165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1325

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 10 Οκτώβριος, 2017

Τρίτη 10 Οκτωβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας και των συν αυτοίς αναιρεθέντων 200 μαρτύρων.Σήμερα εορτάζουμε και Τη μνήμη των Οσίων και ομολογητών Βασσιανού και Θεοφίλου.Των Αγίων 26 οσιομαρτύρων ζωγραφιτών του Αγίου Ορους και του Οσίου Αμβροσίου του Ρώσου.

 Μετα το καθιερωμένο αγιολόγιο περνάμε στους τίτλους των κυριωτέρων ειδήσεων

(*)Το 42 Ιερατικό Συνέδριο -  Επιστημονική Ἡμερίδα μέ γενικό τίτλο:« Ἐθνομάρτυρας Ἀθανάσιος Διάκος» θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη στό Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευ­μα­τικοῦ Διοι­κητικοῦ Κέντρου της,  τό Σάββατο 21 Ὀκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

(*) Τραγωδία για την οικογένεια του ιερέως Σπυρίδωνος Παπαδοπούλου, Εφημερίου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Σπαρτιάς. Εχασαν τη ζωή τους χθες το μεσημέρι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας θα εγκαινιάσει τον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων της Στυλίδος στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Λαμίας.

(*) Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων του νέου διδακτικού έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» τελεσθηκε το Σάββατο στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό και δόθηκαν τα πτυχία και διπλώματα σε εννέα αποφοίτους.

 (*) Εορτή του Αγίου Φιλίππου του διακόνου αύριο και κοντά στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου. 

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Μέ σκοπό νά διαφωτισθοῦν ἐπιστημονικῶς πολλά σημεῖα, πού ἔχουν σχέση μέ τή ζωή, τή δράση καί τήν ἱστορία ἑνός ἐκ τῶν πρωτα­γωνι­στῶν ἡρώων-ὁπλαρχηγῶν τοῦ πρώτου ἔτους τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, τοῦ Ἀθανασίου Διάκου, ἡ Ἱερά Μητρόπολίς μας διοργανώνει το 42ο Ιερατικό Συνέδριο -  ἐπιστημονική Ἡμερίδα στήν πόλη τῆς Λαμίας, μέ γενικό τίτλο:

« Ἐθνομάρτυρας Ἀθανάσιος Διάκος».

Ἡ Ἡμερίδα θά πραγματοποιηθεῖ στό Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευ­μα­τικοῦ Διοι­κητικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (ὁδός Ἀγρά­φων & Με­γά­­­λου Ἀλεξάνδρου), τό Σάββατο 21 Ὀκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.    

