165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1340

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 03 Νοέμβριος, 2017

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ακεψιμά, Ιωσήφ, και Αειθαλά.

Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του ιερομάρτυρος Γεωργίου Νεαπολίτου, του νέου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1797. Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Τη μνήμη των αγίων Αδριανού, Αδρωνά, Δασίου, Θεοδότης, Θεοδότου, Σεβήρου και ετέρων 37 πυρί τελειωθέντων.

Τη μνήμη του ομολογητού Αχεμενίδου του Πέρσου,των οσίων πατέρων ημών Ακεψιμά, Ηλιού, Θεοδώρου επισκόπου Αγκύρας, του ομολογητού.

Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των αγίων Ευθυμίου και Νεοφύτου, κτιτόρων της εν ¨Αθω σεβασμίας μονής Δοχειαρίου.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Στην κωμόπολη Αριδαίας του νομού Πέλλας μεταβαίνει σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος προκειμένου να μετάσχει στον λαμπρό εορτασμό προς τιμήν των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου  και στην επέτειο της  απελευθερώσεως της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό.

(*) Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών του νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας. Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας θα βραβεύσει τους μαθητές των πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν κατά την περσινή χρονιά στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

(*) Τήν Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ἀρχίζουν οἱ ἑσπερινές ὁμιλίες τοῦ Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.Της ομιλίας θα προηγείται η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Ο έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανακούφιση των ενδεών και πασχόντων συνανθρώπων μας θα αρχίσει φέτος την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

(*) Χορωδία παιδικής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσει η Ιερά Μητρόπολή μας και καλεί τα παδιά των κατηχητικών σχολείων να λάβουν μέρος στην ακρόαση που θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού κέντρου.

(*) Η μηνιαία σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως για το μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου σε όλες αρχιερατικές περιφέρειες.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στον λαμπρό εορτασμό προς τιμήν των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου  και στην επέτειο της  απελευθερώσεως της Αριδαίας του νομού Πέλλας από τον Τουρκικό ζυγό θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρίου Ιωήλ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου και θα τελεσθεί στον ιερό Ναό των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου, μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ Νικολάου,Μεγάρων και Σαλαμίνος κ Κωνσταντίνου και του οικείου Ιεράρχου κ Ιωήλ. Το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση.

(*) Τους μαθητές των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κατά το σχολικό έτος 2016-17, θα βραβευσει όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου λαμίας. Της τελετής θα προηγηθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Επίσης την ημέρα αυτή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών του νομού Φθιώτιδος θα προσφέρει αρτοκλασία στο πλαίσιο της μνήμης των Αγίων Τερεντίου, Νεονίλης και των επτά τέκνων τους, προστατών των πολυτέκνων Οικογενειών.  Στο τέλος της βράβευσης θα προσφερθεί καφές στο ενοριακό πνευματικό κέντρο στην οδό Σκληβανιώτου.

(*) Μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ ἀρχίζουν καί πάλι οἱ καθιερωμένες ὁμιλίες τῆς Τετάρτης, πού πραγματοποιοῦνται ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο στόν Μητρο­πο­λι­τι­κό Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.Ἡ ὁμιλία θά ἀρχίζει ἀκριβῶς στίς 6 τό ἀπόγευμα καί διαρκεῖ μέχρι τίς 7. Πρό τῆς ὁμιλίας ψάλλεται ἀπό τούς Ἱερεῖς ἡ Ἱερά Παράκληση εἰς τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο.Τό θέμα τῆς ὁμιλίας τῆς φετινῆς περιόδου εἶναι ἡ συνέχεια τῆς  ἑρμηνείας τοῦ βιβλίου τῶν Πράξεων τῶν Ἀποστόλων.Ἡ ἔναρξη τῶν ὁμιλιῶν θά γίνει τήν Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στίς 6 τό ἀπόγευμα. Καλείστε όλοι να συμμετάσχετε κάθε Τετάρτη στήν πνευματική αὐτή ἐκδήλωση τῆς ἑρμηνείας τοῦ Θείου Λόγου, ὑπό τοῦ ἰδίου τοῦ Ἐπισκόπου μας, ὁ ὁποῖος ἐκφράζει τήν διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας, ὡς διάδοχος τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καί ὁρατή κεφαλή τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας. Σχετική ἀνακοίνωση θα αναγνωσθεί στους ιερούς Ναούς της Λαμίας τήν Κυριακή 12 Νοεμβρίουπρό τῆς ἀπολύσεως τῆς Θ. Λει­τουρ­γίας.

