165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1360

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος, 2017

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου. τη μνήμη Τών αγίων ενδόξων μαρτύρων, Αβερκίου, Αναστασίου και Διογένους. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη Των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων ημών Φιλοθέου, Νεκταρίου του εν άθω, Νόννου και Γράτου επισκόπου Εφέσου.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Εορτή του Αγίου Νικολάου αύριο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Σήμερα θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(*) «Σήμερα στην δυσοίωνη εποχή που ζούμε, όπου οι στρατιώτες της αθεΐας είναι συστρατευμένοι κατά του Χριστού και της Εκκλησίας,  χρειαζόμαστε τόλμη για να δίδουμε την μαρτυρία της πίστεως μας» αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμάτου χθες ο Ποιμενάρχης μας στον εορτασμό στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

(*) Το Σχολεῖο δωρεάν ἐκμαθήσεως τῆς Ἐκκλησιαστικῆς γλώσσας για ενήλικες θα λειτουργήσει και πάλι φέτος για δεύτερη χρονιά.Τα μαθήματα θα γίνονται  ἀπό 13 Δεκεμβρίου κάθε Τετάρτη στίς 8:15 τό ἀπόγευμα στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Μη­τρο­πο­λιτι­κοῦ Ναοῦ Εὐαγ­γελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

 (*) Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ΕΝΘΕΟΝ στην πλατεία Πάρκου μπορούμε να επισκεφθούμε όλες τις ημέρες του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες για να προμηθευτούμε ωφέλιμα εορταστικά δώρα για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

 (*) Με κάθε λαμπρότητα θα εορτασθεί αύριο στη Λαμία η ιερή μνήμη του Αγ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας,  ημέρα κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Σήμερα στις 5:30 το απόγευμα ο Ποιμενάρχης μας θά χοροστατήσει καί θά ὁμιλήσει  στόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου Λαμίας, τέως Μητροπολιτικό Ναό. Αύριο θά ἱερουργήσει στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου παρουσία των αρχών του τόπου και τους ευσεβούς λαού. Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του πατρός Βαρθολομαίου Κάσση, θεολόγου. Επίσης αύριο στίς ἕδρες τῶν Ἀρχιερατικῶν περιφερειῶν, τίς Ἱε­ρές Μονές καί τούς Ἐ­νο­ρια­κούς Ἱερούς Ναούς πρό τῆς ἀπο­λύ­­σεως τῆς Θείας Λει­­τουρ­γίας θά τελεσθεῖ Δοξολογική δέηση, ὑπέρ ὑγείας καί ἐνδυνα­μώ­σεως τοῦ Σεβα­σμιω­τά­του καί θά ψαλεῖ ἡ φήμη του.Μετά τήν διανομή τοῦ ἀντιδώρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Ποιμενάρχης μας θά δεχθεῖ τίς εὐχές τῶν Ἀρχόντων, τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου, τῶν Μοναχῶν καί τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ στό Μητροπολιτικό Μέγαρο στην οδό Σκληβανιώτου 5 μέχρι τη 1:00 τό μεσημέρι.  Το απόγευμα θα δεχτεί ευχές από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

(*) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε χθες 4 Δεκεμβρίου,  η ιερά μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο καλλιμάρμαρο Ναό της Λαμίας.

            Στον πανηγυρικό όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στη συνέχεια προηξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

            Τα ιερά αναλόγια στελέχωσαν βυζαντινές χορωδίες: εκ δεξιών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ναού του Πολιούχου Λαμίας και καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου και εξ αριστερών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Γεωργίου Μπαλάφα.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Λαμίας οι οποίοι από νωρίς το πρωί προσήλθαν στο Ναό συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, ωμίλησε για την αληθινή πίστη αναλύοντας το αναγνωσθέν ευαγγελικό ανάγωσμα της αιμορροούσης γυναικός και χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Η πίστη αγαπητοί μου αδελφοί μία δύναμη πάνω από τα γήινα και τις ανθρώπινες αισθήσεις, Είναι δύναμη θεϊκή. Εκείνος που έχει πίστη αισθάνεται δέος  απέναντι στο Θεό διότι συναισθάνεται την αμαρτολώτητά του. Ο Κύριος μας προέβαλε σήμερα την πίστη της θεραπευθείσης  γυναικός του Ευαγγελίου λέγοντας χαρακτηριστικά: « η πίστη σου σέσωκέ σε». Η πίστη είναι μία δύναμη που την δίδει ο Θεός ως καρπό τους Αγίου πνεύματος σε ανθρώπους που ολοκληρωτικά δίνονται σ’ Αυτόν.