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προ της ημερίδος στις 7 :30 το πρωί  θα τελεσθεί ιερατικό συλλειτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού θα παραθέσει πρωινό στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο προς όλους τους συνέδρους. Αμέσως μετά στις 10 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου θα ξεκινήσουν οι Εργασίες του Συνεδρίου με τον Χαιρετισμό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου.   Ακολούθως θα μιλήσουν ο  Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ὁμότιμος Καθηγητής Πανε­πι­στη­μίου Ἀθηνῶν με θέμα  Ἐθνο­μά­ρτυρες καί Νεομάρτυρες.  Ο κ Δημήτριος Γόνης, Ὁμότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ἀθη­νῶν με θέμα Τό μαρτύριο τοῦ Ἀθανασίου Διάκου καί τά μαρτύ­ρια τῶν Νεο­μαρτύ­ρων. Ο κ Λάζαρος Βλαδίμηρος, Διδάκτωρ Ἰατρικῆς Σχολῆς  του εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το θέμα Ὁ τρόπος θανα­τώ­σεως τοῦ ἥρωα Ἀθανασίου Διάκου.Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν με τις ακόλουθες ομιλίες. Η κ Βασιλική Λαμπροπούλου, Δρ. Νεοελληνικῆς Φιλολογίας θα αναπτύξει το θέμα, Ὁ Ἀθα­νά­σιος Διάκος στό πεζογραφικό ἔργο τοῦ Σπύρου Μελᾶ καί τοῦ Τάκη Λάππα.  Ο κ Νικόλαος Καλοσπύρος, Ἐπισκ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, με θέμα Ὁ Ἀθα­νά­σιος Διάκος ὡς ἀφθα­ρ­τισμένο βίωμα στήν ποιητική δημιουργία τοῦ Ἀρι­στοτέλη Βαλαωρίτη. Ο κ Παναγιώτης Καμηλάκης, Λαογράφος,με θέμα Ὁ Ἀθανάσιος Διάκος στή δημοτική ποίηση.  Θα ακολουθήσουν συζήτηση  ἐπί τῶν Εἰσηγήσεων και θα ακολουθήσει διάλειμμα. Στο δεύτερο μέρος των εργασιών του συνεδρίου ο κ Νικόλαος Κουρκουμέλης, Ὑποστράτηγος ἐ.ἀ., θα αναπτύξει το θέμα Τακτικοί ἑλιγμοί καί ψυχο­λο­γι­κές ἐπιχειρήσεις στήν Ἑλληνική Ἐπανάσταση. Ἡ ἀπελευθέρωση τῆς Λιβαδειᾶς ἀπό τόν Θανάση Διάκο.  Ο κ Σοφοκλῆς Δημητρακόπουλος, Θεολόγος - Φιλόλογος, το θέμα Ἡ ἀπήχηση τῆς θυσίας τοῦ Ἀθανασίου Διάκου σέ ἐφημερίδες τῆς 40ετίας 1821-1861. Ο κ Σταῦρος Μαμαλοῦκος, Ἐπίκ. Καθηγητής Ἀρχιτεκτονικῆς Πα­νε­πι­στημίου Πατρῶν & ο κ Ἰωάννης Περράκης, Δρ. Θεολογίας, το θέμα  Ἡ Μονή τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου στήν Ἀρτοτίνα, Μονή τῆς μετανοίας τοῦ Ἀθανασίου Διάκου.Ο κ  Ἀπόστολος Ρούσκας, Θεολόγος, ΜΘ, Ὁ Ἀθανάσιος Διάκος στήν τέχνη τῶν νομῶν Φθιώτιδος, Φωκίδος καί Βοιωτίας. Τέλος ο κ Παναγιώτης Μαντζάνας, Θεολόγος θα αναπτύξει Τό πρόβλημα τῆς καταγωγῆς τοῦ Ἀθανασίου Διάκου. Θα ακολουθήσει Συζήτηση ἐπί τῶν Εἰσηγήσεων και θα γίνει λήξη της ημερίδος.

Η τοπική μας εκκλησία καλεί άπαντες τους ιερείς, τις μοναστικές αδελφότητες και τον φιλόχριστο λαό της Αγιοτόκου και Ηρωωτόκου Ρούμελης νά συμμετάσχουμε στήν πνευματική αὐτή ἐκδήλωση, κατά τήν ὁποία εἰδικοί ἐπιστήμονες θά ἀνα­πτύξουν ἐνδιαφέροντα θέματα γύρω ἀπό τήν σπουδαία προσω­πι­κό­τητα καί συμβολή στήν Ἐθνική Παλιγγενεσία τοῦ ἡρωικοῦ Ἀθανασίου Διάκου.

(*) Περνάμε σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση. Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά θλίψεως ανακοινώνει στο χριστεπώνυμο πλήρωμά της  την οικογενειακή τραγωδία του ιερέως π. Σπυρίδωνος Παπαδοπούλου, Εφημερίου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Σπαρτιάς, ο οποίος, μαζί με την πρεσβυτέρα του Παρασκευή και τον υιό τους Γεώργιο Παπαδόπουλο Εκπαιδευτικό,  έχασαν με τραγικό τρόπο  την ζωή τους χθες το μεσημέρι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Καραβόμυλου.

          Ο μακαριστός Πρεσβύτερος πατήρ Συρίδων Παπαδόπουλος χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος τον Οκτώβριο του 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό.

