165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1343

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος, 2017

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του εν Αιγίνη, του θαυματουργού. Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αντωνίου, Ναρσή και Αρτεμίωνος. Τη μνήμη των Αγίων Ονησιφόρου, Πορφυρίου, Χριστοφόρου και Μαύρα και των Οσίων Θεοκτίστης της εν  τη Εκατονταπυλιανή Πάρου ασκησάσης, Ματρώνης της εκ Πέργης, Ελλαδίου, Ιωάννου του βραχυσώμου, Συμεώνος του μεταφράστου και Νικηφόρου.Των οσίων Ευθυμίου και Νεοφύτου κτηρόρων της μονής Δοχειαρίου Αγίου Ορους. Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων γυναικών Ευστολίας και Σωπάτρας.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Μέσα σε ένα ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκε σήμερα η εις Διάκονον χειροτονία ενός ακόμα αμίσθου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας.

(*) Ομιλία με θέμα «η ελληνορθόδοξη παιδεία στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Ομιλητής είναι ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας κ Κωνσταντίνος Χολέβας.

(*) Τη μηνιαία σύναξη τους θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 9¨00 το πρωι οι εφημέριοι Λαμίας και Περιχώρων, Στυλίδος και Πελασγίας στο Πνευματικό Διοικητικό κέντρο. Το Σάββατο θα γίνουν οι συνάξεις στις υπόλοιπες αρχιερατικές περιφέρειες.

(*) Την ανάμνηση ενός θαύματος θα εορτάσουν με λαμπρότητα οι κάτοικοι της Αταλάντης και θα φιλοξενήσουν έως τις 19 Νοεμβρίου την θαυματουργή εικόνα των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από το ομώνυμο μοναστήρι της περιοχής.

(*) Τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά θα πανηγυρίσει το Σάββατο η ενορία της  Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην οδό Λαχανά.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

   

(*) Με μεγάλη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα η Ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, του και χρηματίσαντος Ιεροκήρυκος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

            Επίκεντρο των λαμπρών εορτασμών ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Νεάπολη Λαμίας όπου τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου το οποίο η Ιερά Μητρόπολη μας κατέχει ως ανεκτίμητο θησαυρό.

            Το πρωί στον Πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και στην συνέχεια προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε  την εις διάκονον χειροτονία του πατρός Παρθενίου Κουκούλη αδελφού της Ιεράς Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης.

            Στον χειροτονιτήριο του λόγο ο νέος διάκονος βαθύτατα συγκινημένος, εδόξασε το όνομα του Αγίου Θεού που τον αξίωσε στον υπερμέγιστο βαθμό της Ιεροσύνης που τόσο πολύ από μικρός ποθούσε, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη και την εκπλήρωση αυτής του, της επιθυμίας και την Παναγία την Αντίνιτσα που τον κρατά στην αγκαλιά της. Επίσης ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα π. Γεώργιο Κάλλο για την καλή πνευματική του καθοδήγηση και αναφέρθηκε στην γνωριμία τους πριν δέκα χρόνια όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε τον ιερό ναό του αγίου Νεκταρίου.           

 Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, απηύθηνε στο νεοχειροτονούμενο τις πατρικές του νουθεσίες. Τον συνεχάρη για την αποφασή του να αφήσει τη χαρά της νεότητος και να ακολουθήσει το δρόμο του θεού και τον διαβεβαίωσε ότι στις δυσκολίες που θα συναντήσει θα έχει συμπαραστάτη το θεό. Επίσης εξέφρασε τη χαρά του που σε μια εποχή που έχει κοσμικό πνεύμα, νέα παιδιά προσέρχονται στο χώρο της Εκκλησίας και χειροτονούνται κληρικοί και μάλιστα άμισθοι. Ο νέος ιεροδιάκονος πατήρ Παρθένιος είναι ο 12ος άμισθος κληρικός της Φθιωτικής εκκλησίας επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να γίνει όπως η κατάκαρπος ελιά.

    Ακολούθησε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα η χειροτονία του νέου Διακόνου και ο κλήρος και όλο το ευσεβές εκκλησίασμα αναφώνησαν,«Άξιος!»

            Προ της απολύσεως της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Γεώργιος Κάλλος εκ μέσης καρδίας ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αγιαστική παρουσία του στις Ιερές Πανηγυρικές Ακολουθίες της Ενορίας και του ευχήθηκε έτη πολλά, γεμάτα υγεία, δύναμη και ευλογία από τον Θεό.Επίσης συνεχάρη τον νεοχειροτονούμενο. Τον συμβούλεψε πάντα να ακολουθεί το λόγο του επισκόπου και τον διαβεβαίωσε ΄’ότι πάντα θα έχει τον Θεό συμπαραστάτη του αλλά και τον Σεβασμιώτατο και τους άλλους κληρικούς.         Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ άλλων παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ Ευθ’ύμιος Καραισκος, ο Ηγούμενος της Ιεράς ΜΟνής Αγάθωνος Αρχιμ πατήρ Γερμανός Γιαντσίδης, μαθητές του 5ου λυκείου Λαμίας συνοδευόμενοι από καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου κ Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, Πρόεδρο της Π.Ε.Θ, πολλοί ιερείς και πλήθος πιστών. Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού σε όλους τους εορταστές. Χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον εορτασμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως  επιλέγοντας τη σχετική είδηση.

