165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1335

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 26 Οκτώβριος, 2017

  Πέμπτη  26 Οκτωβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και θαυματουργού. την ανάμνηση της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό έγινε το έτος 1149 από τον βασιλιά Μανουήλ Κομνηνό. Και η εικόνα μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορα της Κων/πολης, επί ήγουμενίας Ιωσήφ. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Γλύκωνος και Λεπτίνας.Τη μνήμη των Οσίων Ιωάσαφ του μάρτυρος ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1536.Των Αγίων Λεοντίου και Λεοντίου του εν Αθω καθώς και την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις το έτος 1971.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκινήσεως τελέσθηκε σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του υπευθύνου του τοπικού μας ραδιοφώνου πατρός Δημητρίου Ατματζίδη.

(*) Οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη Λαμία για την επέτειο ενάρξεως του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940 και την εορτή της Αγίας Σκέπης.

(*) Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών του νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας. Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας θα βραβευση τους μαθητές των πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν κατά την περσινή χρονιά στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

(*) Λαμπρός εορτασμός επί τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα τελεσθεί την Κυριακή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων και στο Ρεγγίνι Λοκρίδος.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκινήσεως τελέσθηκε σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.  Νικολάου επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Λαμίας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του υπευθύνου του τοπικού μας ραδιοφώνου πατρός Δημητρίου Ατματζίδη, άμισθου, έγγαμου κληρικού, πατέρα ενός τέκνου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλλαν δύο βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κυρίου Βασιλείου Χείρα και του Πρωτοψάλτου του Ναού του Πολιούχου μας Αγίου Λουκά, κυρίου Αναργύρου Βλάχου. Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ Ευθύμιος Καραισκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η τέως βουλευτής κ Ελένη Μακρή, μαθητές του δημοτικού σχολείου της ενορίας συνοδευόμενοι από καθηγητές και πλήθος πιστών που από πολύ νωρίς κατέκλυσαν τον ιερό Ναό προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Αγίου Δημητρίου και την ευχή του Ποιμενάρχου μας. 

Ο π. Δημήτριος μίλησε στον χειροτονιτήριο λόγο του με πολύ ωραία, απλά, αγιοπατερικά και συγκινητικά λόγια για το ύψος του Μυστηρίου της Ιερωσύνης και την  ελαχιστότητα του ανθρώπου μπροστά σ΄ αυτό, ευχαρίστησε τους σαρκικούς και πνευματικούς συγγενείς του και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που του παρέχει. Ζήτησε δε τις προσευχές όλων για να φανεί αντάξιος της σημερινής τιμής και ευθύνης.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προκει­μένου να διακονήσει ευσεβώς και θεαρέστως το Θεό και το λαό του Θεού. Τόνισε επίσης ότι είναι πραγματικό θαύμα το γεγονός πώς μέσα στη σύγχρονη υλόφρονα εποχή υπάρχουν νέοι άνθρωποι που προσέρχονται στην ιερωσύνη άμισθοι και φέρουν μέσα στον κόσμο τον ονειδισμό του Κυρίου. Συνεχάρη τον πατέρα Δημήτριο για τον ζήλο που επιδεικνύει καθημερινά στην επιτέλεση των καθηκόντων που του έχει αναθέσει και τον συμβούλεψε να μην χάσει ποτέ τον ζήλο, την εργατικότητα και την διάθεση για ακούραστη προσφορά προς την Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα, ότι κατά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στον ομώνυμο ιερό Ναό της Λαμίας θα τελέσει άλλη μια χειροτονία κληρικού.   Ακολούθησε σε κλίμα σγκίνησης η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Δημητρίου απάντων των παρευρισκομένων αναφωνώντων το Άξιος!

Θα έχουμε την ευκαιρία αγαπητοί ακροατές στο τέλος του δελτίου μας να ακούσουμε την προσφώνηση του πατρός Δημητρίου αλλά και την αντιφώνηση του Ποιμενάρχου μας.

Στο τέλος του εορτασμού ο Ποιμενάρχης μας μίλησε και πάλι στο εκκλησίασμα. Ευχήθηκε στους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά και ο Θεός να μας αξιώνει να ζούμε τέτοιες ευτυχισμένες στιγμές.Επίσης απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς το τηλεοπτικό κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος για την ζωντανή μετ’άδοση της Θείας Λειτουργίας.

Σήμερα πανηγύριζαν επίσης οι ιεροί Ναοί του Αγίου Δημητρίου στην Κάτω Τιθορέα,στη Νέα Ευρυτανία, στην Αμφίκλεια, στην Ελάτεια,στο Αμούρι, στη Σπερχειάδα, στα χωριά Ανάβρα Αλμυρού, Ανθοχώρι, Ανυδρο, Αργυροχώρι, Βασιλικά Υπάτης αλλά και στα χωριά Ηράκλεια, Καρυά Δομοκού,Μεσαία Κάψη, Μαυρίλο και Σφάκα. Στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Νέας Ευρυτανίας  στο τέλος του εορτασμού το εκκλησιαστικό συμβούλιο βράβευσε τους μαθητές που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και προσέφερε κέρασμα σε όλους.

(*) Το Σάββατο το έθνος μας  εορτάζει την Αγία Σκέπη και την Ιερή επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου. Η πόλη μας θα γιορτάσει και φέτος μεγαλοπρεπώς την διπλή αυτή εορτή. Αύριο το πρωί στην πλατεία Πάρκου στον Ευζωνα πολεμιστή Θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως,μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας, φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας , των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών με επικεφαλείς Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Το Σάββατο τό πρωί στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Τη Θεία Λειτουργία καλύπτει το τηλεοπτικό κανάλι STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Στις 10:30 το πρωί θα τελεσθεί Δοξολογία χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας. Μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κύριο Σεραφείμ Κυρίτση, Διευθυντή του  Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης. Στην συνέχεια ο Ιερός Κλήρος οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Ευζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους διαφόρων φορέων. Στο τέλος του εορτασμού, θα ακολουθήσει παρέλαση πολιτικών, στρατιωτικών και μαθητικών τμημάτων.