          Από το 1976 έως το 2008 υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαθυκοίλου. Τον Απρίλιο του 2008 απεσπάσθη στην γενέτειρά του, Άνω Σπαρτιά όπου διακονούσε μέχρι του αιφνιδίου θανάτου του.     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εκφράζει την θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και δέεται στον Ύψιστο για την ανάπαυση των ψυχών τους.      Θα υπάρξει  εκ νέου πληροφόρηση για την ημέρα και την ώρα της εξοδίου ακολουθίας τους.  

(*) Την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα ιερουργήσει στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Ευθύς αμέσως προσκεκλημένος του Δημάρχου κ Αποστόλου Γκλέτσου ο Ποιμενάρχου μας θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς, μήκους 14,5 χιλιομέτρων καθώς και την κατασκευή τριών αντλιοστασίων με τα οποία τα λύματα της Στυλίδος θα μεταφέρονται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Λαμίας. Η τελετή θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11:00 το πρωί.Με το έργο επιλύεται ένα σημαντικό και μακροχρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής καθώς η πόλη της Στυλίδος αποκτά δίκτυο ακαθάρτων με νόμιμο αποδέκτη.

(*) Πλήθος ιεροψαλτών, αποφοίτων, μαθητών, γονέων και φιλόμουσων πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων του νέου διδακτικού έτους 2017-2018 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός».

 Στην ακολουθία του αγιασμού έψαλλε πολυμελής χορωδία υπό την διέυθυνση του Διευθυντού της Σχολής και Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ανδρέου Ιωακείμ, τη συμμετοχή των καθηγητών της Σχολής και των αποφοίτων- πτυχιούχων του περσινού διδακτικού έτους.

   Προ της απολύσεως της ακολουθίας ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ιωακείμ προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τους εκλεκτούς παρισταμένους και δι’ ολίγων αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ιεράς τέχνης του Δαμασκηνού, της ψαλτικής τέχνης.   «Η αξία αυτής της μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης, της πατροπαράδοτης μουσικής των Ελλήνων, παρατηρείται να καταχώννυται από το πρόγραμμα σπουδών στα δημόσια σχολεία αλλά και τόσων άλλων πολιτιστικών παρεκτροπών. Για το λόγο αυτό εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην Μητέρα Εκκλησία. Και ου διημάρτομεν.

  Εκείνη απετέλεσε τον ποθούμενον να μεταλαμπαδεύσει αυτή την Τέχνη, με πρωτοστάτες φιλόμουσους, φίλεργους και αφιλένδεικτους μητροπολίτες, οι οποίοι με αγάπη και διάκριση αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα προκειμένου οι νέοι μας να γεύωνται την ομορφάδα της ψαλτικής τέχνης τόνισε ο κ Ιωακείμ.

  Μέριμνα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός» πρόσθεσε, αποτελεί η οργάνωση και η εκτέλεση του ιεροψαλτικού, μορφωτικού, πολιτιστικού και εν μέρει κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας. Έχοντες πλήρη τη συνείδηση της ευθύνης, προβάλουμε την παράδοσή μας, αυτόν τον μεγάλο θησαυρό, που είναι οικουμενική κληρονομιά.

  Οι απόφοιτοι της Σχολής θα πρέπει να είναι σωστοί γνώστες των ήχων και του ορθώς ψάλλειν διότι οι εναλλαγές των ήχων, των μελών, των διαλόγων των ψαλτικών χορών, των αναγνωσμάτων και των αιτήσεων του ιερατείου συμβάλλουν στο να ικανοποιούνται οι λειτουργικές ανάγκες και να διατηρείται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των επι μέρους ακολουθιών.

  Εφιστούμε την προσοχή στους μαθητές της Σχολής να καλλιεργούν την ευλάβεια, την ταπείνωση και την πνευματικότητα. Η προσωπική πνευματική κατάσταση του ψάλλοντος αποτυπώνεται και αποκαλύπτεται στον τρόπο της ψαλμωδίας του».

  Κλείνοντας την προσφώνησή του ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αμέριστη στήριξη και την πατρική  αγάπη με την οποία αγκαλιάζει πάντοτε την Σχολή και χαρακτηριστικά ανέφερε:

  «Ο τελευταίος λόγος απευθύνεται προς το πρόσωπό Σας. Διότι σεις είστε «ο πρώτος και ο έσχατος». Διότι τολμήσατε από την αρχή την ίδρυση της Σχολής. Δεν είναι πάντοτε αυτονόητο ή εύκολο για έναν πνευματικό ηγέτη να τολμά, να υπερβαίνει τα εμπόδια και τις ψυχώσεις των περιστάσεων.

