165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1341

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 06 Νοέμβριος, 2017

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Παύλου αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του ομολογητού και μάρτυρος. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Νικάνδρου και  των Οσίων Αβράαμ και Λουκά των Ρώσων. Επίσης τη μνήμη  των Αγίων Λουκά του Σικελού, του εν Κορινθία ασκήσαντος, Δημητριανού επισκόπου Χύτρων του θαυματουργού και Παύλου του δια Χριστόν σαλού.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) « 33 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας βράβευσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο τέλος της αρχιερατικής Θεία Λειτουργίας.

(*) Συνέντευξη στο σταρ Fm 97,1 και στη δημοσιογράφο κ Ολγα Λαθύρη  παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος για την χθεσινή βράβευση των παιδιών των πολυτέκνων οικογενειών. Στην αρχή των αναλυτικών ειδήσεων  θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του.

(*) «Ο άνθρωπος του Θεού δεν απελπίζεται αλλά με πίστη και υπομονή αντιμετωπίζει τις δοκιμασίες του. Ας κατακτήσουμε τα εφόδια της αιωνίου ζωής με πίστη και ελεημοσύνη».Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της θεοτόκου Λαμίας.

 (*)Στη πόλη της Αριδαίας του Νομού Πέλλης  μετέβη το διήμερο 3 & 4 Νοεμβρίου ο Ποιμενάρχης μας προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς επί τη απελευθερώσει της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό και επί την μνήμη των Αγίων Ιωανικκίου και Νικάνδρου.   Την Παρασκευή το απόγευμα σύσσωμοι κλήρος και λαός υποδέχτηκαν τεμάχιο  του Τιμίου Ξύλου.

 (*) Η ακρόαση των παιδιών μας για την στελέχωση της παιδικής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως. Δεκάδες παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή, τραγούδησαν το δικό τους μουσικό κομμάτι και καταχειροκροτήθηκαν απ’όλους.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Συνέντευξη στο σταρ Fm 97,1 και στη δημοσιογράφο κ Ολγα Λαθύρη  παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στην πρωινή εκπομπή «ήρθε η ώρα». Αναφέρθηκε στον χθεσινή βράβευση των παιδιών των πολυτέκνων οικογενειών και στα μελλοντικά του σχέδια για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας.

(*) Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, στο τέλος της οποίας ευλόγησε τους άρτους, τους οποίους προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδος, τιμώντας τους προστάτες τους αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα επτά τέκνα τους.

            Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας όπως συνηθίζει κάθε χρόνο βράβευσε τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών, τα οποία εισήχθησαν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας κατά το σχολικό έτος 2016 -2017.

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στην ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Τα λόγια της παραβολής, όντως είναι κεραυνός στην χαυνότητα των ανθρώπων των απολαύσεων. Δεν συνεχίζεται η απόλαυση μετά τον θάνατο και εκείνοι που νομίζουν ότι ο  παράδεισός τους είναι αυτός, μετά τον θάνατο τους, ευρίσκονται μπρος στην κόλασή τους.

            Είναι μεγάλο λάθος το να απολαμβάνει κανείς και να νομίζει ότι εκεί βρίσκεται η ευτυχία. Δεν είναι εκεί η ευτυχία αλλά ευτυχία είναι να προσφέρεις. Όταν κανείς προσφέρει στους φτωχούς και στους έχοντας ανάγκη, ο Θεός  πολλαπλασιάζει τα υπάρχοντά του.

            Στην εποχή μας αδελφοί μου που αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση έχουν αυτοκτονήσει πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της φτώχειας. Κάκιστα. Ο άνθρωπος του Θεού δεν απελπίζεται αλλά με πίστη και υπομονή αντιμετωπίζει τις δοκιμασίες του. Πρέπει να έχουμε την ελπίδα μας στο Θεό και να αγωνιζόμαστε. Ας κατακτήσουμε τα εφόδια της αιωνίου ζωής με πίστη και ελεημοσύνη».

