165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1369

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 19 Δεκέμβριος, 2017

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Βονιφατίου και της Οσίας Αγλαίας. τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Αρεως, Ηλία και Πρόβου. Τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ευτυχίου και Θεσσαλονίκης, Ηλία Πολυεύκτου του Καισαρέως και Τιμοθέου.Τη μνήμη των Αγίων Τρύφωνος και ετέρων 200 ανδρών και 70 γυναικών.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Γρηγεντίου επισκόπου Αιθιοπίας.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας με τη διευθύντρια του σχολείου και εκπαιδευτικούς επισκεφθηκαν το πρωί Το ΡΑΧΟΥΤΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ παρουσίασαν ένα μέρος της σχολικής χριστουγεννιάτικης γιορτής τους και σκόρπισαν χαρά στους τροφίμους και το προσωπικό του ιδρύματος.

 (*) «Χριστός εξ ουρανού απαντήσατε» είναι ο τίτλος της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολή μας αύριο στις 6:00 το απόγευμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Στην ιερά Μονή Αγάθωνος θα ιερουργήσει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα τελέσει εις πρεσβύτερον χειροτονία και ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ηγουμένου του μοναστηριού πατρός Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

(*) Με σκοπό την πνευματική κατάρτιση και εκκλησιαστική μόρφωση των μικρών συνεργατών της Εκκλησίας, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος διοργανώνει εόρτια εκδήλωση για τα παιδιά του Ιερού Βήματος και του Αναλογίου την Τετάρτη 27 του μηνός στις 10:00 το πρωί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της.

(*) Δέματα αγάπης θα διανεμηθούν αυτές τις ημέρες στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Κάθε προσφορά μας είναι πολύτιμη. Επικοινωνήστε με τον εφημέριο-πρόεδρο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας και συμβάλετε και εσείς στα δέματα της αγάπης.

(*) Σχολείο ἐκμαθήσεως τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη δωρεάν κάθε Τετάρτη  στις 8:15 το απόγευμα στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Μη­τρο­πο­λιτι­κοῦ Ναοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε τη συμμετοχή σας στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ή κατά την ώρα των μαθημάτων.

 (*) Το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ΕΝΘΕΟΝ στην πλατεία Πάρκου μπορούμε να επισκεφθούμε όλες τις ημέρες του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες για να προμηθευτούμε ωφέλιμα εορταστικά δώρα για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*) Μια όμορφη επίσκεψη δέχτηκε σήμερα το πρωί το ΡΑΧΟΥΤΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ από τους μαθητές της 2αρας και 6ης τάξεως του 3ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας. Η επίσκεψη αυτή έγινε με πρωτοβουλία της διευθύντριας ΜΕD κυρίας Αναστασίας Ευαγγελοπούλου Τσελή, του συλλόγου δασκάλων και του συλλόγου γονέων εν όψει της Μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων αλλά και στο πλαίσιο της διαμορφώσεως στάσεως ζωής των παιδιών απένατντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο σαλόνι του ιδρύμ,ατος  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,  του διευθυντού του ιδρύματος Αρχιμ πατρός Βαρθολομαίου Κάσση, των τροφίμων και των υπαλλήλων του Γηροκομείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια καθώς και θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά « ο Αγιος Βασίλης στη φυλακή». Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από όλους και στο τέλος ο  Σεβασμιώτατος ομίλησε στους παρευρισκομένους. Επαίνεσε τα παιδιά για την πρωτότυπη πράξη αγάπης καθώς και τη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και το συλλογο γονέων. Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε ευλογία στα παιδιά και αυτά με τη σειρά τους γλυκίσματα σε όλους. Επίσης ο σύλλογος γονέων πρσέφερε στο ίδρυμα κρέας για το χριστουγεννιάτικο τράπέζι του ιδρύματος. Η επίσκεψη έκλεισε με κέρασμα που προσέφερε σε όλους το προσωπικό του ιδρύματος. Στο τέλος αγαπητοί ακροατές ε’ίχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τη διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας κυρία Αναστασία Ευαγγελοπούλου Τσελή.

