165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1336

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 30 Οκτώβριος, 2017
 
 
 
 

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Ζηνοβίας και Ζηνοβίου. τη μνήμη των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Αρτεμά επισκόπου Λύστρας, Ιούστου επισκόπου Ελευθερουπόλεως, Κλεόπα, Μάρκου επισκόπου Απολλωνιάδος, και Τερτίου επισκόπου Ικονίου.

Τη μνήμη  του Ιερομάρτυρος Μαρκιανού επισκόπου Συρακουσών.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αλεξάνδρου, Αμμών, Αστερίου, Ατήρ, Βησά, Διοσκούρου, Δομετίου, Επιμάχου, Ευτροπίας, Ευτροπίου, Ζήνωνος, ¨Ηρωνος, Θεοφίλου, Ιουλιανού, Ιγένη, Ισιδώρου, Κλαυδίου, Κόιντα, Κρονίωνος, Μακαρίου, Μάκαρος, Μανουήλ, Μητρά, Νεμεσίωνος, Νεονίλλης, Νέωνος, Πτολεμαίου και άλλων 22 μαρτύρων.

Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη  των εν Αγίοις πατέρων ημών Ιωσήφ Πατριάρχου ΚΠόλεως, Θεράποντος και Ιωάννου του Λαμπαδιστού, των θαυματουργών, των εν Κύπρω.

 Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) «Το  μήνυμα της  28ης  Οκτωβρίου  παραμένει  πάντοτε  διδακτικό,  διαχρονικό και επίκαιρο. Δε δικαιούμαστε να λησμονούμε αυτούς,  που με τη θυσία τους, μας έδειξαν ότι η ζωή έχει νόημα και αξία μόνο όταν τη ζούμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτηςμας  στο κήρυγμά του κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες Κυριακή στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλαμά Δομοκού. Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρεσβυτέρου π. Στυλιανού Καρβούνη.

(*) Στη δημιουργία παιδικής χορωδίας βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής προβαίνει η Ιερά Μητρόπολή μας και καλεί τα παδιά των κατηχητικών σχολείων να λάβουν μέρος στην ακρόαση που θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού κέντρου.

(*) Εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας. Θέμα των φετινών ομιλιών είναι «Κηρύγματα αλήθειας και ζωής στις Ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών».

 (*) Όπως είναι φυσικό θα αρχίσουμε τις αναλυτικές μας ειδήσεις με την εθνική μας επέτειο. Με λαμπρότητα και εθνικό παλμό εορτάσθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου η φωτοφόρος σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου επί του Έθνους μας και η επέτειος του ΌΧΙ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.  Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στην μεγάλη Εορτή της Παναγίας μας και την Εθνική επέτειο του 1940.  Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η σημερινή Εορτή της Αγίας Σκέπης αγαπητοί μου αδελφοί έχει δύο κεφάλαια, το ένα είναι εκκλησιαστικό και θεολογικό και το άλλο είναι Εθνικό.

 Εορτάζουμε το ΟΧΙ και τις πολλές ευεργεσίες της Παναγίας μας προς το Έθνος και την παρακαλούμε να σκεπάζει, να αγαπά και να προστατεύει πάντοτε την Πατρίδα μας.

 Ο τορπιλισμός της Έλλης στο λιμάνι της Τήνου ήταν προσβολή για την Παναγία μας και ο λαός είπε ότι λαβώθηκε η Παναγία. Ο λαός μας τότε είχε εσωτερικές ευαισθησίες και με την προσευχή και την πίστη του η Υπεραγία Θεοτόκος έσωσε το Έθνος μας.

 Δυστυχώς σήμερα εμείς ροχαλίζουμε τον ύπνο του αδιαφόρου, ενώ γύρω μας χαλάει ο κόσμος και οι απειλές κύκλωθεν υπάρχουν και έχουν στραμμένα τον φθόνο τους και την κακία τους προς την Ελλάδα, δεν κάνουμε προσευχή και δεν καταφεύγουμε στον Θεό να μας βοηθήσει, αφηνόμαστε στις τύχες των ισχυρών, οι οποίοι σχεδιάζουν όπως αυτοί εξυπηρετούνται γεωπολιτικώς και δεν ξέρουμε σε τι μοίρα και κατάσταση θα βρεθούμε πάλι.