  Σας ευχαριστούμε διότι μας κάνετε κοινωνούς των οραμάτων και των ελπίδων σας, διότι μας εμπιστεύεστε, διότι μας διδάσκετε να δοξάζουμε «εν ενί στόματι και μιά καρδία» την τρισήλιο Θεότητα».

  Μόλις ακούσαμε τον χαιρετισμό του  κ Ιωακείμ ο οποίος όπως ακούσαμε και στο ηχητικό προσέφερε στον Ποιμενάρχη μας ένα επιγονάτιο, στο οποίο απεικονίζεται  ο  όσιος Παΐσιος ο  Αγιορείτης με την εξής αφιέρωση:  Τω Σεβασμιωτάτω Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρίω κυρίω Νικολάω Α΄ γνησίω Έλληνι και Ορθοδόξω Ιεράρχη, εις ένδειξιν σεβασμού,  Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

  Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ιωακείμ και όλους τους συντελεστές της Σχολής για το όμορφο δώρο και αναφέρθηκε στο έργο της Σχολής.

 «Έχουμε ένα θάρρος και μια ελπίδα στη Σχολή αυτή, ότι η Μητρόπολις Φθιώτιδος δεν θα μείνει από Ιεροψάλτες. Με τη Σχολή μας επανδρώνουμε τα αναλόγια των Ενοριών μας. Ξέρετε τι είναι αδελφοί μου να βλέπουμε νέα παιδιά να ανεβαίνουν στο αναλόγιο και να ψάλλουν; Είναι εγγύηση ότι η Εκκλησία έχει μέλλον και η κοινωνία μας στηρίζεται στα νέα παιδιά, γι’ αυτό κι εμείς αψηφούμε όλες τις οικονομικές δυσκολίες προκειμένου να λειτουργεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, η οποία φέτος μαζί με τα παραρτήματα σε Στυλίδα, Τιθορέα, Καμένα Βούρλα και Μαλεσίνα  αριθμεί 160 και πλέον μαθητές.

  Αυτές είναι οι δημιουργικές χαρές της Εκκλησίας μας. Κόπος καταβάλλεται, προσοχή και επιμέλεια χρειάζεται. Σας συγχαίρω και προσεύχομαι για σας.

  Δεν σας κρύβω ότι κάθε φορά που λειτουργώ και στο αναλόγιο βρίσκονται νέα παιδιά ευφραίνεται η ψυχή μου, «Ευφράνθει μου το πνεύμα συγχαίρει η καρδία» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

 Κλείνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής η Βυζαντινή Μουσική είναι ουράνια και θεραπεύει τις ψυχές. Εύχομαι όλοι σας να έχετε το χάρισμα να δοξάζεται τον Θεό, να ωφελείται τους ανθρώπους και κυρίως να αγιάζεται την ίδια την ψυχή σας  και την ζωή σας».

  Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας απένειμε τα πτυχία στους αποφοίτους της Σχολής του περσινού διδακτικού έτους καθώς και τις διακρίσεις των συμμετεχόντων μαθητών της Σχολής στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, ο οποίος διεξήχθη στο Βόλο τον περασμένο Ιούλιο.

  Μόλις ακούσαμε τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας από τον αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Συγκεκριμένα το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος απένειμε Πτυχία και Διπλώματα στους: Στυλιανό  Μανταλόβα (Δίπλωμα) , Μιλτιάδη Θεόφιλο (Πτυχίο), Χρήστο Παναγιώτου (Πτυχίο),  Μάρκο Πετράκη (Πτυχίο),  Ηλία Στρατόπουλο (Πτυχίο), Αναστάσιο Ζαχαράκη (Πτυχίο),  Πρεσβ. Νικόλαο Κατσαρέλη (Πτυχίο),  Ελένη Ντόντου (Πτυχίο), και  Βασιλική Φράγκου (Πτυχίο) και τις διακρίσεις από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στους: Μελισσουργού Μαγδαληνή από το τμήμα Καμ. Βούρλων (β' επίπεδο), η οποία κέρδισε το α' βραβείο,  Ντόντου Ελένη (γ' επιπεδο), η οποία κέρδισε το β' βραβείο και  Κωστορίζο Ιωάννη (δ' επίπεδο), ο οποίος κέρδισε το β' βραβείο.   Τέλος εκ μέρους της Σχολής εδόθη κέρασμα σε όλους. 

