165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1320

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 03 Οκτώβριος, 2017

Τρίτη 3 Οκτωβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του αποστολικού πατρός, πρώτου πιστού, επισκόπου και πολιούχου Αθηνών, του Αρεοπαγίτου. τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Ιερομαρτύρων Ρουστικού και Ελευθερίου των μαθητών του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και των Αγίων Ιερομαρτύρων Πέτρου και Παύλου και του Αγίου Άδαυκτου. Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και των μαθητών αυτού και διακόνων Φαύστου, Γαϊου, Ευσεβίου και Χαιρήμονος.Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Θεαγένους, Θεοκτίστου και Θεοτέκνου καθώς και τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Χοζεβίτου, επισκόπου Καισαρείας της εν Παλαιστίνη και Δαμάρεως. 

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

(*) Στην τακτική της Συνέλευση συνέρχεται από σήμερα  έως και την Παρασκευή, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις εργασίες συμμετάσχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. 

(*) Το ΣΤ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 6 και 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

(*) Αγιασμός επί τη ενάρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεώς μας θα τελεσθεί το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Επίσης θα λάβουν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι της Σχολής της περσινής διδακτικής χρονιάς.

 (*) Το δικαστικό σώμα Λαμίας τίμησε τον προστάτη του, Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη με πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, πολιούχου Λαμίας.

 (*) Την επέτειο της ελεύσεως τεμαχίου του χαριτοβρύτου Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Βασιλίσσης Ελένης πανηγ’ύρισε την Κυριακή η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας με την πάνδημη συμμετοχή του κλήρου,των τοπικών εκπροσώπων του Δήμου Λοκρών και του λαού της περιοχής..

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος προκειμένου να μετάσχει στην τακτική Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνέρχεται από σήμερα έως και την Παρασκευή στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Ακολούθησαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και αντιφώνησε ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. 

Ακολούθησε η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2016-2017 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους και ακολούθησε συζήτηση. Mετά το διάλειμμα συμπληρώθηκε ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Αύριο Τετάρτη, ώρα 9:00, θα γίνει η ανάγνωση και Επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός θα παρουσιάσει την Εισήγηση με θέμα: «Μύθοι και πραγματικότης επί του θέματος των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας». Προ και μετά του διαλείμματος θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Η πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Αξιολόγησις, Προβλήματα, Προοπτικές». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ᾿ αυτής.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα γίνει κατ’ αρχάς η ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και τέλος θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και εν συνεχεία θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

(*) Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει οτι πραγματοποιείται στις 6 και 7 Οκτωβρίου το ΣΤ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021). Το Συνέδριο φέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821». Ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η επίσημη έναρξη και η πρώτη Συνεδρία θα λάβουν χώραν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου από τις 5.00 έως τις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1. Την έναρξη θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο 2ος .

Η δεύτερη και η τρίτη Συνεδρία θα λάβουν χώρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι και 4.00 με 7.30 το απόγευμα αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

Οι εισηγήσεις των προηγουμένων πέντε (5) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. 

Μετά την λήξη του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολουθήσεως αυτού από την Γραμματεία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος σε όσους το επιθυμούν.

(*) Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως  «Γερμανός ο Μελωδός» θα τελεσθεί από τον Ποιμενάρχη μας το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ακριβώς μετά τον εσπερινό. Μετά τη λήξη του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τα πτυχία των αποφοίτων της Σχολής του περσινού διδακτικού έτους.  Να σας θυμ’ίσουμε ότι οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν την δυνατότητα αποκτήσεως πτυ­χίου και διπλώματος αναγνωρισμένου από το κράτος, με το οποίο μπο­ρούν να διδάξουν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.Τα γραφεία της βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Χατζοπούλου στην πλατεία Πάρκου, πάνω από το βιβλιοπωλείο  ΕΝΘΕΟΝ, στον 3ο όροφο.Το τηλέφωνο επικοινωνίας  είναι 22310 50168. Στα 5 παραρτήματα της Σχολής σε Λαμία, Στυλίδα, Καμένα Βούρλα,Τιθορέα και Μαλεσίνα φοιτούν συνολικά τη φετινή χρονιά  140  μαθητές και μαθήτριες.Τα 120 παιδιά στο τμήμα της σχολής στη Λαμία και τα 20 στα τμήματα της περιφέρειας.   