 Εμείς που είμαστε πιστοί και Έλληνες Πατριώτες εορτάζουμε  την 28η Οκτωβρίου ενώ  ορισμένοι απάτριδες ομιλούν για την κατάργηση της Εορτής, την κατάργηση των παρελάσεων και του σημαιοστολισμού.

 Το πρόβλημα είναι πως δεν ενεργοποιούμαστε και διερωτώμαι πως θα αντισταθούμε εάν υπάρξει μια απειλή;πρόσθεσε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

 Ο ηθικός και πνευματικός πόλεμος που γίνεται σήμερα είναι παρατεταμένος. Είναι χρέος μας να ομιλούμε για την πατρίδα και τα ιδανικά μας. Η Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας είναι η περηφάνια μας. Η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρχε και πάντοτε θα είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. Είναι ευκαιρία να προβληματιστούμε να μην περνούν αυτές οι Εορτές ως θέαμα αλλά ως εμπειρία και εμπειρία κυρίως με την σκέπη της Παναγίας. Θα σωθούμε μόνο εάν ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας» κατέληξε ο Ποιμενάρχης μας.

 Ακολούθως τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη Εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξέφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης κ. Σεραφείμ Κυρίτσης, ο οποίος στο τέλος της θαυμάσιας ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε αυθορμήτως από τους πιστούς.

Ο κ. Κυρίτσης χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αλήθεια «Πόσα κοινά σημεία έχουμε σαν συλλογική ψυχοσύνθεση οι σημερινοί Έλληνες με  εκείνους  του  Σαράντα;  Πόσα  ομόφωνα  «ΟΧΙ»  θα  ήμασταν  έτοιμοι  να  πούμε  στις  ποικιλόμορφες  απειλές  που  υψώνονται  γύρω  μας»;  εμείς,  που  τουλάχιστον  δίνουμε  την  εντύπωση  ότι  αποφεύγουμε  κάθε  σκέψη  για  σύγκρουση  και  αγώνα,    ακόμη  και  για  τα  νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα ;

   Εκεί,  στα  βουνά  της  Ηπείρου  και  της  Αλβανίας,  στα  βουνά της Βόρειας Ελλάδας,  συναντήθηκε για άλλη μια φορά ο Ελληνισμός με το ιστορικό του χρέος.

   Οι μαχητές του 40 χόρεψαν χορό στους ρυθμούς της ιστορίας. Άκουσαν από πολύ μακριά, από  το  βάθος  της  ιστορίας  των  Ελλήνων,  το  τραγούδι  των  πολεμιστών του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, αφουγκράστηκαν το Θεμιστοκλή και το Δημοσθένη, μαγεύτηκαν από τη φωνή του Ρήγα, ενθουσιάστηκαν από την πρόσκληση του Κολοκοτρώνη, προβληματίστηκαν από  τη σκέψη του Μακρυγιάννη….

  « Στο μέτωπο,   σ’ όλη τη γραμμή, από την γαλανή θάλασσα του Ιονίου   μέχρι ψηλά   τις    παγωμένες      Πρέσπες,      ο  ελληνικός  στρατός      άρχιζε  να  βλέπει  παντού το ίδιο όραμα:  Έβλεπε τις νύχτες μια γυναικεία μορφή να προβαδίζει ψηλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη,   με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι στους ώμους.

  Την αναγνώριζε,   την ήξερε από παλιά,   του την είχαν τραγουδήσει όταν ήταν μωρό κι ονειρευόταν στην κούνια.   Ήταν  η  μάνα,  η  μεγαλόψυχη  στον  πόνο  και  στην  δόξα,  η  λαβωμένη  της  Τήνου,  η  υπέρμαχος  στρατηγός»…

  Η λαβωμένη Παναγιά, δι’ ης εχθροί καταπίπτουσι!

Η  Παναγιά,  είναι  η  υπογραφή  του  Θεού  για  την  ελευθερία  της  Ελλάδος, είναι  η  μόνη  εγγύηση για την ελευθερία της Ελλάδος.