            Και οι τρεις τιμώμενοι άγιοι, αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα, όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και άγιος Σεραφείμ Επίσκοπος Φαναρίου, αν και έζησαν σε διαφορετικές εποχές προβάλλουν την δυνατή και αληθινή τους πίστη στο Θεό.

            Σήμερα στην δυσοίωνη εποχή που ζούμε, όπου οι στρατιώτες της αθεΐας είναι συστρατευμένοι κατά του Χριστού και της Εκκλησίας,  χρειαζόμαστε τόλμη για να δίδουμε την μαρτυρία της πίστεως μας. Τα ερωτήματα  που θα πρέπει να υποβάλλονται στον καθένα από μας από την σημερινή εορτή είναι: Έχουμε την αληθινή πίστη των αγίων μας; Είμαστε ολοκληρωτικά δοσμένοι στον Θεό; Είμαστε τελικά κατ’ ουσίαν χριστιανοί ή μόνο κατ’ όνομα; Θα πρέπει να παραμερίσουμε την δειλία και τον συμφεροντολογισμό και να δωθούμε ψυχή τε και σώματι στην Εκκλησία, για να νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι και να καταλαβούμε την πραγματική χαρά της ζωής.»

            Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και συνεχάρη τους μαθητές που αν και προσήλθαν από πολύ νωρίς,  ετήρησαν ευλαβική στάση κατά την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία αλλά και τους καθηγητές τους για τηνπρωτοβουλία τους αυτή και τους ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών της αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας να τους χαρίζει υγεία, δύναμη και πρόοδο στις σπουδές τους.

            Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας εις ένειξιν τιμής για την μεγάλη εορτή της αγίας  επέδωσε το οφίκιο του  Οικονόμου στον Εφημέριο του Ναού π. Αντώνιο Βουγιουκλόγλου, ανεψιό του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου Μαστίχη,  επί  τη συμπλήρωση 12 ετών Ιερωσύνης, εκ των οποίων τα 10 διακονεί στην Ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

Ακολούθως το λόγο έλαβε  ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π.  Ιωάννης Αυγέρης,  ο οποίος στην σύντομη προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατος  για την ιδιαιτέρως τιμητική  παρουσία του στην Πανήγυρη και  του ευχήθηκε έτη πολλά, υγιή και πανευφρόσυνα για να συνεχίζει την θεάρεστο Αρχιερατεία του  και με τον  πατρικό  και δυναμικό του λόγο  να στηρίζει τις ψυχές του ποιμνίου του και των πιστών ολόκληρης της Ελλάδος.

Τέλος  ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη για τα καλά του λόγια και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά.

 Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, και τους εορταστάς  στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο Ποιμενάρχης μας είχε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επικοινωνία με τους πιστούς. Φωτογραφίες από τον εορτασμό δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ι Μ.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στό πλαίσιο τοῦ διαρκοῦς ἐνδιαφέροντος της γιά τήν ὀρθή κατανόηση τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας καί ἰδιαιτέρως τῶν ἱερῶν κειμένων τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, μας ενημερώνει ότι θά λειτουργή­σει Σχολεῖο δωρεάν ἐκμαθήσεως τῆς Ἐκκλησιαστικῆς γλώσσας γιά δεύτερη συνεχῆ χρονιά.

     Οἱ συμμετέχοντες στά μαθήματα αὐτά θά ἔχουν τήν ἐξαιρετική εὐκαι­ρία νά ἐντρυφήσουν στά ἱερά κείμενα τῆς Θείας Λειτουργίας, ὥστε αὐτά νά γίνο­νται πιό καταληπτά καί νά κατανοοῦνται τά βαθιά νοή­ματά τους.

     Τά πρωτότυπα αὐτά μαθήματα ἀπευθύνονται σέ Ἐνήλικες, πού ἐνδια­φέ­ρονται γιά τά ἀρχαῖα κείμενα καί θά διδάσκονται κάθε Τετάρτη στίς 8:15 τό ἀπόγευμα στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Μη­τρο­πο­λιτι­κοῦ Ναοῦ Εὐαγ­γελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας, ἀπό 13 Δεκεμβρίου.

     Οἱ ἐνδιαφερόμενοι μποροῦν νά δηλώσουν τή συμμετοχή τους κα­θη­με­ρι­­νῶς ἀπό Δευτέρα ἕως Παρασκευή, κατά τίς ὥρες 9:00 τό πρωί μέ 1:00 τό μεσημέρι, στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί στά τηλέφωνα 22310.50551 ἕως 3.

