165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1284

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 09 Αύγουστος, 2017

 ΤΕΤΆΡΤΗ 9 Αυγούστου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου Ματθία. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Αλεξίου, Δημητρίου, Ιακώβου, Ιουλιανού,Ιωάννου, Λεοντίου, Μαρκιανού, Πέτρου, Φωτίου, Μαρίας και Μάρθας της Πατρικίας, των δια την εικόνα του Σωτήρος Χριστού αθλησάντων. τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Ψόη και του αγίου Αντωνίου του Αλεξανδρέως..

Επίσης εορτάζουμε την ανάμνηση της ευρέσεως της του Σωτήρος Χριστού αχειροποιήτου εικόνος στα Καμουλιανά και τη μνήμη του οσίου Γερμανού του εν Αλάσκα. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 (*)« Η Παναγία, αγαπητοί μου αδελφοί είναι η τέλεια μάνα και  το ιδανικό πρότυπο της μάνας. Η κάθε ορθόδοξη μητέρα πρέπει να έχει πνευματικότητα, να πιστεύει σε αξίες και ιδανικά και να τα μεταλαμπαδεύει στα παιδιά της». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο παρακλητικό κανόνα που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στην Ανθήλη.

(*) Δώδεκα καλαίσθητα και εποικοδομητικά τετρασέλιδα έντυπα με τίτλο ΄΄Εκκλησι­α­στική Κατάρτιση΄΄ κυκλοφόρησε η Ιερά Μητρό­πο­λή μας για την ενημέρωση των πιστών επάνω σε καίρια πνευματικά θέματα. Αναζητήστε τα στο βιβλιοπωλείο ΕΝΘΕΟΝ και στους ιερούς Ναούς μας.

(*) Το γραφείο αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως κάνει έκκληση στους αιμοδότες να προσέλθουν στο Τμήμα Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου και να προσφέρουν για την τράπεζα αίματος της τοπικής μας εκκλησίας.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις στο χωριό Ανθήλη, χοροστάτησε και ωμίλησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, κατά τον τελέσθεντα Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

          Στο κήρυγμά του ο Πομενάρχης μας αναφερόμενος στο Υπεράγιο πρόσωπο της Παναγίας, ανέλυσε τον στίχο: «χαῖρε τῶν παρθένων

 δόξα καὶ μητέρων, ὡράϊσμα καὶ κλέος» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          « Η Παναγία, αγαπητοί μου αδελφοί είναι η τέλεια μάνα και  το ιδανικό πρότυπο της μάνας. Η κάθε ορθόδοξη μητέρα πρέπει να έχει πνευματικότητα, να πιστεύει σε αξίες και ιδανικά και να τα μεταλαμπαδεύει στα παιδιά της.

          Στις μέρες μας δύο τάσεις κυριαρχούν, η αθεΐα και η πίστη. Οι νέοι σήμερα κυνδινεύουν και δυστυχώς μόνο στο σπίτι πλέον τα παιδιά διδάσκονται τις χριστιανικές αξίες.

          Μέρα με τη μέρα εξοβελίζεται  η χριστιανική αγωγή από τα σχολεία κι’ εμείς ρέγχουμε. Είναι καιρός η Ιερά Σύνοδος να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του λαού».

          Κατακλύοντας το κήρυγμά του ευχήθηκε σε όλους η Παναγία μας να  δίδει δύναμη, υγεία και πλουσία την ευλογία της.

          Ακολούθως ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ευάγγελος Τσούμας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την ευλογημένη παρουσία του στον Ιερό Ναό και εκ μέρους των ευσεβών πιστών, του ευχήθηκε έτη πολλά, με υγεία και δύναμη από τον Θεό για να συνεχίσει την θεάρεστο αρχιερατεία του.

          Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι πιστοί ασπάστηκαν την δεξιά του Σεβασμιωτάτου λαμβάνοντας την ευλογία του, ανταλλάζοντας ευχές για καλή Παναγιά. Φωτογραφίες από τον παρακλητικό κανόνα δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στη σχετική είδηση.

(*) Οι Ιερές Παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου συνεχίζονται και οι πιστοί κατακλύζουν τους Ιερούς Ναούς καθημερινά προκειμένου να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.. Η Ιερά Μητρόπολη έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα ομιλιών σύμφωνα με το οποίο σήμερα  Τετάρτη ο Αρχιμ πατήρ Αγαθόνικος Βενετσάνος θα μιλήσει στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστρί, ο Αρχιμ πατήρ Ανθιμος Νερατζής στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδος και ο Αρχιμ πατήρ Δημήτριος Ζελιαναίος θα μιλήσει στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Εξαρχο.Αύριο το απόγευμα ο πατήρ Ανθιμος θα μιλήσει στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου Ανθήλης.Την Παρασκευή ο Αρχιμ πατήρ Αμβρόσιος Αναστασίου θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνιάς και ο πατήρ Ανθιμος στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ζηλευτού.

(*) Δώδεκα καλαίσθητα και εποικοδομητικά τετρασέλιδα έντυπα με τίτλο ΄΄Εκκλησι­α­στική Κατάρτιση΄΄ κυκλοφόρησε η Ιερά Μητρό­πο­λή μας για την ενημέρωση των πιστών επάνω σε καίρια πνευματικά θέματα.      Τα έντυπα διανέμονται δωρεάν σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως.

