165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1319

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 02 Οκτώβριος, 2017

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών και μεγάλου της Καρθαγένης επισκόπου και μάρτυρος Κυπριανού και Ιουστίνης της παρθένου. τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Θεοδώρου του Γραβά, του Αγίου νέου μάρτυρος Γεωργίου , του Χατζή ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1794 και τη μνήμη του Οσίου Θεοφίλου.

 ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

(*) «Πάντοτε ο Λόγος του Θεού είναι επίκαιρος και πάντοτε τα Λόγια του Θεού ομιλούν στην καρδιά κάθε ανθρώπου, κάθε εποχής».Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτ’όκου Λαμίας.

(*) Η 3η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στη δικαιοσύνη και στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Λαμίας θα τελέσει αύριο ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλεως, πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

(*) Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εξέδωσε Αφιερωματικό Τόμο προς τιμήν του μακαριστού Μωυσέως του Αγιορείτου με τον τίτλο «Μωυσέως Ωδή». Η παρουσίαση του θα γίνει την Τετάρτη 4  Οκτωβρίου στο Θέατρο Παλλάς στο κέντρο των Αθηνών.

 (*) Θα αρχίσουμε τις αναλυτικές μας ειδήσεις με την κυριακάτικη αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.            Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία μετεδόθη απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας 89,4 fm, ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε στους πιστούς αναλύοντας το αναγνωσθέν Αποστολικό Ανάγνωσμα του Αποστόλου Παύλου, το οποίο αναφέρεται στη ιερότητα του σώματος.

            Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

            «Πάντοτε αδελφοί μου ο Λόγος του Θεού είναι επίκαιρος και πάντοτε τα Λόγια του Θεού ομιλούν στην καρδιά κάθε ανθρώπου, κάθε εποχής.

            Ο Απόστολος Παύλος δίνει σήμερα ένα μήνυμα στους Βουλευτές εκείνους που εψήφισαν στην αλλαγή του φύλου. Ομιλεί ο Απόστολος Παύλος για την ιερότητα του σώματός μας: «ὑμεῖς ἐστε ναὸς Θεοῦ ζῶντος» Το σώμα μας το έπλασε ο Θεός κατοίκησε μέσα σ’ αυτό. Το σώμα μας έχει Άγιο Πνεύμα.

            Δεν είδατε το κατάντημα των Ελλήνων Ορθόδοξων Βουλευτών; Ευτυχώς όχι όλων. Εψήφισαν βλασφημούντες το σώμα. Εψήφισαν δηλαδή ο καθένας να μπορεί μετά τα 15 να υπογράφει μια δήλωση και να αλλάζει φύλο. Αυτά είναι αδιανόητα για ένα λογικό άνθρωπο και φυσικά σατανικά για το νόμο του Θεού και όμως μερικοί άνθρωποι έχουν βαλθεί να κάνουν το κράτος μας, κράτος της αμαρτίας ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος και συνεχίζοντας τόνισε…

            Ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας μας Ιωάννης Καπποδίστριας και οι Βουλευταί εθεμελίωσαν το σύνταγμα της Ελλάδος επί των ιδανικών, επί των αξιών, επί του σεβασμού τους προς τον Θεό εις τον οποίο απέδωσαν όλη την Ελευθερία της Ελλάδος.  Ο Θεός μας ελευθέρωσε και η Παναγία και το πρώτο σύνταγμα έτσι ήταν και διετηρήθη μέχρι σήμερα. Έχει την επίκληση της Αγίας Τριάδος εις την κορυφή και έχει παραγράφους που αναφέρονται στην αξία του ανθρωπίνου προσώπου. Γι’ αυτό σήμερα κι’ εμείς βάση του συντάγματος διαμαρτυρόμεθα και φωνάζουμε. Μη, δεν μπορείτε να κάνετε το κράτος, κράτος της αμαρτίας.

            Έρχονται σήμερα να μας πουν ότι δεν εποίησε ο Θεός άρσεν και θήλυ και τρελαίνουν τα παιδιά. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δηλώσει αργότερα ότι δεν θέλει να είναι άντρας αλλά γυναίκα και το αντίθετο. Ξέρετε γιατί το κάνουν; Διότι θέλουν οπωσδήποτε να υιοθετήσουν παιδί  οι ομοφυλόφιλοι.

            Περιμένατε ποτέ ότι θα φτάσουμε σ’αυτό το κατάντημα;

Σεβόμεθα τον κάθε άνθρωπο ότι κι’ αν είναι επεσήμανε ο Ποιμενάρχης μας, αλλά υπάρχει διαφορά στο να σεβόμεθα με το να δεχόμεθα δουλικά να μας επιβάλλουν πράγματα κατά της φυσικής καταστάσεως, κατά της νομικής επιστήμης, κατά του Θεού και κατά της πνευματικής ζωής.