 Όλες  οι  μεγάλες  στιγμές  της  σύγχρονης  ιστορίας του Γένους μας  συνδέονται με την Παναγία, τη Μεγαλόχαρη, τη Νικοποιό την Υπέρμαχο Στρατηγό…

 Η  δόλια,  άνανδρη  και  βλάσφημη  επίθεση  στο  λιμάνι  του  γιορτοφορεμένου  νησιού  της  Τήνου  χτύπησε  κάθε  Ορθόδοξη  Ελληνική  ψυχή  στο ευαίσθητο σημείο της: πρόσβαλε τη Μάνα του, βλασφήμησε το Όνομά Της, ασέβησε στη μνήμη Της…

 Το  μήνυμα,  όμως,  της  28ης  Οκτωβρίου  παραμένει  πάντοτε  διδακτικό,  διαχρονικό και επίκαιρο και μας καλεί να το εγκολπωθούμε:

 Δε δικαιούμαστε να λησμονούμε αυτούς,  που με τη θυσία τους, μας έδειξαν ότι η ζωή έχει νόημα και αξία μόνο όταν τη ζούμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

 Οφείλουμε να συντηρούμε την ιστορική μας μνήμη, αντιστεκόμενοι στη φθορά του χρόνου  και στις "Σειρήνες" της μεταμοντέρνας νεοταξικής εποχής μας.

 Θάρρος  λοιπόν  χρειάζεται!  Ό,τι  θέλουμε  αληθινά,  με  όλη  μας  την  δύναμη,  γίνεται. Ό,τι αποφασίσουμε με την ψυχή μας γίνεται. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

 Όλοι μαζί! Θα αγωνισθούμε όλοι μαζί, θα ανθέξουμε όλοι μαζί, θα προελάσουμε όλοι μαζί, και  μίαν  ευλογημένη  ημέρα,  όταν  θα  διαλαλούν  την  ευτυχία  μας  οι  κώδωνες των σημαιοστολίστων εκκλησιών μας, τότε  θα ψάλλουμε όλοι μαζί  ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ  ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ...»

 Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον ομιλητή για τον ενθουσιώδη, διδακτικό και βροντώδη λόγο του και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά, ευλογημένα και πάντα με ελευθερία πάσης φύσεως δίδοντας το εξής μήνυμα:

 « Υπενθυμίζω την ημέρα αυτή, ότι  περιίπτανται  300 ήρωες Φθιώτες, άταφοι  νεκροί εις την Βόρειο Ήπειρο, προς τους οποίους όλοι εμείς έχουμε ένα χρέος ή να τους φέρουμε εδώ ενδόξως ή να ενεργήσουμε να αναπαυθούν εις τους τάφους όπως όλοι οι άλλοι».

   Ακολούθησε εν πομπή τρισάγιο από τον Ποιμενάρχη μας και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του αγνώστου Στρατιώτου στην Πλατεία Πάρκου και ευθύς αμέσως πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ι Μ. Η είδηση αναδημοσιευτηκε και στα περισσότερα ηλεκτρονικά πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων.

(*) Περνάμε στην κυριακάτικη θεία Λειτουργία. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλαμά Δομοκού ιερούργησε και μίλησε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρεσβυτέρου π. Στυλιανού Καρβούνη, ο οποίος έχασε την ζωή του στις 30 Οκτωβρίου 2016 μετά από τροχαίο ατύχημα.

            Το Ιερό αναλόγιο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία διηκόνησε ο Λαμπαδάριος του Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας κ. Παύλος Λιάσκος με την συμμετοχή και άλλων εντοπίων ιεροψαλτών.  

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το αναγνωσθέν Ιερό ευαγγέλιο και συγκεκριμένα ωμίλησε για την ανάσταση της κόρης του Ιάειρου.

 Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό θαύμα του Κυρίου  και ετόνισε ότι η ζωή της Εκκλησίας αλλά και όλων ημών των χριστιανών στηρίζεται στην Ανάσταση του Χριστού, την οποία κηρύττει και βιώνει ο ιερεύς σε όλη την ζωή και στην οποία γίνονται μέτοχοι όλοι όσοι λαμβάνουν το σώμα και το αίμα του Χριστού σε κάθε Θεία Λειτουργία.

 Επίσης ανέφερε, ότι  ο λόγος της Εκκλησίας είναι η αλήθεια, διότι ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Η αθανασία της ψυχής αρχίζει από την παρούσα ζωή μέσω της πνευματικής ζωής, την οποία προέτρεψε τους πιστούς να βιώνουν καθημερινά μέσω της συμμετοχής τους στη Θεία λατρεία, μέσω της μελέτης των ιερών κειμένων και ορθοδόξων πνευματικών βιβλίων αλλά και μέσω των πράξεων της αγάπης προς όλους τους ανθρώπους.