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*) Τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου ενός από τους επτά Διακόνους θα εορτάσει η εκκλησία μας αύριο Τετάρτη11 του μηνός. Κοντά στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Την αρτοκλασία προσφέρει η Λέσχη σιδηροδρομικών υπαλλήλων Λαμίας. Αύριο το πρωί θα τελεσθούν ο Ορθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.Τα έσοδα του Ιερού παρεκλησίου προσφέρονται για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 

(*) Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε Ιεράς Μονες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριαφερσάλων. Συγκεκριμένα οι προσκηνυτές θα επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Κορώνης, Πέτρας Καταφυγίου και Παναγίας Πελεκητής. Επίσης θα επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Καρδίτσας και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πλαστήρα. Η Τιμή του εισητηρίου είναι 20 ευρώ και για δηλώσεις συμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 22310 23151 και  6975861698.

(*) Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας διοργανώνει και αυτή μονοήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο με σκοπό την προσκύνηση στην Ιερά Μονή Μπούρας Αρκαδίας. Η εκδρομή θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και η αναχώρηση θα γίνει στις 6:00 το πρωί. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ και για κρατήσεις θέσεων καλέστε στον αριθμό 22310 33 7 98.

(*) Η ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αταλάντης διοργανώνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και συγκεκριμένα στις ιερές μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου και Παναγίας Ξενιάδος Αλμυρού. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στο τηλέφωνο 6 93 69 82 5 19.

(*) Απογευματινή εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στην ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το μοναστήρι λόγω της εορτής της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας 29 του μηνός και θα συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεσθεί στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στα τηλέφωνα 22310 50 200 και 69 74 77 79 85.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Λουτροπόλεις της Τσεχίας επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης με τον Πρόεδρο του Εθνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης κ Αλέξανδρο Διαμαντάρα και τη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού και Πρόεδρο του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (Δ.ΙΑΜ), κ Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, προσκεκλημένοι της Ένωσης Λουτροπόλεων Τσεχίας (Association of the Spa’s of the Czech Republic) και της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. 

Με επισκέψεις σε πέντε λουτροπόλεις, που αποτελούν το ιστορικό τρίγωνο λουτροπόλεων της χώρας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις καλές πρακτικές που ακολούθησε η Τσεχία, πρωτοπόρος δύναμη στο τομέα του ιαματικού τουρισμού, αλλά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τεχνικές θεραπειών με τη χρήση ιαματικών νερών.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαμιέων σημειώνει: «Με in situ παρατηρήσεις και εμπειρίες αλλά χωρίς να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες  της χώρας μας, ως Δήμος Λαμιέων και ως ΔΙΑΜ, Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζουμε την προσπάθεια προς την κατεύθυνση της βιώσιμης αξιοποίησης του ιαματικού μας πλούτου.

Το ενδιαφέρον τους για τις πηγές του Δήμου μας είναι δεδομένο και πιστεύουμε ότι με τη δική τους τεχνογνωσία και τη δική μας συμβολή σε διαδικαστικά – και όχι μόνο - ζητήματα, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα ρεαλιστικά βιώσιμο επενδυτικό πλάνο αξιοποίησης των ιαματικών μας πόρων.»

     (*) Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας διοργανώνει παρουσίαση του νέου τμήματος Μουσικοθεραπείας, αύριο στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Συναυλιών «Αλέξανδρος Αινιάν» του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (Αχιλλέως και Δυοβουνιώτη).Την παρουσίαση θα κάνει η ειδική Μουσικοθεραπεύτρια κ Μαριλένα Σάλτα.

 Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...