφείο του στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Ποιμενάρχης μας κάλεσε τους γέροντες και τις γερόντισσες προκειμένου να τους ενημερώσει για τα νέα νομοθετήματα τα οποία θα ισχύσουν από το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και αφορούν τους χώρους των ιερών μονών και για τους δασικούς χάρτες. Με την ευκαιρία της συναντήσεως συζητήθηκαν και διάφορα θέματα πνευματικής και διοκητικής φύσεως.

(*) Ἡμερίδα ἀφιερωμένη στόν Ἥρωα Ὁπλαρχηγό τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 με θέμα «Ὁ Ἐθνομάρτυρας Ἀθανάσιος Διάκος»θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ἀμφιθέατρο του Πνευματικοῦ Διοικητικοῦ Κέντρου της Μητροπόλεως.Οι εργασίες της ημερίδος θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί  με τον χαιρετισμό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.  Ακολούθως θα μιλήσουν ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ὁμότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν με θέμα «Ἐθνο­μά­ρτυρες καί Νεομάρτυρες». Ο κ Δημήτριος Γόνης, Ὁμότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, με θέμα «τό μαρτύριο τοῦ Ἀθανασίου Διάκου καί τά μαρτύρια τῶν Νεομαρτύρων. Ο κ Λάζαρος Βλαδίμηρος, Δρ. Ἰατρικῆς Σχολῆς Αθηνών με θέμα «Ὁ τρόπος θανατώσεως τοῦ ἥρωα Ἀθανασίου Διάκου». Η κ  Βασιλική Λαμπροπούλου, Δρ. Νεοελληνικῆς Φιλολογίας θα αναπτύξει το θέμα «Ὁ Ἀθανάσιος Διάκος στό πεζογραφικό ἔργο τοῦ Σπύρου Μελᾶ καί τοῦ Τάκη Λάππα». Ακολούθως ο κ Νικόλαος Καλοσπύρος, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα « Ὁ Ἀθανάσιος Διάκος ὡς ἀφθαρτισμένο βίωμα στήν ποιητική δημιουργία τοῦ Ἀριστοτέλη Βαλαωρίτη. Τέλος ο κ Παναγιώτης Καμηλάκης, Λαογράφος, θα αναπτύξει το θέμα «ο Ἀθανάσιος Διάκος στή δημοτική ποίηση. Το πρώτο μέρος των εργασιών θα ολοκληρωθεί με συζήτηση ἐπί τῶν Εἰσηγήσεων.Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα η ημερίδα θα συνεχιστεί με  τους ακόλουθους ομιλητές.Ο κ Νικόλαος Κουρκουμέλης, Ὑποστράτηγος ἐ.ἀ., θα μιλήσει με θέμα «Τακτικοί ἑλιγμοί καί ψυχολογικές ἐπιχειρήσεις στήν Ἑλληνική Ἐπανάσταση. Ἡ ἀπελευθέρωση τῆς Λιβαδειᾶς ἀπό τόν Θανάση Διάκο». Ο κ Σοφοκλῆς Δημητρακόπουλος, Θεολόγος - Φιλόλογος, θα αναπτύξει το θέμα «η ἀπήχηση τῆς θυσίας τοῦ Ἀθανασίου Διάκου σέ ἐφημερίδες τῆς 40ετίας 1821-1861». Ο κ Σταῦρος Μαμαλοῦκος, Ἐπίκ. Καθηγητής Ἀρχιτεκτονικῆς Πα­νε­πι­στημίου Πατρῶν και ο κ Ἰωάννης Περράκης, Δρ. Θεολογίας, θα μιλήσουν με θέμα «η Μονή τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου στήν Ἀρτοτίνα, Μονή τῆς μετανοίας τοῦ Ἀθανασίου Διάκου». Ο κ Ἀπόστολος Ρούσκας, Θεολόγος, με θέμα « Ὁ Ἀθανάσιος Διάκος στήν τέχνη τῶν νομῶν Φθιώτιδος, Φωκίδος καί Βοιωτίας». Τέλος ο κ Παναγιώτης Μαντζάνας, Θεολόγος θα αναπτύξει το θέμα «τό πρόβλημα τῆς καταγωγῆς τοῦ Ἀθανασίου Διάκου».Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση ἐπί τῶν Εἰσηγήσεων.Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα αφιερωμένη στον ήρωα της Ρούμελης Αθανάσιο Διάκο.