 Αναφερόμενος στον καλοκάγαθο και ταπεινό μακαριστό πατέρα Στυλιανό ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ιδιαιτέρως την πραότητα και την προθυμία που είχε ο π. Στυλιανός, ο οποίος παρά τα 81 χρόνια εξυπηρετούσε κι’ άλλα χωριά εκτός της Ενορίας του και ευχήθηκε ο Κύριος να τον αναπαύει μετά των Αγίων του, ενώ στην πρεσβυτέρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του ευχήθηκε η  ευλογία  του π. Στυλιανού να τους συνοδεύει πάντοτε στην ζωή τους και ο Κύριος να τους χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία στο πένθος τους.

            Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας εις ένδειξιν τιμής επί τη συμπληρώσει 20 χρόνων ιερωσύνης του π. Δημητρίου Χουλιάρα, Εφημερίου του χωριού Άγιος Γεώργιος Δομοκού τον προχείρησε οικονόμο, ευχόμενος να είναι  Άξιος και με δύναμη να συνεχίζει την διακονία του στην Ενορία του αλλά και στην Ενορία του Παλαμά όπου εξυπηρετεί.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρεκάθισαν στον καφέ που προσέφερε η οικογένεια εις μνήμην του π. Στυλιανού και προ της επιστροφής τους στην πόλη της Λαμίας επεσκέφθησαν και προσεκύνησαν στις Ιερές Μονές Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος.Φωτογραφίες από την αρχιερατική θεία Λειτουργία δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ι Μ.

(*)Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προσκαλεί κορίτσια και αγόρια από 6 έως 15 ετών να ενταχθούν στην παιδική χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μ. Φθιώτιδος.

Η πρόσκληση αφορά παιδιά τα οποία αγαπούν την Ελληνική Μουσική, φοιτούν στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως και χαίρονται να τραγουδούν και να ψάλλουν.

Σκοπός της χορωδίας είναι να γεμίσει τις καρδιές των παιδιών με τα ιερά γράμματα και τον πολιτισμό και να καλύπτει λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης τα παιδιά με τη συμμετοχή τους θα γνωρίσουν την Βυζαντινή Μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι και θα αναπτύξουν την ομαδικότητα και την προσφορά στο σύνολο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η ακρόαση θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ι. Μ. Φθιώτιδος (Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγράφων).

Υπεύθυνος διδασκαλίας έχει ορισθεί ο μουσικολογιώτατος Ιεροδιάκονος Ευστάθιος Κατόπης, πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 (*) Την μνήμη των Αγίων  και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ασία καθώς και τη μνήμη ενός από τους Φθιώτες Αγίους μας, του Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του γέροντος, του εν Ευβοία ασκήσαντος θα εορτάσει την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου η Εκκλησία μας.

Στην πόλη της λαμίας πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται πλησίον του Κάστρου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στους Αγίους.
Την Τετάρτη το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζουν ακόμα η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης καθώς και οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί στον Καραβόμυλο, στην Γλύφα, στις Θερμοπύλες, στο Νεοχώρι και Λεύκα Δομοκού.

  (*) Ας περάσουμε τώρα στη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του γέροντος, του εν Ευβοία ασκήσαντος. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν την Τετάρτη το εξωκλήσι του Οσίου Δαβίδ που βρίσκεται 1 χιλιόμετρο έξω από τις Λειβανάτες, παραπλεύρως της εθνικής οδού καθώς και ένα εκκλησάκι στη Μαλεσίνα. Στην πόλη της Λαμίας η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα θέσει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία θα τελεσθεί αύριο στον ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας λόγω του παλαιού ιερού προσκυνηταρίου που υπάρχει στο Ναό. Θα αρχίσεις στις 9:00  το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 (*) Εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε όλους τους Ιερούς  Ναούς της Λαμίας αλλά και σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ομιλητές αντλούν τα θεματά τους από το βιβλίο του πατρός Παρασκευά  Ζωγράφου «Κηρύγματα αλήθειας και ζωής στις Ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών. Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 (*) Εκδήλωση με καφέ και τσάι διοργανώνει η ενορία του Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα προσφερθούν εδέσματα και θα αποδώσουν έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια οι καθηγητές μουσικής κ Κωνσταντίνος Νέλλας και η κ Μαρία Βε.Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά παραδοσιακών στολών.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά μονή της Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα θα πραγματοποιήσει αύριο η ενορία του Αγίου αθανασίου λαμίας. Οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν από το Ναό στις 4:30 το πρωί και θα επισκεφθούν το όμορφοο αυτό προσκύνημα προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Φθιώτη Αγίου μας, Αγίου Νεκταρίου. Η τιμή συμμετοχής είναι 50 ευρώ και όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος καλέστε στα τηλέφωνα 22310 27115 και 693 91 34 519.