  (*) Ανάμεσα στα πολλά βιβλιοπωλεία που λειτουργούν στην πόλη της Λαμίας, η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί το δικό της βιβλιοπωλείο με σκοπό την ορθή ενημέρωση, πνευματική κατάρτιση και προκοπή όλων μας. Στό Ένθεον θα βρείτε βιβλία παιδικά, νεανικά, πνευματικά, θεολογικά, μουσικά, διηγήματα, βίους αγίων, cd και dvd.  Πλούσια συλλογή εορταστικών παιδικών βιβλίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχροννιά. Το ημερολόγιο τσέπης του 2018 αφιερωμένο στους αειμνήστους Μητροπολίτες Φθιώτιδος, το ημερόλογιο τοίχου του νέου έτους και τα δίπτυχα του 2018 για τις ενορίες μας. Επίσης εικονογραφημένα χει­ρο­ποίητα δίπτυ­χα-εικόνες, και πολλά αξιόλογα  βιβλία, οι καλλίτεροι φίλοι του ανθρώπου και τα καλύτερα δώρα για τις γιορτινές ημέρες.Το ΕΝΘΕΟΝ βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Χατζοπούλου στην πλατεία πάρκου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 22310 36204.

 (*) Επανερχόμαστε στην εορτή του Αγίου Νικολάου και συνεχίζουμε το δελτίο μας με τους υπόλοιπους εορτασμούς προς τιμήν του ιδιαίτερα αγαπητού και λαοφιλούς Αγίου μας. Κοντά στη Λαμία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Βράχα όπου σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Εν συνεχεία θα γίνει περιφορά της Ιεράς Εικόνος. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το απόγευμα στίς 5:30 Ιερά Παράκληση στον αγιο Νικόλαο.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου υπάρχει και στη Σπερχειάδα. Σήμερα στίς 4:30 το απόγευμα θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου και στίς 5:00 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός. Αύριο Ορθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Στήν περιοχή Σπερχειάδος πανηγυρίζουν επίσης οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Νικολάου στα χωριά Άγιος Σώστης, Ανατολή, Αργύρια, Δίλοφο, Κλωνί, Κυριακοχώρι και στα χωριά Λευκάδα και Μεσοποταμία. Επίσης πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Νικολάου στην Υπάτη και στα χωριά Καπνοχώρι, Μεσοχώρι, Συκά, Νεοχώρι, Βαρδάτες, Μόδι, Τραγάνα, Προφήτης Ηλίας, στα χωριά Αγιος Γεώργιος, Θαυμακός, Μακρυράχη και Μελιταία Δομοκού. Στήν περιοχή του Λιανοκλαδίου πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί στα χωριά Καλαμάκι, Ζηλευτό και Μοσχοκαρυά, επίσης οι Ιεροί Ναοί στα χωριά Μεσοχώρι και Πτελέα Μακρακώμης.  Στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Δίβρης σήμερα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός  6:00 με 8:00 το απόγευμα. Την Τετάρτη  θα τελεσθεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

  (*) Συνεχίζουμε και με άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιωαννίκιος Καυσοκαλυβίτης εξομολογεί έως την Κυριακή 10 του μηνός στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 4:00 έως τις 7:00 το απόγευμα.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Aγίου Γεωργίου Νέας Αμπλιανής. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 (*) Την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής από τον ομώνυμο Ιερό Ναό Γουλεμίου φιλοξενούν από το Σάββατο οι κάτοικοι της Αταλάντης, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Κυριακή  10 Δεκεμβρίου. Καθημερινά τελείται το πρωί Θεία Λειτουργία και στις 5:00 το απόγευμα Ιερά Παράκληση στην Aγία Παρασκευή. Επίσης την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 9:00 το βράδυ.

 (*) Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Βαρδατών παραμένει ανοικτό για τους προσκυνητές και κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα 1:00 το μεσημέρι με 4:00 το απόγευμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το προσκύνημα  προσφάτως ανακαινίσθηκε εκ βάθρων.Εγινε η μαρμαρόστρωση του δαπέδου του Ναού,επιδιόρθωση πλακόστρωσης του προαύλιου χώρου, αποκάλυψη και αποκατάσταση του βράχου στη φυσική του κατάσταση, αντικατάσταση της κεραμοσκεπής, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επισκευή παραθύρων και θυρών και ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους χώρους. Μια επίσκεψη στο  ιστορικό και όμορφα ανακαινισμένο προσκύνημα θα μας ενισχύσει  πνευματικά αφού θα λάβουμε την ευλογία της Παναγίας της Προυσσιώτισας.