 (*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγ­μα­το­ποιήσει τον καθιερωμένο Ερανο της Αγάπης , για τις ανάγκες των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας  την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Για τον σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος θα αποστείλει Εγκύκλιο, στις Ενορίες στην οποία δίνει οδηγίες στούς εφημερίους προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος σωστά ο έρανος της αγάπης. Είναι γνωστό ότι η Ιερά Μητρόπολή μας χρόνια τώρα έχει οργανώσει σειρά δραστηριοτήτων μέσω των οποίων ανακουφίζει σε καθημερινή βάση τις πολλαπλές ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας. Η Μητρόπολή μας παρά τις πε­ριο­ρισμένες οικονομικές δυνατότητές της, φροντίζει μέσω του Γενικού Φιλο­πτώχου Ταμείου της να ανακουφίζει τις ανάγκες εμπε­ρί­στα­των αδελφών μας και να ασκεί έργο φιλανθρωπίας και διακονίας. Το Ταμείο αυτό στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην προσφορά αγάπης και φιλοτιμίας του λαού, αφού η Μητρόπολή μας δεν έχει κρατικές επιχορηγήσεις. Περιουσία της είναι το χριστεπώνυμο πλήρωμα που εμπιστεύεται το περίσσευμα της αγάπης του, στα χέρια της Εκκλησίας. Παράλληλα, τονίζεται πως η προσφορά όλων στον Έρανο Αγάπης αποτελεί έμπρακτη συμμετοχή στην απρόσκοπτη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών από τα Ιδρύματα της Μητροπόλεως που απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων και συγχρόνως συνδράμει στην το­πι­κή κοινωνία με θέσεις εργασίας. Σε ό,τι αφορά τά Κέντρα Αγάπης, η προ­­σφορά τους σε συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη ανέρχεται σε  πολλές μερίδες φαγητού την ημέρα. Επίσης, τα φιλόπτωχα όλων των ενο­ριών βοηθούν όσους εχουν πραγματική ανάγκη. Ιδιαιτέρως κατά τίς ημέρες των Χριστουγέννων θα διανεμηθούν τρό­φι­μα και χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας. Η εγκύκλιος για τον έρανο της αγάπης θα αναγνωσθεί στου Ναούς στις 12 Νοεμβρίου.

 (*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με ανακοίνωσή της προσκαλεί κορίτσια και αγόρια από 6 έως 15 ετών να ενταχθούν στην παιδική χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μ. Φθιώτιδος.

Η πρόσκληση αφορά παιδιά τα οποία αγαπούν την Ελληνική Μουσική, φοιτούν στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως και χαίρονται να τραγουδούν και να ψάλλουν.

Σκοπός της χορωδίας είναι να γεμίσει τις καρδιές των παιδιών με τα ιερά γράμματα και τον πολιτισμό και να καλύπτει λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης τα παιδιά με τη συμμετοχή τους θα γνωρίσουν την Βυζαντινή Μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι και θα αναπτύξουν την ομαδικότητα και την προσφορά στο σύνολο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η ακρόαση θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ι. Μ. Φθιώτιδος (Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγράφων).

Υπεύθυνος διδασκαλίας έχει ορισθεί ο μουσικολογιώτατος Ιεροδιάκονος Ευστάθιος Κατόπης, πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής.

(*) Τη μηνιαία σύναξή τους θα  πραγματοποίησουν  οι εφημέριοι Λαμίας και περιχώρων την Παρασκευή 10 του μηνός. Οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας  θα συγκεντρωθούν το πρωί  στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου όπου ο Σεβασμιώτατος θα  τους ενημερώσει για διοικητικά θέματα και θα τους δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για την φετινή διεξαγωγή του εράνου της αγάπης. Επίσης οι ιερείς θα προμηθευτούν τον φάκελο τους με το έντυπο ποιμαντικό υλικό. Τώρα για τις υπόλοιπες  Αρχιερατικές Περιφέρειες η μηνιαία σύναξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 του μηνός στις 9:00 το πρωί.

(*)Με συναυλία Βυζαντινής μουσικής αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Χρυσοστόμου, Επισκόπου Σμύρνης, ολοκληρώθηκε χθες η 2η μέρα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής 2017 "Βυζαντινές γιορτές". Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος απέδωσε την προβλεπόμενη τιμή στην εκκλησία ως "διασώστη" και θεματοφύλακα της άϋλλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Έθνους. Τιμήθηκαν για την μουσικότητα και την πολυετή συμβολή τους στην διάσωση και διάδοση της Ψαλτικής τέχνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και οι αιδεσιμολογιώτατοι κληρικοί π. Σεραφείμ Φαράσογλου, π. Χρήστος Χριστοδούλου, π. Παναγιώτης Ιωακείμ, π. Λάμπρος Ανδρεάκης,π. Χρήστος Κυριακόπουλος, π. Γρηγόρης Καραλής. Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος «Νικόλαος Δοχειαρίτης», υπό τη διεύθυνση του κυρίου Ανδρέα Ιωακείμ Διευθυντού της σχολής βυζαντινής μουσικής  της Ι Μ και η Χορωδία του σωματείου Ιεροψαλτών Κορινθίας " Κυριάκος ο Υμνογράφος", υπό τη διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Άρχοντα Λαμπαδάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νικόλαο Μποσίδη.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 (*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση  προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα στον  Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Επίσης κάθε Παρασκευή εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού και Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους στον ιερό Ναό της Γλύφας.