      Τα θέματα των εντύπων είναι κατά σειράν:

1. Η Αγία Γραφή, το βιβλίο της ζωής.

2. Ο Χριστιανικός Ναός και τα τελούμενα σ΄ αυτόν.

3. Το μυστήριο του Βαπτίσματος, η πύλη του ουρανού.

4. Το μυστήριο της Μετανοίας, η Εξομολόγηση.

5. Το μυστήριο του Ευχελαίου.

6. Το μυστήριο του Γάμου, δεσμός αγάπης ή δεσμά;

7. Τι είναι για σένα η Κυριακή;

8. Προς τους Νέους μας με αγάπη πολλή.

9. Η τιμή προς την Θεοτόκο.

10. Το Τριώδιο.

11. Προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

12. Αυτοκτονία - Η έσχατη παραφροσύνη.

      Η προσπάθεια αυτή εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως θα συ­νε­χιστεί με την ανάθεση σε προσοντούχους κληρικούς, θεολόγους και παιδαγωγούς και άλλων θεμάτων, τα οποία απασχολούν τούς πι­στούς και θα συμβάλουν στην πνευματική τους ωφέλεια. 

(*) Η ανακοίνωση που ακολουθεί είναι από το γραφείο αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως.Η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης που απορρέει από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος δια της λογχευθείσης πλευράς Του επί του Τιμίου Σταυρού ζωογονεί με το Πανάγιο Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει σε κάθε Θεία Λειτουργία και μεταγγίζει την αληθινή Ζωή. Προέκταση της Θείας Οικονομίας  είναι η δική μας έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον. Δυστυχώς, όμως και εμείς οι Χριστιανοί που οφείλουμε να ομοιάσουμε με τον «Αιμοδότη» Χριστό μας, αδιαφορούμε και δεν δίνουμε ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας. Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος από το 2002 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ίδρυσε την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, με σκοπό την ενίσχυση της Αιμοληψίας της τοπικής μας κοινωνίας. Οι ανάγκες για αίμα σήμερα καλύπτονται οριακά. Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους αιμοδότες, αλλά και όσους για πρώτη φορά θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή της τοπικής μας εκκλησίας, να προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00 το πρωί με 13.00 το μεσημέρι και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 το βράδυ όπως και το Σάββατο 10.00-12.00 το μεσημέρι) και να προσφέρει για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως. Υπεύθυνος είναι ο πατήρ Νικόλαος Κατσαρέλης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

 (*) Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντινίτσης θα φιλοξενήσει από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου η ενορία της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος. Η υποδοχή θα γίνει στα προπύλαια του Ναού την Παρασκευή στις 6:00 το απόγευμα και εν συνεχεία θα ψαλλεί η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Επίσης την Παρασκευή 8:00 το βράδυ με 1:00 το πρωί θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Η αναχώρηση της εικόνος για το μοναστήρι της Αντίνιτσας θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα αφού πρώτα τελεσθεί στις 6:00 ο εσπερινός και το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

(*) Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα φιλοξενήσει η ενορία του Αγίου Αθανασίου Οίτης στις 12 και 13 Αυγούστου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η υποδοχή θα γίνει το Σάββατο στις 11:00 το πρωί και θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση. Την Κυριακή το πρωί  θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και ακολούθως Παρακλητικός κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο. Η αναχώρηση της εικόνος για το μοναστήρι της Δαμάστας θα γίνει στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως.

 

 (*) Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τελείται καθημερινά στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος 7:00 με 9:00 το πρωί εν όψει της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  (*) Η ενορία της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος διοργανώνει τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στις 1 ,2 και 3 Σεπτεμβρίου στα νησιά Ανδρο και Τήνο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν σπουδαίους πνευματικούς προορισμούς και στα δυο αυτά κυκλαδίτικα νησιά.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εφημέριο Αρχιμ.  πατέρα Μάξιμο Νικολόπουλο στο τηλεφωνο 69 34 10 82 00.

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά νήσο Τήνο θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και θα κάνουν το γύρο του νησιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 24961 και 69 065 85 011.

 (*) Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα νησιά Ρόδο και Σύμη θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα έχουν την ευκαιρία με τη βοήθεια ξεναγού να γνωρίσουν όλα τα θρησκευτικά προσκυνήματα και τους αρχαιολογικούς χώρους των όμορφων αυτών νησιών. Η τιμή συμμετοχής είναι 275 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καλέστε στα τηλέφωνα 22330 22 4 85, 69 73 83 82 75 και 69 46 34 00 17.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/31.07.2017) δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου και τα νομικά πρόσωπά του να ρυθμίσουν έως και σε εκατό μηνιαίες δόσεις, τις οφειλές  που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου (31-7-2017).

Α. Οι οφειλές αυτές μπορούν, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του Δήμου (Τμήμα Ταμείου), να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις νόμιμες προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους..

Β. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου (31-7-2017).Για περισσότερες πληροφορίες, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στo τηλέφωνο 22313-51083, στην Υπεύθυνη Ρυθμίσεων οφειλών κα Παναγιώτα Ζυγούρη.

 Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...