            Παρακαλώ όσοι εκ των πολιτικών έχουν τέτοια φρονήματα να μην μπαίνουν στο κατώφλι των Εκκλησιών να μας κοροϊδεύουν, να μας εξαπατούν για να αρπάξουν την ψήφο μας και μετά να τραβούν από μέσα την ψυχή μας. Τι τους θέλουμε;

Μας έχουν ανάγκη και επειδή έχουν ανάγκη το λαό να τον υπολογίζουν και την Εκκλησία να υπολογίσουν.

           Προς το τέλος του κήρυγμάτος ο Σεβασμιώτατος τόνισε, Αδελφοί μου το πρόβλημα είναι η αδιαφορία του λαού. Όταν ο λαός μας ήταν δυναντός κανένας δεν θα μπορούσε να τον ανατρέψει εις τα πιστεύω του, αλλά βλέπετε εξουθενωθήκαμε οικονομικά και τα χάνουμε κάθε μέρα με φόρους, δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει και πλέον έχουμε διαλυθεί εσωτερικά. Το πιο κακό πράγμα στον άνθρωπο είναι η απόγνωση. Είναι παγίδα του διαβόλου.

            «Ελπίσατε επί Κύριον και αγαλλιάσθε δίκαιοι»

            Να ελπίζουμε στον Θεό, ο οποίος ανατρέπει τα πράγματα από τη μια ώρα ως την άλλη. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Δεν θα πρέπει να απελπιζόμαστε αλλά πρέπει να μένουμε αμετακίνητοι στις παραδόσεις μας. Παρακαλώ σας, επειδή είστε κάτοικοι που κατοικείται σε μια περιοχή λεβέντικη με αγάπη στην παράδοση, με αγάπη προς την Εκκλησία, με αγάπη προς την Πατρίδα να δίδετε τις δέουσες απαντήσεις και να ομιλήσετε στους πολιτικούς μας, οι οποίοι (δεν το λέω για να κολακέψω), είναι πολύ καλά παιδιά και απορώ πως συμφύονται  εκεί μέσα με αυτούς τους περίεργους και παράξενους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν αξία στην κοπριά.

            Έτσι κάνουν σήμερα, ρίχνουν την Ελλάδα μέσα στις κοπριές. Ποιος τους εξουσιοδότησε;

            Εμείς όμως θα μιλάμε, η Επαρχία θα μιλάει γιατί λέμε την αλήθεια.

            Το Αποστολικό ανάγνωσμα είναι μια απάντηση σ’ αυτούς που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα εψήφισαν το αισχρότατο νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου.

            Να έχετε εμπιστοσύνη στην Ιεραρχία. Εργάζεται. Και όλοι οι Μητροπολίται  αγωνίζονται. Να μην παρασύρεστε από τα ψέματα εκείνων που θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά κι εσείς μαζί να αγωνίζεστε και να κάνετε το καθήκον σας. Να ακολουθείτε την Εκκλησία. Δεν θα προδώσει η Εκκλησία ποτέ και πάντοτε η Εκκλησία εκράτησε το Έθνος.

            Μη χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Υπάρχει καλός και πιστός λαός που θα πρέπει να ξυπνήσει.

            Ο άγιος Παΐσιος έλεγε: «Ο Θεός προστατεύει σκανδαλωδώς την Ελλάδα».

Καλό μήνα σε όλους»!Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας την Κυριακή στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε στο τέλος του δελτίου μας.


(*) Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας μετέβη χθες το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προκειμένου να τελέσει το Ιερό μυστήριο του βαπτίσματος της κόρης του Διακόνου του Ναού π. Ανδρέου Κόλλια.  Το μυστήριο τελέσθηκε παρουσία πολλών συγγενών και φίλων, μεταξύ αυτών παρέστησαν και κληρικοί από την Αθήνα αλλά και την Μητρόπολή μας.

            Η μικρή πήρε το όνομα Δέσποινα – Αργυρώ και ανάδοχος της ήταν η κα Μαρία Ανέστη θυγατέρα του π. Ισιδώρου Ανέστη, Εφημερίου του χωριού Κυρτώνη Φθιώτιδος.

            Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον Διάκονο και την Διακόνισσα να τους ζήσει η Δέσποινα – Αργυρώ και να γίνει μια καλή χριστιανή,  στους παππούδες,  τις γιαγιάδες και σε όλους τους συγγενείς ευχήθηκε  να την χαίρονται, ενώ στη νονά να είναι πάντα άξια! 

(*) Στον παλαιό και Ιστορικό Ναό του Πολιούχου της πόλεως Λαμίας, Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά μετέβη, το απόγευμα το Σαββάτου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ετέλεσε το Μυστήριου του βαπτίσματος του υιού του συνεργάτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ευστρατίου Αφεντούλη, Πολιτικού Μηχανικού και της κας Όλγας Ρουμελιώτη Φαρμακοποιού.

            Το μυστήριο τελέσθηκε παρουσία πολλών συγγενών και φίλων της οικογένειας, ενώ ανάδοχος του μικρού Αλέξανδρου ήταν η κα Παναγιώτα Παπαποστόλου, Πολιτικός Μηχανικός.

            Ο Ποιμενάρχης μας στο τέλος του Μυστηρίου ευχήθηκε ο νεοφώτιστος Αλέξανδρος να γίνει ένας καλός χριστιανός και να είναι πάντοτε ευλογημένος από τον Θεό στη ζωή του. Στους γονείς και στους παππούδες ευχήθηκε να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν και στην ανάδοχο να είναι πάντα άξια.

 (*) Στις 3 Οκτωβρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος επισκόπου και πολιούχου Αθηνών Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των δικαστικών. Για το λόγο αυτό στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, πολιούχου Λαμίας θα τελεσθεί αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Την αρτοκλασία θα προσφέρει ο δικηγορικός σύλλογος Λαμίας. Ακολούθως θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το μέλος του συλλόγου κυρία Βικτώρια Χατζημπύρρου. Εν συνεχεία θα δοθεί δεξίωση στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο θα εκπροσωπήσει στον εορτασμό ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

(*) Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και του τεράστιου συγγραφικού του έργου απλώνεται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους. Αρκετές φορές κατά την επίγεια ζωή του ο πατήρ Μωυσής επισκέφθηκε την ιερά Μητροπολή μας λόγω της στενής φιλικής σχέσης του με τον Ποιμενάρχη μας και είχαμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε πνευματικά από τον αφυπνιστικό πατερικό λόγο του.

Τρία έτη μετά την προς Κύριον εκδημία του, που συνέβει την 1η Ιουνίου του 2014, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αποφάσισε να εκδώσει Αφιερωματικό Τόμο προς τιμήν του με τον τίτλο «Μωυσέως Ωδή». Στον Τόμο συμμετέχουν 90 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες. Η παρουσίαση τοῦ Αφιερωματικού Τόμου θα γίνει την Τετάρτη 4  Οκτωβρίου στο Θέατρο Παλλάς στο κέντρο των Αθηνών.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 (*) Όπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία μας εκκλησία εόρτασε σήμερα τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Κυπριανού και Ιουστίνης και στο χωριό Νεραΐδα Στυλίδος πανηγύριζε ο βυζαντινός κοιμητηριακός Ιερός Ναός.Τα θυρανοίξια του Ναού τελέσθηκαν το Σάββατο 1η Οκτωβρίου του 2011.   

 (*) Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο τελείται κάθε Δευτέρα στις 5:00  απόγευμα στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας και Αγίας Παρασκευής Πετρωτού.   

(*) Ενορίες της Μητροπόλεως διοργανώνουν εκδρομές σε διάφορους πνευματικούς προορισμούς της πατρίδος. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν την ιερά μονή Παναγίας Σουμελά όπου θα τελέσουν Ιερά Παράκληση και την πόλη της Εδεσσας.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

(*)  Η ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Συγκεκριμένα στις ιερές μονές Παναγίας Ξενιάς Αλμυρού όπου θα προσκυνήσουν τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και Ταξιαρχών Πηλίου.Η τιμή είναι 15 ευρώ και για τη συμμετοχή σας καλέστε στο τηλέφωνο 22310 24 2 94.

(*) Η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σαγματά και στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα Βοιωτίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ και για δηλώσεις καλέστε στα τηλέφωνα 2231038708 και 6978190392.

(*) Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε Ιεράς Μονες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριαφερσάλων. Συγκεκριμένα οι προσκηνυτές θα επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Κορώνης, Πέτρας Καταφυγίου και Παναγίας Πελεκητής. Επίσης θα επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Καρδίτσας και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πλαστήρα. Η Τιμή του εισητηρίου είναι 20 ευρώ και για δηλώσεις συμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 22310 23151 και  6975861698.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...