(*) Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών για την εορτή των Χριστουγέννων διοργανώνει εν όψει της φωτοφόρου εορτής των Χριστουγέννων εκδήλωση «Χριστός εξ ουρανού απαντήσατε» ψαλμοί και παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας. Ψάλλει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γεμανός ο Μελωδός» υπό την διευθυνση του κυρίου Ανδρέου Ιωακείμ διευθυντού της σχολής. Συμμετέχουν η νεοσύστατη παιδική χορωδία της Ι Μ υπό την επιμέλεια του ιερολογιωτάτου αρχιδιακόνου πατρός Ευσταθίου Κατόπη καθώς και μαθητές από τα παραρτήματα της σχολής στις πόλεις Καμένα Βούρλα και Μαλεσίνα. Τους ύμνους και τα κάλαντα προλογίζει ο κ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Διδάκτωρ Θεολογίας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει και θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος.

(*) Τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των 14 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως μας συνεκάλεσε χθες το πρωί,  εν όψει των αγίων ημερών του Δωδεκαημέρου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και για πολύ ώρα συσκέφθηκαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού - Πνευματικού Μεγάρου.  Κύριο θέμα της συνεδριάσεως ήταν η πλήρωση των Ενοριών εκείνων που στερούνται Εφημερίου και ο  Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα συνεχώς αυξανόμενα εφημεριακά κενά.

          Μετά από πολύωρη σύσκεψη αποφασίσθηκε ότι   όλες οι Ενορίες, οι οποίες στερούνται εφημερίου θα  εξυπηρετηθούν, προκειμένου ακόμη και στα απομεμακρυσμένα χωριά, να μεταφερθεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και να έχουν την δυνατότητα όλοι οι πιστοί να   μετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους και  δι' αυτών όλους τους ιερείς για τον υπεράνθρωπο κόπο που θα καταβάλουν αυτές τις ημέρες και διένειμε σε όλους ένα ιδιαιτέρως ωφέλιμο βιβλίο Ποιμαντικού και λειτουργικού ενδιαφέροντος.

           Μετά την λήξη της συσκέψεως ο Ποιμενάρχης μας και οι   Αρχιερατικοί  Επίτροποι επισκέφθηκαν  τους χώρους του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας που βρίσκονται πλησίον της αίθουσας Συνεδριάσεων. 

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας θα τελεσθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του  ιεροδιακόνου και αδελφού της μονής πατρός Ιερεμία και στο τέλος θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ηγουμένου του μοναστηριού πατρός Δαμασκηνού Ζαχαράκη μιας και αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκδημία του προς Κύριον.

(*) Εόρτια εκδήλωση για τους Ιερόπαιδες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της. Τα παιδιά θα συνοδεύσουν οι ιερείς μας και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθεί μια ταινία χριστιανικού περιεχομένου. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο ο οποίος θα απευθύνει τις ευχαριστίες του στα παιδιά και τις πατρικές του συμβουλές. Μετά την εορτή θα προσφερθούν γλυκίσματα και πνευματικές ευλογίες. Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις ποιμαντικού ενδιαφέροντος, προς τιμην των παιδιών του Ιερού Βήματος και του Αναλογίου, με τις οποίες επιδιώκει την πνευματική κατάρτιση και εκκλησιαστική μόρφωση των μικρών συνεργατών της. Η θεία Λατρεία είναι ένα μεγάλο Σχολείο, το οποίο προσφέρει στα παιδιά γνώσεις και βιώματα αξέχαστα για πάντα.

(*) Τίς 12 άδειες γάμου στούς μελλονύμφους, πού θά τελέσουν τό μυ­στή­ριο του Γάμου τους μετά τά Χριστούγεννα θά ἐπιδώσει ὁ Σεβα­σμιώ­τατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Οπως είναι γνωστό την περίοδο πριν ἀπό τά Χριστούγεννα λόγω της νη­στείας δεν τελούνται γάμοι. Οι άδειες γάμου συγκεντρώνονται και τα ζευ­γά­ρια θα έχουν την ευλογία να τις λάβουν από τον Σεβασμιώτατο Μητρο­πο­λίτη μας μα­ζί με τις ευχές και τις συμβουλές του για έναν πετυχημένο, χριστιανικό γάμο.