(*) Μονοήμερη εκδρομή στην ιερά μονή Κορώνης στη Καρδίτσα διοργανώνει η ενορία Αγίων Θεοδώρων Παρορίου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Ἡ ἱστορία τῆς Ἱερᾶς Μονῆς ἀρχίζει ἀπὸ τὸν 12ο αἰώνα καὶ συγκεκριμένα ἀπὸ τὸ ἔτος  1123, ὅταν βρίσκεται μὲ θαυμαστὸ τρόπο ἡ θαυματουργὸς εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς Κορώνης, αἰτία τῆς ἱδρύσεως τῆς Ἱερᾶς Μονῆς. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο κινητό τηλέφωνο 69 72 40 47 91.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου Υπάτης τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σε δυο προσκυνήματα της Στερεάς Ελλάδος. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν πρώτα την ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου και ακολούθως την γυναικεία ιερά μονή των Νηπίων στα Βίλια Αττικής.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 69 45 33 36 89, στην κυρία Δήμητρα Παρλαβάντζα- Καστάνη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Η πρώτη μας πολιτιστική είδηση αναφέρεται στα Μουστάκεια βραβεία.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αριστούχων μαθητών των τριών τάξεων του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, κατά τα σχολικό έτος 2016-2017, καταβλήθηκαν τα χρήματα των Μουστάκειων βραβείων, σύμφωνα  με την επιθυμία του διαθέτη του Κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Μουστάκα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης, ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «Μουστάκειο Κληροδότημα - Αυτοτελούς Διαχείρισης του Δήμου Λαμιέων / 3ου ΓΕΛ Λαμίας», παραδίδοντας τα βραβεία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιδόσεις τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

 (*) Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου μας προσκαλούν στην Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Έναρξη Τροφοδοσίας της πόλης της Λαμίας με φυσικό αέριο. 1η Φάση: Διαδικασίες για τη σύνδεση κτιρίων που βρίσκονται επί της όδευσης του ενεργού δικτύου» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου  και ώρα 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, στην πλατεία Ελευθερίας 3, στον 4ο όροφο. Στην Ημερίδα, θα γίνει ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη γρήγορη σύνδεση αλλά και για τις ευκολίες που μπορεί να παρέχει το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις καθώς και για το κέρδος που μπορεί να έχει ο δημότης στην καθημερινότητά του.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα γίνουν τα εγκαίνια ενεργοποίησης του υφιστάμενου δικτύου της πόλης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας την Τετάρτη στις 5:00 το απόγευμα.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Παράρτημα Φθιώτιδος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Γιαννά - Τζίμα «Διαδρομές» την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου (Λεωνίδου 9-11).

Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και απλές μικρές μαρτυρίες - αφηγήσεις προσώπων που νόσησαν από καρκίνο και ξεπέρασαν την νόσο.

Ομιλητές θα είναι:

  • ο κ. Γεώργιος Τζίμας Διευθυντής τμήματος Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων (Νοσοκομείο Υγεία),
  • η κ. Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος - Ακτινοθεραπευτής (Νοσοκομείο Υγεία),
  • ο κ. Αριστοτέλης Λιάκος, Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής (Νοσοκομείο Λαμίας),
  • ο κ. David Mauri, Παθολόγος- Ογκολόγος,
  • ο κ. Κων/νος Τσιγαρίδας, Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιμελητής Α΄ (Νοσοκομείο Metropolitan).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αντιπρόεδρος  του Παραρτήματος Φθιώτιδος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Παιδίατρος, κ. Ελένη Λαΐου.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 (*) Η ποιήτρια κ. Κωνσταντίνα Κολοκυθά-Σταματελοπούλου ( γνωστή με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο  Φλοίσβη Αλθέα ) και το Παράρτημα Φθιώτιδος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, μας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ»  σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Χριστίνα Μήτσιου, μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος και θα απαγγείλει στίχους η κ. Ρίτα Καραγεώργου.Θα προσφερθεί καφές και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...