Πριν κλείσουμε την αναφορά μας στην εορτή του Αγίου Νεκταρίου να σας θυμίσουμε ότι σήμερα πανηγύρισαν ακόμα το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος, το εκκλησάκι του Αγίου που βρίσκεται στο Ασπρονέρι, παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, το προσκυνητάρι του Αγίου Νεκταρίου της ενορίας Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου στην οδό Πιθίας και το Ιερό παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου στην Ελάτεια.

 (*) Ο π. Γεώργιος Πάλλας τ. Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων Αθηνών την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το πρωί επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτου μας κ. Νικόλαο στο γραφείο του και εδώρησε εις την Ιερά Μητρόπολή μας 3 Ιερατικές στολές, 3 επιτραχήλια και ένα φελόνιο με την παράκληση να τα διαθέσει ο Σεβασμιώτατος σε πτωχούς και αμίσθους ιερείς της Μητροπόλεως μας.

          Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο και μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για υγεία και μακροημέρευση του εδώρησε ωφέλιμα βιβλία πνευματικού ενδιαφέροντος των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Ο π. Γεώργιος την περίοδο του καλοκαιριού διαμένει πλησίον των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Καινούργιο Λοκρίδος.

          Επίσης ο Ποιμενάρχης μας και ο π. Γεώργιος συνδέονται από πολλών ετών με πνευματικούς δεσμούς φιλίας και αγάπης.

(*) Ομιλία με θέμα «η ελληνορθόδοξη παιδεία στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία οδός Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ομιλητής θα είναι ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας κ Κωνσταντίνος Χολέβας. Η ομιλία διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον πολιτιστικό σύλλογο Σταθμού Λιανοκλαδίου «ο Αγιος Μάρκος».Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Σχετική ανακοίνωση θα αναγνωσθεί στους ιερούς ναούς μας προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

(*) Στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως θα συγκεντρωθούν αύριο οι εφημέριοι Λαμίας και περιχώρων πραγματοποιώντας την καθιερωμένη μηνιαία συναξή τους. Πιο αναλυτικά οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας  θα συγκεντρωθούν στις 9:00 το πρωί  και ο Σεβασμιώτατος θα  τους ενημερώσει για διοικητικά θέματα και θα τους δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για την φετινή διεξαγωγή του εράνου της αγάπης. Επίσης οι ιερείς θα προμηθευτούν τον φάκελο τους με το έντυπο ποιμαντικό υλικό.

Για τις υπόλοιπες Αρχιερατικές Περιφέρειες η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις έδρες τους το Σάββατο στις 9π.μ.ως εξής..

Στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Μακρακώμης-Τυμφρηστού  και Σπερχειάδος-Γαρδικίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους πατέρα Ηλία Σκαρλάτο και πατέρα Δημήτριο Κυρίτση.

Στην  Αρχιερατική Περιφέρεια Μενδενίτσης και Καμένων Βουρλων στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερου Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων από τον  Αρχιμανδρίτη πατέρα Χριστοφόρο Κολοκυθά.

Στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Δομοκού –Ξυνιάδος και Θαυμακού – Νέου Μοναστηρίου στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Παρασκευής Δομοκού από τον πατέρα Αμβρόσιο Αναστασίου.

Στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Αταλάντης και Οπουντίων—Μαλεσίνης στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου Αταλάντης από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Δημήτριο Ζελιαναίο.

Τέλος στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αμφικλείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου κάτω Τιθορέας από τον πατέρα Διομήδη Παναγιω­τό­που­λο.

(*) Στην πόλη της Αταλάντης θα μεταβεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προκειμένου να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας λόγω της εορτής της αναμνήσεως του θαύματος που συντελέστηκε από τους Αγίους Αναργύρους πριν πολλά χρόνια στην περιοχή. Οι κάτοικοι της αταλάντης τελούν κάθε χρόνο ανελλιπώς λαμπρό εορτασμό εις ανάμνησιν του θαύματος των Αγίων οι οποίοι έσωσαν την πόλη από θανατηφόρα αρρώστια. Σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα εορτασμού την Κυριακή στις 4:30 το απόγευμα κλήρος και λαός θα υποδεχτούν την ιερά και θαυματουργή εικόνα των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη ιερά μονή της Αταλάντης. Η υποδοχή της Ιεράς εικόνος θα γίνει στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι της αγίας Τριάδας. Ακολούθως εν πομπή κλήρος και λαός θα μεταφέρουν την εικόνα στον ιερό ναό των αγίων θεοδώρων και θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στις 5:00 η ώρα. Τη Δευτέρα το πρωί στον ιερό ναό των αγίων Θεοδώρων θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά τη Θεία Λειτουργία, γύρω στις 10:30 το πρωί θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Τη Δευτέρα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθούν εσπερινός και Ιερά Παράκληση στους Αγίους.