            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους που προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων, παρουσία του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ιωάννου Σαρακιώτου, του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νκολάου Σταυρογιάννη, της τ. Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Φθιώτιδος κ. Δημητρίου Γώγουλα και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, της κ. Ουρανίας Σούφλα, Μέλους της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Πολυτέκνων και Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καρδίτσης, καθώς και  πολλών πολυτέκνων οικογενειών και ευσεβών πιστών.   Προσφωνώντας τα τιμώμενα παιδιά ο Σεβασμσιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:

            «Η σημερινή ημέρα αγαπητοί μου αδελφοί, είναι αφιερωμένη στην πολύτεκνη οικογένεια. Είναι γεγονός ότι η πολύτεκνη οικογένεια είναι ευλογία Θεού αλλά έχει όμως και πάρα πολλές ανάγκες. Η Μητρόπολις μας κάθε χρόνο συμπαρίστανται στην πολύτεκνη οικογένεια, διότι αυτή είναι το μέλλον και η ελπίδα της Ελλάδος. Κάθε χρόνο βραβεύουμε τα παιδιά που επιτυγχάνουν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Φέτος θα βραβεύσουμε 33 παιδιά με ένα ικανό ποσό, το οποίο είναι μια ανάσα στην οικογένειά τους. Η Εκκλησία μας πάντοτε θέλει κατά δύναμιν να συμπαρασταθεί στην πολύτεκνη οικογένεια, η οποία παρά τις ανάγκες που έχει, δεν στερείται, διότι είναι ευλογημένη από τον Θεό».

            Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και μαζί με την πατρική του ευλογία συνεχάρη εγκαρδίως τους νέους φοιτητές ευχόμενος να έχουν καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους και παντοτινή την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

(*) Αλλάζουμε θέμα και κλίμα και περνάμε στον λαμπρό εορτασμό που τελέσθηκε το Σάββατο στο νομό Πέλλης. Στη πόλη της Αριδαίας του Νομού Πέλλης  μετέβη το διήμερο 3 & 4 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ,  προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς επί τη απελευθερώσει της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό.Τον Ποιμενάρχη μας συνόδευε ο Ιερολογιώτατος  Αρχιδιάκονος του π. Ευστάθιος Κατόπης.

            Επίκεντρο των λαμπρών εορτασμών ήταν  ο περικαλλής Ναός των Αγίων Ιωαννικίου του Μεγάλου και Νικάνδρου του μάρτυρος, στον οποίο την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  το απόγευμα σύσσωμοι κλήρος και λαός υπεδέσχθησαν μετά πάσης επισημότητος τεμάχιο  του Τιμίου Ξύλου  του Σταυρού του Κυρίου.

            Ακολούθως τελέσθηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίου, ο οποίος εκύρηξε και τον Θείο Λόγο,  τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιωήλ, του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και Προϊσταμένου του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π.  Στεφάνου Δέβρελη, του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Προκοπίου Γεωργίου και πλήθους ιερέων από την περιοχή και από άλλες Μητροπόλεις.

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων ανέλυσε την έννοια του ζυγού, από χριστιανικής απόψεως και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η αμαρτία, τόνισε, θέτει τους ανθρώπους υπό τον ζυγό της. Ο χρηστός όμως ζυγός των εντολών του Χριστού ελευθερώνει τον πιστό χριστιανό από τον ζυγό της αμαρτίας. Οι άγιοι Νίκανδρος και Ιωαννίκιος, επειδή έθεσαν τους εαυτούς τους κάτω από τον ζυγό του Χριστό, δεν υποτάχθηκαν ούτε στους ανθρώπους, ούτε στον πονηρό, και μένουν εις τους αιώνες ελεύθεροι».

            Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε εγκαρδίως για την ευλογητή παρουσία τους στην ιστορική πόλη της Αριδαίας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του.

            Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πάνδημη ιερά λιτανεία του Τιμίου Ξύλου και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της Αριδαίας.

            Ανήμερα της Εορτής των Αγίων Σάββατο 5 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Πόλεως, κατά την οποία ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

            Προ της απολύσεως της Δοξολογίας ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την ιερά μνήμη των τιμωμένων Αγίων Ιωανικκίου του Μεγάλου και Νικάνδρου του Μάρτυρος και αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαία η απελευθέρωση της πόλεως την ημέρα της μνήμης των Αγίων, διότι με τις πρεσβείες τους έγινε η  απελευθέρωση και είναι μια εορτή ακόμη που δείχνει την ενότητα του Έθνους και της Εκκλησίας.