Λαμπρός θα είναι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και στον Δομοκό΄. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον ιερό Ναότης Αγίας Παρασκευής όπου μετά τη δοξολογία τον πανηγυρικό θα εκφωνήσειη δασκάλα του Δημοτικού σχολείου Δομοκού κυρία Στυλιανή Τσιάρα. Ακολούθως στο μνημείο των ηρώων θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει ακτάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση.

(*) Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών του νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ημέρα μνήμης των Αγίων Τερεντίου, Νεονίλης και των επτά τέκνων τους, προστατών των πολυτέκνων Οικογενειών. Ο εορτασμός με αρτοκλασία θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας όπου το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα τελεσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Στο τέλος του εορτασμού θα γίνει βράβευση των μαθητών των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά το σχολικό έτος 2016-17, βράβευση την οποία ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια τελεί ο Ποιμενάρχης μας. Ακολούθως θα προσφερθεί καφές στο ενοριακό πνευματικό κέντρο στην οδό Σκληβανιώτου.

 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης θα τελεσθεί αύριο στις ιερές μονές Αγίου Νικολάου Δίβρης και Παναγίας Αντινίτσης. Στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στη μία παρά τέταρτο το πρωί.Στο μοναστήρι της Αντινίτσης θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσεις στη 1:00 το πρωί.

 (*) Τη μνήμη της Αγίας  Αναστασίας της Ρωμαίας θα πανηγυρίσει την Κυριακή 29 του μηνός  η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων. Στην Αγία Αναστασία είναι αφιερωμένο ένα από τα δυο Ιερά Παρεκλήσια του μοναστηριού. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα. Την Κυριακή το πρωί θα τελεσθούν Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τις ιερές ακολουθίες θα τελέσει ο Αγιορείτης ιερομόναχος Λουκάς Γρηγοριάτης.

Στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή θα μεταβεί το Σάββατο, παραμονή της εορτής, η ενορία Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού και οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στα τηλέφωνα 22310 50 200 και 69 74 77 79 85.

(*) Εορτασμός προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα τελεσθεί και στο Ρεγγίνι όπου στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου θα τελεσθεί την Κυριακή Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα αρχίσει το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα.Να σημειώσουμε ότι στο Ναό φυλάσσεται μεγάλη εικόνα της Αγίας Αναστασίας και να σας θυμίζουμε ότι το 2014 είχαμε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσουμε στη Λαμία και στο Ρεγγίνι τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας από την ιερά μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Ορους και τελέσθηκαν τότε λαμπροί εορτασμοί προς τιμήν της.

(*) Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ τελείται Ιερά Παράκληση στον Αγιο και θαυματουργό μεγαλομάρτυρα κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα. Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

 (*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 (*) Εκδήλωση με καφέ και τσάι διοργανώνει η ενορία του Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα προσφερθούν εδέσματα και θα αποδώσουν έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια οι καθηγητές μουσικής κ Κωνσταντίνος Νέλλας και η κ Μαρία Βε.Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά παραδοσιακών στολών.

 (*)Την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής Γουλεμίου φιλοξενεί όπως συνηθίζει κάθε χρόνο η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου. Η υποδοχή έγινε το περασμένο Σάββατο και καθημερινά στο Ναό τελούνται ιερές ακολουθίες. Η εικόνα θα αναχωρήσει για το Γουλέμι την Κυριακή  29 Οκτωβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία.

 (*) Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Το όμορφο αυτό μοναστήρι ιδρύθηκε το 1873 και οι προσκυνητές αφού ξεναγηθούν στους χώρους του θα τελέσουν αρτοκλασία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 13 ευρώ και για κρατήσεις θέσεων καλέστε στον αριθμό 22310 33 7 98.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά μνή της Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα θα πραγματοποιήσει η ενορία του Αγίου αθανασίου λαμίας την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν από το Ναό στις 4:30 το πρωί και θα επισκεφθούν το όμορφοο αυτό προσκύνημα προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Φθιώτη Αγίου μας, Αγίου Νεκταρίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 50 ευρώ και όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος καλέστε στα τηλέφωνα 22310 27115 και 693 91 34 519.

(*) Μονοήμερη εκδρομή στην ιερά μονή Κορώνης στη Καρδίτσα διοργανώνει η ενορία Αγίων Θεοδώρων Παρορίου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Ἡ ἱστορία τῆς Ἱερᾶς Μονῆς ἀρχίζει ἀπὸ τὸν 12ο αἰώνα καὶ συγκεκριμένα ἀπὸ τὸ ἔτος  1123, ὅταν βρίσκεται μὲ θαυμαστὸ τρόπο ἡ θαυματουργὸς εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Κορώνης, αἰτία τῆς ἱδρύσεως τῆς Ἱερᾶς Μονῆς. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο κινητό τηλέφωνο 69 72 40 47 91.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου Υπάτης τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σε δυο προσκυνήματα της Στερεάς Ελλάδος. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν πρώτα την ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου και ακολούθως την γυναικεία ιερά μονή των Νηπίων στα Βίλια Αττικής.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 69 45 33 36 89, στην κυρία Δήμητρα Παρλαβάντζα- Καστάνη.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...