Η εικόνα  των αγίων Αναργύρων θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, στην ενορία των αγίων θεοδώρων, έως τη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου θα τελεσθεί σήμερα το βράδυ στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Δίβρης. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει στη μια παρά τέταρτο (στις 12:45) μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά θα εορτάσει η εκκλησία μας το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Στη πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου της ενορίας  Παναγίας Δεσποίνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού την Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση στον Αγιο. Το Σάββατο το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η προσέγγιση των πιστών γίνεται από την οδό Εκκλησιών με Λαχανά.

(*) Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες η ενορία του Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης. Η υποδοχή θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ναού αύριο στις 5:00 το απόγευμα. Ακολούθως  θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και αύριο στις 9:00 το βράδυ Ιερά Αγρυπνία με αρτοκλασία. Το Σάββατο στις 11:00 το πρωί θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο και στις 5:00 το απόγευμα οι ακολουθίες του εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως. Την Κυριακή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία και στις 5:00 το απόγευμα εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Η αναχώρηση της εικόνος για το μοναστήρι της Δαμάστας θα γίνει τη Δευτέρα στις 5:15 το απόγευμα αφού πρώτα τελεσθούν στις 4:00 εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

(*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό Aγίων Αποστόλων Παγκρατίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Η Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  που τελείται κάθε Πέμπτη απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλάζει ώρα. Από σήμερα και κάθε Πέμπτη θα τελείται στις 4:00 το απόγευμα.  

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

(*)Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές. Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Αικατερίνης Αχινού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν από τον Αχινό στις 11:00 το πρωί και θα μεταβούν στον ιερό ναό των Αγίων αναργύρων Νέας Ιωνίας όπου αυτές τις ημ’έρες φιλοξενείται η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου από το Αγιο Ορος και συγκεκριμένα από την ιερά  μονή Βατοπεδίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22380 – 31410.

 (*)Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίου γεωργίου Λαμίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας όπου θα φιλοξενηθεί η Τιμία Ζώνη της Παναγίας από το Αγιο Ορος καθώς και στην ιερά μονή Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου Τρικάλων του 18ου αιώνος. Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας καλέστε στο τηλέφωνο 22310 43 4 66.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα της ιεράς Μητροπόλεως πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν αρχικά τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πολιούχο πατρών. Η εκκλησία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή Γηροκομείου μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος του 10ου αιώνος.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Δήμος Λαμιέων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας μας προσκαλούν στη διάλεξη της αρχαιολόγου της Εφορείας, κ. Ελένης Φρούσσου, με τίτλο: «Λαμία και αρχαιότητες: βιώνοντας την συνύπαρξη με ένα σημαντικό παρελθόν - ανακαλύπτοντας μια ανεξάντλητη δύναμη πολιτισμού και ανάπτυξης για το παρόν και το μέλλον».

Η διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος», στην οδό Αινιάνων 6-8, αύριο στις 7.00 το απόγευμα, εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας στην «Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», την οποία διοργανώνει σε πανελλαδικό επίπεδο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός – Φιλοσοφικός Όμιλος Λαμίας «300», το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδος, μας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα «Οι διαστημικές αποστολές Cassini – Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα 1997 - 2017» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου  και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, επί της οδού Λεωνίδου 9-11. Ομιλητής θα είναι ο ακαδημαϊκός και Ομότιμος Διευθυντής Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου John Hopkins Σταμάτης Κριμιζής. Θα ακολουθήσει η βράβευση του διακεκριμένου αστροφυσικού για την προσφορά του στην επιστήμη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Το πρωί της επομένης ημέρας, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ο κ. Κριμιζής θα επισκεφθεί το Αστεροσχολείο - Αστεροσκοπείο της Υπάτης.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο Αρχιμ πατήρ Δωρόθεος Αγγέλης, διδάκτωρ Φυσικής Περιβάλλοντος.

 (*) Ο Εξωραϊστικός- Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργεί την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο:  «Ρουμελιώτες Αγωνιστές του 1940″ με φωτογραφίες του αρχείου του Συλλόγου στον επιβλητικό χώρο του ισόγειου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας. Η έκθεση Φωτογραφίας είναι επισκέψιμη μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή!

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...