(*) Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:15. Επίσης Θεία Λειτουργία τελείται το Σάββατο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλυβίων και στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Ξηριώτισσας.

 

 (*)   2η Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.       Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείται για τους πιστούς που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να προσέλθουν το πρωί στην Εκκλησία, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι ηλικιωμένοι. Αρχίζει στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι.

 (*) Τα μαθήματα στα Κατηχητικά Σχολεία έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολή μας. Η σωστή χριστιανική αγωγή που παρέχεται σε αυτά από καταρτισμένους ιερείς και θεολόγους δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορους τους γονείς. Όποιος θέλει το παιδί του να μετάσχει στην ευχάριστη παρέα του Κατηχητικού και να μαθαίνει τις αλήθειες τις πίστεώς μας, πρέπει να γραφτεί στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας του. Ἀναμφίβολα, τό Κατηχητικό Σχολεῖο αποτελεί θεσμό στήν Ἑλλαδική Ἐκ­κλη­σία καί τήν Ἑλληνική κοινωνία, διότι ἀνέθρεψε ἐπί σειρά δεκαετιῶν τίς γε­νιές τῶν ἑλληνοπαίδων, ἐμπνέοντάς τες, μέ τό ὀρθόδοξο χριστιανικό ἦθος. 

(*) Παράλληλα με την έναρξη των κατηχητικών μαθημάτων, άρχισε και η λειτουργία της Σχολής Παραδοσιακών χορών για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη σε διάφορες ενορίες της Λαμίας. Οι νέοι μας μπορούν να μετάσχουν σε αυτή την δραστηριότητα, δωρεάν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα πνευματικά κέντρα των Ιερών Ναών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τους Ιερούς Ναούς και να ενημερωθείτε για τις ώρες των μαθημάτων.Τα μαθήματα των χορών παραδίδονται από τους καθηγητές  κ Αριστείδη Φυτιλή,κ Κωνσταντίνο Φλώρο και κ Αργυρούλα Τσιριγκούλη.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας υπό την ευθύνη του εφημερίου πατρός Νικολάου Κατσαρέλη κάθε Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα. Το θέμα των φετινών μαθημάτων είναι λόγοι του οσίου Παισίου του Αγιορείτου από το βιβλίο «πάθη και αρετές».

(*) Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές. Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου Υπάτης τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σε δυο προσκυνήματα της Στερεάς Ελλάδος. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν πρώτα την ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου και ακολούθως την γυναικεία ιερά μονή των Νηπίων στα Βίλια Αττικής.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 69 45 33 36 89, στην κυρία Δήμητρα Παρλαβάντζα- Καστάνη.

 (*) Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίου γεωργίου Λαμίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας όπου θα φιλοξενηθεί η Τιμία Ζώνη της Παναγίας από το Αγιο Ορος καθώς και στην ιερά μονή Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου Τρικάλων του 18ου αιώνος. Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας καλέστε στο τηλέφωνο 22310 43 4 66.

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα της ιεράς Μητροπόλεως πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν αρχικά τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πολιούχο πατρών. Η εκκλησία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή Γηροκομείου μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος. Ιδρύθηκε γύρω στον 10ο αιώνα , τότε δηλαδή που εμφανίστηκε ο Μοναχισμός στην κυρίως Ελλάδα.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Δήμος Λαμιέων μας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, επί της οδού Υψηλάντη 17, που θα πραγματοποιηθούν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας, πραγματοποιούν Ημερίδα με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Παράλληλα την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 14.00 στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθεί δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

(*) Ο Εξωραϊστικός- Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργεί την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο:  «Ρουμελιώτες Αγωνιστές του 1940″ με φωτογραφίες του αρχείου του Συλλόγου στον επιβλητικό χώρο του ισόγειου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας! Η έκθεση Φωτογραφίας είναι επισκέψιμη μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή!

(*) Ο Δήμος Λαμιέων μας προσκαλεί στην μουσική παράσταση «Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου… που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 8:15 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Ο Γιώργος Γκλάβας και ο Άκης Δαβανέλλος, παρέα με άλλους 6 μουσικούς, 4 τραγουδιστές, 2 χορευτές και 1 αφηγητή θα ταξιδέψουν το κοινό με διεθνείς αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια από Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Πράσινο Ακρωτήριο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αμερική και Ελλάδα.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...