 (*) Το δικαστικό σώμα Λαμίας τίμησε τον προστάτη του, Αγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, επίσκοπο και πολιούχο Αθηνών. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, πολιούχο Λαμίας. Την αρτοκλασία προσέφερε ο δικηγορικός σύλλογος της πόλεως. Ακολούθως εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από το μέλος του συλλόγου κυρία Βικτώρια Χατζημπύρρου. Εν συνεχεία εδόθη δεξίωση στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο εκπροσώπησε στον εορτασμό ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

(*) Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και του τεράστιου συγγραφικού του έργου απλώνεται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους. Αρκετές φορές κατά την επίγεια ζωή του ο πατήρ Μωυσής επισκέφθηκε την ιερά Μητροπολή μας λόγω της στενής φιλικής σχέσης του με τον Ποιμενάρχη μας και είχαμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε πνευματικά από τον αφυπνιστικό πατερικό λόγο του.

Τρία έτη μετά την προς Κύριον εκδημία του, που συνέβει την 1η Ιουνίου του 2014, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αποφάσισε να εκδώσει Αφιερωματικό Τόμο προς τιμήν του με τον τίτλο «Μωυσέως Ωδή». Στον Τόμο συμμετέχουν 90 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες. Η παρουσίαση τοῦ Αφιερωματικού Τόμου θα γίνει την Τετάρτη 4  Οκτωβρίου στο Θέατρο Παλλάς στο κέντρο των Αθηνών.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Την επέτειο της ελεύσεως τεμαχίου του χαριτοβρύτου Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Βασιλίσσης Ελένης πανηγύρισε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου  η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μαλεσίνα. Σύμφωνα με το προγραμμα εορτασμού το Σάββατο τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και αρτοκλασία με την πάνδημη συμμετοχή του κλήρου,των τοπικών εκπροσώπων του Δήμου Λοκρών και του λαού της περιοχής. Εν συνεχεία έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών. Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός και Ιερά Παράκληση στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Η κωμόπολη της Μαλεσίνας απέκτησε το τεμάχιο του ιερού λειψάνου το 2004 με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και το διαφυλλάτει ως πολύτιμο θησαυρό στον κεντρικό ενοριακό Ναό προς αγιασμό των πιστών. Ο εορτασμός τελείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

(*) Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι Ιερές Αγρυπνίες για την φετινή εκκλησιαστική χρονιά στις ενορίες της πόλεως Λαμίας και θα συνεχισθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Θα ενημερώνεσθε για αυτές από τις ανακοινώσεις στις ενορίες της πόλεως και από τον τοπικό μας ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτή την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στις 9:00 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, πολιούχου Λαμίας.

(*) Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων των  παραδοσιακών τμημάτων χορού των ενηλίκων της ενορίας Αγίου Βασιλείου Σταθμού Λιανοκλαδίου θα τελεσθεί αύριο στις 6:30 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Τον αγιασμό θα τελέσει ο εφημέριος πατήρ Νικόλαος Καρανάσιος και θα μετάσχουν τα μέλη των τμημάτων και ο καθηγητής χορού κ Κωνσταντίνος Καλαθάς. Ο αγιασμός για τα παιδικά τμήματα χορού θα γίνει τις επόμενες ημέρες.Να σας θυμίσουμε ότι τα Μαθήματα χορού για τους ενήλικες γίνονται  δωρεάν κάθε Τετάρτη 6:00 με 8:00 το απόγευμα.Για τα παιδιά   κάθε Κυριακή 5:00 το απόγευμα μετά τη λήξη του κατηχητικού μαθήματος.

 (*) Ενορίες της Μητροπόλεως διοργανώνουν εκδρομές σε διάφορους πνευματικούς προορισμούς της πατρίδος. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν την ιερά μονή Παναγίας Σουμελά όπου θα τελέσουν Ιερά Παράκληση και την πόλη της Εδεσσας.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

(*)  Η ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Συγκεκριμένα στις ιερές μονές Παναγίας Ξενιάς Αλμυρού όπου θα προσκυνήσουν τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και Ταξιαρχών Πηλίου.Η τιμή είναι 15 ευρώ και για τη συμμετοχή σας καλέστε στο τηλέφωνο 22310 24 2 94.