 (*) Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες  τα μαθήματα στο Τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για μαθητές δημοτικού το οποίο λειτουργεί τα τελευταία 6 χρόνια στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας. Κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 φοίτησαν 65 μαθητές και δίδαξαν 28 εκπαιδευτικοί δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας καθώς υπήρξε και λογοθεραπευτική στήριξη. Σύμφωνα με την υπευθυνη του Τμήματος κ Χριστίνα Κουτκιά διαπιστώθηκε σταθερή βελτίωση των μαθητών στην επιδοσή τους στα μαθήματα του σχολείου καθώς και στην συμπεριφορά τους. Η απαράμιλλη αγάπη και η υπομονή των εθελοντών εκπαιδευτικών συνετέλεσε ώστε η προσέλευση και η παραμονή των μαθητών στο σχολείο να είναι σταθερή και συνεχώς αυξανόμενη.Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Ποιμενάρχου μας θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά η λειτουργία του σχολείου αυτού. 

(*) Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών παραμένει ανοικτό για τους προσκυνητές κατά τους θερινούς μήνες. Μπορείτε να το επισκέπτεστε κατά τις ημέρες Τρίτη έως Σάββατο  από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα και την Κυριακή 5:00 με 7:00 το απόγευμα. Τη Δευτέρα το προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών είναι κλειστό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τους χειμερινούς μήνες το προσκύνημα  ανακαινίσθηκε εκ βάθρων.Εγινε η μαρμαρόστρωση του δαπέδου του Ναού,επιδιόρθωση πλακόστρωσης του προαύλιου χώρου, αποκάλυψη και αποκατάσταση του βράχου στη φυσική του κατάσταση, αντικατάσταση της κεραμοσκεπής, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επισκευή παραθύρων και θυρών και ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους χώρους. Μια επίσκεψη στο  ιστορικό και όμορφα ανακαινισμένο προσκύνημα θα μας ενισχύσει  πνευματικά αφού θα λάβουμε την ευλογία της Παναγίας της Προυσσιώτισας.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*) Συνεχίζονται έως το Σάββατο οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας με την ευκαιρία της εορτής του την Κυριακή 11 του μηνός. Κατά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στον Αγιο Λουκά. Το Σάββατο 17 Ιουνίου θα τελεσθεί  θεία Λειτουργία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδος 6:30 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στο πνευματικό κέντρο του Ναού σχετική με τη ζωή του Αγίου Λουκά καθώς επίσης τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του. 

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ορθρος και Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου της Παναγίας Δεσποίνης που βρίσκεται στους πρόποδες του Κάστρου Λαμίας τέρμα της οδού Λαχανά.  

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

 (*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

(*) Αρκετές είναι οι ενορίες μας που αυτές τις ημέρες διοργανώνουν προσκυνηματικές εκδρομές σε διαφόρους πνευματικούς προορισμούς του τόπου μας. ας δούμε ποιες είναι αυτές. Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο την Τρίτη 20 Ιουνίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 60 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι ενδιαφέρεστε τηλεφωνήστε στους αριθμούς 69 73 069 934 και 22310 51 8 39.

(*) Η ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 20 Ιουνίου στην Αίγινα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί και να προσκυνήσουν στις ιερές μονές της Αγίας Τριάδος όπου δεσπόζει ο περικαλής Ναός του Αγίου Νεκταρίου και την νεότερη ιερά μονή του Αγίου Μηνά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 35 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 38708 και 6978190392.

(*) Επίσης την καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο διοργανώνει το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης στις 22 και 23 Ιουνίου. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν θρησκευτικούς και άλλους προορισμούς του νησιού και φυσικά θα λειτουργηθούν στο Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 80 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 69 73 83 82 75, 22330 22485 και 69 46 34 00 17.

