165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1296

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 29 Αύγουστος, 2017

 Τρίτη 29 Αυγούστου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. τη μνήμη των Οσίων Αρκαδίου, επισκόπου Σαλαμίνος εν Κύπρω του θαυματουργού, Θεοπίστης, Βασιλείου αυτοκράτορος, του Μακεδόνος. Επίσης εορτάζουμε την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωσήφ Ηγιασμένου του Κρητός, του εν Ζακύνθω ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1667.

(*) Από το αγιολόγιο της ημέρας περνάμε στα θεμάτά μας αναλυτικά. Στην Αθήνα βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προκειμένου να μετάσχει από αύριο στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 160ής Συνοδικής Περιόδου της οποίας είναι μέλος με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου αυτής.   Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και τα μέλη της Διαρκούς θα ασχοληθούν με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

 (*) Όπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία Μας εκκλησία εόρτασε σήμερα τη μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου προφήτου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγύριζαν πολλά ιερά παρεκκλήσια καθώς και οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί στα χωριά  Μάζι, Δριμαία,  Σκάρφεια, Λαδικού και Τσούκα.    Στην πόλη της Λαμίας πανηγύριζε το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου στην Ενορία της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας στην οδό Μίνωος όπου το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και σήμερα το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

 (*) Ἀνάμεσα στά Γυμνάσια καί Λύκεια, πού ἔχει ἡ πόλη τῆς Λαμίας ὑπάρχει καί τό Ἐκκλησιαστικό Γυμνάσιο καί Λύκειο, πού ἑδρεύει στή συνοικία τῆς Νέας Μαγνησίας καί στεγάζεται σέ ἕνα ὄμορφο, λειτουργικό και ανακαινισμένο κτίριο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Το Σχολείο ἀνήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καί εἶναι κατά πάντα ἰσότιμο μέ τά ὑπόλοιπα Σχολεῖα τῆς Μέσης Ἐκπαιδεύσεως. Ἡ προσφορά τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς στήν Ἐκκλησία καί στήν Κοινωνία εἶναι πολύ μεγάλη. Δεκάδες κληρικοί, καθηγητές, ἐπιστήμονες ὅλων τῶν κλάδων ἔχουν ἀπο­φοι­τήσει ἀπό αὐτήν καί σήμερα κατέχουν μεγάλες θέσεις. Ὅλοι αὐτοί ἀναφέρονται μέ εὐγνω­μοσύνη στή Σχολή τῆς Λαμίας, πού τούς προσέφερε παιδεία καί ἦθ0ος. Ἀκόμη καί οἱ ἀπόφοιτοι τῶν νεωτέρων χρόνων ἔχουν προοδεύσει χάρις στήν ἀγωγή καί στά ἐφόδια, πού ἔλαβαν ἀπό τό Ἐκκλησιαστικό Σχολείο.

Σήμερα λειτουργοῦν ὅλες οἱ τάξεις τοῦ Γυμνασίου καί τοῦ Λυκείου, μέ ὑποδει­γμα­τι­κό τρόπο, μέ περισσή προστασία καί φροντίδα γιά τά παιδιά καί μέ συστηματική προσφο­ρά γνώσεων. Τά μικρά παιδιά τοῦ Γυμνασίου καί οἱ ἔφηβοι τοῦ Λυκείου ζοῦν σέ ἕνα χριστιανικό περιβάλλον, πού τά προστατεύει ἀπό τούς κινδύνους καί ἀπό ὅσα δυσά­ρε­στα κατά καιρούς συμβαίνουν στά Σχολεῖα τῆς Πατρίδος μας.

Καλοῦνται οἱ γονεῖς καί οἱ κηδεμόνες νά προτρέψουν τά παιδιά τους, ἐκεῖνα κυρίως, πού συνδέονται περισσότερο μέ τήν Ἐκκλησία, νά ἐγγραφοῦν στό Ἐκκλη­σια­στι­κό Γυμνάσιο καί στό Ἐκκλησιαστικό Λύκειο τῆς Λαμίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, καθώς και στα τηλέφωνα και την ιστοσελίδα του Σχολείου.

 (*) Ενορίες της Μητροπόλεως διοργανώνουν εκδρομές σε διάφορους πνευματικούς προορισμούς της πατρίδος. Ας δούμε ποιες είναι αυτές. Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά νήσο Τήνο θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και θα κάνουν το γύρο του νησιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 24961 και 69 065 85 011.

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η ενορία του αγίου Αθανασίου Τυμφρηστού την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας στην Ευρυτανία. Η ιερά αυτή μονή βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή που εισχωρεί μέσα στην ανατολική όχθη της μεγάλης τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών και πανηγυρίζει στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.Το κόστος της εκδρομής είναι 10 ευρώ.Οι προσκυνητές θα ξεκινήσουν την εκδρομή τους στις 6:00 το πρωί και θα επιστρέψουν στις 4:00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στους αριθμούς 69 83 090 5 74 και 69 86 25 52 64.

(*) Διήμερη προσκηνυματική στην ιερά νήσο Τήνο θα πραγματοποιήσει η ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας στις 18 &19 Σεπτεμβρίου. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, καθώς και άλλους πνευματικούς προορισμούς του νησιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2231 0 23114.

 (*) Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα νησιά Ρόδο και Σύμη θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα έχουν την ευκαιρία με τη βοήθεια ξεναγού να γνωρίσουν όλα τα θρησκευτικά προσκυνήματα και τους αρχαιολογικούς χώρους των όμορφων αυτών νησιών. Η τιμή συμμετοχής είναι 275 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καλέστε στα τηλέφωνα 22330 22 4 85, 69 73 83 82 75 και 69 46 34 00 17.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Περνάμε στις πολιτιστικές ειδήσεις της ημέρας όπου το γραφείο τύπου του δήμου Λαμιέων μας ενημερώνει ότι με συναυλία της Φωτεινής Δάρρα ξεκινούν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τα «Θερμοπύλεια 2017»τα οποία φέτος έχουν πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα και περιλαμβάνουν εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 3 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, διαλέξεις, έκθεση φωτογραφίας και διεθνής επιστημονική συνάντηση για τον ιαματικό μας πλούτο που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις Θερμοπύλες, είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν το παζλ των φετινών Θερμοπυλείων.

Τα «Θερμοπύλεια 2017» ξεκινούν με τη συναυλία της Φωτεινής Δάρρα που θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Κάστρου Λαμίας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η ξεχωριστή καλλιτέχνιδα έρχεται στην πόλη μας για να μας χαρίσει μια βραδιά γεμάτη όμορφες μελωδίες και μουσικά ταξίδια.

  (*) Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει ότι  η Εμποροπανήγυρη 2017 θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 15 Σεπτεμβρίου στην οδό Φιλίας και στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Αγράφων και Ταϋγέτου, δίπλα από το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

  • Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου  και ώρα 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου στην οδό Λεωνίδου 9-11, παρουσία των αιτούντων ή νόμιμα εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους, η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης με θέμα την κατακύρωση των θέσεων στους συμμετέχοντες.

Η διάταξη των θέσεων εμφανίζεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22313 51088 και 22313 51002.

 Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...