(*) Η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρι της Φθιώτιδος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας Λοκρίδος. Η ιστορική αυτή Μονή έχει πανοραμική θέα πρός τον Οπούντιο κόλπο και ο επισκέπτης απολαμβάνει την ψυχική γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου. Στο μοναστήρι μεταξύ άλλων φυλάσσεται τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών. Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν από το Ναό το μεσημέρι και αφού ξεναγηθούν στο όμορφο αυτό μοναστήρι της Λοκρίδος θα τελέσουν δέηση υπερ υγείας και ενισχύσεως των προσκυνητών. Για δηλώσεις καλέστε στα τηλέφωνα 2231038708 και 6978190392.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*)Το 21ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar  πραγματοποιεί σήμερα από το πρωί το πνευματικό κέντρο ρουμελιωτών παράρτημα Φθιώτιδος στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ». Η Χριστουγεν­νιά­τι­κη φιλανθρωπική αγορά θα ολοκληρωθεί στις 9:00 το βράδυ και σκοπός της είναι η ενίσχυση των συναν­θρώ­πων μας πού δίνουν μία αξιοπρεπή μάχη ζωής γιά επιβίωση.

Διακοσμητικές συσκευασίες, γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, σπιτικά εδέσματα διατίθενται στα τραπέζια της φιλανθρωπικής αγοράς ενώ θα υπάρξει και λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσωπεί στην εκδήλωση ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

(*) Περνάμε σε μια ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λαμιέων.

Ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση της πράξης «Μελέτες Ωρίμανσης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥ Λαμίας»

Η πρόταση, που κατατέθηκε μέσω του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Α.Ε., είναι συνολικού προϋπολογισμού 841.857,82 ευρώ και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Στην προβλεπόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Λαμίας θα οδηγούνται:

  • Τα σύμμεικτα απορρίμματα και τα προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Στυλίδος, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αγράφων και Καρπενησίου.

Τα υπολείμματα επεξεργασίας των ρευμάτων αποβλήτων από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα καταλήγουν στο νέο ΧΥΤΥ της Λαμίας.

Η μονάδα επεξεργασίας θα αποτελείται από τα ακόλουθα τμήματα:

• Τμήμα Υποδοχής και Μηχανικής Διαλογής,

• Τμήμα Αναερόβιας Βιολογικής Επεξεργασίας,

• Τμήμα Αερόβιας ωρίμανσης προϊόντος (παραγωγή compost),

• Τμήμα Εξευγενισμού του προϊόντος (refining),

• Τμήμα Ηλεκτροπαραγωγής,

• Τμήμα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η παρέκκλιση όρων για την αδειοδότηση κατασκευής των νέων κυττάρων του ΧΥΤΥ Λαμίας και της ΜΕΑ Λαμίας, σε χώρο κοντά στο σημερινό ΧΥΤΑ. Δόθηκε έτσι οριστική λύση στο πρόβλημα της χωροθέτησης του νέου ΧΥΤΥ, που ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών το Δήμο Λαμιέων λόγω των λανθασμένων επιλογών των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα ακολουθήσει η ένταξη σε δημόσια χρηματοδότηση και η κατασκευή των έργων ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Λαμίας, τα οποία σε συνδυασμό με τα έργα ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Χαλκίδας αλλά και την Μονάδα Κομποστοποίησης, ΧΥΤΥ Φωκίδας και ΜΕΑ Θήβας, που ήδη κατασκευάζονται, θα συμπληρώσουν το σύνολο των αποκεντρωμένων υποδομών της Περιφέρειας και θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο ΕΣΔΑ και ο ΠΕΣΔΑ για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.

Ο Δήμος Λαμιέων, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, με περιφερειακή συνείδηση συμμετείχε ενεργά στην δημιουργία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ και σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους της Περιφέρειας προχωρά τον σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με δημόσια χρηματοδότηση προς όφελος των πολιτών.

(*) Η Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων (Τμήμα Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) του Δήμου Λαμιέων, μας ενημερώνει ότι για την υλοποίηση των εργασιών του έργου «Ανακατασκευή και συντήρηση οδοστρωμάτων πόλης Λαμίας»» θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ρεύμα καθόδου της οδού Αθηνών, από τη διασταύρωση με την οδό Σμύρνης έως τη διασταύρωση με την οδό Γοργοποτάμου καθώς και η πρόσβαση από την οδό Γοργοποτάμου προς την οδό Αθηνών.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...