(*) Αν κάποιος ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρήσει ότι η φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος απαιτεί ετησίως ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα συλλεχθέντα και αυτό συμβαίνει διότι αδιάκοπα προκύπτουν νέες ανάγκες στις οποίες η εκκλησιαστική πρόνοια δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Στην Μητρόπολή μας και στις ενορίες αθόρυβα αναπτύσσεται αξιόλογη προνοιακή δράση με την συμμετοχή και την συνδρομή κληρικών και λαϊκών. Πρωτεύον μέλημά της Εκκλησίας είναι η θεραπεία του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας ειδικότερες τις Αγιες και γιορτινές ημέρες. Το θεμέλιο όμως και το στήριγμα της ποιμαντικής αυτής προσφοράς της εκκλησίας είναι οι εκούσιες προσφορές των πιστών Χριστιανών.  Λίγες ημέρες προ Χριστουγέννων μέσῳ τῶν ἐνο­­ριακῶν Φι­λο­πτώχων Ταμείων, σέ ὅλη τήν Μητροπολιτική περιφέρεια  διανέμονται δέματα αγάπης, σέ ἐμπερίστατους ἀδελ­­φούς μας καί τίς οἰ­κο­γέ­νει­ές τους, προκειμένου νά ἑορτά­σουν μέ τόν, κα­τά τό δυνατό, πιό ἄνετο τρόπο τίς ἡμέρες τῶν ἑορτῶν τῶν Χρι­στου­γέν­νων καί τῆς Πρω­το­χρο­νιᾶς καί νά αἰ­σθαν­θοῦν τήν συνεχή ἀγάπη καί φροντίδα τῆς Ἐκ­κλησίας. Τά δέματα περιέχουν, ὅπως κάθε χρόνο, κρέας καί διάφορα ἄλλα εἴδη τροφίμων, τά ὁ­ποῖα προσέφεραν εὐλαβεῖς πιστοί στίς Ἐ­νο­­ρίες τους ή σε συγκεκριμένο χώρο σε ορισμένα super markets. Ἀκόμη, πολλοί ἀδελφοί μας, ενισχύονται συνεχώς καί ἀπό τό Γενικό Φιλόπτωχο Ταμεῖο τῆς Μη­­τρο­­πό­­λεώς μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβα­ρό­τα­τα προβλήματα της υγείας τους ή τις μεγάλες τους οικονομικές ανάγκες.  Καλούμαστε όλοι ειδικά τις Αγιες αυτές ημέρες να στηρίξουμε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.Για οποιαδήποτε προσφορά σας επικοινωνήστε με τον εφημέριο-πρόεδρο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας.

(*) Το σχολείο ἐκμαθήσεως τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργεί δωρεάν κάθε Τετάρτη  στις 8:15 το απόγευμα στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Μη­τρο­πο­λιτι­κοῦ Ναοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.  Τά πρωτότυπα αὐτά μαθήματα ἀπευθύνονται σέ Ἐνήλικες, πού ἐνδιαφέρονται γιά τά ἀρχαία κείμενα καί θέλουν νά ἐντρυφήσουν στά ἱερά κείμενα τῆς Θείας Λειτουργίας, ὥστε αὐτά νά γίνο­νται πιό καταληπτά καί νά κατανοοῦνται τά βαθιά νοήματά τους. Τα μαθήματα παραδίδει ο φιλόλογος κ Ιωάννης Τσουράκης. Να σας θυμίσουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται μποροῦν νά δηλώνουν τή συμμετοχή τους καθημερινά ἀπό Δευτέρα ἕως Παρασκευή, κατά τίς ὥρες 9:00 τό πρωί μέ 1:00 τό μεσημέρι, στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί στά τηλέφωνα 22310.50551 ἕως 53 αλλά και κατά την ώρα των μαθημάτων.

 (*) Ανάμεσα στα πολλά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν στην πόλη της Λαμίας, η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί το δικό της βιβλιοπωλείο με σκοπό την ορθή ενημέρωση, πνευματική κατάρτιση και προκοπή όλων μας. Στό Ένθεον θα βρείτε βιβλία παιδικά, νεανικά, πνευματικά, θεολογικά, μουσικά, διηγήματα, βίους αγίων, cd και dvd.  Πλούσια συλλογή εορταστικών παιδικών βιβλίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχροννιά. Το ημερολόγιο τσέπης του 2018 αφιερωμένο στους αειμνήστους Μητροπολίτες Φθιώτιδος, το ημερόλογιο τοίχου του νέου έτους και τα δίπτυχα του 2018 για τις ενορίες μας. Επίσης εικονογραφημένα χει­ρο­ποίητα δίπτυ­χα-εικόνες, και πολλά αξιόλογα  βιβλία, οι καλλίτεροι φίλοι του ανθρώπου και τα καλύτερα δώρα για τις γιορτινές ημέρες.Το ΕΝΘΕΟΝ βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Χατζοπούλου στην πλατεία πάρκου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 22310 36204.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*)  Τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας θα εορτάσει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 22 του μηνός. Στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης μιας και  ένα από τα δυο ιερά παρεκκλήσια του Ιερού Ναού το οποίο βρίσκεται στο πνευματικό του κέντρο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αναστασία. Η ενορία θα πανηγυρίσει τη μνήμη της Αγίας με Ιερά Αγρυπνία την οποία θα τελέσει την Παρασκευή το βράδυ στις 9:00 η ώρα. Η Ιερά Αγρυπνία δεν γίνεται να τελεσθεί την Πέμπτη λόγω ότι το τυπικό της Εκκλησίας την Παρασκευή ορίζει να τελεσθούν οι Ωρες των Χριστουγέννων και δεν τελείται Θεία Λειτουργία.