       «Στην Ελλάδα δεν νοείται Πατρίδα χωρίς Εκκλησία και Ορθοδοξία χωρίς Ελλάδα. Αυτό είναι και μία απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν να χωρίσουν το Έθνος από την Εκκλησία· που θέλουν να καταδικάσουν το Έθνος σε διάλυση με αυτόν τον χωρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μεταξύ άλλων το παράδειγμα του ευσεβούς πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος προσπάθησε να οικοδομήσει την Ελλάδα με βάση την Εκκλησία και τις αξίες της ορθοδόξου πίστεως.

         Ο Σεβασμιώτατος προέβαλε επίσης προς μίμηση τα παραδείγματα των εορταζομένων αγίων· του μεν αγίου Νικάνδρου και του μαρτυρίου του ως παράδειγμα ομολογίας της πίστεως για τους συγχρόνους χριστιανούς, του δε οσίου Ιωαννικίου, ο οποίος από πολέμιος της Εκκλησίας αναδείχθηκε μέγας ασκητής και υπέρμαχος της πίστεως, ως υπόδειγμα μεταστροφής, μετανοίας και ελπίδας για κάθε σημερινό άνθρωπο.

            Τέλος ευχαρίστησε και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σαλαμίνος τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ για την τιμητική πρόσκλησή του και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά προτρέποντας να κρατήσουμε ψηλά την δάδα της πίστεως και να φυλάξουμε ως θησαυρό πολύτιμο την φιλοπατρία μας.      Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς.

            Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την Δοξολογία και την παρέλαση παρέστησαν: ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, ως εκπρόσωπος της Βουλής ο πρ. Υπουργός κ. Γ. Καρασμάνης, βουλευτής Πέλλας, ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Α. Αθανασιάδου-Αηδονά, ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Σ. Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πέλλας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων του τόπου. 

 (*)Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία θα στελεχώσουν την παιδική χορωδία της τοπικής μας Εκκλησίας, συναντήθηκαν χθες Κυριακή 5 Νοεμβρίου το απόγευμα για πρώτη φορά στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως με την τριμελή επιτροπή, η οποία υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τα παιδιά και τα καλωσόρισε στη νέα αυτή δραστηριότητα της Μητροπόλεως.        Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους κατηχητές και τους γονείς τους προσήλθαν στο ζεστό και όμορφο χώρο του Αμφιθεάτρου και το καθένα ξεχωριστά ανέβηκε στη σκηνή και  με την αγγελική φωνή του απέδωσε κάποιο τραγούδι που είχε ετοιμάσει ή κάποιο που του υπέδειξε η επιτροπή. Την τριμελή επιτροπή απάρτιζαν: ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο καθηγητής της Σχολής κ. Ανάργυρος Βλάχος.

        Ο κ. Ιωακείμ εκ μέρους και των υπόλοιπων μελών της επιτροπής καλωσόρισε τα παιδιά στην εκδήλωση αυτή της ακροάσεως και τα προέτρεψε να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην παιδική χορωδία, της οποίας υπεύθυνος έχει οριστεί ο π. Ευστάθιος, ο οποίος εκτός από την καλλιφωνία διαθέτει και  Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, και η οποία στο μέλλον θα καλύπτει λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως.       Επίσης ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου, με την οποία γαληνεύει η ψυχή και αναγάγει πνευματικά τον άνθρωπο.    Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, όλα τα παιδιά ανέβηκαν επί σκηνής για την καθιερωμένη φωτογραφία και αναχώρησαν ενθουσιασμένα  λαμβάνοντας κέρασμα εκ μέρους της Μητροπόλεως. 

(*) Σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο υπό τη προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διάφορα θέματα   εγκρίσεως πράξεων  και αντιμετωπίσεως υπηρεσιακών ζητημάτων.