(*) Η ενορία της Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου διοργανώνει εκδρομή τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στην γυναικεία ιερά μονή Παναγίας Κρεμαστής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Το μοναστήρι αυτό στέκεται επιβλητικό και εντυπωσιάζει με τον όγκο του σαν να είναι κρεμασμένο στο βράχο. Πριν από 800 χρόνια κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τα βράδια σε μια τρύπα του βράχου ένα φως. Κρέμασαν με σχοινί κάποιον, ο οποίος βρήκε την εικόνα της Παναγίας αιωρούμενη. Επίσης οι προσκυνητές θα επισκεφθούν και την Αρχαία Ολυμπία. Η τιμής συμμετοχής στην εκδρομή είναι 35 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στο τηλέφωνο του εφημερίου 69 46 78 78 75 και στο μέλος του φιλοπτώχου ταμείου με αριθμό 69 49 88 16 88.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια των ιερών Μητροπόλεων Λαρίσης και Τυρνάβου, Κίτρους και Κατερίνης θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίας Αικατερίνης Αχινού την Τρίτη 27 Ιουνίου . Οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν από τον Αχινό νωρίς το πρωί και πρωτα  θα επισκεφθούν την ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στην Πιερία. Το γυναικείο αυτό μοναστήρι βρίσκεται ακριβώς στους πρόποδες του Ολύμπου, στην θέση «Παναγία», στα σύνορα των υπωρειών του Ολύμπου και των Πιερίων, κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα της Κατερίνης. Μάλιστα είναι το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο.Αφού οι εκδρομείς προσκυνήσουν τα ιερά κειμήλια και ξεναγηθούν στους χώρους του, θα τελέσουν δέηση. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και θα κάνουν μια στάση για φαγητό στον Πλαταμώνα. Το κόστος της εκδρομής είναι 25 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22380 – 41410 και 69 84 44 76 37.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών διοργανώνουν Βραδιά Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς  από όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. 

 (*) Εκδηλώσεις Μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων, η Τοπική Κοινότητα Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Ρούσκα έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού. H έκθεση θα λειτουργήσει την Παρασκευή 7.00 το απόγευμα με 9.00 το βράδυ, το Σάββατο 10.00 με 12.00 το μεσημέρι και 8.00 με 10.00 το βράδυ και την Κυριακή 12.00 με 2.00 το μεσημέρι. 

Αύριο στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τη Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων από τις ιατρούς κυρίες Μαρία Παγώνη και Ελισάβετ Γρουζή στο αμφιθέατρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης 

Το Σάββατο στις 11.00 το πρωί συλλογή δειγμάτων των υποψηφίων εθελοντών Δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων από εκπρόσωπο του Συλλόγου « Όραμα Ελπίδας» στο περιφερειακό Ιατρείο Υπάτης.

Στις 5.30 το απόγευμα αναχώρηση για το Ετήσιο Τρισάγιο των εκτελεσθέντων Υπαταίων στο Μνημείο Ηρώων στο Γοργοπόταμο. Κατάθεση Στεφάνων από το Σύνδεσμο Υπαταίων και Φίλων της Υπάτης «Ο Άγιος Ηρωδίων».

Την Κυριακή τώρα το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία  και Ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης. Εν συνεχεία θα τελεσθεί τρισάγιο στο Ηρώο. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Δημήτριος Γράψας θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία της ημέρας.

Θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο Νεκρών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που θα σημάνει και τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας μας προσκαλούν στην μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ..» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο Κάστρο Λαμίας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, θέλοντας να παρουσιάσει στους συμπολίτες μας κάτι ξεχωριστό από τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης, θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση αφιερωμένη στα πανηγύρια και τα γλέντια των νησιών του Αιγαίου.

Μέσα από αναβιώσεις εθίμων, προβολές, αφηγήσεις, χορούς και τραγούδια θα προσπαθήσει να δώσει στους θεατές μια εικόνα απ΄ ότι συνέβαινε σε τρία χαρακτηριστικά πανηγύρια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων αλλά και στα γλέντια άλλων νησιών του αρχιπελάγους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας.

Την μουσική επιμέλεια θα έχει ο κ Κυριάκος Γκουβέντας.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

 (*) Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων του για την περίοδο 2016-2017, παρουσιάζει την παράσταση «ο Χαρούν και η θάλασσα των παραμυθιών» του Σαλμάν Ρούσντι την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 7:30 το βράδυ. Η είσοδος ελεύθερη.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...