(*)Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης. Οι μαθητές του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι Μ στη Μακρακώμη υπό τη διευθυνση του καθηγητού κυρίου Αναργύρου Βλάχου θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους με ύμνους και κάλαντα του Δωδεκαημέρου.Στο τέλος της εκδηλωσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφερει κέρασμα σε όλους.

(*) Στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης Αχινού την Παρασκευή 22 του μηνός στις 6:00 το απόγευμα το εκκλησιαστικό συμβούλιο διοργανώνει μια όμορφη συναυλία βυζαντινής μουσικής με τίτλο «ύμνους υφαίνειν» στα πλαίσια της φωτοφόρου γιορτής των Χριστουγέννων. Τους ύμνους και τα κάλαντα θα αποδώσουν η χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι Μ του παραρτήματος Στυλίδος και η χορωδία του ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό τη διευθυνση του καθηγητού της σχολής κυρίου Ευθυμίου Τσούμα.Στο τέλος της γιορτής το εκκλησιαστικό συμβούλιο όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια θα βραβευσει τους μαθητές που την περσινή χρονιά εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Η κυρία Βαρβάρα Μεταλληνού, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού «Η αγκαλιά» βρέθηκε την Κυριακή στη Λαμία προσκεκλημένη της  Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος και το απόγευμα μίλησε στη Χειμωνίδιο στέγη με θέμα «ο πρωταγωνιστικός ρόλος της γυναίκας στο έργο της σωτηρίας». Της ομιλίας προηγήθηκε η χορωδία του πολιτιστικού εξωραιστικού συλλόγου  Νέας Μαγνησίας Λαμίας με χριστουγεννιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια υπο την επιμέλεια του μουσικού και χοροδιάρχη κυρίου Δημητρίου Γκαραβέλη.

Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει και φέτος πρωτοβουλία και διοργανώνει το 2ο Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτήριο κατασκευών με τίτλο «Είμαι εδώ για σένα». Όλες οι δομές του Δήμου, οι Παιδικοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), τα Εικαστικά Εργαστήρια και τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), δημιούργησαν πανέμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μας περιμένουν στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, το πρωί από τις 9.00 μέχρι τις 2.00 και το απόγευμα από τις 6.00 έως 9.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην οδό Λεωνίδου 9-11, για να τις ανταλλάξετε με είδη τροφίμων μακράς διάρκειας. Στόχος είναι, να δοθεί και φέτος ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης με τη διάθεση τροφίμων στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.Περισσότερες από 2,500 κατασκευές, που ετοίμασαν μικροί και μεγαλύτεροι συνδημότες, περιμένουν να τις ανταλλάξουμε με τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου δείχνοντας έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη και προσφορά.Προτεινόμενα είδη: ρύζι, μακαρόνια, λάδι, γάλατα, όσπρια, φρυγανιές, ζάχαρη, αλεύρι,  καφέ, κονσέρβες και γλυκίσματα, καραμέλες, μπισκότα.

(*) Το Τμήμα Ληξιαρχείου του Δήμου Λαμιέων ενημερώνει τους δημότες ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει συμπληρωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια υπαλλήλων της αρμόδιας Δημοτικής Υπηρεσίας Ληξιαρχείου πάνω στη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών». Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το Τμήμα Ληξιαρχείου δεν θα λειτουργήσει.

(*) Ο Δήμος Λαμιέων και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας  μας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα  8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Τον Σεβ Μητρ μας θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Αθανάσιος Κυρίτσης προιστάμενος εφημέριος του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...