  (*)Τους γάμους του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας κ. Βασιλείου Χήρα και της Νηπιαγωγού και στελέχους του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Μαρίας Σαρμπάνη ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χθες το μεσημέρι.  Το ιερό μυστήριο τελέσθηκε στην Ενορία της νύφης, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας παρουσία πολλών ιερέων, πλήθους ιεροψαλτών και πολλών συγγενών και φίλων των νεονύμφων.     Κουμπάρα των παιδιών ήταν η Πρεσβυτέρα κ. Κωνσταντίνα Μπλέτσα – Λύτα Τραπεζικός.  Στο ιερό αναλόγιο προηξήρχε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιά κ. Γρηγόριος Ζάρκος, ο οποίος συνέψαλλε με τους π. Παναγιώτη Ιωακείμ, τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ, τους καθηγητές της σχολής και πολλών ιεροψαλτών.     Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του που επιτέλεσε το μυστήριο του γάμου και ωμίλησε με πατρικά λόγια για τους νεονύμφους, οι οποίοι από μικρά παιδιά τυγχάνουν πνευματικά τέκνα της Μητροπόλεως μας. Ευχήθηκε δε  εγκαρδίως να έχουν βίο ανθόσπαρτο και ανέφελο, να είναι πάντοτε ευλογημένοι από τον Θεό  και να δημιουργήσουν μια ευτυχισμένη χριστιανική οικογένεια.

(*) Το νέο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, επί της οδού Υψηλάντη 17,θα εγκαινιάσει αύριο στις 7:00 το απόγευμα ο  Σεβασμώτατος  Μητροπολίτης μας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαμιέων κ Νικολάου Σταυρογιάννη.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  

8 του μηνός τη σύναξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Αγίων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων. Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζουν οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαρτίνο, στα Μάρμαρα και  στο χωριό Πιτσιωτά. Λαμπρός θα είναι ο εορτασμός και στις Μονάδες Καυσίμων Ραχών και Αεροπορίας Μοδίου όπου θα τελεσθούν πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και Δοξολογία.

Στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχαήλ της ενορίας Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου όπου υπάρχει Ιερά εικόνα του Ταξιάρχη αντίγραφο της εικόνος από το μεγάλο Ιερό Προσκύνημα στο Μανταμάδο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια ιερά Παράκληση στους Αρχαγγέλους. Την Τετάρτη το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και στις 5:00 το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός. Σας θυμιζουμε ότι τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου τελέσθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου το 2010 και βρίσκεται εντός του πνευματικού κέντρου.

Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυριζουν ακόμα ο κοιμητηριακός ιερός ναός της Μακρακώμης και οι παλαιές Ιερές Μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νεράιδα και στις Κομποτάδες..Στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή στη Νεραϊδα ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα αρχίσει στις 4:00 το απόγευμ. Την Τετάρτη το πρωί ο πανηγυρικός Ορθρος θα αρχίσει στις 8:00 το πρωί. Θα ακολουθήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

 (*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ θα τελεσθεί αύριο στις Ιερές Μονές Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων και στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκερασιάς Στυλίδος. Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει στις 2:00 το πρωί. Στο μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων θα αρχίσει στις 10:30 το βράδυ και στον ιερό Ναό της Παλαιοκερασιάς στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 (*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου θα τελεσθεί την Πέμπτη το βράδυ στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Δίβρης. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει στη μια παρά τέταρτο (στις 12:45) μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε όλους τους Ιερούς  Ναούς της Λαμίας αλλά και σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ομιλητές αντλούν τα θεματά τους από το βιβλίο του πατρός Παρασκευά  Ζωγράφου «Κηρύγματα αλήθειας και ζωής στις Ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

  (*) Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές. Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίου γεωργίου Λαμίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας όπου θα φιλοξενηθεί η Τιμία Ζώνη της Παναγίας από το Αγιο Ορος καθώς και στην ιερά μονή Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου Τρικάλων του 18ου αιώνος. Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας καλέστε στο τηλέφωνο 22310 43 4 66.

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα της ιεράς Μητροπόλεως πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν αρχικά τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πολιούχο πατρών. Η εκκλησία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή Γηροκομείου μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος. Ιδρύθηκε γύρω στον 10ο αιώνα , τότε δηλαδή που εμφανίστηκε ο Μοναχισμός στην κυρίως Ελλάδα.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...