(*) Η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σαγματά και στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα Βοιωτίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ και για δηλώσεις καλέστε στα τηλέφωνα 2231038708 και 6978190392.

(*) Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε Ιεράς Μονες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριαφερσάλων. Συγκεκριμένα οι προσκηνυτές θα επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Κορώνης, Πέτρας Καταφυγίου και Παναγίας Πελεκητής. Επίσης θα επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Καρδίτσας και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πλαστήρα. Η Τιμή του εισητηρίου είναι 20 ευρώ και για δηλώσεις συμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 22310 23151 και  6975861698.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδος διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα «+υπάρχω: Ημέρες Ζωοφιλίας 2017» που θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 30 Οκτωβρίου στην πόλη μας.

Οι «Ημέρες Ζωοφιλίας 2017» ξεκινούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 18:00 με εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων στο ξενοδοχείο Σαμαράς με την μουσική επιμέλεια του Κώστα Νέλλα και των μαθητών του και στις 20:30 με τα εγκαίνια της ομαδικής «Εικαστικής εγκατάστασης» στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» και το «Μουσικό Αναλόγιο» του Άκη Δαβανέλλου και του Γιώργου Γκλάβα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αθανάσιος Ανδρούτσος, Νίκη Βλάχου, Βούλα Δασκαλοπούλου, Κώστας Κουτλής, Ντίνος Μιχελής, Γιάννης Οικονόμου, Μιχάλης Παναγιωτλαράς, Κερασιά Τουλάτου, Μπάμπης Τσέλος και Μιχάλης Χατζάκης ενώ φιλοξενούνται και συνθέσεις του Βασίλη Σίμου από τη δεκαετία του ’70. Θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 30 Οκτωβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι 18:00 έως 21:00, καθημερινά εκτός Κυριακής, ενώ τα πρωινά θα είναι ανοικτά κατόπιν ραντεβού.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 με την τελετή απονομής βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας που διοργάνωσε και επιμελήθηκε η εικαστικός Νίκη Βλάχου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος». Οι μελοποιήσεις των διακριθέντων ποιημάτων έγιναν από τον μουσικό Κώστα Νέλλα, ενώ αποσπάσματα θα απαγγείλουν η Βασιλική Μπούρα και ο Απόστολος Ρούσκας.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 11:00π.μ. - 12:00 θα γίνει ξενάγηση στο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» από την Έφορο της Πινακοθήκης, Ιστορικό Τέχνης Έφη Παπαευθυμίου.

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 19:00 - 21:00 τις «Εύπλαστες δημιουργίες» από τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και από 20:00 έως 20:30 τη θεατρική διασκευή του μύθου «Ο λαγός και η χελώνα» από τον Μιχάλη Χατζάκη.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα γίνει από 12:00 έως 13:30 επίδειξη Frisbee & dog tricks από την προπονήτρια agility Χρυσούλα Χασάπη στο χώρο των εγκαταστάσεων τένις, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγίας Παρασκευής και Θάνου Λειβαδίτη, ενώ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου από 18:00 έως 20:00 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς το εικαστικό δρώμενο της Νίκης Βλάχου και του Θανάση Ανδρούτσου «Ζωογονία» με τη συμμετοχή του Οικοτροφείου Λαμίας «Γλαύκος».

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου από 18:00 έως 20:00, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων θα παρουσιάσουν στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς «Ζωοφιλικά παιχνίδια και δράσεις» και, τέλος, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το διαδραστικό ζωοφιλικό θεατρικό δρώμενο «Όνειρο στην αρχαία αγορά» σε σενάριο – σκηνοθεσία της Ηλιάνας Ζιώγα και του Κώστα Τσιμπούκα και μουσική του Δημήτρη Μεγαλιού, που θα παρουσιαστεί από 11:30 έως 13:00 στην αίθουσα της αρχαίας Αγοράς.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...